Wine tasting at the Manousakis Winery in Chania, Crete. Vinprovning på Manousakis Winery i Chania, Kreta i Grekland. Image by Tove Lundquist, photographer in Sweden, bröllopsfotograf Malmö.
Senaste gången jag själv var på vinprovning var när familjen semestrade på Kreta. Läs inlägget där jag tipsar om ekologiskt vin till ert bröllop!

Weekend på en vingård i Skåne

Har ni planerat ert bröllop i Skåne och vill överraska gästerna med något kul? Är ni bosatta i Skåne och vill hitta en fin vinupplevelse en ledig helg? Eller är ni måhända här på besök under en weekend och vill passa på att prova lite gott vin? Numera behöver en inte åka ned till Europa för att finna mysiga och läckra vingårdar utan de har successivt börjat poppa upp här i Skåne genom åren. Många vingårdar är populära just för sina välgjorda vinprovningar och kompetent och engagerad personal, nedan tipsar jag om ett par stycken vingårdar i Skåne där ni kan boka just dessa – flera av dem erbjuder dessutom sovmöjligheter såsom exempelvis Flädie och Arild. Om ni vill ha ett lite annorlunda bröllop så är just dessa två vingårdar ett hett tips då ni kan göra bröllopet till en helweekend – vinprovning inkluderad!

Ett hett tips om ni planerar att spendera er brölllopsresa i Skåne är att passa på att boka in en vinprovning på någon av gårdarna nedan. Så gjorde till exempel Ida och Leif som valde att ha ett elopment bröllop ute vid vackra Haväng för ett par år sedan. Söndagen spenderade de sippade på goda viner hos Nordic Sea Winery som ligger utanför Simrishamn.

Bröllop utomhus hos Flädie Mat och Vingård. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Flädie är en populär vingård här i Skåne – både för bröllop samt vinprovningar!


Vingårdar att checka in:

Arilds Vingård, Arild

Cehlin Vingård, Kristianstad

Flyinge vingård, Flyinge

Flädie Mat och Vingård, Bjärred

Hällåkra vingård, Anderslöv

Ivögården Mat & Vingård, Fjälkinge

Kullabergs Vingård, Nyhamsläge

Köpingsbergs, Köpingebro

Lottenlund Estate, Allerum

Skepparps Vingård, Kivik


Ekologiska Nostos viner från Manousakis Winery, ekologiska viner från Chania - Kreta. Perfekt för ert bröllop - den ekologiska bröllopsmiddagen är räddad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne Län.
Ekologiska viner från Manousakis Winery – perfekt för ert bröllop! Finns på Systembolaget vilket för övrigt är min gamla arbetsplats. Jag är nog en av få medarbetare som inte gillade vin, i alla fall tyckte mina kollegor att det var riktigt lustigt ha ha! Numera tycker jag (lite) om vita, söta viner. Det går åt rätt håll, eller vad säger ni? ;)


Tips! Gör en mental snitslad bana och planera in besök på flera av vingårdarna under er helg i Skåne och hyr sedan in en chaufför. Toppa det med att bjuda in era gäster!Vill ni att jag fotograferar ert bröllop?


Att driva mitt företag med miljö och hållbarhet som ledord har alltid varit ytterst viktigt för mig och jag har prioriterat de leverantörer som jag anser dels har ett bra miljötänk både företagsmässigt och privat och dels har en hög kvalité på sina produkter.

Tips om vingårdar i Skåne