Ett hotell är bokat och ett möte med vänner vi inte träffat på väldigt länge väntar. Hela jag är fylld av förväntan och glädje! En födelsedagsinbjudan damp nämligen ned i brevinkastet häromdagen och hipp happ! så var hela resan planerad och bokad! Småland står återigen som plats för träffen, denna gång är det en barndomsvän som fyller 40 år och som skall firas. Hipp, hipp hurra!

I väntan på att få åka har jag tittat igenom arkivet från när vi var i Småland förra gången då bilen bland annat gick till Eketorps borg som är ett hett tips så här i semestertider. Då jag är en kulturnörd uti fingerspetsarna älskar jag att utforska nya platser, och en ny stad är bland det bästa jag vet. Varje gång vi åker någonstans är det sevärdheter och kul som gäller för hela slanten och sommaren efter att Tyra föddes var vi på en minisemester i Oskarshamn/Kalmar/Öland. En av dagarna passade vi på att besöka Eketorps borg som enligt Länsstyrelsen är landets enda rekonstruerade fornborg.

Vi kommer återigen att besöka Kalmar Slott där Wille blev dubbad till riddare (har en barn är ett besök dit ett måste!) men denna gång i sällskap av en av mina bästa barndomskamrater som är på besök från USA. Jag tror bestämt att vi skall försöka få in en Ölandstripp också!

Skylt intill Eketorps Borg, Öland. Fotoreportage: Tove Lundquist.

Vägen upp mot borgen kantas av skyltar.
(lyckligtvis ser min man vanligen inte så sur ut som på bilden ;) Wille är dock lika busig som vanligt.

Skylt Järnåldersborgen - Eketorps Borg, Öland. Foto: Tove Lundquist.

Välkomna!

Stenmur vid Eketorps Borg, Öland. Foto: Tove Lundquist.

Det finns möjlighet att gå upp och titta på utsikten.

En smed gör pilar, Eketorps Borg, Öland. Fotoreportage: Tove Lundquist fotograf Oskarshamn

Smedjan är i full gång.

En målad sten i Eketorps Borg, Öland. Foto: Tove Lundquist.

Vi hittade en häftig sten mitt uppe i allt, undrar hur gammal den är?

Eketorps Borg, Öland. Fotoreportage: Tove Lundquist fotograf Oskarshamn.

Bäst av allt var naturligtvis möjligheten att testa pilbåge och riddarkläder!Eketorps borg, Öland