Tips på favoritdesigners när det gäller er brudklänning!

I detta blogginlägg tipsar Fotograf Tove Lundquist om designers för brudklänningar.10 tips på brudklänningar!

Jag älskar att jobba med bröllop! Det är så mycket kärlek, fantastiska människor och coola detaljer jag får ta del av! Det finns en hel uppsjö av vackra, bedårande klänningar och ambivalensen kan vara stor när det gäller att bestämma sig för vad en vill ha på sig. Byxdress eller klänning? Tvådelad? Kort ärm? Lång ärm? Eller varför inte utan ärmar? Vit eller annan färg? Spets eller ingen spets? Slöja eller ingen slöja? Valen är många och idag är det många som väljer lite annorlunda gentemot den vita klassiska vilket jag tycker är väldigt roligt. En del brudar kanske inte är så intresserade av just brudklänningen och prioriterar annat. Det finns en klänning för alla.
Brudporträtt utanför High Court i Malmö. Brudklänning kommer från Skräddarhuset i Malmö och bröllopsbuketten från floristen Gouteva. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Mollys vackra brudklänning kom från populära Skräddarhuset i MalmöMina brudpar får en planeringsguide av mig vid bokning där jag har ett par sidor med rekommendationer till duktiga bröllopsleverantörer och nedan finns ett urval av mina främsta favoriter när det gäller brudklänningar - varav flera är några av Sveriges duktigaste designers! Då Danmark ligger nära tillhands för brudar i Skåne och Hallandstrakten har jag även listat några av mina favoritdesigners i Köpenhamn! För fler tips när det gäller planeringen av er dag kika in på mina bröllopstips! Längst ned på sidan tipsar jag om några av brudklänningsbutikerna som ni finner här i Skåne.

Kom ihåg att fylla i checklistan till fotografen om ni vill ha klänningen fotograferad på galgen, tänk på att ha en snygg galge.Svenska designers med ett miljötänk

Jag vill främst slå ett slag för ZÄTA och Ida Sjöstedt som har ett bra miljötänk som är en viktig aspekt i mitt eget företag, ni finner rak och tydlig information kring deras tankar inne på vardera hemsida. Ida Sjöstedt har dessutom börjat samarbeta med Åhléns vilket innebär att en del av hennes brudklänningar är mer lättillgängliga.

ZÄTA, STOCKHOLM

Ida Sjöstedt Couture, finns bland annat på Skräddarhuset Malmö och i andra välsorterade bröllopsbutiker


Bröllopsfotograf Tove Lundquist i Skåne tipsar om svenska designers när det gäller brudklänningar.

"Carlene 1925" från Abby Waits - brudklänning i blått / grått - se brudklänningen in action på Ninas och Andreas bröllop
Andra svenska designers för brudklänning:

By MalinaSkräddarhuset Malmö, MALMÖ

Abby Waits - Wedding Store, MALMÖ

Ida Lanto Couture, STOCKHOLM

Zetterberg Couture, STOCKHOLM

Helena Granby Design, Hvita Vackra, ÄNGELHOLM


Svartvitt diptyk på glad brud under en testfotografering samt under bröllopet. Foto: bröllopsfotograf Tove Lundquist, Malmö.

Rebecca valde att ha två liknande klänningar under provfotograferingen samt under bröllopet, samma längd men med något olika beskärning på armarna


Danska designers och bröllopsbutiker i Köpenhamn:

Jesper Høvring Couture

Maria Fekih - märken från bland annat Maria Fekih och Vera Wang


Andra favoriter är:

MarchesaMilagro, STOCKHOLM

Rosa Clara - Proms And Weddings, MALMÖBrudporträtt i Golden Hour. Brudklänning från Ida Sjöstedt Couture. Bröllop på Idala Gård utanför Trelleborg, Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist är bröllopsfotograf Trelleborg.

IDA SJÖSTEDT COUTURE - KLIMATSMART SVENSK DESIGNER - HÄR EN OMSYDD VARIANT AV "Eternity Dress"Var kan jag köpa min brudklänning här i Skåne?

Hvita vackra, ÄNGELHOLM - där finner ni bland annat Lilly och Helena Granby Design, Bianco Evento och White One.

Anina, HELSINGBORG - framgår ej av hemsidan vilka brudklänningar de har

Bröllopsbruket, MALMÖ - varierar från månad till månad beroende på vad de får in.

Skräddarhuset i Malmö, MALMÖ - utöver By Malina och Zetterberg Couture som jag länkar till ovan finns även märken såsom Viktoria Chan​Le Pappilon och Justin Alexander.

Wedding store, MALMÖ - utöver Abby Waits som länkas till ovan finner ni även brudklänningar från Kenneth Winston, bohoinspirerade Lillian West, Enzoani samt en del tvådelade bröllopskläder.

Proms And Weddings, MALMÖ - märken såsom Rosa Clára, Maggie Sottero och La Sposa.

Angeli Lucca, KRISTIANSTADSvartvitt fotografi på ett kramande och kärleksfullt brudpar under ett bröllop i Skåne. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.

Jennifer valde att använda sig av två olika märken för sin brudklänning - brudklänningen kommer från Lilly och spetstoppen  från Ivory & Grace

dela

Comments Expand -
Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist.

»OM MIG

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf i Malmö, Skåne
- med fokus på genuina känslor och storytelling.

»BLOGG