VANLIGA FRÅGOR – FAQ

 

Vår relation

För mig är det jätteviktigt att vi klickar! ♥ Då mina brudpar ofta kommer från andra delar av Sverige går jag väldigt mycket på känsla. Var gärna detaljerade i hur era tankar går i er bröllopsförfrågan, om ni vill kan vi ta en kaffe och ett bröllopssnack via Skype.

 

Vi är ovana vid att stå framför kameran och kommer kanske att känna oss obekväma.

Jag förstår er känsla men ni behöver inte oroa er – jag kommer att guida er! Naturligt och avslappnat är min devis – precis som ni ser i portfolion! Faktum är att nästan alla mina brudpar kände sig obekväma framför kameran i början, men som ni ser så gick det över. ♥

 

När behöver vi boka dig?

Så snart som möjligt. Jag åtar mig endast ett fåtal bröllop per år och fyller på datumen allteftersom. Tilläggas bör att ert datum inte är helt säkrat förrän avtalet är påskrivet och bokningsavgiften betald. På grund av Corona-pandemin har jag tagit beslutet att endast fotografera bröllop här i Skåne under 2021, jag kommer endast att boka upp mig för 6 stycken varav hälften av de platserna är uppbokade. Det går även bra att redan nu boka mig för 2022.

 

Kommer vi att använda oss av ett avtal?

Ja! Använder jag mig av en Second Shooter så ingår hen under vårt avtal. Avtalet tar bland annat upp leveranstid, användningsrätten av bilderna och vad som händer vid sjukdom.

 

Vad ingår när vi bokar dig?

Det finns inga dolda avgifter! Resekostnader samt boende är inkluderat i mina större paket, det ingår även alla digitala filer, parfotografering samt bröllopsmöte om ni skulle vara intresserade. Jag är dessutom helt transparent med min kunskap och erfarenhet när det gäller bröllop – ni får en lättläst, gedigen och informativ bröllopsguide vid bokning och jag delar gärna med mig av både kunskap och rekommendationer till andra leverantörer inom bröllopsbranschen.

 

Redigerar du bilderna?

Ja. Jag är utbildad inom digital bildbehandling och fotograferar i RAW vilket innebär att jag inte levererar oredigerade bilder. Redigering såsom exponering, färger, toner och artistisk vision ingår i priset, all övrig redigering såsom manipulering eller kloning kostar extra. Jag använder mig av en extern leverantör för detta jobb.

 

Vi är osäkra på vilket paket vi skall välja?

No worries! Börja med att boka det minsta på fem timmar så kan ni enkelt uppgradera med fler timmar när tidslinjen är satt för dagen.

 

Får vi alla bilder du tagit under dagen?

Då den röda tråden i berättelsen om er bröllopsdag är viktig för mig har jag valt att inkludera alla bra bilder vid leverans vilket innebär att jag exempelvis väljer bort testbilderna för exponering samt bilder där personerna blundar eller gör konstiga miner. Jag brukar leverera ungefär 50 bilder per timme.

 

Vad gör vi om det regnar?

Inga problem – vi kommer redan före er bröllopsdag att ha valt ut ett par alternativa platser att vara på om det blir oväder. Dessutom kan paraply och ett par matchande stövlar vara riktigt snyggt på bild! ;) Tips finnes under “Vad gör vi om det regnar på vår bröllopsdag?”.

 

Får vi lägga upp bilderna på sociala medier?

Självklart! Bilderna får användas fritt i privat bruk. Det går utmärkt att skicka in dem till bröllopsbloggar och liknande, använd då de webbupplösta bilderna jag skickar med.

 

Tar du med egen mat?

Bokar ni mig mer än 5 timmar behöver jag och min assistent något att äta för att göra ett bra jobb under hela dagen. Det går självklart bra med samma mat som andra leverantörer. Gärna fritt från nötter dock! ;)

 

FAQ – Fotograf Tove Lundquist, fotograf i Skåne