Approach till bröllop

Min approach till bröllop är inte lika traditionell såsom hos många andra bröllopsfotografer utan den är något mer dokumentär. Känslan i bilden och de ni är i relation till varandra och jämställdhet är viktigt och finns alltid i åtanke när ni fotograferas. Att fånga vilka ni är som personer och vad ni känner i just detta ögonblick, inte endast hur ni ser ut. Bilderna är baserade på äkta känslor och utgår alltid utifrån ER och vilka ni är som individer, därför ser alla fotograferade bröllop olika ut. Alla brudpar och bröllop är unika! ♥

Endast ett fåtal bröllop bokas per år för att det skall finnas möjlighet att ge er och ert bröllop all den fokus och kärlek ni förtjänar. Det är viktigt att vi lär känna varandra och att personkemin mellan oss stämmer.

Många brudpar har genom åren sagt att det känns som att ha med en vän under bröllopsdagen – en vän som är grym på att fånga er dag! Inget bröllop är det andra likt och jag hittar alltid de ögonblick och detaljer som gör bröllopet till just ERT även om jag fotat på er bröllopslokal under flera andra bröllop.

Vackra kläder, lokaler och detaljer i all ära – när ni tittar igenom era bröllopsbilder senare i livet vill jag att ni skall komma ihåg känslan. Känslan av hur det var att vara mitt uppe i bröllopskarusellen, att stå där mitt emot varandra under ceremonin med fjärilar i magen och känna att ni vill dela livet tillsammans, bli påmind om hur känslosamt bästa kompisens tal var, känna all kärlek som fann den dagen. Kärlek mellan vänner, kärlek till familjen och kärleken till varandra.

Jag vill att era hjärtan skall vara fyllda av kärlek efter våra stunder tillsammans, magarna fyllda med fjärilar och att lyckan skall stå skriven i era ansikten. Tillsammans kommer vi att skapa ögonblick och fånga vilka ni är tillsammans.

Jag berättar er historia.

Ett tips när ni bokar mig som bröllopsfotograf är att nyttja den mångåriga expertisen som finns när det gäller bröllopsplanering, det är bara roligt att dela med mig av kunskaperna till er brudpar. ♥

Ser ni fotografen som endast en i raden av alla era bröllopsleverantörer? Då är jag inte rätt fotograf för er! Jag blir så mycket mer personligare än så.

Att fånga ögonblick är inte det enda Tove är duktig på utan hon fångar även känslan och får bilderna att kännas naturliga och ärliga. Hon förmedlade vår story och våra känslor till varandra precis som vi ville ha det. 

– Beltina + Hampus

TOVES BRUDPAR

Vilka är ni?

Ni är avslappnade och jämlika individer som har väl genomtänkta tidsscheman för bröllopsdagen men som är laidback, flexibla och har humorn i behåll om Murphy dyker upp – ofta hör gästerna oss ropa till varandra: “Äh, det gör ingenting. Let´s go with the flow!”.

Blev det lite smuts på klänningen? Ingen bryr sig. Börjar det regna mitt under ceremonin? Vi köper läget och löser detta! Sitter corsagen lite ostadigt och du sedan väljer att ta bort den? Fine! Skaver skorna och du beslutar dig för att gå barfota resten av dagen? Allt är helt ok. Glömde ni alla tomteblossen ni köpt in till en Sparkler Exit hemma? Ni får en fantastisk dag ändå. Tiden ni spenderar tillsammans med era fantastiska gäster spelar mer roll än att kläderna sitter perfekt till minsta millimetern.

Mina brudpar värderar fotografi högt – dels i digital form men även i form av vackra album/printar. De visar gärna upp sin kärlek och deras älskade familjer och gäster är mycket betydelsefulla. Människorna som är där och firar dagen betyder mer än att tonen på blommorna blev 100% rätt. #familyfirst

Känner just du att vi passar ihop? Tveka inte att kontakta mig! ♥

Fastnade för hennes dokumentära bilder och hur hon sätter bild på de där känslofyllda ögonblicken som så snabbt flyger förbi.

Tove var engagerad, hon gav tips och råd hela vägen fram till bröllopet, hon hade tålamod och förståelse för att vi var ovana framför kameran.

– Mia + Mattias

BORGERLIGT ELLER KYRKLIGT BRÖLLOP? UTOMHUS ELLER INOMHUS? SLOTT ELLER KOJA? UDDA TEMA ELLER TRADITIONELLT?

det spelar ingen roll

Vilka vi är som personer betyder mer, för tillsammans skall vi bli ett TEAM!

Toastmasters tillsammans med brudpar under ett bröllop på Österlen.
Upplevelsen hos Toves brudpar

Endast ett fåtal brudpar bokas in varje år för att ni två och ert bröllop skall ha möjlighet att få all den fokus och kärlek ni förtjänar. Det är viktigt att vi tre lär känna varandra och att personkemin stämmer – detta genererar att ni känner er bekväma med mig under bröllopsdagen.

Min expertis finns tillhands under hela bröllopsplaneringen – i den kapacitet ni själva väljer. Vill ni ha tips på Sveriges bästa bröllopskoordinatorer? Tipsen haglar. Vill ni hellre planera bröllopet själva? Inga frågor är för dumma.

Det ni får när ni bokar mig som just er bröllopsfotograf är bildstilen samt visionen av er stora dag – där är stort fokus på närhet, att visa känslor och känna intimitet samt att leverera er story – oavsett hur många timmar som bokat! ♥

För tillfället finns möjligheten att boka i hela Sverige men jag arbetar oftast som bröllopsfotograf i Skåne och de södra delarna av landet.

Vi är mer än nöjda med din instats och arbete. Vi kände oss trygga och bekväma under hela dagen och litade på dig. Vi förväntade oss inte det stödet och pushen och energin som du kom med.

– Cecilia + Hans

Dokumentärt. Känslosamt. Storytelling.

Hur är det att boka just mig som fotograf för ert bröllop?

Relationen med er är jätteviktig och jag går mycket på magkänslan när vi bokar varandra. ♥

Undertecknad är inte en fotograf som endast dyker upp på er bröllopsdag, gör sitt jobb och därefter skickar ett galleri. Jag är fotografen som ställer frågor, som engagerar sig, som älskar att höra hur ni träffades. Den ni skall känna er bekväma att vara er själva med med – som finns där som en integrerad del under er bröllopsdag, från påklädningen på förmiddagen, den som ser er gråta under First Look, som gläds med er när ni höjer handen i skyn efter ceremonin och ropar ut ett spontant ”YES! Vi gjorde det!”.

Jag är personen som kommer er nära – känslomässigt men även fysiskt när jag står precis vid er axel och fotograferar er kram med mamma. Jag är hon som puschar för att smita ut under middagen för att ta porträtt i den gyllene solnedgången, hon som gärna är vänner på Facebook långt efter bröllopet och som gläds åt alla era segrar i livet och som gråter med er i livets andra skeden. Hon som blir tårögd vid talen för att det är så mycket känslor.

Det är den personen ni investerar i.


Planerar ni ett icke-traditionellt bröllop?

Humanistisk vigsel i solnedgång, Malmö

Är ett klassiskt bröllop i kyrkan inte riktigt er grej? Ska ni ha ett bohemiskt, vintage, DIY eller retro bröllop med määääängder av detaljer? Skärgårdsbröllop? Strandbröllop? Cirkusbröllop? Planerar ni ett ekobröllop – är ekologiskt och miljövänligt något som ligger er varmt om hjärtat? Reser ni till Skåne för ett Elopement bröllop där fokus enbart är på varandra? Eller väljer ni att gifta er i solnedgången med en fantastisk vy och lika fantastiska familj och vänner?

Yaaaay! DÅ ÄR JAG FOTOGRAFEN FÖR ER!

Har ni några andra roliga och annorlunda idéer och teman gällande ert bröllop? Flower Power? Sci-Fi? Star Wars? Doctor Who? Marvel? Harry Potter? Gatsby? Old Hollywood? Filminspirerat? Games of Thrones? Tolkien? 20, 30, 40, 50-tals teman? Något annat kul som jag missat att rabbla upp? ;)

We have been looking at all our images and we just love them! Thank you so much for being so great both before and on the day.

We talk nearly every day about how great our wedding day was and you were a big part of that so thank you. 

– Sanna + Rachel


I´m your nerd! Låt er fantasi flöda!

JAG FINNS HELA TIDEN DÄR FÖR ER

SOM ETT TRYGGT BOLLPLANK MED EXPERTIS INOM BRÖLLOPSBRANCHEN

En mångårig erfarenhet av att fotografera på bröllop medför värdefulla tips i ert skapandet av bröllopsschemat samt även tips på duktiga leverantörer som ni kan tänkas vilja ha under dagen – jag tipsar om allt från MUA:or till florister till bröllopskoordinatorer till bröllopskläder till lokaler.
Jag finns där för er helt enkelt.

Mitt varför.

Familjen är mycket värdefull för mig, vilket även gör att era familjer och nära vänner är viktiga för mig att dokumentera. Det här är mitt varför. Varför jag är fotograf och varför jag älskar bröllop. Det är inte detaljerna som gör det eller hur snygga bröllopslokalerna är. Vilka kläder ni valt eller hur brudbuketten ser ut.

Det är relationerna, alltid alltid relationerna.

Jag tänker alltid på framtida generationer när bröllopsdagen dokumenteras, på hur de kommer att få lära känna er genom bilderna. Det mest värdefulla är era närmaste, ögonblicken, historierna och er familjs berättelse. ♥ Det bästa jag vet är när brudpar kommer tillbaka efter några år och jag får äran att dokumentera nya faser i livet.

Converse, högklackat eller barfota

Lev livet. Berätta fantastiska historier.

INVESTERA I ERA MINNEN

I bröllopspaketen ingår bland annat…

Bild från bröllop på Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Manchettknappar från fotbollslaget Liverpool. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

» bildspel

» parfotografering

» lätthanterligt webbgalleri

» 1 års back-up av era bröllopsfoton

» bröllopsguide full med tips

» vid bokning av fler timantal: album + Second Shooter

Att boka mig för ert bröllop

Det går alltid att boka ett annat antal än de paket jag listat nedan – de är endast satta för att hjälpa er i processen. Har ni inte bestämt er för hur många timmar ni behöver? Börja med att boka 5 timmar så kan ni uppgradera när schemat för dagen är satt!

Bröllopsuppdrag börjar på 30.000 SEK

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

12-16 h

Detta är timantalet för er som vill ha större delen av dagen dokumenterad av mig – allt från tidiga förberedelser in på bröllopsfesten hamnar i ert galleri.

8h

Känner ni att dokumentation av den senare delen av förberedelserna fram till bröllopsfesten är vad som passar er? Då är det här ett passade timantal för er.

5h

Så här många timmar rekommenderar jag er som inte vill ha bilder från förberedelserna – jag brukar anlända i tid för First Look och stanna en stund in på bröllopsmiddagen.

För oss var det viktigt att hitta någon som fotar dokumentärt men ändå estetiskt vackert. Eftersom det bara skulle vara vi där, och inga gäster så var det viktigt att det var någon som vi kände oss trygga med. Efter första mötet med Tove så kändes det så bra, det kändes som att vi kände varandra och det var väldigt avslappnat och roligt.

Det var också viktigt för oss med en fotograf som var modern och kunnig kring jämställdhet kring bröllopsfotografi. Vi ville ha bilder som vi kunde känna igen oss själva i.

– Ida + Leif

Förberedelser av brud i Norrgavelhuset, Kafferosteriet på Österlen. Foto: Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Skåne.

Vi vill boka dig till

VÅRT BRÖLLOP


AVTAL, FAKTURA OCH GUIDE!

När vi tre sagt JA till varandra kommer jag först att skicka ett kort mail med information om hur jag lagrar era uppgifter enligt lagen om GDPR. Därefter skriver vi under avtalet och bokningsavgiften om 50% betalas in.

Nu börjar det roliga! Ni får en guide full med tips, tankar och idéer inför planeringen av ert bröllop där jag även rekommenderar andra grymma leverantörer såsom exempelvis makup-artister, florister och designers av både tårtor, ringar samt koordinatorer.

Vi går igenom checklistan för bröllopsfotograferingen – allt för att det skall klaffa på er stora dag, vi kommer bland annat att föra en dialog om vad vi gör om det regnar samt mycket, mycket mera. Under parfotograferingen lär vi känna varandra. Slutfakturan skickas ut.

ÄNTLIGEN

BRÖLLOPSDAG!

Wohooooo! Äntligen är dagen för ert efterlängtade bröllop här! Med ett välplanerat körschema i bakfickan har vi en fantastisk dag tillsammans.

Under er bröllopsdag har jag en dokumentär approach och blandar ledigt ögonblicksstunder med avslappnade porträtt på både er samt era bröllopsgäster.

Jag är inte flugan på väggen utan är social med era gäster under dagen vilket gör att de känner sig mer bekväma framför kameran än om de inte känner en connection med mig.
Gruppbild på brud och brudtärnor under ett bröllop på Örum 119 på Österlen. Foto: Tove Lundquist.

LEVERANS OCH AVSLUT

Inom ett par dagar kommer jag att skicka er ett par sneaks peeks. Bilderna levereras sedermera tillsammans med ett bildspel via mitt grymma webbgalleri där ni får en bra översikt – mobilappen som tillkommer gör att ni alltid har era bilder från bröllopet tillgängliga. Både galleri och bildspel är enkelt att dela med familj och vänner.

Har ni valt att investera i ett album? Nu börjar det roliga med design, val av omslag och skapandet av att berätta storyn om just ert bröllop! Albumet levereras och Snipp, snapp, snut så var detta roliga slut!

Jag strävar alltid efter att bli bättre inom mitt yrke så er feedback betyder mycket för mig. Jag håller gärna kontakten med er efter bröllopet! ♥

Om ni väljer att utöka er familj med barn finns jag tillgänglig för er för det också – både vid en graviditet samt när bebisen har fötts.

Maryhill Estate är nya namnet på Örenäs slott. Svartvitt porträtt under en bröllopsfotografering på slottet. Foto: Tove Lundquist.
Bröllopsporträtt vid den ensamma tallen i Haväng, vigseln skedde precis intill. Elopement bröllop till Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.
En vacker bröllopbukett i ljuva toner av gult skapad av floristerna på Bara Blommor i Malmö. Brudklänningen kommer från ERDEM i London. Foto: Tove Lundquist som arbetar som bröllopsfotograf i Skåne.
Brudpar under en bröllopsfotografering på Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Malmö. .
En parfotografering tillsammans med brudpar intill Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.


Fotograf Tove Lundquist

bröllopsfotografering i Skåne – boka bröllop här

Bröllop – boka bröllopsfotograf södra Sverige – bröllopsfotografering Skåne – Fotograf Tove Lundquist