Att vara miljömedveten är ingen trend för mig, det är det jag lever och andas.

Miljö och hållbarhet - miljövänligt bröllop - klimatsmart fotograf i Skåne. Fotografi i färg på kvinna som tittar ut över havet vid Utsiktspunkt Öresundsbron vid Luftkastellet i Malmö. Fotografen är Tove Lundquist, Skåne.

Jag älskar havet och tycker det är så kul att många av mina brudpar känner detsamma. ♥

SKAPA ETT

MILJÖVÄNLIGT BRÖLLOP

Har ni bett era gäster att kasta plastblommor på er efter vigseln? Skjuta upp ballonger? Hey, då är jag inte fotografen för er!

Vill ni ändå gärna boka mig – tänk om i er bröllopsplanering och ta emot lite vänskapliga miljövänliga tips på vad en kan kasta på brudparet istället. ♥

Att driva mitt företag med miljö och hållbarhet som ledord har alltid varit ytterst viktigt för mig och jag har prioriterat de leverantörer som jag anser dels har ett bra miljötänk både företagsmässigt och privat och dels har en hög kvalité på sina produkter.

Produkterna som erbjuds är bland annat FSC®-certifierade och kommer från hållbara samt återvunna källor vilket även finns att läsa under sidan om Fine Art-produkter. De digitala filerna levereras via ett onlinegalleri där ni snabbt och enkelt kan ladda ned både era högupplösta samt lågupplösta filer, dessa gallerier är enkla att dela till era gäster. Ni har dessutom full kontroll över vilka bilder era gäster får se genom några enkla knapptryck.

E-posta mig om ni vill ha mer detaljerad information. Under taggen miljövänligt i min blogg finner ni företag som rekommenderas ur ett ekologiskt och miljövänligt perspektiv.

Skicka en rad och berätta om just er story.

Hållbarhet är viktigt för både mitt företag och privatliv och därför:

» jobbar jag hemifrån och ej i studio, elen som används är förnybar energi via Eon.

» använder jag mig enbart av miljövänligt och återvunnet papper – både inom företaget samt i det privata.

» sker mina leveranser via det digitala galleriet Pic-Time för minsta miljöpåverkan.

» kommer album och andra produkter från företag som liksom jag har miljön i åtanke. Folio Albums samt QT albums är fokuserade på en hållbar miljö och etiska arbetsförhållanden för sina anställda. Ibland köper jag in album från Wooden Banana – alla tre leverantörer är antingen redan nu 100% plastfria alternativt till en större del. Folio albums är även medlemmar av Carbon Neutral Britain som är en NGO i Storbritannien med fokus på utbildning samt miljöprojekt över hela världen.

» reser familjen så lite som möjligt privat. Vi reser inom Sverige under bröllop men försöker hålla oss till de södra delarna av landet.

» är vi inne på 15:e året med att enbart äta ekologiskt mat här hemma samt så mycket Fair Trade och lokalproducerat som möjligt. Det var lite tufft i början när många kritiserade oss för våra val, jag är glad att se att fler och fler väljer att äta ekologiskt numera. ♥

» lever vi så miljövänligt vi kan vilket exempelvis innebär att vi inte använder oss av sköljmedel (jag vill slå ett slag för vanlig ättika samt äppelcidervinäger vid tillfällen när en känner att sånt behövs, Thomas sportkläder brukar få sig en skvätt, ha ha!), köper så lite nyproducerade kläder som möjligt – och då främst ekologiska, äter mycket vegetarisk, plastbantar, sopsorterar med mera. Vi har även valt bort privata resor med flyg. Kika gärna in på mina semestertips, främst inom Skåne men det har även smugit in sig några tips om Småland.

SE EXEMPEL

Kika in på dessa bröllop två bröllop på Svanen-märkta Ystad Saltsjöbad för inspiration!Ystad Saltsjöbad har en miljövänlig profil, ett hett tips för er som planerar bröllop i Skåne samt om en dessutom älskar havet!

Det finns flera lokaler som arbetar miljövänligt här i södra Sverige – för en rak och tydlig kommunikation med era leverantörer!

Tove var vår bröllopsfotograf och vi är så nöjda. Toves engagemang är något utöver det vanliga och hennes energi gör en avslappnad och trygg på själva bröllopsdagen. Kan varmt rekommendera Tove om ni vill ha en fotograf som verkligen ger allt (och lite till) för er och er dag!

– Molly + Johan

Känner ni att vi tre

PASSAR BRA IHOP

och att vi har liknande värderingar när det gäller miljö och alla människors lika värde? Tveka inte att ta kontakt!

Nedan kan ni läsa mer om hur jag tar mig an ett bröllop, ni får gärna läsa mina tidigare brudpars recensioner. Känner ni att vi är en bra fit så svingar ni in på kontakt-sidan och skickar en förfrågan.

Föredrar ni mejl istället? Skicka ett kärleksbrev till info(AT)tovelundquist.se! Att leva klimatsmart är A och O för mig, jag är helt transparent och svarar gärna på era frågor.

Miljö och hållbarhet - miljövänligt bröllop - klimatsmart fotograf i Skåne Parfotografering inför bröllop, en så kallad Engagement session, på idylliska Gunnarsö, Oskarshamn som ligger i Småland. Fotograf är Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Oskarshamn och Småland.
Många av mina brudpar väljer att ha sin parfotografering intill havet

Fotograf Tove Lundquist – med miljö och hållbarhet i åtanke