Fine Art album & printar

Att skriva ut sina fotografier är utan tvekan det bästa enligt mig! Känslan när en håller ett fotografi i sin hand, vänder på det och läser plats och datum – och kanske till och med ett namn! – och drar lite med fingrarna över det hundraåriga pappret klår vilken hårddisk som helst. Att hålla en Fine Art utskrift av hög kvalité i sin hand eller bläddra igenom en välgjord bok med tjocka sidor går inte att jämföra med att se bilderna på en dataskärm.

När jag tittar mig omkring i mitt eget hem finns där många, många fotografier. I bokhyllan finns ett fint inramat fotografi som visar en mini-Tove i farmors knä i köket på Storstigen, på kaffebordet finns det första (och nästan det enda pinsamt nog!) fotografiet på mig och Thomas. Där finns bilder på min mormor Margaretha och flera på barnen under deras uppväxt. Blir alltid lite varm i hjärtat när jag kastar en blick på fotografierna, det känns som att personerna finns med mig. ♥ När min älskade farmor gick bort fick jag en hel hög med gamla svartvita fotografier som alla berättar om livet i Norrbotten i början av 1900-talet. En helt fantastisk skatt! Den inkluderade även farmor och farfars bröllopsbild, ett studioporträtt på pappa som barn och porträtt på farmors mamma och pappa Beda och Hjalmar. De gamla albumen som står i bokhyllan här hemma är fulla med bilder från min barndom på händelser jag inte alltid kommer ihåg, på personer som inte finns i min närhet idag men som var så värdefulla för mig. Tummade fotografier som flyttats funt mellan albumen.

Att ge mina brudpar möjligheten till detsamma känns oerhört viktigt för mig, jag rekommenderar alltid att investera i album och utskrifter som kommer att leva vidare i generationer. För det är precis vad det är – en investering för hela livet, att dela med barn och barnbarn.

Produkterna jag erbjuder är utvalda med största noggrannhet – pappret i fotoalbumen samt utskrifterna är syrafritt och PH neutralt för bästa kvalitet och livslängd. För att verka för en bättre miljö och en jämställd värld har jag valt att inrikta mig på två företag som gör fantastiska produkter – Folio Albums som främst erbjuder er miljövänliga produkter gjorda av FSC ®-certifierat material och som kommer från hållbara samt återvunna källor samt QT Albums som dels har ett bra hållbart tänk men som även har många kvinnor på ledande positioner och som trycker på att alla är lika mycket värda. Båda leverantörerna erbjuder handgjorda produkter i världsklass.

Hojta till om ni vill ha mer detaljerad information gällande de produkter jag erbjuder mina brudpar.

 

Fine Art fotobok från QT albums bröllopsfotograf i Malmö. // Swedish wedding photographer Tove Lundquist is showing Ariabook from QT albums.

Mitt favoritomslag när det gäller Fine Art album är de i linne. Supersnygga! Jag erbjuder flera olika sorter i olika storlekar. 

Album från QT albums från Tove Lundquist, bröllopsfotograf Malmö. // Swedish wedding photographer Tove Lundquist is showing Ariabook from QT albums.

Vid köp av printar och USB-minnen finns möjligheten att välja en vacker handgjord box i materialet lin.

Produkter från QT Albums, vackra Fine Art printar som heter Matted Deckled Edge Prints. Foto: Tove Lundquist

Mina absoluta favoriter när det gäller printar! De heter Matted Deckled Edge Prints och har en ljuvligt tjock passepartout.

Produkter från QT Albums, Fine Art printar som heter Deckled Edge Prints w/ Border. Foto: Tove Lundquist

Deckled Edge Prints – en annan favorit! Personligen föredrar jag dessa Fine Art printar med rivna kanter som påminner mig om äldre fotografier. Det går dock att köpa printar hos mig med vanlig beskärning om en föredrar sådana. 

Produkter från QT Albums, Deckled Edge Prints w/ Border. Foto: Tove Lundquist

Fine Art printarna och fotoböckerna jag erbjuder är alla handgjorda