Vägen mot en lyckad Engagement session!

Miljö och hållbarhet - miljövänligt bröllop - klimatsmart fotograf i Skåne Parfotografering inför bröllop, en så kallad Engagement session, på idylliska Gunnarsö, Oskarshamn som ligger i Småland. Fotograf är Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Oskarshamn och Småland.

Engagement session inför bröllopet

Kommunikation, kommunikation, kommunikation. Det är den allra viktigaste ingrediensen för en lyckad fotografering! När ni bokar mig som bröllopsfotograf går det att välja till en så kallad Engagement session. Kärt barn har många namn - ni har säkerligen stött på andra namn för den här sortens fotograferingar: provfotografering, Pre-shoot, testfotografering, förfotografering eller kanske till och med E-session.

Kontentan med den här parfotograferingen är fånga den vardagliga känslan mellan er och fokusera på er och er kärlek till varandra samt att få er att bli vana vid mina dåliga skämt. Inget att vara nervös för alltså. ;) Skämt åsido - det är ett bra sätt för oss att lära känna varandra lite mer efter vår fika tillsammans - ska vi tillbringa er bröllopsdag tillsammans vill jag att ni skall känna att vi passar ihop och att ni känner er komfortabla med mig och att stå framför kameran.#1 Plats

När det gäller valet av plats är det fördelaktigt om den betyder något extra för er, jag hjälper naturligtvis till med förslag om ni vill. Fundera igenom vad som representerar er och er tid tillsammans. Är det färgglada eller kanske gråa urbana stadsdelar? Mjuka gröna skogsdungar? En sandstrand? Gatan ni gick på när ni höll varandra i händerna för första gången?

Om ni vill kan vi har er Engagement session på platsen ni kommer att ha er vigsel på, det är dock inget måste utifrån mitt perspektiv. Det enda som är viktigt för mig är att ni känner er bekväma. Vi kommer att gå runt lite på platsen för att få lite variation på bilderna, se gärna exempel från Rebeccas och Eriks provfotografering i Malmö.E-session i ett blomstrande Slottsträdgården, Malmö, på ett förlovat par. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Malmö.

Hanna och Tim valde Slottsträdgården i Malmö som plats för sin parfotografering, se fler bilder här!

Fler tips för en effektiv fotografering

#2 Tid

Jag vill poängtera hur viktigt det är att vi alla kommer i tid. Då fotograferingen sker i naturligt ljus dikterar solen hur länge vi kan fotografera - jag schemalägger ofta fotograferingen kring Golden Hour! Fotograferingen varar ungefär 1 timme och blir vi försenade så har vi ingen möjlighet att förlänga sessionen i och med att solen går ned.

Om ni vill finns det möjlighet att stoppa nycklar, mobiltelefoner etcetera i ett av mina ytterfack på fotoväskan så ni slipper släpa på er egen mellan platserna.

#3 Klädval

Mitt bästa tips är att ni väljer snygga och matchande kläder som ni känner er komfortabla i, känner ni er obekväma under fotograferingen syns det väldigt ofta i bilderna. Välj gärna ljusa och neutrala färger på kläderna!

Vill ni gå all in så kan vi ha en mer stylad fotografering med props och roliga matchande kläder. Vi kommer att ta tid till ett ombyte i så fall så ni behöver inte oroa er - det blir inte knasiga bilder för hela slanten. ;-)

#4 Make-up och hår

Kommer ni att använda er av en make-up artist och frisör inför ert bröllop? Detta är ett ypperligt tillfälle att testa frisyrer och sminkningar! Tänk gärna på att använda er av hårprodukter av något slag så att hårstrån inte spretar ut från er frisyr.

#5 Ha kul!

Ta inte er själva så seriöst och släpp loss! Visa upp er kärlek!

Lär känna mig!

Svartvitt bild på par som skall gifta sig. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.

Provfotograferingen blir en rofylld stund tillsammans med fokus på naturliga känslor.


Klädtips!

Parfotografering inför bröllop, en så kallad Engagement session, på idylliska Gunnarsö, Oskarshamn som ligger i Småland. Fotograf är Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Oskarshamn och Småland.
Parfotografering inför bröllop, en så kallad Engagement session, på idylliska Gunnarsö, Oskarshamn som ligger i Småland. Fotograf är Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Oskarshamn och Småland.
Foto i svartvitt på ett brudpar som kramas under deras provfotografering inför bröllopet. Plats: strand i Ystad, foto: Tove Lundquist - bröllopsfotograf i Skåne.
Parfotografering inför bröllopet på Ystad Saltsjöbad, Skåne. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne

Tips är att välja ljusa och neutrala toner samt bekväma kläder - förslagsvis kläder ni känner er fina i.

Vad säger brudparen?

Bild i färg på ett klärleksfullt par under deras provfotografering inför bröllopet tillsammans med Fotograf Tove Lundquist. Plats är Luftkastellet, Malmö.

“Det var suveränt! Vi fick en chans att lära känna dig och öva på att slappna av framför kameran, samt att vi kunde diskutera inför själva bröllopsdagen. Platsen du valde var magisk också, vilket gjorde det hela ännu bättre. Vi är jätteglada att vi tog chansen att göra detta, och skulle verkligen rekommendera andra par att ta chansen att få en provfotografering.”

- Rebecca & Erik

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Bröllopsporträtt i Slottsträdgården under ett utomhusbröllop i Slottsparken. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Malmö, Skåne.
En parfotografering tillsammans med brudpar intill Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.

»OM MIG

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf i Malmö, Skåne
- med fokus på genuina känslor och storytelling.

»BLOGG

Vägen mot en lyckad Engagement session!