Riskastning under bröllop i Sankt Ibbs kyrka, Ven. Fotograf: Tove Lundquist, Skåne.
Vad fick dig att börja med bröllopsfotografering?

— Min bror och min svägerska frågade om jag kunde tänka mig att fotografera deras bröllop, jag har dokumenterat vår familj i nästan hela mitt liv så detta blev bara en naturlig fortsättning. Jag hade elva månader på mig så jag passade på att studera och läsa på mig inom ämnet. Jag slukade allt jag kunde komma över inom bröllopsfotografering i böcker, på nätet samt att jag såg flera kurser på Creative Live för att kunna ge dem det allra bästa jag kunde. Bröllopsdagen kom och vilken glädje, vilken kärlek! Jag blev fast direkt! Bitten by the wedding bug!

Vilka är enligt dig de viktigaste komponenterna för ett bra fotografi?

— Känslan i bilden!


Älskar du att resa?

— Ja! Jag bodde i Västafrika under några år i min barndom och resorna till och från Sverige under somrarna satte sina spår. Vi passade på att semestra i flera länder, jag är så tacksam för att mina föräldrar valde att ge oss de äventyren och öppna upp världen för mig och mina bröder. Älskar att vara på resande fot och utforska nya länder, städer och kulturer. I am a globetrotter by heart! Försöker dock vara sparsam med resandet numera då miljön står mycket i fokus här hemma, vi håller oss till semestrar i vårt eget fantastiska land!


Destination wedding photographer in Malmö, Skåne - Sweden. Documentary, capturing authentic emotions. Also elopements.
Vad gillar du mest med ditt yrke?

— Att jag får träffa så många fantastiska människor! Jag älskar att få vara delaktig och skapa en visuell berättelse för mina brudpar, det är en ynnest att få ta del av så många känslor under en bröllopsdag, att som utomstående bli inbjuden att dela denna glädje och gemenskap. Jag kommer alltid hem med förnyad energi och mängder av kärlek i mitt hjärta!

Hur kommer framtiden för bröllopsfotografering att se ut?

— Jag hoppas att fler brudpar inser värdet av att dokumentera hela dagen. Det är så många små ögonblick och känslor som försvinner och glöms bort – det är där jag som fotograf kommer in.

Finns det några trender inom bröllopsfotografering?

— Ja, men jag försöker att inte påverkas av dem. Min förhoppning är att mina fotografier skall kännas lika aktuella om 20-30 år och inte ge betraktaren känslan av att veta exakt årtal bara för att den eller den trenden fanns just då. Jag försöker alltid redigera mina bilder så naturligt som möjligt.

Vilket är det mest imponerande ögonblicket i ditt liv?

— När mina barn föddes.

Vad tar du med dig och varför när du är ute och reser?

— Kameran! Jag älskar att dokumentera nya platser! Jag tar också alltid med mig en bok för jag tänker varje gång att det skall finnas tid att läsa – men det hinns aldrig med ha ha!

Hur utbildar du dig själv för att bli en bättre fotograf?

— Genom att fotografera, läsa böcker och gå kurser. Älskar att lära mig nya saker! Jag utvecklas också i mina diskussioner och samtal tillsammans med mina kollegor. Min filosofi är att lära mig en ny sak varje dag – oavsett om det är inom fotografi eller på det mer personliga planet.

Vems arbete har haft störst inflytande över dig som bröllopsfotograf?

— Det är ingen som haft inflytande över mig som bröllopsfotograf per se – jag fotograferar med samma känsla i ryggraden och förälskelse i dokumentära fotografier som jag alltid gjort (bara med ett mer utvecklat öga genom mina senaste års studier samt erfarenheter), däremot har min egen far varit en stor inspirationskälla för mig som fotograf! Han fotograferade mycket med sin Pentax under min uppväxt och jag märker hur jag gång på gång går tillbaka till de bilderna.Vi har många kreativa personer längre bak i släkten – allt från renodlade konstnärer till glasblåsare till fotografer – de har alla påverkat mig som fotograf och som individ. Jag förstod tidigt att en bör gå sin egen väg och inte alltid följa alla andra.

Om du kunde resa tillbaka i tiden, vad skulle du göra annorlunda?

— Ingenting! Alla händelser har format mig som person och även motgångar har fått mig att utvecklas och röra mig framåt.

När är du fullständigt tillfredsställd med ditt arbete?

— Aldrig! Det finns alltid rum för utveckling!

Tar du enbart bröllopsfotografier?

— Nej, jag fotograferar även familjer. Jag erbjuder främst dokumentära fotograferingar, d v s bilderna är inte uppställda utan det är genuina känslor och naturliga uttryck som fångas. Vardagsbilder är väldigt viktiga för mig och det är precis det jag vill ge mina kunder!

Det bästa med livet är:

— Familjen! ♥

Kan du ge några råd till nya bröllopsfotografer?

—Ha ett öppet sinne och ett öppet hjärta. Lyssna, respektera och ta lärdom av de som har mer erfarenhet, och plugga, plugga, plugga! Försök alltid sträva efter att bli bättre.

Om du skulle bli tillfrågad att spela in en film, vilken genre skulle det vara?

— Sci-Fi! Gärna med mycket rymdskepp och utomjordingar!
Att driva mitt företag med miljö och hållbarhet som ledord har alltid varit ytterst viktigt för mig och jag har prioriterat de leverantörer som jag anser dels har ett bra miljötänk både företagsmässigt och privat och dels har en hög kvalité på sina produkter.