Miljö och Hållbarhet

Att vara miljömedveten är ingen trend för mig, det är det jag lever och andas.

Har ni bett att era gäster skall kasta plastblommor på er efter vigseln? Skjuta upp heliumballonger? Hey, då är jag nog inte fotografen för er. Vill ni ändå gärna boka mig och ta emot lite vänskapliga miljövänliga tips på vad en kan kasta på brudparet istället, gärna! ♥

Att driva mitt företag med miljö och hållbarhet som ledord har alltid varit ytterst viktigt för mig och jag har prioriterat de leverantörer som jag anser dels har ett bra miljötänk både företagsmässigt och privat och dels de som har en hög kvalité.

Produkterna som erbjuds är bland annat FSC®-certifierade och kommer från hållbara samt återvunna källor vilket även finns att läsa under Fine Art. De digitala filerna levereras via ett onlinegalleri där ni snabbt och enkelt kan ladda ned både era högupplösta samt lågupplösta filer, dessa gallerier är enkla att dela till era gäster. Ni har dessutom full kontroll över vilka bilder era gäster får se.

E-posta mig om ni vill ha mer detaljerad information. Under taggen miljövänligt i min blogg finner ni företag som rekommenderas ur ett ekologiskt och miljövänligt perspektiv.

 

Kortfattat så…

– jobbar jag hemifrån och elen som används är solenergi via Eon.

– använder jag mig enbart av miljövänligt och återvunnet papper – både inom företaget samt i det privata.

– sker mina leveranser via det digitala galleriet Pic-Time.

– kommer mina album från Folio Albums samt QT albums som är fokuserade på en hållbar miljö.

– har jag och min make valt bort bil i vardagen och åker kommunalt så gott det går. Använder mig av hyrbil vid bröllop. Reser så lite som möjligt privat, reser inom Sverige och Danmark under bröllop men försöker hålla mig till de södra delarna av landet.

– är vi inne på 12:e året med att enbart äta ekologiskt mat här hemma samt så mycket Fair Trade och lokalproducerat som möjligt. Det var lite tufft i början när många kritiserade oss för våra val, är glad att se att fler och fler äter så här numera. ♥

– lever vi så miljövänligt vi kan vilket innebär att vi inte använder oss av sköljmedel (jag vill slå ett slag för vanlig ättika om en nu känner att sånt behövs), köper så lite kläder som möjligt – och då främst ekologiska kläder, äter mycket vegetarisk, plastbantar, sopsorterar med mera. Vi har även valt bort privata resor med flyg.

– stödjer familjen WWF, Röda Korset samt Kvinna till Kvinna.

 

Har ni några frågor så maila mig på info(at)tovelundquist.se! Vid intresse av att boka mig som fotograf gå till bröllop, under recensioner hittar ni fina ord från brudpar. Att leva klimatsmart är A och O för mig, jag är helt transparent och svarar gärna på era frågor.

 

 

Letar ni efter bröllopslokaler med en miljövänlig approach?

Kika in på Östarps Gästgivaregård som ligger i Blentarp samt Ängavallen som ligger utanför Vellinge.

 

 

Fotografi i färg på kvinna som tittar ut över havet vid Utsiktspunkt Öresundsbron. Fotografen är Tove Lundquist, Skåne.

Jag älskar havet och tycker det är så kul att många av mina brudpar känner detsamma. ♥

Miljö och hållbarhet – miljövänligt bröllop – klimatsmart fotograf i Skåne