Brud i fokus under brudförberedelser i Norrgavelhuset. Foto: Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf Malmö.

Förberedelser i Norrgavelhuset, Kafferosteriet

Nu är det dags för ytterligare ett bröllopstips – denna gång gällande förberedelser av brud och brudgum! Först och främst – se till att det finns bra möjligheter till naturligt ljus i rummet ni skall göra er i ordning i, det gör stor skillnad för era bilder. Fönsterljus for the win! Stora fönster men även ljusa väggar är fördelaktigt. Håll gärna ytan kring fönster fri från saker då bröllopsfotografen ni bokar – om hen använder sig av naturligt ljus – förmodligen vill använda sig av dem i fotograferandet av exempelvis detaljer. Ta gärna en överblick över rummet – finns där saker som ni inte vill få med i era bilder?

Brudens förberedelser i Norrgavelhuset. Foto: Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf Malmö.

För att få bästa resultatet från själva påklädningen av brudklänning, slöja, skor samt kostym och slips/fluga rekommenderar jag att de personer som skall vara med under förberedelserna skall vara omklädda. Om ni har köpt speciella morgonrockar föreslår jag att ni tar några bilder på er tillsammans innan ni alla klär på er.

Svartvitt foto från brudens förberedelser i Norrgavelhuset. Foto: Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf Malmö.

Det är viktigt att ni kommunicerar med er bröllopsfotograf om vilka attiraljer som är viktiga för er – är det till exempel klänningen, accessoarer, skor, manschettknappar, lokal eller kanske er farmors gamla vigselring? Om det skulle vara så att tiden av någon anledning inte räcker till är det bra att ha säkrat det ni värderar mest. Ska er inbjudan fotograferas tillsammans med andra detaljer? Kom ihåg att ta med ett exemplar i gott skick! Ha slutligen i åtanke att förberedelserna ibland tenderar att dra ut på tiden vilket genererar mindre tid för era bröllopsporträtt om ni valt att ha dem före vigseln.

Svartvit bild under brudens förberedelser i Norrgavelhuset, gäst tar foto på gäster. Foto: Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf Malmö.

 

Tips inför bröllop: förberedelser av brud och brudgum!

Som synes antar jag personligen en mer dokumentär approach när jag fotograferar förberedelser av både brudar och brudgummar. Det är viktigt att ni för en rak kommunikation med er bröllopsfotograf och väljer denne utifrån bildstil. Känner ni att min stil passar er vision är ni välkomna att ta kontakt via frågeformuläret på min sida om bröllop.

 

Förberedelser av brudgum på Kafferosteriet på Österlen. Foto: Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Skåne.

Om ni vill att jag skall fotografera förberedelser av både brud och brudgum är det bra att ta med detta i planeringen redan från början.

SHARE
COMMENTS