Tips på favoritdesigners när det gäller er brudklänning!

I detta blogginlägg tipsar Fotograf Tove Lundquist om designers för brudklänningar.Tips på brudklänningar inför bröllop 2023!

Jag älskar att jobba med bröllop! Det är så mycket kärlek, fantastiska människor och coola detaljer jag får ta del av! Det finns en hel uppsjö av snygga bröllopskläder för alla smaker numera och ambivalensen kan vara stor när det gäller att bestämma sig för vad en vill ha på sig. Byxdress eller klänning? Tvådelad? Kort ärm? Lång ärm? Eller varför inte utan ärmar? Vit eller annan färg? Spets eller ingen spets? Slöja eller ingen slöja? Valen är många och idag är det många som väljer lite annorlunda gentemot den vita klassiska vilket jag tycker är väldigt roligt. En del kanske inte är så intresserade av just brudklänningen och prioriterar annat. Det finns bröllopskläder som passar alla!

Mina brudpar får en planeringsguide när de bokar mig som fotograf där jag har ett par sidor med rekommendationer till duktiga bröllopsleverantörer och nedan finns ett urval av mina främsta favoriter när det gäller just brudklänningar. Flera av dem är några av Sveriges duktigaste designers. Då Danmark ligger nära tillhands för brudpar i Skåne och Hallandstrakten har jag även listat några av mina favoritdesigners som går att finna i Köpenhamn. För fler tips när det gäller planeringen av er dag kika in på mina bröllopstips!

Kom ihåg att fylla i checklistan till fotografen om ni vill ha klänningen fotograferad på galgen, tänk på att byta ut till en snygg galge om ni vill ha lite exklusivare bilder på klänningen - platsgalgar blir sällan bra på bild.

Har ni själva någon favoritdesigners som ni använt er av? Hojta gärna till i kommentarerna! Längst ned på denna sida tipsar jag om några av de brudklänningsbutiker som finns både här i Skåne men även i Göteborg samt Stockholm.Vad bör ni basera valet av bröllopskläder på?

Om det inte är så att ni redan i förstadiet av planeringen vet med er om att ni skall ha era bröllopskläder två gånger så är ju detta kläder ni skall ha en dag (om ni inte gör något annat kul med dem!). En del i att kunna göra er dag så bra som möjligt är att ni väljer bröllopskläder som ni de facto känner er bekväma i, om ni inte gillar korta ärmar - välj en design med långa ärmar! Är ni rädda om klänningen och inte vill att den skall bli smutsig? Köp en som inte är så lång så att ni måste hålla upp den hela dagen! Basera ert val på hur snygga ni tycker att kläderna är men ha även i åtanke att ni skall trivas i dem. ♥

Ett litet tips - några av mina brudpar som valt tvådelat har sedermera använt underdelen tillsammans med en annan topp i andra sammanhang. Miljövänligt samt ekonomiskt!
Ett personligt citybröllop i Malmö med förberedelser på Clarion Hotel Malmö Live, utomhusvigsel på Stortorget och bröllopsfest på Ribersborgs Kallbadhus. Övriga bröllopsleverantörer är Tove Lundquist som bröllopsfotograf, tyllkjol i champagne och fluga kommer från Ellen Marie Bridal, kostym från Oscar Jacobson, skor från Talking Shoes Walking Art och vigselringar från Dahlgren est. 1918 i Malmö.
Mia och Mattias valde att köpa både tyllkjol och top samt fluga hos Ellen Marie Bridal i Umeå. Det har blivit allt vanligare att brudklänningarna är i annan färg än just vitt/créme och populära färger är bland annat blå, grå, rosa, ivory samt som på bilden - champagne! De valde att inhandla matchande fluga samt näsduk till kostymen.


Svenska designers med ett miljötänk

Jag vill först och främst slå ett slag för de svenska designerna ZÄTA och Ida Sjöstedt just då de har ett bra miljötänk vilket är en viktig aspekt i mitt eget företag. Ni finner rak och tydlig information kring deras tankar kring hållbarhet inne på vardera hemsida. Ida Sjöstedt har dessutom börjat samarbeta med Åhléns vilket innebär att en del av hennes brudklänningar har blivit mer lättillgängliga än många andra märken.Brudporträtt utanför High Court i Malmö. Brudklänning kommer från Skräddarhuset i Malmö och bröllopsbuketten från floristen Gouteva. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Mollys vackra brudklänning under sitt citybröllop kom från populära Skräddarhuset i MalmöSvenska designers för brudklänning:

By MalinaSkräddarhuset Malmö, MALMÖ

Abby Waits - Wedding Store, MALMÖ

Ida Lanto Couture, STOCKHOLM

Ida Sjöstedt Couture, finns bland annat på Skräddarhuset Malmö och i andra välsorterade bröllopsbutiker

Helena Granby Design, Hvita Vackra, ÄNGELHOLM

Indiska - The Wedding Collection, online samt i butiker (där finns bland annat kimono att köpa inför förberedelserna)

Zetterberg Couture, STOCKHOLM

ZÄTA, STOCKHOLMBröllopsfotograf Tove Lundquist i Skåne tipsar om svenska designers när det gäller brudklänningar.
"Carlene 1925" från Abby Waits - brudklänning i blått / grått - se brudklänningen in action på Ninas och Andreas bröllopUtländska favoriter är:

Anna Campbell

Catherine Deane

Enzoani

IVY OAK - Berlin, de arbetar för hållbarhet och miljövänliga bröllopskläder

Jesper Høvring Couture - Köpenhamn

Maggie Sottero

MarchesaMilagro, STOCKHOLM

Maria Fekih - märken från bland annat Maria Fekih och Vera Wang - Köpenhamn

Rosa Clara - Proms And Weddings, MALMÖ

Victoria ChanEtt utomhusbröllop på Örum 119 på Österlen. Fotograf var Tove Lundquist, Lokal: Örum 119, MUA: Ellinor Rosander, Florist: Trolldruvans blommor, Musiker: Daniel Bentzen, Brud: Hvita Vackra, Brudgum: Volt Malmö, Vigselringar: Dahlgren est. 1918, Trycksaker: Emma Paper Doll, Restaurang: Härden Matstudio, Tårta: Tildas Bakeri
Fridas bröllopskläder är inköpta från Hvita Vackra i Skåne


Var kan jag köpa min brudklänning här i Skåne?

Hvita vackra, ÄNGELHOLM - där finner ni bland annat Lilly och Helena Granby Design, Bianco Evento och White One.

Anina, HELSINGBORG - framgår ej av hemsidan vilka brudklänningar de har

Bröllopsbruket, MALMÖ - varierar från månad till månad beroende på vad de får in.

Skräddarhuset i Malmö, MALMÖ - utöver By Malina och Zetterberg Couture som jag länkar till ovan finns även märken såsom Viktoria Chan​Le Pappilon och Justin Alexander.

Wedding store, MALMÖ - utöver Abby Waits som länkas till ovan finner ni även brudklänningar från Kenneth Winston, bohoinspirerade Lillian West, Enzoani samt en del tvådelade bröllopskläder.

Proms And Weddings, MALMÖ - märken såsom Rosa Clára, Maggie Sottero och La Sposa.

Angeli Lucca, KRISTIANSTAD

Svartvitt diptyk på glad brud under en testfotografering samt under bröllopet. Foto: bröllopsfotograf Tove Lundquist, Malmö.
Rebecca valde att ha två liknande klänningar under provfotograferingen samt under bröllopet, samma längd men med något olika beskärning på armarna
Bröllopsbutiker i Göteborg

Ivory & Grace, Mölndal

Åsa Design, Grebbestad

Nordic Wedding store & Outlet

Remanns, Göteborg


Brudporträtt i Golden Hour. Brudklänning från Ida Sjöstedt Couture. Bröllop på Idala Gård utanför Trelleborg, Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist är bröllopsfotograf Trelleborg.

Ida Sjöstedt Couture - en av våra svenska klimatsmarta designers! På bild ser ni en omsydd variant av hennes "Eternity Dress"Bröllopsbutiker i Stockholm

Bröllopsbutiken

Bröllopsbruket

Garamaj of Sweden

Lillys

Milagro

Sublime Bridal Style 

Wedding Bells by Little Fairies


Svartvitt fotografi på ett kramande och kärleksfullt brudpar under ett bröllop i Skåne. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.
Jennifer valde att använda sig av två olika märken för sin brudklänning - brudklänningen kommer från Lilly och spetstoppen från Ivory & Gracedela

Comments Expand -
Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist.

»OM MIG

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf i Malmö, Skåne
- med fokus på genuina känslor och storytelling.

»BLOGG