Fotograf Tove Lundquist - med fokus på storytelling och naturliga känslor

Bröllopsfotograf i Malmö, Skåne

Destination Wedding photographer in Sweden and also an Elopement photographer in Malmö and Skåne.

Jag är bröllopsfotografen för er om ni...

1. gillar att kramas, skratta och visa era känslor

2. vill ha en fotograf som är grym på att leverera en story

3. föredrar icke-traditionella bröllopsbilder

4. gillar rak och tydlig kommunikation

Roliga fakta

Om mig

Jag är en sommarflicka ända in i själen, älskar när det är varmt.

Gillar starka kvinnor i film/tv.

Älskar att lära mig nya saker!

Jag måste bo i närheten av havet, kan inte leva utan det!

Älskar att bada! Är ingen cool person dock som kan bada i minusgrader - nej, gärna grader om +25 ska det vara!

Är född i Umeå och uppväxt i Holmsund, Oskarshamn, Bissau och Luleå.

Det allra första bröllopet jag gästade på var guineanskt och varade i tre dagar. Så. Himla. Coolt.

När jag gillar en sång tenderar jag att lyssna på den ett par hundra gånger. Blir snart utkastad av Thomas!

Provfotografering inför bröllop på Österlen. Platsen är Västra hamnen i Malmö. Fotograf: Tove Lundquist.

Min approach

Internationellt svenskt-amerikanskt bröllop på ön Ven i Skåne. Brudskål på bröllopslokalen Spirit of Hven Backafallsbyn. Foto: Tove Lundquist.

Internationellt svenskt-amerikanskt bröllop på Ven, mingel utanför Sankt Ibbs kyrka efter vigselceremonin. Foto: Tove Lundquist.

Systerskap och feminister. Busiga bilder på brud med sina brudtärnor, Smygehamn. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Malmö.

Bröllop på Ystad Saltsjöbad i Skåne. Foto: Tove Lundquist.

Vilka är #tovesbrudpar?

Mina brudpar är avslappnade och jämlika individer som har genomtänkta tidsscheman för sin bröllopsdag men som är laidback och flexibla om Murphy dyker upp – ofta hör gästerna oss ropa till varandra: “Äh, det gör ingenting. Let´s go with the flow!”.

Blev det lite smuts på klänningen? Ingen bryr sig. Börjar det regna mitt under ceremonin? Vi köper läget och löser detta! Sitter corsagen lite ostadigt och du sedan väljer att ta bort den? Fine! Skaver skorna och du beslutar dig för att gå barfota resten av dagen? Allt är helt ok. Tiden ni spenderar tillsammans med mig och era fantastiska gäster spelar mer roll än att kläderna sitter perfekt till minsta millimetern.

De brudpar som bokar mig har inga problem att visa upp sina känslor inför andra och krama loss, och deras älskade familjer och gäster är mycket betydelsefulla. Människorna som är där och firar dagen är viktigare än att tonen på blommorna blev 100% rätt. #familyfirst

Känner just du att vi passar ihop? Tveka inte att kontakta mig! ♥

Borgerligt eller kyrkligt? Utomhus eller inomhus? Slott eller koja? Udda tema eller traditionellt?

det spelar ingen roll

Vilka vi är som personer betyder mer, för tillsammans skall vi bli ett TEAM!

Färgglatt porträtt på brudpar under deras provfotografering inför bröllopet. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.

Nina & Andreas

"Tove är en genuin person med stark karaktär och med ett tydligt konstnärskap som brinner för det hon gör. Med sin sprudlande energi och glada personlighet gör hon verkligen sitt yttersta för att man ska känna sig trygg och bekväm med ”situationen”.

Vi hade förmånen att ha med Tove under en lång period av vår resa, då vi träffade Tove första gången lite mer än ett år innan vår bröllopsdag. Tove tog sig tid att lära känna oss och kom med mycket bra inspel, tips och idéer under resans gång och detta bidrog till att vårt bröllop blev så mycket mer än vad vi hade kunnat drömma om. Tove lyckades fånga alla våra känslor denna dag och bilderna förmedlar verkligen hela dagens känsloregister."

Ystad, Skåne

Se deras bröllop

intimitet. kärlek. känslor.

Planerar ni ett

ICKE-TRADITIONELLT BRÖLLOP?

Viking wedding in Sweden at VikingaTider. Tove Lundquist is the Wedding photographer.

Är ett traditionsenligt bröllop i kyrkan inte riktigt er grej? Ska ni ha ett bohemiskt, vintage, DIY eller retro utomhusbröllop med määääängder av detaljer? Skärgårdsbröllop? Strandbröllop? Cirkusbröllop? Planerar ni ett ekobröllop – är ekologiskt och miljövänligt något som ligger er varmt om hjärtat? Reser ni till Skåne för ett Elopement bröllop?

Jag älskar nördighet av alla dess olika slag! Samlar du på Lego? Kan du rabbla alla avsnitt med Buffy i ordning? Vet du namnet på nästan alla tågtyper i Sverige? (som min man, ha ha!)

Yaaaay! DÅ ÄR JAG FOTOGRAFEN FÖR ER!

Har ni några andra roliga och annorlunda idéer och teman gällande ert bröllop? Flower Power? Sci-Fi? Star Wars? Doctor Who? Marvel? Harry Potter? Gatsby? Old Hollywood? Filminspirerat? Games of Thrones? Tolkien?

VIKINGABRÖLLOP

I bröllopspaketen ingår bland annat...

Porträtt på brudpar i solnedgången. Plats är Norrgavelhuset, Kafferosteriet på Österlen. Klänningen kommer från Garamaj of Sweden, kostym från Oscar Jacobsson. Foto: Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf Skåne.

fria resor och boende

second shooter i de större paketen

Backup

Produktshop via ert webbgalleri

Parfotografering

Album vid bokning av större paket

Bröllopsuppdrag börjar på 27.500 SEK för 5 h

dokumentärt. känslosamt. storytelling.

E-session i ett blomstrande Slottsträdgården, Malmö, på ett förlovat par. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Malmö.

Engagement session

Det ingår alltid en parfotografering när ni bokar mig som er bröllopsfotograf för 3 timmar eller mer, jag tycker att det är ett härligt sätt att lära känna varandra!

se bilder

Jag finns hela tiden där för er

som ett tryggt bollplank med expertis inom bröllopsbranchen

Kommunikation och öppenhet är A och O för mig – hela mitt företag är baserat på transparens och miljömedvetenhet – vilket innebär att jag gärna är en del i processen av er bröllopsplanering om ni vill. Efter flera år i branschen har jag många tips när det gäller skapandet av er tidsplanering samt tips på många bra leverantörer som kan tänkas behövas under dagen. Allt från MUA:or till florister till bröllopskläder till lokaler.

Jag finns där för er helt enkelt.

Produkter från QT Albums, vackra Matted Deckled Edge Prints. Foto: Tove Lundquist

Beautiful reminders of

Places we’ve been

And people we’ve loved

SKAPA ETT ARV TILL DIN FAMLJ

Mitt eget hem är fyllt med minnen i form av fotografier av allehanda slag och de betyder så mycket för mig! Sida vid sida finns mina föräldrars bröllopsfoto på 70-talet jämte mina mor- och farföräldrars bröllopsporträtt tagna 40 år tidigare, där finns jag som liten bebis sittandes i farmors mysiga famn i huset på Storstigen som jag älskade så mycket. Fotografier som visar mig och mina bröders uppväxt under de västafrikanska äventyren som skedde för så länge sedan, minnena seglar upp till ytan när jag tittar på dem. I bokhyllorna står mina fotoalbum, tjocka och tunga, till bredden fyllda med fotografier som berättar historien om vilka vi var just där - just då. Jag kan inte föreställa mig ett hem utan dem.

Det är det här jag vill erbjuda mina brudpar - ett fysiskt arv som bevarar era minnen från bröllopsdagen för framtida generationer.

Att värna om miljön och jämställdhet genom att göra medvetna val i mitt företag är viktigt för mig och jag har noga valt ut de leverantörer jag samarbetar med. Läs mer här.

Systerskap och feminister. Busiga bilder på brud med sina brudtärnor, Smygehamn. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Malmö.

Obekväma framför kameran?

Inga problem!

“Vi känner att vi inte kunde hittat en bättre fotograf. Du bidrog med enormt mycket energi och glädje. Du gjorde det lätt för alla som tyckte det var obekvämt att stå framför kameran (bland annat brudgummen och bestmannen). Precis lagom nivå mellan att vara delaktig och hålla sig i bakgrunden.

Sist men inte minst har du levererat helt fantastiska bilder (och bildspel)!!! Bra energi och väldigt lyhörd för vad vi ville. Kan varmt rekommendera Tove som bröllopsfotograf!”

- Hanna & Tim

VI VILL BOKA DIG! HUR GÅR VI VIDARE?

Brudbukett. Bröllop i Blekinge.

Avtal, faktura och guide!

När vi sagt JA till varandra kommer jag först och främst att skicka ett käckt mail med information om hur jag lagrar era uppgifter enligt lagen om GDPR. Därefter skriver vi under avtalet och bokningsavgiften betalas in.

Sen börjar det roliga! Ni får en guide full med tips, tankar och idéer inför planeringen av ert bröllop där jag även rekommenderar andra grymma leverantörer. Vi går igenom checklistan - allt för att det skall klaffa på er stora dag! Vi pratar bland annat igenom vad vi gör om det regnar, samt mycket, mycket mera! I god tid före bröllopet möts vi upp för vår parfotografering. Slutfakturan skickas ut.

01

Bröllop på Ven, brudens klänning kommer från DB Studio by David’s Bridal. Foto: Tove Lundquist.

Bröllopsdag

Wohooooo! Äntligen är dagen här!

02

Kanapéer från Örenäs Slott.

Leverans och avslut

Inom 2 dagar kommer jag att skicka er ett par sneaks peeks. Bilderna levereras sedermera tillsammans med ett bildspel via mitt grymma webbgalleri där ni får en bra översikt. Förslagsvis kryper ni upp till soffan tillsammans – gråtvarning! Dela gärna med familj och vänner.

Har ni valt att investera i flera timmars fotografering där ett album är inkluderat? Nu börjar det roliga med design och val av omslag! Albumet leveraras och Snipp, snapp, snut så var detta roliga slut! Jag strävar alltid efter att bli bättre så er feedback betyder mycket. Jag håller gärna kontakten med er efter bröllopet! ♥

03

Svartvitt bröllopsporträtt på brudpar som gifte sig utanför Torekov i Skåne. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.

Ut med stela poser och in med känslofyllda porträtt

baserade på äkta känslor!

Utomhusbröllop på stranden på Ystad Saltsjöbad i Skåne, brudparet var barfota. Brudklänning från bohemiska Abby Waits. Foto: Tove Lundquist.

Användbara guider i er BRÖLLOPSplanering!

Porträtt på brudpar under Golden Hour på ett utomhusbröllop på Örum 119 på Österlen i Skåne. Brudens klänning heter Bridal Cap Cleeve Gown in Snow White och kommer från Ivy & Oak. Brudgummens kostym kommer från Tiger of Sweden. Florist är Sara Haglind från isblomsten.dk. Foto: Tove Lundquist.

First Look eller ej? Hur planerar ni en utomhusvigsel? Och när är det mest fördelaktigt att ta porträtten?

Svartvitt fotografi på en brudgum som väntar på sin brud under First Look, bröllop i Malmö. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.

Golden hour porträtt på brudpar under ett strandbröllop på Ystad Saltsjöbad i Skåne, brudparet var barfota. Brudklänning från bohemiska Abby Waits. Brudgummens kläder är Corneliani från Olséns Mode. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne.

Urban parfotografering inför bröllop nere vid Dockan i Malmö tillsammans med bröllopsfotograf Tove Lundquist, Skåne. Plats är Västra Hamnen.

Följ mig på Instagram

BÄSTA TIDEN FÖR PORTRÄTT

FIRST LOOK

ENGAGEMENT SESSION

Jag finns även på

LÄS MER

LÄS MER

LÄS MER

Bröllop – boka bröllopsfotograf södra Sverige – bröllopsfotografering Skåne – Fotograf Tove Lundquist