Min approach samt info om bröllop

Ett utomhusbröllop på Örum 119 på Österlen. Fotograf var Tove Lundquist, Lokal: Örum 119, MUA: Ellinor Rosander, Florist: Trolldruvans blommor, Musiker: Daniel Bentzen, Brud: Hvita Vackra, Brudgum: Volt Malmö, Vigselringar: Dahlgren est. 1918, Trycksaker: Emma Paper Doll, Restaurang: Härden Matstudio, Tårta: Tildas Bakeri

approach till bröllop

Ser ni fotografen som endast en i raden av alla era bröllopsleverantörer?

Då är jag inte rätt fotograf för er! Jag blir så mycket mer personligare än så.

Vilka är ni?

Bröllop på Ystad Saltsjöbad i Skåne. Foto: Tove Lundquist.

Ni är avslappnade och jämlika individer som har väl genomtänkta tidsscheman för bröllopsdagen men som är laidback, flexibla och har humorn i behåll om Murphy dyker upp – ofta hör gästerna oss ropa till varandra: “Äh, det gör ingenting. Let´s go with the flow!”.

Blev det lite smuts på klänningen? Ingen bryr sig. Börjar det regna mitt under ceremonin? Vi köper läget och löser detta! Sitter corsagen lite ostadigt och du sedan väljer att ta bort den? Fine! Skaver skorna och du beslutar dig för att gå barfota resten av dagen? Allt är helt ok. Glömde ni alla tomteblossen ni köpt in till en Sparkler Exit hemma? Ni får en fantastisk dag ändå. Tiden ni spenderar tillsammans med era fantastiska gäster spelar mer roll än att kläderna sitter perfekt till minsta millimetern.

Mina brudpar värderar fotografi högt - dels i digital form men även i form av vackra album/printar. De visar gärna upp sin kärlek och deras älskade familjer och gäster är mycket betydelsefulla. Människorna som är där och firar dagen betyder mer än att tonen på blommorna blev 100% rätt. #familyfirst

Känner just du att vi passar ihop? Tveka inte att kontakta mig! ♥

Boka nu

Svartvit bild på brudpar i bil efter vigseln. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Sverige.

“Vi känner att vi inte kunde hittat en bättre fotograf. Du bidrog med enormt mycket energi och glädje. Du gjorde det lätt för alla som tyckte det var obekvämt att stå framför kameran (bland annat brudgummen och bestmannen). Precis lagom nivå mellan att vara delaktig och hålla sig i bakgrunden.

Sist men inte minst har du levererat helt fantastiska bilder (och bildspel)!!! Bra energi och väldigt lyhörd för vad vi ville. Kan varmt rekommendera Tove som bröllopsfotograf!”

- Hanna & TimSe bildspelet från ett av årets citybröllop i Malmö - Mia och Mattias hade valt att lägga 1,5 h på porträtt under bröllopsdagen, dels tillsammans med dottern och dels själva.
Toastmasters tillsammans med brudpar under ett bröllop på Österlen.

BORGERLIGT ELLER KYRKLIGT BRÖLLOP? UTOMHUS ELLER INOMHUS? SLOTT ELLER KOJA? UDDA TEMA ELLER TRADITIONELLT?

det spelar ingen roll

Vilka vi är som personer betyder mer, för tillsammans skall vi bli ett TEAM!

Bild i färg på brudpar som står under det ensamma trädet i Haväng under ett bröllop i Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist. Brudklänning från Asos, brudgummens kläder kommer från Tiger of Sweden.
VikingaTider i Löddeköpinge stod som plats när Åsa och Nina hade sitt vikingabröllop. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

Planerar ni ett icke-traditionellt bröllop?

Är ett klassiskt bröllop i kyrkan inte riktigt er grej? Ska ni ha ett bohemiskt, vintage, DIY eller retro bröllop med määääängder av detaljer? Skärgårdsbröllop? Strandbröllop? Cirkusbröllop? Planerar ni ett ekobröllop – är ekologiskt och miljövänligt något som ligger er varmt om hjärtat? Reser ni till Skåne för ett Elopement bröllop?

Yaaaay! DÅ ÄR JAG FOTOGRAFEN FÖR ER!

Har ni några andra roliga och annorlunda idéer och teman gällande ert bröllop? Flower Power? Sci-Fi? Star Wars? Doctor Who? Marvel? Harry Potter? Gatsby? Old Hollywood? Filminspirerat? Games of Thrones? Tolkien? 20, 30, 40, 50-tals teman? Något annat kul som jag missat att rabbla upp? ;)

Porträtt på brudpar på YSB, Skåne. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

I´m your nerd! Låt er fantasi flöda!

Brudpar firar med champange efter deras bröllops ceremoni i Haväng, Skåne. Foto: Tove Lundquist.
Mingel på Ystad Saltsjöbad, Skåne. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne.

Mitt varför

Jag tänker alltid på framtida generationer när bröllopsdagen dokumenteras, på hur de kommer att få lära känna er genom bilderna. Det mest värdefulla är era närmaste, ögonblicken, historierna och er familjs berättelse. ♥

Det bästa jag vet är när brudpar kommer tillbaka efter några år och jag får äran att dokumentera nya faser i livet.

Familjen är mycket värdefull för mig, vilket även gör att era familjer och nära vänner är viktiga för mig att dokumentera. Det här är mitt varför. Varför jag är fotograf och varför jag älskar bröllop.

Det är inte detaljerna som gör det eller hur snygga bröllopslokalerna är. Vilka kläder ni valt eller hur brudbuketten ser ut.

Det är relationerna, alltid alltid relationerna.

Skapa ett arv till din familj

Mitt eget hem är fyllt med minnen i form av fotografier av allehanda slag och de betyder så mycket för mig! Sida vid sida finns mina föräldrars bröllopsfoto på 70-talet jämte mina mor- och farföräldrars bröllopsporträtt tagna 40 år tidigare, där finns jag som liten bebis sittandes i farmors trygga famn i huset på Storstigen som jag älskade så mycket.

Fotografier som visar mig och mina bröders uppväxt under de västafrikanska äventyren som skedde för så länge sedan, minnena seglar upp till ytan när jag tittar på dem. I bokhyllorna står mina fotoalbum, tjocka och tunga, till bredden fyllda med fotografier som berättar historien om vilka vi var just där - just då. Jag kan inte föreställa mig ett hem utan dem.

Det är det här jag vill erbjuda mina brudpar - ett fysiskt arv som bevarar era minnen från bröllopsdagen för framtida generationer.

Att värna om miljön och jämställdhet genom att göra medvetna val i mitt företag är viktigt för mig och jag har noga valt ut de leverantörer jag samarbetar med. Läs mer här.

dokumentärt. känslosamt. storytelling.

Se bildspelet från ett av 2022 års mest avslappnade bröllop - Frida och Antons utomhusbröllop på Örum 119
JAG FINNS HELA TIDEN DÄR FÖR ER

SOM ETT TRYGGT BOLLPLANK MED EXPERTIS INOM BRÖLLOPSBRANCHEN

En mångårig erfarenhet av att fotografera på bröllop medför värdefulla tips i ert skapandet av bröllopsschemat samt även tips på duktiga leverantörer som ni kan tänkas vilja ha under dagen - allt från MUA:or till florister till bröllopskoordinatorer till bröllopskläder till lokaler. Jag finns där för er helt enkelt.Provfotografering inför bröllop på Österlen. Platsen är Västra hamnen i Malmö. Fotograf: Tove Lundquist.

Investera i era minnen

I bröllopspaketen ingår bland annat...

Brudpar vid bröllop i solnedgången på Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

» Parfotografering

» Bildspel

» Större paket: Album + Second shooter

att boka mig för ert bröllop

bröllopsuppdrag börjar på 30.000 SEK

5h

8h

12h till 16h

Det här är paketet för er som inte vill ha bilder från förberedelserna - jag brukar komma i tid för First Look och stanna en stund in på bröllopsmiddagen.

Känner ni att den senare delen av förberedelserna fram till bröllopsfesten är vad som passar er? Då är detta paketet för er.

Detta är paketen för er som vill ha större delen av dagen dokumenterad - allt från tidiga förberedelser in på bröllopsfesten.

se exempel

se exempel

se exempel

intimitet. kärlek. känslor.

Johanna och Simon valde vackra Örenäs Slott som bröllopslokal för deras utomhusceremoni samt för bröllopsfesten, en populär bröllopslokal här i Skåne. Fotograf: Tove Lundquist.

Vi vill boka dig till vårt bröllop - hur går vi vidare?

Brudbukett. Bröllop i Blekinge.

Avtal, faktura och guide!

När vi tre sagt JA till varandra kommer jag först att skicka ett kort mail med information om hur jag lagrar era uppgifter enligt lagen om GDPR. Därefter skriver vi under avtalet och bokningsavgiften betalas in.

Sen börjar det roliga! Ni får en guide full med tips, tankar och idéer inför planeringen av ert bröllop där jag även rekommenderar andra grymma leverantörer. Vi går igenom checklistan - allt för att det skall klaffa på er stora dag, vi kommer bland annat att föra en dialog om vad vi gör om det regnar samt mycket, mycket mera. Under parfotograferingen lär ni känna mig lite bättre. Slutfakturan skickas ut.

01

Bröllop på Ven, brudens klänning kommer från DB Studio by David’s Bridal. Foto: Tove Lundquist.

Bröllopsdag

Wohooooo! Äntligen är dagen för ert efterlängtade bröllop här! Med ett välplanerat körschema i bakfickan har vi en fantastisk dag tillsammans. Jag är inte flugan på väggen utan är social med era gäster vilket gör att de känner sig mer bekväma framför kameran.

02

Kanapéer från Örenäs Slott.

Leverans och avslut

Inom ett par dagar kommer jag att skicka er ett par sneaks peeks. Bilderna levereras sedermera tillsammans med ett bildspel via mitt grymma webbgalleri där ni får en bra översikt - mobilappen som tillkommer gör att ni alltid har era bilder från bröllopet tillgängliga. Både galleri och bildspel är enkelt att dela med familj och vänner.

Har ni valt att investera i ett album? Nu börjar det roliga med design, val av omslag och skapandet av att berätta storyn om just ert bröllop! Albumet levereras och Snipp, snapp, snut så var detta roliga slut!

Jag strävar alltid efter att bli bättre inom mitt yrke så er feedback betyder mycket för mig. Jag håller gärna kontakten med er efter bröllopet! ♥

03

Grupporträtt på brud och hennes brudtärnor under ett bröllop på Örum 119 som ligger i södra Skåne. Fotograf är Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Skåne.

Populära artiklar om bröllopsplanering

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Bröllopsporträtt i Slottsträdgården under ett utomhusbröllop i Slottsparken. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Malmö, Skåne.
Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

»OM MIG

Fotograf Tove Lundquist

Boka bröllopsfotograf för bröllop i Skåne
- fokus på genuina känslor och storytelling under er bröllopsdag

»BLOGG

Bröllop – boka bröllopsfotograf södra Sverige – bröllopsfotografering Skåne – Fotograf Tove Lundquist