Jag älskar att förkovra och utbilda mig och ett av målen under 2017 är att läsa på mer om konst! Jag älskar att se hur konstnärer förr i tiden målade med ljuset i sina porträtt. När jag växte upp fick vi barn alltid följa med på vuxensaker och vi hängde en del på museum under årens lopp. Insåg inte att jag uppskattade det så mycket förrän jag började resa runt och kom på mig själv att söka upp olika museum i städerna jag besökte. Jag njöt av att gå dit vilket var lite överraskande. Nu har jag lånat två stora tjocka böcker som mamma hade då hon pluggade museivetenskap uppe i Umeå på 70-talet (min födelsestad!). De är gamla, fyllda med härliga anteckningar och vackra tjocka bilder och de nästan luktar mamma. Ni vet, så där som en tyckte att mamma luktade när en var liten. Underbart! ♥

Jag är väldigt fascinerad av det gamla Grekland och det var roligt att se att några av de konstverk som vi såg på vårt besök på museet i Heraklion förra sommaren fanns med i boken. (titta gärna in på mitt blogginlägg om vår semester på Kreta!)

På det personliga planet är målet att börja läsa annat än faktalitteratur! Jag har sedan barnsben varit en stor bokslukerska och har flera böcker i bokhyllan just nu som förtjänar lite extra kärlek – bland annat av Calixthe Beyala (”Vår förlorade heder”, ”Ännu talar träden”), André Brink, Moment 22 med många, många flera och jag har ännu inte riktigt haft tid att sätta tänderna i den nya översättningen av ”Sagan om ringen” och ett par klassiska böcker jag handlade till förra årets semester som numera står bortglömda i en av bokhyllorna. Bättre upp detta år?

En bild på krukan med bläckfisken finns i undertecknads bildarkiv – den finns på Arkeologiska museet i Heraklion, Kreta.