FAQ

Brud förbereder sig inför First Look på bröllopslokalen Örenäs Slott i Skåne. Fotograf: Tove Lundquist.

01.

Vår relation

För mig är det jätteviktigt att vi klickar och lär känna varandra! ♥ Då mina bröllopspar många gånger kommer från andra delar av Sverige går jag väldigt mycket på känsla när jag bokar upp mig för bröllop. Var gärna detaljerade i hur era tankar går i er bröllopsförfrågan – ju mer information ni kan ge desto bättre. Om ni vill kan vi ta en kaffe och ett bröllopssnack via Skype. Brudparen bokar mig allra oftast för intimiteten i bröllopsporträtten samt hur jag tenderar att dokumentera dagen så att det känns som att betraktaren är med oss där på plats. Väldigt roligt att höra!

02.

Vi är ovana vid att stå framför kameran och kommer kanske att känna oss obekväma.

Jag förstår er känsla men ni behöver inte oroa er – ni kommer att bli guidade! Naturligt och avslappnat är devisen – precis som ni ser på bilderna här på hemsidan! Faktum är att nästan alla brudpar kände sig obekväma framför kameran till en början men som ni ser så gick den känslan över. ♥

03.

När behöver vi boka dig?

Så snart som möjligt. Jag åtar mig endast ett fåtal bröllop per år och fyller på datumen allteftersom. Tilläggas bör att datumet ej är helt säkrat förrän avtalet är påskrivet och bokningsavgiften betald.

Brudklänning från Diane Legrand, florist är Gouteva, smycken kommer från Caroline Svedbom och fotograf är Tove Lundquist. Location är Maryhill Estate i Glumslöv.

04.

Kommer vi att använda oss av ett avtal?

Ja! Om en Second Shooter medföljer så ingår hen under vårt avtal. Avtalet tar bland annat upp leveranstid, användningsrätten av bilderna och vad som händer om någon av oss skulle bli sjuk.

05.

Vad ingår när vi bokar dig?

Det finns inga dolda avgifter! Resekostnader samt boende är inkluderat vid bokning av flera timmar, det ingår även alla digitala filer, parfotografering samt bröllopsmöte om ni skulle vara intresserade. Jag är dessutom helt transparent med min kunskap och erfarenhet när det gäller bröllop – ni får en lättläst, gedigen och informativ bröllopsguide vid bokning och jag delar gärna med mig av både kunskap och rekommendationer om andra leverantörer inom bröllopsbranschen.

06.

Vi är osäkra på hur många timmar vi behöver!

No worries! Börja med att boka det minsta på fem timmar så kan ni enkelt uppgradera med fler timmar när tidslinjen är satt för dagen.

Svartvitt foto på brudpar under bröllopsporträtt på Örenäs Slott i Skåne som är en populär bröllopslokal. Fotograf: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö. Brudbuketten kommer från Gouteva, brudklänning från Diane Legrand.

07.

Får vi alla bilder du tagit under dagen?

Då den röda tråden i berättelsen om er bröllopsdag är en viktig aspekt är alla bra bilder inkluderade vid leverans vilket innebär att exempelvis testbilderna för exponering väljs bort samt bilder där personerna blundar eller gör konstiga miner. Leveransen brukar innehålla ungefär 50 bilder per fotograferad timme.

08.

Redigerar du bilderna?

Ja. Jag är utbildad inom digital bildbehandling och fotograferar i RAW vilket innebär att oredigerade bilder inte går att fås. Redigering såsom exponering, färger, toner och artistisk vision ingår i priset, all övrig redigering såsom manipulering eller kloning kostar extra då jag använder en extern leverantör för detta jobb. Era bröllopsbilder redigeras i en naturlig och tidlös stil, merparten levereras i färg men även mycket svartvitt.

09.

Vad gör vi om det regnar?

Inga problem – vi kommer redan före er bröllopsdag att ha valt ut ett par alternativa platser att vara på om det blir oväder. Dessutom kan paraply och ett par matchande stövlar vara riktigt snyggt på bild! ;) Tips finnes under Vad gör vi om det regnar på vår bröllopsdag?.

Svartvitt bröllopsporträtt vid Ålabodstranden, Glumslöv. Brudklänning från Diane Legrand, smycken kommer från Caroline Svedbom, florist är Gouteva och fotograf är Tove Lundquist.

10.

Får vi lägga upp bilderna på sociala medier?

Självklart! Bilderna får användas fritt i privat bruk. Det går utmärkt att skicka in dem till bröllopsbloggar och liknande, använd då de webbupplösta bilderna som går att ladda ned i ert galleri.

11.

Tar du med egen mat?

Bokar ni mig mer än 5 timmar behöver jag och min assistent något att äta för att göra ett bra jobb under hela dagen. Det går självklart bra med samma mat som andra leverantörer. Gärna fritt från nötter dock! ;)

12.

Kan vi sänka priset om vi tar bort provfotograferingen?

Nej. Provfotograferingen är inkluderad för att ge de brudpar som vill en möjlighet att lära känna mig samtidigt som ni får se hur jag jobbar. Jag råder så klart ALLA brudpar att tacka ja till erbjudandet då den varit mycket uppskattad genom åren och den är ett bra sätt för oss att lära känna varandra!

Personligen föredrar jag att ha den så tidigt som möjligt så att vi hinner lära känna varandra ordentligt, men ni kan välja att ha den senare också. Vid bröllop utanför Skåne sker den i samband med ert bröllop, d v s dagen före alternativt om ni åker ned till Skåne före.


Bröllopsporträtt vid den ensamma tallen i Haväng, vigseln skedde precis intill. Elopement bröllop till Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.
En vacker bröllopbukett i ljuva toner av gult skapad av floristerna på Bara Blommor i Malmö. Brudklänningen kommer från ERDEM i London. Foto: Tove Lundquist som arbetar som bröllopsfotograf i Skåne.
Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Malmö. .
En parfotografering tillsammans med brudpar intill Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.


Fotograf Tove Lundquist

FAQ för Fotograf Tove Lundquist som arbetar i Malmö, Skåne

FAQ – Bröllopsfotograf Tove Lundquist | Malmö, Skåne