FAQ

Vår relation
För mig är det jätteviktigt att vi klickar och lär känna varandra! ♥ Då mina brudpar många gånger kommer från andra delar av Sverige går jag väldigt mycket på känsla när jag bokar upp mig för bröllop. Var gärna detaljerade i hur era tankar går i er bröllopsförfrågan - ju mer information ni kan ge desto bättre. Om ni vill kan vi ta en kaffe och ett bröllopssnack via Skype. Mina brudpar bokar mig främst för intimiteten i bröllopsporträtten samt hur dagen dokumenteras så att det känns som att betraktaren är där.


Vi är ovana vid att stå framför kameran och kommer kanske att känna oss obekväma.

Jag förstår er känsla men ni behöver inte oroa er – ni kommer att bli guidade! Naturligt och avslappnat är devisen – precis som ni ser i portfolion! Faktum är att nästan alla brudpar kände sig obekväma framför kameran till en början men som ni ser så gick den känslan över. ♥


När behöver vi boka dig?
Så snart som möjligt. Jag åtar mig endast ett fåtal bröllop per år och fyller på datumen allteftersom. Tilläggas bör att datumet ej är helt säkrat förrän avtalet är påskrivet och bokningsavgiften betald.Kommer vi att använda oss av ett avtal?
Ja! Om en Second Shooter medföljer så ingår hen under vårt avtal. Avtalet tar bland annat upp leveranstid, användningsrätten av bilderna och vad som händer om någon av oss skulle bli sjuk.


Vad ingår när vi bokar dig?
Det finns inga dolda avgifter! Resekostnader samt boende är inkluderat vid bokning av flera timmar, det ingår även alla digitala filer, parfotografering samt bröllopsmöte om ni skulle vara intresserade. Jag är dessutom helt transparent med min kunskap och erfarenhet när det gäller bröllop - ni får en lättläst, gedigen och informativ bröllopsguide vid bokning och jag delar gärna med mig av både kunskap och rekommendationer om andra leverantörer inom bröllopsbranschen.

Vi är osäkra på hur många timmar vi behöver!
No worries! Börja med att boka det minsta på fem timmar så kan ni enkelt uppgradera med fler timmar när tidslinjen är satt för dagen.

Får vi alla bilder du tagit under dagen?
Då den röda tråden i berättelsen om er bröllopsdag är en viktig aspekt är alla bra bilder inkluderade vid leverans vilket innebär att exempelvis testbilderna för exponering väljs bort samt bilder där personerna blundar eller gör konstiga miner. Leveransen brukar innehålla ungefär 50 bilder per fotograferad timme.

Redigerar du bilderna?
Ja. Jag är utbildad inom digital bildbehandling och fotograferar i RAW vilket innebär att oredigerade bilder inte går att fås. Redigering såsom exponering, färger, toner och artistisk vision ingår i priset, all övrig redigering såsom manipulering eller kloning kostar extra då jag använder en extern leverantör för detta jobb.


Vad har du för redigeringsstil?
Era bröllopsbilder redigeras i en naturlig och tidlös stil, merparten levereras i färg men även mycket svartvitt.


Johanna och Simon valde vackra Örenäs Slott som bröllopslokal för deras utomhusceremoni samt för bröllopsfesten, en populär bröllopslokal här i Skåne. Fotograf: Tove Lundquist.

Vad gör vi om det regnar?
Inga problem – vi kommer redan före er bröllopsdag att ha valt ut ett par alternativa platser att vara på om det blir oväder. Dessutom kan paraply och ett par matchande stövlar vara riktigt snyggt på bild! ;) Tips finnes under "Vad gör vi om det regnar på vår bröllopsdag?".

Får vi lägga upp bilderna på sociala medier?
Självklart! Bilderna får användas fritt i privat bruk. Det går utmärkt att skicka in dem till bröllopsbloggar och liknande, använd då de webbupplösta bilderna som går att ladda ned i ert galleri.

Tar du med egen mat?
Bokar ni mig mer än 5 timmar behöver jag och min assistent något att äta för att göra ett bra jobb under hela dagen. Det går självklart bra med samma mat som andra leverantörer. Gärna fritt från nötter dock! ;)

Kan du rekommendera andra bröllopsleverantörer?
Absolut! Det tillkommer ett par sidor med tips om bröllopsleverantörer i Skåne i planeringsguiden ni får vid bokning.

Kan vi sänka priset om vi tar bort provfotograferingen?
Nej. Provfotograferingen är inkluderad för att ge de brudpar som vill en möjlighet att lära känna mig samtidigt som ni får se hur jag jobbar. Jag råder så klart ALLA brudpar att tacka ja till erbjudandet då jag tycker så mycket om den och att jag upplever att den även är ett bra sätt för mig att lära känna er!

När i tid kommer vi att ha provfotograferingen?
Personligen föredrar jag att ha den så tidigt som möjligt så att vi hinner lära känna varandra ordentligt, men ni kan välja att ha den senare också. Vid bröllop utanför Skåne sker den i samband med ert bröllop, d v s dagen före alternativt om ni åker ned till Skåne före.

Brud med brudtärnor, mintgrönt tema, på Örenäs Slott. Smycken från Caroline Svedbom Jewelry, brudklänning från Diane Legrand Bridal Gowns och brudbukett från Gouteva. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist, Skåne.

jag vill boka dig!

ta mig till dina TIPS!

jag vill läsa mer!

Användbara guider i er BRÖLLOPSplanering!

Porträtt på brudpar under Golden Hour på ett utomhusbröllop på Örum 119 på Österlen i Skåne. Brudens klänning heter Bridal Cap Cleeve Gown in Snow White och kommer från Ivy & Oak. Brudgummens kostym kommer från Tiger of Sweden. Florist är Sara Haglind från isblomsten.dk. Foto: Tove Lundquist.

First Look eller ej? Hur planerar ni en utomhusvigsel? Och när är det mest fördelaktigt att ta porträtten?

Svartvitt fotografi på en brudgum som väntar på sin brud under First Look, bröllop i Malmö. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.
Golden hour porträtt på brudpar under ett strandbröllop på Ystad Saltsjöbad i Skåne, brudparet var barfota. Brudklänning från bohemiska Abby Waits. Brudgummens kläder är Corneliani från Olséns Mode. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne.
Urban parfotografering inför bröllop nere vid Dockan i Malmö tillsammans med bröllopsfotograf Tove Lundquist, Skåne. Plats är Västra Hamnen.

Följ mig på Instagram

BÄSTA TIDEN FÖR PORTRÄTT

FIRST LOOK

ENGAGEMENT SESSION

Jag finns även på

LÄS MER

LÄS MER

LÄS MER

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Malmö. .

Fotograf Tove Lundquist

Bröllopsfotograf i Malmö, Skåne

FAQ – Fotograf Tove Lundquist, fotograf i Skåne