Ett hett tips så här i semester-planerar-tider är Kalmar Slott. Inbitna läsare vet att vi hade en ljuvlig – men ack så kort! – semester i Småland förra sommaren, och en av dagarna spenderade vi på slottet tillsammans med min bästa vän och hennes barn. Barnens Slott är en rolig aktivitet som sker på slottet mellan 22 juni – 9 augusti och det är väl värt ett besök om man har barn. Barnen klär bland annat ut sig till narrar och när de gjort några uppgifter av varierande svårighet har de möjlighet att dubbas till riddare av självaste drottningen.

Vi har varit där två gånger med ett par år emellan, och roligast tycker nog barnen att det är om de är runt tre-fyra år och uppåt. Tyra var tre år förra sommaren och hon hade lite svårt att hänga med på vissa saker. Wille som var sju och tio år vid besöken uppskattade det betydligt mer, han tog sig an den Svarte Riddaren båda gångerna.

Ska du och din familj hitta på något roligt under er semester och vill ha med en fotograf? Kika in på min sida för familjefotograferingar!

Vill ni ha fler semestertips i  Sverige? Kika då in här!

Diptyk på en flicka som klätt ut sig till prinsessa på Barnens Slott, en rolig aktivitet på Kalmar Slott. Foto: Tove Lundquist, verksam fotograf i Kalmar, Oskarshamn samt Malmö.

En narr hjälper barnen på Barnens Slott, en rolig aktivitet på Kalmar Slott. Foto: Tove Lundquist.

Diptyk på barn som utmanar den Svarta Riddaren på Barnens Slott, Kalmar. Fotoreportage: Tove Lundquist, verksam fotograf i Oskarshamn, Kalmar och Malmö.

Diptyk på utklädda personer på Barnens Slott, Kalmar Slott. Fotoreportage: Tove Lundquist som är verksam fotograf i Oskarshamn, Kalmar samt Malmö.

Svartvit triptyk på kläder och huvudstaty med krona på Kalmar Slott. Fotoreportage: Tove Lundquist, verksam fotograf i Kalmar, Oskarshamn och Malmö.


Semestertips i Småland: Barnens Slott, Kalmar län.