Jag har fotograferat så enormt mycket genom åren, fångat så många känslor och händelser på bild. Det började redan på lågstadiet med en längtan att få porträttera andra människor. På sistone kommer den växande bildhögen dels från mitt 365-projekt som löpt över flera år och dels genom den vanliga ”jag-måste-ta-och-föreviga-det-här-stadiet” känslan när det gäller barnen som jag kan tänka mig att många av er delar med mig. Så många bilder som bara ligger på hög på hårddiskarna – nu är det dags att börja visa!

Bilderna innehåller inte höga berg och djupa dalar med makalös natur i bakgrunden utan snarare trånga utrymmen i en liten trea mitt i Malmö. Svartvitt. Rått. Men full av känslor och vardagen jag lever i. De mest värdefulla bilderna för undertecknad med andra ord! Främst är det livet hemma med Tyra som skildras.

Svartvit foto på barn. Dokumentär fotografering tillsammans med fotograf Tove Lundquist, verksam i Malmö, Skåne.

Tyra vid två års ålder. Vid den här tiden fotograferade jag väldigt mycket svartvitt inspirerad av 70-talets mer nakna och råa dokumentära svartvita bilder.