Att vara miljömedveten är ingen trend för mig, det är det jag lever och andas.

Miljö och hållbarhet - Tove Lundquist är klimatsmart fotograf i Skåne med fokus på ekobröllop. Fotografi i färg på kvinna som tittar ut över havet vid Utsiktspunkt Öresundsbron. Fotografen är Tove Lundquist, Skåne.

Jag älskar havet och tycker det är så kul att många av mina brudpar känner detsamma. ♥Har ni bett att era gäster skall kasta plastblommor på er efter vigseln? Skjuta upp heliumballonger? Hey, då är jag inte fotografen för er! Vill ni ändå gärna boka mig, tänka om i er bröllopsplanering och ta emot lite vänskapliga miljövänliga tips på vad en kan kasta på brudparet istället, gärna! ♥

Att driva mitt företag med miljö och hållbarhet som ledord har alltid varit ytterst viktigt för mig och jag har prioriterat de leverantörer som jag anser dels har ett bra miljötänk både företagsmässigt och privat och dels har en hög kvalité på sina produkter.

Produkterna som erbjuds är bland annat FSC®-certifierade och kommer från hållbara samt återvunna källor vilket även finns att läsa under sidan om Fine Art-produkter. De digitala filerna levereras via ett onlinegalleri där ni snabbt och enkelt kan ladda ned både era högupplösta samt lågupplösta filer, dessa gallerier är enkla att dela till era gäster. Ni har dessutom full kontroll över vilka bilder era gäster får se genom några enkla knapptryck. E-posta mig om ni vill ha mer detaljerad information. Under taggen miljövänligt i min blogg finner ni företag som rekommenderas ur ett ekologiskt och miljövänligt perspektiv.Parfotografering inför bröllop, en så kallad Engagement session, på idylliska Gunnarsö, Oskarshamn som ligger i Småland. Fotograf är Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Oskarshamn och Småland.

Många av mina brudpar väljer att ha sin parfotografering intill havetKortfattat så…

– jobbar jag hemifrån och elen som används är solenergi via Eon.

– använder jag mig enbart av miljövänligt och återvunnet papper – både inom företaget samt i det privata.

– sker mina leveranser via det digitala galleriet Pic-Time.

– kommer mina fotoböcker från Folio Albums samt QT albums som är fokuserade på en hållbar miljö och etiska arbetsförhållanden för sina anställda.

– reser familjen så lite som möjligt privat, vi reser inom Sverige under bröllop men försöker hålla oss till de södra delarna av landet.

– är vi inne på 13:e året med att enbart äta ekologiskt mat här hemma samt så mycket Fair Trade och lokalproducerat som möjligt. Det var lite tufft i början när många kritiserade oss för våra val, är glad att se att fler och fler väljer att äta ekologiskt numera. ♥

– lever vi så miljövänligt vi kan vilket innebär att vi inte använder oss av sköljmedel (jag vill slå ett slag för vanlig ättika samt äppelcidervinäger vid tillfällen när en känner att sånt behövs, Thomas sportkläder brukar få sig en skvätt, ha ha!), köper så lite nyproducerade kläder som möjligt – och då främst ekologiska, äter mycket vegetarisk, plastbantar, sopsorterar med mera. Vi har även valt bort privata resor med flyg. Kika gärna in på mina semestertips, främst inom Skåne men det har även smugit in sig några tips om Småland.Golden hour porträtt på brudpar under ett strandbröllop på Ystad Saltsjöbad i Skåne, brudparet var barfota. Brudklänning från bohemiska Abby Waits. Brudgummens kläder är Corneliani från Olséns Mode. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne.

Ystad Saltsjöbad har en miljövänlig profil, hett tips om en dessutom älskar havet! Det finns flera lokaler som tänker miljövänligt här i södra Sverige – för en rak och tydlig kommunikation med era leverantörer!Har ni några frågor så maila mig på info(at)tovelundquist.se! Vid intresse av att boka mig som fotograf gå till bröllop, under recensioner hittar ni fina ord från brudpar. Att leva klimatsmart är A och O för mig, jag är helt transparent och svarar gärna på era frågor.


Miljövänliga tips på sidan:

Klimatsmart bröllop – är det något för er?

Planerar ni ett miljövänligt bröllop? Köp er klänning second hand!

Vad borde gästerna kasta på oss efter ceremonin?

Bröllop på Ekogården Ängavallen, Vellinge

Fler tips finner ni under taggen miljövänliga tips!


Letar ni efter bröllopslokaler i Skåne med miljö och hållbarhet i åtanke?

Kika in på Östarps Gästgivaregård som ligger i Blentarp samt Ängavallen som ligger utanför Vellinge.

 

Miljö och hållbarhet – miljövänligt bröllop – klimatsmart fotograf i Skåne