Att vara miljömedveten är ingen trend för mig, det är det jag lever och andas.

Miljö och hållbarhet - miljövänligt bröllop - klimatsmart fotograf i Skåne. Fotografi i färg på kvinna som tittar ut över havet vid Utsiktspunkt Öresundsbron vid Luftkastellet i Malmö. Fotografen är Tove Lundquist, Skåne.

Jag älskar havet och tycker det är så kul att många av mina brudpar känner detsamma. ♥

“ Har ni bett att era gäster skall kasta plastblommor på er efter vigseln? Skjuta upp ballonger? Hey, då är jag inte fotografen för er! "

Vill ni ändå gärna boka mig - tänk om i er bröllopsplanering och ta emot lite vänskapliga miljövänliga tips på vad en kan kasta på brudparet istället. ♥

Att driva mitt företag med miljö och hållbarhet som ledord har alltid varit ytterst viktigt för mig och jag har prioriterat de leverantörer som jag anser dels har ett bra miljötänk både företagsmässigt och privat och dels har en hög kvalité på sina produkter.

Produkterna som erbjuds är bland annat FSC®-certifierade och kommer från hållbara samt återvunna källor vilket även finns att läsa under sidan om Fine Art-produkter. De digitala filerna levereras via ett onlinegalleri där ni snabbt och enkelt kan ladda ned både era högupplösta samt lågupplösta filer, dessa gallerier är enkla att dela till era gäster. Ni har dessutom full kontroll över vilka bilder era gäster får se genom några enkla knapptryck.

E-posta mig om ni vill ha mer detaljerad information. Under taggen miljövänligt i min blogg finner ni företag som rekommenderas ur ett ekologiskt och miljövänligt perspektiv.

Miljö och hållbarhet - miljövänligt bröllop - klimatsmart fotograf i Skåne. Hållbar och miljövänlig bröllopsfotograf i Skåne.

Hållbarhet är viktigt för både mitt företag och privatliv och därför:

» jobbar jag hemifrån och ej i studio, elen som används är solenergi via Eon.

» använder jag mig enbart av miljövänligt och återvunnet papper - både inom företaget samt i det privata.

» sker mina leveranser via det digitala galleriet Pic-Time för minsta miljöpåverkan.

» kommer album och andra produkter från företag som liksom jag har miljön i åtanke. Folio Albums samt QT albums är fokuserade på en hållbar miljö och etiska arbetsförhållanden för sina anställda. Nytt för 2022 är Wooden Banana - alla tre leverantörer är antingen redan nu 100% plastfria alternativt till en större del. Folio albums är även medlemmar av Carbon Neutral Britain som är en NGO i Storbritannien med fokus på utbildning samt miljöprojekt över hela världen.

» reser familjen så lite som möjligt privat. Vi reser inom Sverige under bröllop men försöker hålla oss till de södra delarna av landet.

» är vi inne på 15:e året med att enbart äta ekologiskt mat här hemma samt så mycket Fair Trade och lokalproducerat som möjligt. Det var lite tufft i början när många kritiserade oss för våra val, jag är glad att se att fler och fler väljer att äta ekologiskt numera. ♥

» lever vi så miljövänligt vi kan vilket innebär att vi inte använder oss av sköljmedel (jag vill slå ett slag för vanlig ättika samt äppelcidervinäger vid tillfällen när en känner att sånt behövs, Thomas sportkläder brukar få sig en skvätt, ha ha!), köper så lite nyproducerade kläder som möjligt - och då främst ekologiska, äter mycket vegetarisk, plastbantar, sopsorterar med mera. Vi har även valt bort privata resor med flyg. Kika gärna in på mina semestertips, främst inom Skåne men det har även smugit in sig några tips om Småland.

03

01

Bröllop på Eriksbergs Vilt & Natur i Karlshamn, Blekinge. Fotograf är Tove Lundquist.

02

fler miljövänliga tips

Ha ett miljövänligt bröllop på Ystad Saltsjöbad, Skåne. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.
Ha ett miljövänligt bröllop på Ystad Saltsjöbad, Skåne. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.

Ystad Saltsjöbad har en miljövänlig profil, ett hett tips för er som planerar bröllop i Skåne samt om en dessutom älskar havet! Det finns flera lokaler som arbetar miljövänligt här i södra Sverige - för en rak och tydlig kommunikation med era leverantörer!

Jag har för övrigt fotograferat flera bröllop på Ystad Saltsjöbad - se exempel här samt här!


Letar ni efter bröllopslokaler i Skåne med miljö och hållbarhet i åtanke?

Kika till exempel in på Östarps Gästgivaregård, Ängavallen, Ystad Saltsjöbad och Hotell Gässlingen.


Har ni några frågor så maila mig på info(at)tovelundquist.se! Vid intresse av att boka mig som fotograf gå till sidan om bröllop samt läs mina tidigare brudpars recensioner. Att leva klimatsmart är A och O för mig, jag är helt transparent och svarar gärna på era frågor.


Miljö och hållbarhet - miljövänligt bröllop - klimatsmart fotograf i Skåne Parfotografering inför bröllop, en så kallad Engagement session, på idylliska Gunnarsö, Oskarshamn som ligger i Småland. Fotograf är Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Oskarshamn och Småland.
Många av mina brudpar väljer att ha sin parfotografering intill havet 

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Porträtt under Golden Hour under ett utomhusbröllop på Ystad Saltsjöbad i Ystad, Skåne. Bröllopsfotograf var Tove Lundquist.
En parfotografering tillsammans med brudpar intill Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.

»OM MIG

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf i Malmö, Skåne
- arbetar med bröllop och hållbarhet

»BLOGG

Miljö och hållbarhet – planera ett miljövänligt bröllop – klimatsmart fotograf i Skåne – ekologisk bröllopsfotograf