Soliga och kärleksfulla bröllopsporträtt på brudpar under ett mikrobröllop på Örums Nygård, Österlen. Fotograf: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.
Vad sägs om att kombinera en weekend i Skåne med en elopement? Bara ni två, jag, vigselförrättaren samt ett vittne till. Går bröllopsresan till Skåne över en weekend? Här tipsar jag om de mysigaste, bästa och mest personliga hotellen!

En bröllopsresa behöver inte vara liktydig med en utlandsresa och jag är glad över att se att många brudpar har upptäckt vackra Skåne – både de som valt att ha ett destinationsbröllop i Skåne och de som valt att gifta sig hemmavid. Ett hett tips inför själva bröllopet är att de facto finna en bröllopslokal som ni kan åka till igen och igen och igen på era årsdagar – tänk vad kul att spendera ert 10-års jubileum på samma plats ni gifte er! Eller varför inte passa på att bjuda med era föräldrar och hedersgäster?

Fundera igenom vad som är viktigast för er under er weekend i Skåne – vill ni ha tillgång till spa, närhet till havet och natur eller är det måhända storstaden Malmö som drar? Är kultur ett intresse? Vi har många fina museer i närheten – dels här i Skåne och dels om en tar tåget över till Köpenhamn. Vilka upplevelser är ni intresserade av? Jag har valt att separera hotellen i fyra olika grupperingar: närhet till naturen, spa, gårdshotell samt slott – men många av dessa kategorier går naturligt in i varandra. Den här sidan kommer att uppdateras kontinuerligt – skriv gärna i kommentarerna om ni har haft en weekend i Skåne och där ni vill tipsa andra om ert boende.

Tips! Faktum är att många av de bröllopslokaler i Skåne som jag rekommenderar erbjuder weekendpaket – kika in på det inlägget så får ni fler tips! Funderar ni på att ha ett elopement bröllop och gifta er under er weekend i Skåne? Kika in på min bröllopsinfo – jag är gärna er fotograf! Jag har erfarenhet av att både fotografera de bröllop där endast brudparet, jag, min second shooter Thomas och en vigselförrättare deltar men även bröllop med över hundra gäster. Jag berättar er story – oavsett hur många timmar jag blir bokad. ♥


Vill ni göra er bröllopsresa i Sverige - åk till Skåne över en weekend! På bild: ett rum på Ystad Saltsjöbad i Skåne. Foto: Tove Lundquist.
Nina och Andreas favorit är Ystad Saltsjöbad som de besöker flera gånger om året – de passade även på att gifta sig där! Varför åka på en bröllopsresa till Skåne?

Enligt mitt personliga tycke har Skåne ALLT. Ja, jag vet. Jag är förstås lite partisk trots att jag inte är född och uppväxt här. ;) Min moster har bott i Malmö under hela mitt liv, men det var inte förrän mina föräldrar flyttade till en liten by på Österlen som mitt intresse för Skåne verkligen kickade igång. Älskar att ha hemester i Skåne! Kika in på mina semestertips – där jag främst tipsar om skånska upplevelser – bland annat Foteviken som är ett vikingamuseet och dressincykling i St Olof. Några av dem är flera år gamla så jag ber på förhand ursäkt över bildkvalitén. ;)

Skåne kan erbjuda er allt från äppelträdgårdar i Kivik till vinprovningar på mysiga vingårdar till vackra parker såsom exempelvis Sofiero Slott. Vi har Brösarps Backar som löper flera kilometer genom Österlen, natursköna Stenshuvuds nationalpark, fantastiska ön Ven där Tycho Brahe hade sitt forskningscentrum. I var och varannan stad och by finns mysiga gårdshotell där ni kan ta en fika. Och slott! Vi har så många slott! Det har dessutom börjat poppa upp massor av spa:n de senaste åren varav Ystad Saltsjöbad är ett av de mest populära. Jag fotar en del bröllop där och många bröllopsgäster brukar kommentera hur Ystad inger en sån medelhavskänsla – hett tips om ni vill spendera er bröllopsresa i Skåne men vill ha medelhavsklimat.

Flera av de hotell jag rekommenderar nedan har färdiga weekend-paket med olika slags upplevelser inkluderat – hoppas ni hittar rätt plats för er!En bild i färg på Svaneholms slott i södra Skåne. Foto: Tove Lundquist
Svaneholms slott – ett hett tips är att besöka deras museum

 

Hotell i Skåne med naturen bakom knuten

Hotell Hovs Hallar, Båstad

Kivikstrand badhotell, Kivik

Villa Söderåsen, Röstånga

Sköllengården, Simrishamn

Talldungen, Brösarp
Spa på Hotell Gässlingen, Skanör.
Hotell Gässlingen är en personlig favorit! Thomas fick 1 natt för oss båda samt spaupplevelse i födelsedagspresent – mycket uppskattat! Här satt jag och Thomas och drack thé efter massagen – innan doppet i poolen intill. Jättemysigt hotell! Ett tips är dessutom att boka under senhösten och vintern då där är färre gäster. Supermysigt!Mysiga och personliga gårdshotell

Gladsax Gårdshotell, Simrishamn

Hotel Kockska Gården, Simrishamn

Hotell Spelabäcken, Skanör

Skanörs Gästgifvaregård, Skanör

Tryde 1303, Tomelilla

Weinbergs hotel, Trelleborg

Vill ni göra er bröllopsresa i Sverige - åk till Skåne över en weekend! Häng på Ystad Saltsjöbad.
Häng vid poolområdet på Ystad SaltsjöbadHotell med spaupplevelser och weekendpaket – perfekt för er bröllopsresa!

Grand Hôtel, Mölle

Hotell Gässlingen, Skanör (Svanenmärkt)

Kiviks hotell, Kivik

Kåseberga Gårdshotell & Spa, Löderup

Hotell Mossbylund, Skivarp

Hotell Rusthållargården, Arild

Karlaby Kro, Tommarp

The Lodge, Genarp

Torekov Hotell, Torekov

Ystad Saltsjöbad, YstadVill ni göra er bröllopsresa i Sverige - åk till Skåne över en weekend! Här kan vi erbjuda allt från slott till mysiga gårdshotell. Vy mot havet genom Örenäs Slott.
Så fort du öppnar dörrarna till Örenäs slott så ser du havet – slottet går numera under namnet Maryhill EstateUpplev en skånsk slottweekend

Bjärsjölagårds slott, Sjöbo

Kronovall Vinslott, Skåne Tranås

Maryhill Estate, Glumslöv (Fairtrade samt Svanenmärkt)

Wanås slott, Knislinge – slottet som erbjuder middag i naturen samt en konstupplevelseThe Lodge är ett populärt skånskt resmål – flera av mina bröllopspar har valt att åka hit efter bröllopet. Hett tips!

Att driva mitt företag med miljö och hållbarhet som ledord har alltid varit ytterst viktigt för mig och jag har prioriterat de leverantörer som jag anser dels har ett bra miljötänk både företagsmässigt och privat och dels har en hög kvalité på sina produkter.

Bröllopsporträtt vid den ensamma tallen i Haväng, vigseln skedde precis intill. Elopement bröllop till Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.
En vacker bröllopbukett i ljuva toner av gult skapad av floristerna på Bara Blommor i Malmö. Brudklänningen kommer från ERDEM i London. Foto: Tove Lundquist som arbetar som bröllopsfotograf i Skåne.
Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Malmö. .
En parfotografering tillsammans med brudpar intill Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.


Fotograf Tove Lundquist

Fotograf i Malmö

Bildspel från bröllop i Skåne

Bröllopsresa i Sverige – kom till Skåne över en weekend!