Porträttfotografering med Per och Matilda.

Sommaren är kommen! Och med den ett sprillans nytt objektiv. Ett bröllop står bakom knuten och då mitt gamla 50mm som är en utmärkt brännvidd för porträttfotografering inte riktigt fixar biffen längre fick jag investera i ett nytt. I söndags kördes det in ordentligt, dels under Nära Barn eventet jag skrev om i detta inlägg, men också under en porträttfotografering jag hade tillsammans med Per och Matilda. För några veckor sedan hittade jag nämligen ett rapsfält-smultronställe ute på Österlen och när familjen samlades inför Mors Dag passade jag på att dra med paret ut en sväng. Jag lär garanterat åka tillbaka dit nästa år när rapsen står i full blom!

Jag brukar föredra att fotografera motljusbilder då jag upplever att bilder tagna i direkt sol blir lite för kontrastrika och med för många kisande ögon för min smak men jag ville dra nytta av tidpunkten vi fotograferade i samt förstärka känslan av en riktigt varm sommardag. Himlen var klarblå och de snart utblommade rapsfälten hade ändock kvar sin charm, det kunde inte ha blivit bättre!

Per och Matilda är för övrigt helfestliga att umgås med, vi hade så kul under fotograferingen. En kommer onekligen hem med förnyad energi när en har umgåtts med de här två. <3

2018-02-09: Min bildstil har ändrat sig något sedan jag hade denna fotografering tillsammans med paret för fyra år sedan, smit gärna in till min portfolio för kärleksporträtt för att se hur jag fångar kärlek idag!


Per och Matilda under en kärleksfotografering i Tomelilla. Porträttfotograf Tove Lundquist, Österlen, har tagit bilden
Kärleksfotografering utanför Tomelilla, Skåne, tillsammans med fotograf Österlen Tove Lundquist.
Porträttfotografering tillsammans med fotograf Österlen Tove Lundquist. Plats är Tomelilla, Skåne.
Kärleksporträtt intill ett rapsfält utanför Tomelilla. Porträttfotograf Österlen Tove Lundquist har tagit bilden.
Kärleksporträtt intill ett rapsfält utanför Tomelilla. Porträttfotograf Österlen Tove Lundquist har tagit bilden.

Vi avslutar med den bästa bilden av dem alla. ;) Som sagt, vi hade helkul!

dela

Comments Expand -
Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist.

»OM MIG

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf i Malmö, Skåne
- med fokus på genuina känslor och storytelling.

»BLOGG