Vilken rolig helg vi har haft! I lördags tog vi bilen upp till min älskade hemstad Oskarshamn i Småland för att fira att en av mina barndomsvänner fyller 40 år och utöver det har vi visiterat slott och borgar, dubbats till riddare och klätts ut till prinsessor, besökt Trollskogen på Öland och så klart ätit massor av glass. Semester när den är som bäst med andra ord! Jag tror bestämt att jag får dela upp detta i flera inlägg, det blev ju en heeeel del bilder. ;)

Vi börjar med Solliden samt Borgholms slott som ligger bredvid varandra. Vilka kontraster! Solliden med dess vackra prunkande trädgårdar och Borgholm som ligger helt öde.

Diptyk på Sollidens Slott, Öland, samt staty i prunkande trädgård. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Oskarshamn (reportagestil).

Det blev en snabb visit på vackra Solliden, men som jag njöt av all växtlighet. Inte nog med att odlaren i mig skrek rakt ut av glädje, det drog ordentligt i fotograftarmen också. Det var stora statyer, det var små statyer. Och ljuvlig, ljuvlig grönska.

Cykel med blommor på Sollidens Slott, Öland. Bild: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Oskarshamn (reportagestil).

Jag hade lätt kunnat tänka mig denna cykel ute på vår balkong, jag är dock lite osäker huruvida maken går med på det. ;)

Borgholms Slott som ligger på Öland. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Oskarshamn.

Borgholms Slott, vy ifrån parkeringen vid Solliden.

Borgholms Slott som ligger på Öland. Foto: Tove Lundquist, fotograf Oskarshamn.

Både sonen och kossorna var motvilliga subjekt. ;)

Fornborgen Gråborg, Öland. Foto av Tove Lundquist, lifestyle fotograf Oskarshamn.

Sedan var det dags för fornborg! Gråborg var enligt skylten en av ungefär 20 forntida borgar som låg utspridda på Öland, och fynd visar att den förmodligen är 1500 år gammal. Häftigt!

Man fotograferar personer vid fornborgen Gråborg, Öland. Bilden är tagen av Tove Lundquist, fotograf Oskarshamn (reportagestil).

Ann-Sofies amerikanske man Justin tyckte det var väldigt roligt att få ta del av vår svenska historia, vi försökte besöka så många sevärdheter som möjligt innan hans korta semester var över.

Fornborgen Gråborg, Öland, används numera som en fårhage. Foto: Tove Lundquist, fotograf Oskarshamn.

Landets största ringborg används numera som en fårhage.Semestertips: Solliden samt Borgholms slott