Vägen mot en lyckad Pre-shoot!

Se videon! 

 

Pre-shoot inför bröllopet

Kommunikation, kommunikation, kommunikation. Det är den allra viktigaste ingrediensen för en lyckad fotografering! När ni bokar mig som bröllopsfotograf går det att välja till en så kallad Pre-shoot. Kärt barn har många namn – ni har säkerligen stött på andra namn för den här sortens fotograferingar: provfotografering, Engagement session, testfotografering, förfotografering eller kanske till och med E-session.

Kontentan med den här fotograferingen är fånga den vardagliga känslan mellan er och fokusera på er och er kärlek till varandra samt att få er att bli vana vid mina dåliga skämt. Inget att vara nervös för alltså. ;) Skämt åsido – det är ett bra sätt för oss att lära känna varandra lite mer efter vår fika tillsammans – ska vi tillbringa er bröllopsdag tillsammans vill jag att ni skall känna att vi passar ihop och att ni känner er komfortabla med mig och att stå framför kameran.

#1 Plats
När det gäller valet av plats är det fördelaktigt om den betyder något extra för er, jag hjälper naturligtvis till med förslag om ni vill. Fundera igenom vad som representerar er och er tid tillsammans. Är det färgglada eller kanske gråa urbana stadsdelar? Mjuka gröna skogsdungar? En sandstrand? Gatan ni gick på när ni höll varandra i händerna för första gången? Naturligtvis är det helt OK att vi kör er Engagement session på platsen ni kommer att ha er vigsel på, det är dock inget måste utifrån mitt perspektiv.

 

E-session i ett blomstrande Slottsträdgården, Malmö, på ett förlovat par. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Malmö.

 

#2 Tid
Jag vill poängtera hur viktigt det är att vi alla kommer i tid. Då fotograferingen sker i naturligt ljus dikterar solen hur länge vi kan fotografera. Fotograferingen varar ungefär 40 minuter och blir vi försenade så har vi ingen möjlighet att förlänga sessionen. Om ni vill finns det möjlighet att stoppa nycklar, mobiltelefoner etcetera i ett av mina ytterfack på fotoväskan så ni slipper släpa på er egen mellan platserna.

#3 Klädval
Mitt bästa tips är att ni väljer kläder som ni känner er komfortabla i, känner ni er obekväma under fotograferingen syns det väldigt ofta i bilderna. Välj gärna ljusa och neutrala färger på kläderna! Vill ni gå all in så kan vi ha en mer stylad fotografering med props och roliga matchande kläder. Vi kommer att ha tid till ett ombyte i så fall så ni behöver inte oroa er – det blir inte knasiga bilder för hela slanten. ;-) Passa gärna på att ta med er finkläder!

 

Svartvitt bild på par som skall gifta sig. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.

Provfotograferingen blir en rofylld stund tillsammans med fokus på naturliga känslor.

 

#4 Make-up och hår
Kommer ni att använda er av en make-up artist och frisör inför ert bröllop? Detta är ett ypperligt tillfälle att testa frisyrer och sminkningar! Tänk gärna på att använda er av hårprodukter av något slag så att hårstrån inte spretar ut från er frisyr.

#5 Ha kul!
Ta inte er själva så seriöst och släpp loss! Visa upp er kärlek!

 

Kärleksfull Engagement session i Kungsparken på förlovat par. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.

Hanna & Tim valde Slottsträdgården i Malmö som plats för sin e-session. 

 

Söker ni en bröllopsfotograf?

Suveränt! Kika in på min informationssida om bröllop samt min portfolio för att se om jag är bröllopsfotografen för er! Ni finner även några utvalda bilder på min Instagram. Kika in på fler tips om ni planerar bröllop!

 

DELA
COMMENTS