365 ~ ett foto om dagen

2014-11-11: För fem år sedan påbörjade jag något som skulle förändra mitt fotograferande, nämligen ett så kallat 365. Tanken med fotoutmaningen är att utveckla sin fotografi genom att ta en bild var dag och jag har sett att det finns flera olika varianter - bland annat att fotografera efter förvalda teman, ta självporträtt eller exempelvis göra som jag: att ta en bild var dag på det som faller mig in, vilket dock inte alltid är fullt så enkelt som det låter! Jag är en dagboksskrivare uti fingerspetsarna och jag föredrog det här sättet för att enkelt kunna dokumentera vår vardag och samtidigt bli en bättre fotograf. Jag känner att vilken tur att 365-utmaningen kom in i mitt liv när den gjorde! Under tiden blev jag gravid med Tyra vilket innebär flera gravidbilder jag förmodligen annars ej hade tagit samt att jag fångat så många ögonblick under hennes första år. Ovärderligt! ♥

Stora och små fötter. Personligt projekt 365 med Tove Lundquist, fotograf Malmö.

Jag och Wille, augusti 2009. <3

Det började här, i vårt kök en solig augustidag 2009. Fötterna tillhör mig samt min son som inte kunde låta bli att fotobomba sin arma moder. ;) Aldrig hade jag väl kunnat tro att jag skulle fortsätta så här länge! Jag var utan tvekan mest inspirerad under mitt första år och det var väldigt få bilder som jag lade bakom lösenord, vilket jag gör väldigt ofta numera då barnen stått i fokus.

Gravidfoto i studio med UL-bild. Foto: Tove Lundquist, fotograf Malmö. Jag är gravid med mitt andra barn!

En liten Tyra låg i magen! <3

Så här såg det ut när jag gick ut på Flickr med att jag var gravid med Tyra, detta var också första dagen på mitt andra år av 365. På den tiden var jag betydligt mer engagerad i det sociala samspelet med andra medlemmar men jag känner inte att tiden räcker till just nu så jag laddar upp bilderna för att hålla projektet igång för min egen skull. Är man nybörjare på Flickr eller inom att fotografera 365 rekommenderar jag att man går med i en grupp och engagerar sig, det är guld värt när inspirationen börjar tryta. Det finns många inspirerande grupper på Flickr, överlag är den sajten excellent om man vill få inspiration eller vill lära sig mer inom fotografi.

Staket i Stockholm. Personligt projekt 365 med Tove Lundquist, fotograf Malmö.

Någonstans i Stockholm

Är det något jag vurmar för så är det staket av allehanda slag! Det kan vara staket gjorda av trä, metall eller sten, ja faktum är att jag är intresserad av alla varianter som håller människor innanför eller utanför så enkla kedjor har fungerat de med. Jag föredrar att inkludera människor eller natur i mina staketbilder. Ovan bild är tagen en solig julidag i självaste huvudstaden och vi hade passat på att stanna ett par dagar i Stockholm på vår väg hem från Luleå.

Siluetter vid stranden vid Ribersborg. Personligt projekt 365 med Tove Lundquist, fotograf Malmö.

Kvällsbadare

Här har familjen tagit sig ned till Ribersborg, Malmö, för att njuta av solnedgången. Ungarna lekte i sanden tillsammans med sin pappa och undertecknad passade på att fotografera siluetter. Överlag spenderade vi många sköna kvällar i Västra Hamnen förra sommaren, jag älskar att gå runt där bland alla människor och insupa havsdoften.

Om någon av er påbörjar ett Projekt 365 så hojta gärna till! Känner ni er osäkra så finns det mer information här: Digital Photography.

365 - ett personligt projekt under 2009-2016

dela

Comments Expand -
  1. Jag har tänkt så mycket att jag ska börja med det och har också gjort de två gånger men bara håll i nån månad. Sen tar inspektionen eller orken Slut. Men kanske skulle jag ta tag inspektionen de igen. Starta upp de nu när jag är så sugen på att lära mig mer och utvecklas. Kram

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist.

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf i Malmö, Skåne
- med fokus på genuina känslor och storytelling.

»BLOGG