Vy över vigselplatsen på Örenäs Slott. Tält.

FAQ

Vi är ovana vid att stå framför kameran och kommer kanske att känna oss obekväma.

Vår relation

Jag förstår er känsla men ni behöver inte oroa er – jag kommer att guida er! Naturligt och avslappnat är min devis – precis som ni ser i portfolion! Faktum är att nästan alla mina brudpar kände sig obekväma framför kameran i början, men som ni ser så gick det över. ♥

För mig är det jätteviktigt att vi klickar! ♥ Då mina brudpar många gånger kommer från andra delar av Sverige går jag väldigt mycket på känsla. Var gärna detaljerade i hur era tankar går i er bröllopsförfrågan - ju mer information ni kan ge mig desto bättre. Om ni vill kan vi ta en kaffe och ett bröllopssnack via Skype. Mina brudpar bokar mig främst för intimiteten i bilderna samt hur jag dokumenterar dagen - det är jätteviktigt att vi lär känna varandra!

Kommer vi att använda oss av ett avtal?

När behöver vi boka dig?

Ja! Använder jag mig av en Second Shooter så ingår hen under vårt avtal. Avtalet tar bland annat upp leveranstid, användningsrätten av bilderna och vad som händer vid sjukdom.

Så snart som möjligt. Jag åtar mig endast ett fåtal bröllop per år och fyller på datumen allteftersom. Tilläggas bör att ert datum inte är helt säkrat förrän avtalet är påskrivet och bokningsavgiften betald.

Redigerar du bilderna?

Vad ingår när vi bokar dig?

Ja. Jag är utbildad inom digital bildbehandling och fotograferar i RAW vilket innebär att jag inte levererar oredigerade bilder. Redigering såsom exponering, färger, toner och artistisk vision ingår i priset, all övrig redigering såsom manipulering eller kloning kostar extra. Jag använder mig av en extern leverantör för detta jobb.

Det finns inga dolda avgifter! Resekostnader samt boende är inkluderat i mina större paket, det ingår även alla digitala filer, parfotografering samt bröllopsmöte om ni skulle vara intresserade. Jag är dessutom helt transparent med min kunskap och erfarenhet när det gäller bröllop - ni får en lättläst, gedigen och informativ bröllopsguide vid bokning och jag delar gärna med mig av både kunskap och rekommendationer om andra leverantörer inom bröllopsbranschen.

Får vi alla bilder du tagit under dagen?

Vi är osäkra på vilket paket vi skall välja?

Då den röda tråden i berättelsen om er bröllopsdag är viktig för mig har jag valt att inkludera alla bra bilder vid leverans vilket innebär att jag exempelvis väljer bort testbilderna för exponering samt bilder där personerna blundar eller gör konstiga miner. Jag brukar leverera ungefär 50 bilder per timme.

No worries! Börja med att boka det minsta på fem timmar så kan ni enkelt uppgradera med fler timmar när tidslinjen är satt för dagen.

Johanna och Simon valde vackra Örenäs Slott som bröllopslokal för deras utomhusceremoni samt för bröllopsfesten, en populär bröllopslokal här i Skåne. Fotograf: Tove Lundquist.

Får vi lägga upp bilderna på sociala medier?

Vad gör vi om det regnar?

Självklart! Bilderna får användas fritt i privat bruk. Det går utmärkt att skicka in dem till bröllopsbloggar och liknande, använd då de webbupplösta bilderna jag skickar med.

Inga problem – vi kommer redan före er bröllopsdag att ha valt ut ett par alternativa platser att vara på om det blir oväder. Dessutom kan paraply och ett par matchande stövlar vara riktigt snyggt på bild! ;) Tips finnes under "Vad gör vi om det regnar på vår bröllopsdag?".

Kan du rekommendera andra bröllopsleverantörer?

Tar du med egen mat?

Absolut! Det tillkommer ett par sidor med tips om bröllopsleverantörer i Skåne i planeringsguiden ni får vid bokning.

Bokar ni mig mer än 5 timmar behöver jag och min assistent något att äta för att göra ett bra jobb under hela dagen. Det går självklart bra med samma mat som andra leverantörer. Gärna fritt från nötter dock! ;)

Kan vi sänka priset om vi tar bort provfotograferingen?

När i tid kommer vi att ha provfotograferingen?

Personligen föredrar jag att ha den så tidigt som möjligt så att vi hinner lära känna varandra ordentligt, men ni kan välja att ha den senare också. Vid bröllop utanför Skåne sker den i samband med ert bröllop, d v s dagen före alternativt om ni åker ned till Skåne före.

Nej. Provfotograferingen är inkluderad för att ge de brudpar som vill en möjlighet att lära känna mig samtidigt som ni får se hur jag jobbar. Jag råder så klart ALLA brudpar att tacka ja till erbjudandet då jag tycker så mycket om den och att jag upplever att den även är ett bra sätt för mig att lära känna er!

Brud med brudtärnor, mintgrönt tema, på Örenäs Slott. Smycken från Caroline Svedbom Jewelry, brudklänning från Diane Legrand Bridal Gowns och brudbukett från Gouteva. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist, Skåne.

jag vill boka dig!

ta mig till dina TIPS!

jag vill läsa mer!

Användbara guider i er BRÖLLOPSplanering!

Porträtt på brudpar under Golden Hour på ett utomhusbröllop på Örum 119 på Österlen i Skåne. Brudens klänning heter Bridal Cap Cleeve Gown in Snow White och kommer från Ivy & Oak. Brudgummens kostym kommer från Tiger of Sweden. Florist är Sara Haglind från isblomsten.dk. Foto: Tove Lundquist.

First Look eller ej? Hur planerar ni en utomhusvigsel? Och när är det mest fördelaktigt att ta porträtten?

Svartvitt fotografi på en brudgum som väntar på sin brud under First Look, bröllop i Malmö. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.

Golden hour porträtt på brudpar under ett strandbröllop på Ystad Saltsjöbad i Skåne, brudparet var barfota. Brudklänning från bohemiska Abby Waits. Brudgummens kläder är Corneliani från Olséns Mode. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne.

Urban parfotografering inför bröllop nere vid Dockan i Malmö tillsammans med bröllopsfotograf Tove Lundquist, Skåne. Plats är Västra Hamnen.

Följ mig på Instagram

BÄSTA TIDEN FÖR PORTRÄTT

FIRST LOOK

ENGAGEMENT SESSION

Jag finns även på

LÄS MER

LÄS MER

LÄS MER

Följ mig på Instagram

En parfotografering tillsammans med brudpar intill Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.

Parfotografering inför bröllopet på Ystad Saltsjöbad, Skåne. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne

@tovelundquist

Har ni några frågor?

Baserad i Malmö, Skåne

Ställ dem genom kontaktformuläret under kontakt

eller skicka mig ett mail på info(AT)tovelundquist.se

Miljövänlig bröllopsfotograf i Malmö, Skåne
- med fokus på genuina känslor och storytelling.

FAQ – Fotograf Tove Lundquist, fotograf i Skåne