Fotograf Tove Lundquist - med fokus på storytelling och naturliga känslor

Golden Hour bröllopsporträtt tillsammans med ett brudpar under ett bröllop på High Court i Malmö. Brudklänningen kommer från Skräddarhuset i Malmö och brudgummens kläder från Hugo Boss. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.

Gruppbild på en brudgum och hans marskalkar under ett bröllop i Skåne. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.

Obekväma framför kameran?

Inga problem!

“Vi känner att vi inte kunde hittat en bättre fotograf. Du bidrog med enormt mycket energi och glädje. Du gjorde det lätt för alla som tyckte det var obekvämt att stå framför kameran (bland annat brudgummen och bestmannen). Precis lagom nivå mellan att vara delaktig och hålla sig i bakgrunden.

Sist men inte minst har du levererat helt fantastiska bilder (och bildspel)!!! Bra energi och väldigt lyhörd för vad vi ville. Kan varmt rekommendera Tove som bröllopsfotograf!”

- Hanna & Tim

04

01

Sommar, sommar, sommar!

Det stora blå

Att vara vid havet - en av de bästa platser jag vet! Oavsett årstid så älskar jag friheten jag känner.

Är en sommarflicka ända in i själen, älskar dock alla årstider - lukten av blöta löv om hösten, knastrandet när en går på snö om vintern, känslan och lukten när världen börjar vakna till liv om vårarna och solens varma strålar mot min hud om somrarna.

Hej! Det är jag som är Tove!

02

05

Det första bröllopet

Norrlänningen blir Malmöit

En fri själ som älskar människor helt enkelt och som älskar att jobba med bröllop. Här är en av få bilder som finns på mig och Thomas. Ni kommer att träffas om ni väljer att ha en Second Shooter. Han är snällare än vad han ser ut.

Jag älskar nördighet av alla dess olika slag! Samlar du på Lego? Har du precis som jag fler växter i hemmet än vad som egentligen får plats? Kan du rabbla alla avsnitt med Buffy i ordning? Vet du namnet på nästan alla tågtyper i Sverige? (som min man, ha ha!)

Är född i Umeå och uppväxt i Holmsund, Oskarshamn, Bissau, Boden och Luleå men bor i Malmö sedan 1997. Har även haft en jättekort sväng till Västerås och så klart Tomelilla där jag en gång i tiden mötte Thomas.

Själv gifte jag mig bakom hallonbuskarna med bästa kompisen en vacker dag på 70-talet, men vigseln med Thomas räknas nog mer. Det allra första bröllopet jag gästade var guineanskt och varade i tre dagar. Så. Himla. Coolt.

06

03

Evigt studerande

Det blöta blå

Älskar att lära mig nya saker, oavsett om det är för mig nya kulturer och traditioner, ett nytt ämne eller nya roliga fotorelaterade saker.

Älskar att bada! Är ingen cool person dock som kan bada i minusgrader - nej, gärna grader om +25 ska det vara!

Provfotografering inför bröllop på Österlen. Platsen är Västra hamnen i Malmö. Fotograf: Tove Lundquist.

Min approach till bröllop

Ser ni fotografen som endast en i raden av alla era bröllopsleverantörer?

Då är jag inte rätt fotograf för er! Jag blir så mycket mer personligare än så.

Bröllop på Ystad Saltsjöbad i Skåne. Foto: Tove Lundquist.

Vilka är #tovesbrudpar?

Mina brudpar är avslappnade och jämlika individer som har genomtänkta tidsscheman för sin bröllopsdag men som är laidback och flexibla om Murphy dyker upp – ofta hör gästerna oss ropa till varandra: “Äh, det gör ingenting. Let´s go with the flow!”.

Blev det lite smuts på klänningen? Ingen bryr sig. Börjar det regna mitt under ceremonin? Vi köper läget och löser detta! Sitter corsagen lite ostadigt och du sedan väljer att ta bort den? Fine! Skaver skorna och du beslutar dig för att gå barfota resten av dagen? Allt är helt ok. Tiden ni spenderar tillsammans med era fantastiska gäster spelar mer roll än att kläderna sitter perfekt till minsta millimetern.

De brudpar som bokar mig har inga problem att visa upp sina känslor inför andra och krama loss, och deras älskade familjer och gäster är mycket betydelsefulla. Människorna som är där och firar dagen är viktigare än att tonen på blommorna blev 100% rätt. #familyfirst

Känner just du att vi passar ihop? Tveka inte att kontakta mig! ♥

Bröllop på Örenäs slott. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

BORGERLIGT ELLER KYRKLIGT BRÖLLOP? UTOMHUS ELLER INOMHUS? SLOTT ELLER KOJA? UDDA TEMA ELLER TRADITIONELLT?

det spelar ingen roll

Vilka vi är som personer betyder mer, för tillsammans skall vi bli ett TEAM!

recension

Golden hour porträtt på brudpar under ett strandbröllop på Ystad Saltsjöbad i Skåne, brudparet var barfota. Brudklänning från bohemiska Abby Waits. Brudgummens kläder är Corneliani från Olséns Mode. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne.

"Tove är en genuin person med stark karaktär och med ett tydligt konstnärskap som brinner för det hon gör. Med sin sprudlande energi och glada personlighet gör hon verkligen sitt yttersta för att man ska känna sig trygg och bekväm med ”situationen”.

Vi hade förmånen att ha med Tove under en lång period av vår resa, då vi träffade Tove första gången lite mer än ett år innan vår bröllopsdag. Tove tog sig tid att lära känna oss och kom med mycket bra inspel, tips och idéer under resans gång och detta bidrog till att vårt bröllop blev så mycket mer än vad vi hade kunnat drömma om. Tove lyckades fånga alla våra känslor denna dag och bilderna förmedlar verkligen hela dagens känsloregister."

- Nina & Andreas

Planerar ni ett

Otraditionellt BRÖLLOP?

Är ett klassiskt bröllop i kyrkan inte riktigt er grej? Ska ni ha ett bohemiskt, vintage, DIY eller retro bröllop med määääängder av detaljer? Skärgårdsbröllop? Strandbröllop? Cirkusbröllop? Planerar ni ett ekobröllop – är ekologiskt och miljövänligt något som ligger er varmt om hjärtat? Reser ni till Skåne för ett Elopement bröllop?

Yaaaay! DÅ ÄR JAG FOTOGRAFEN FÖR ER!

Har ni några andra roliga och annorlunda idéer och teman gällande ert bröllop? Flower Power? Sci-Fi? Star Wars? Doctor Who? Marvel? Harry Potter? Gatsby? Old Hollywood? Filminspirerat? Games of Thrones? Tolkien? 20, 30, 40, 50-tals teman? Något annat kul som jag missat att rabbla upp?

Foto på brudpar under ett elopement bröllop i Haväng, Skåne. Bilder från vigseln vid den ensamma tallen. Fotograf: Tove Lundquist.

VIKINGABRÖLLOP

elopement

strandbröllop

dokumentärt. känslosamt. storytelling.

I bröllopspaketen ingår bland annat...

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

» fria resor + boende

» second shooter i de större paketen

» Bildspel

» Parfotografering

» mobilapp med ert galleri

» Album vid bokning av större paket

att boka mig för ert bröllop

bröllopsuppdrag börjar på 28.500 SEK

5h

8h

12h till 16h

Det här är paketet för er som inte vill ha bilder från förberedelserna - jag brukar komma i tid för First Look och stanna en stund in på bröllopsmiddagen.

Känner ni att den senare delen av förberedelserna fram till bröllopsfesten är vad som passar er? Då är detta paketet för er.

Detta är paketen för er som vill ha större delen av dagen dokumenterad - allt från tidiga förberedelser in på bröllopsfesten.

se exempel

se exempel

se exempel

intimitet. kärlek. känslor.

Johanna och Simon valde vackra Örenäs Slott som bröllopslokal för deras utomhusceremoni samt för bröllopsfesten, en populär bröllopslokal här i Skåne. Fotograf: Tove Lundquist.

JAG FINNS HELA TIDEN DÄR FÖR ER

SOM ETT TRYGGT BOLLPLANK MED EXPERTIS INOM BRÖLLOPSBRANCHEN

Kommunikation och öppenhet är A och O för mig – hela mitt företag är baserat på transparens och miljömedvetenhet, detta innebär att jag gärna är en del i processen av er bröllopsplanering om ni vill.

Då jag har lång erfarenhet av att fotografera bröllop kan jag ge er många tips i skapandet av er tidsplanering samt tips på duktiga leverantörer som kan tänkas behövas under dagen - allt från MUA:or till florister till bröllopskläder till lokaler.

Jag finns där för er helt enkelt.

Grupporträtt på brud och hennes brudtärnor under ett bröllop på Örum 119 som ligger i södra Skåne. Fotograf är Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Skåne.

Populära artiklar om bröllopsplanering

recension

Porträtt på brudpar under ett bröllop på Eriksbergs Vilt & Natur i Karlshamn, Blekinge. Fotograf är Tove Lundquist.

“Vi anlitade Tove till vårt bröllop och är jättenöjda! Vi kunde inte ha träffat mer rätt när vi valde fotograf! Att hon tar vackra bilder kan man själv se i hennes portfolio. Tove är grym på att få även en foto-ovan person att känna sig avslappnad framför kameran vid porträttfoton, men också på att vara osynlig när det behövs vid t ex mingelbilder.

Tove var väldigt professionell från första kontakt hela vägen till leverans av bilderna. Inget lämnades åt slumpen. Vi fick utförlig information om alla steg i processen, och all kommunikation med Tove var jättebra. Hon var väldigt lyhörd inför våra önskemål, genuint engagerad i bröllopet och inte minst supertrevlig att umgås med.

Vi kände oss helt trygga med att hon förstod våra önskemål och att vi skulle bli nöjda med resultatet. Och nöjda blev vi verkligen med råge! Fotona överträffade alla förväntningar! Vi kan varmt rekommendera Tove!”

- Rebecca & Erik

Produkter från QT Albums, vackra Matted Deckled Edge Prints. Foto: Tove Lundquist

Beautiful reminders of

Places we’ve been

And people we’ve loved

SKAPA ETT ARV TILL DIN FAMLJ

Mitt eget hem är fyllt med minnen i form av fotografier av allehanda slag och de betyder så mycket för mig! Sida vid sida finns mina föräldrars bröllopsfoto på 70-talet jämte mina mor- och farföräldrars bröllopsporträtt tagna 40 år tidigare, där finns jag som liten bebis sittandes i farmors trygga famn i huset på Storstigen som jag älskade så mycket. Fotografier som visar mig och mina bröders uppväxt under de västafrikanska äventyren som skedde för så länge sedan, minnena seglar upp till ytan när jag tittar på dem. I bokhyllorna står mina fotoalbum, tjocka och tunga, till bredden fyllda med fotografier som berättar historien om vilka vi var just där - just då. Jag kan inte föreställa mig ett hem utan dem.

Det är det här jag vill erbjuda mina brudpar - ett fysiskt arv som bevarar era minnen från bröllopsdagen för framtida generationer.

Att värna om miljön och jämställdhet genom att göra medvetna val i mitt företag är viktigt för mig och jag har noga valt ut de leverantörer jag samarbetar med. Läs mer här.

VI VILL BOKA DIG! HUR GÅR VI VIDARE?

Brudbukett. Bröllop i Blekinge.

Avtal, faktura och guide!

När vi sagt JA till varandra kommer jag först att skicka ett kort mail med information om hur jag lagrar era uppgifter enligt lagen om GDPR. Därefter skriver vi under avtalet och bokningsavgiften betalas in.

Sen börjar det roliga! Ni får en guide full med tips, tankar och idéer inför planeringen av ert bröllop där jag även rekommenderar andra grymma leverantörer. Vi går igenom checklistan - allt för att det skall klaffa på er stora dag! Vi pratar bland annat igenom vad vi gör om det regnar samt mycket, mycket mera! I god tid före bröllopet möts vi upp för vår parfotografering. Slutfakturan skickas ut.

01

Bröllop på Ven, brudens klänning kommer från DB Studio by David’s Bridal. Foto: Tove Lundquist.

Bröllopsdag

Wohooooo! Äntligen är dagen här! Med ett välplanerat körschema i bakfickan har vi en fantastisk dag tillsammans. Jag är inte flugan på väggen utan är social med era gäster vilket gör att de känner sig mer bekväma framför kameran.

02

Kanapéer från Örenäs Slott.

Leverans och avslut

Inom 2 dagar kommer jag att skicka er ett par sneaks peeks. Bilderna levereras sedermera tillsammans med ett bildspel via mitt grymma webbgalleri där ni får en bra översikt - mobilappen som tillkommer gör att ni alltid har era bilder från bröllopet tillgängliga. Både galleri och bildspel är enkelt att dela med familj och vänner.

Har ni valt att investera i ett album? Nu börjar det roliga med design, val av omslag och skapandet av att berätta storyn om just ert bröllop! Albumet levereras och Snipp, snapp, snut så var detta roliga slut!

Jag strävar alltid efter att bli bättre inom mitt yrke så er feedback betyder mycket för mig. Jag håller gärna kontakten med er efter bröllopet! ♥

03

Användbara guider i er BRÖLLOPSplanering!

Porträtt på brudpar under Golden Hour på ett utomhusbröllop på Örum 119 på Österlen i Skåne. Brudens klänning heter Bridal Cap Cleeve Gown in Snow White och kommer från Ivy & Oak. Brudgummens kostym kommer från Tiger of Sweden. Florist är Sara Haglind från isblomsten.dk. Foto: Tove Lundquist.

First Look eller ej? Hur planerar ni en utomhusvigsel? Och när är det mest fördelaktigt att ta porträtten?

Svartvitt fotografi på en brudgum som väntar på sin brud under First Look, bröllop i Malmö. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.

Golden hour porträtt på brudpar under ett strandbröllop på Ystad Saltsjöbad i Skåne, brudparet var barfota. Brudklänning från bohemiska Abby Waits. Brudgummens kläder är Corneliani från Olséns Mode. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne.

Urban parfotografering inför bröllop nere vid Dockan i Malmö tillsammans med bröllopsfotograf Tove Lundquist, Skåne. Plats är Västra Hamnen.

Följ mig på Instagram

BÄSTA TIDEN FÖR PORTRÄTT

FIRST LOOK

ENGAGEMENT SESSION

Jag finns även på

LÄS MER

LÄS MER

LÄS MER

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Bröllopsporträtt i Slottsträdgården under ett utomhusbröllop i Slottsparken. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Malmö, Skåne.

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

»OM MIG

Fotograf Tove Lundquist

Boka bröllopsfotograf för bröllop i Skåne
- fokus på genuina känslor och storytelling under er bröllopsdag

»BLOGG

Bröllop – boka bröllopsfotograf södra Sverige – bröllopsfotografering Skåne – Fotograf Tove Lundquist