Tips på designers när det gäller er brudklänning!

+ bröllopsbutiker i Skåne, Göteborg, Stockholm samt Köpenhamn

I detta blogginlägg tipsar Fotograf Tove Lundquist om designers för brudklänningar.Tips på brudklänningar inför bröllop 2024 och 2025!

Jag älskar att fotografera bröllop! Det är så mycket kärlek, fantastiska människor och coola detaljer jag får ta del av! Det finns en hel uppsjö av snygga bröllopskläder för alla smaker numera och ambivalensen kan vara stor när det gäller att bestämma sig för vad en vill ha på sig. Byxdress eller klänning? Tvådelad? Kort ärm? Lång ärm? Eller varför inte utan ärmar? Vit eller annan färg? Spets eller ingen spets? Slöja eller ingen slöja? Valen är många och idag är det många som väljer lite annorlunda gentemot den vita klassiska vilket jag tycker är väldigt roligt. En del brudar är inte så intresserade av just brudklänningen och prioriterar annat. Det finns bröllopskläder som passar alla smaker!

Mina brudpar får en planeringsguide när de bokar mig som fotograf där jag avsatt ett par sidor med rekommendationer till duktiga bröllopsleverantörer och nedan finns ett urval av mina främsta favoriter när det gäller just brudklänningar. Flera av dem är några av Sveriges duktigaste designers. Då Danmark ligger nära tillhands för brudpar här i Skåne och Hallandstrakten har jag även längst ned i detta inlägg listat några av mina favoritdesigners som går att finna i Köpenhamn. Varför inte åka över Sundet och prova klänningar tillsammans med några utvalda vänner och göra det till en heldag? För fler tips när det gäller planeringen av er dag kika in på mina bröllopstips!

Kom ihåg att fylla i en genomtänkt checklista till fotografen där ni bland annat fyller i om ni vill ha klänningen fotograferad på galgen. Tänk på att byta ut till en snygg galge om ni vill ha lite exklusivare bilder på klänningen - platsgalgar blir sällan bra på bild.


Längre ned på sidan tipsar jag om bröllopsbutiker här i Skåne, Göteborg samt Stockholm.Vad bör ni basera valet av bröllopskläder på?

Om det inte är så att ni redan i förstadiet av planeringen vet med er om att ni skall ha era bröllopskläder vid flera tillfällen så är ju detta kläder ni endast skall ha en dag. En del i att kunna göra er bröllopsdag så fantastisk som möjligt är att ni väljer bröllopskläder som ni de facto känner er bekväma i. Visualisera hur er bröllopsdag skall se ut och vilken känsla ni vill ha under dagen. Är ni rädda om klänningen och inte vill att den skall bli smutsig? Välj då en klänning som inte är så lång så att ni måste hålla upp den hela dagen! Om ni inte gillar korta ärmar - välj en design med långa ärmar! Basera ert val på hur snygga ni tycker att kläderna är men ha främst i åtanke att ni skall trivas i dem och att de skall vara bekväma. ♥

Ett litet tips - några av mina brudpar som valt tvådelat har sedermera använt underdelen tillsammans med en annan topp i andra sammanhang. Miljövänligt samt ekonomiskt!

Om ni vill ha en slöja som matchar så tipsar jag om att kontakta Amanda på Calmius éve som finns i både Kalmar samt Stockholm. De erbjuder dels exklusiva slöjor från exempelvis Paris samt slöjor de syr upp på plats i konsultation med er och som passar er brudklänning - oavsett om den är inköpt hos dem eller av annan designer.
Sanna och Rachel som hade sitt irländska-svenska bröllop på Kallbadhuset i Malmö valde att köpa sina brudklänningar från Needle and Thread i London.

Ett personligt citybröllop i Malmö med förberedelser på Clarion Hotel Malmö Live, utomhusvigsel på Stortorget och bröllopsfest på Ribersborgs Kallbadhus. Övriga bröllopsleverantörer är Tove Lundquist som bröllopsfotograf, tyllkjol i champagne och fluga kommer från Ellen Marie Bridal, kostym från Oscar Jacobson, skor från Talking Shoes Walking Art och vigselringar från Dahlgren est. 1918 i Malmö.
Det har blivit allt vanligare att brudklänningarna är i annan färg än just vitt/créme och populära färger är bland annat blå, grå, rosa, ivory samt som på bilden - champagne! Tips för tyllkjolar är bland annat Bianco Evento samt Justin Alexander, det finns även många kreatörer på Etsy. På bild: Mia och Mattias valde att köpa både tyllkjol, top samt fluga hos Ellen Marie Bridal i Umeå. De valde att inhandla matchande fluga samt näsduk till kostymen. Tyllkjolen går ej längre att beställa i webbutik online men ni som är intresserade av att köpa en kan mejla dem på umea(AT)brollopsbruket.se.
Svenska designers med ett miljötänk

Jag vill först och främst slå ett slag för de svenska designerna ZÄTA och Ida Sjöstedt just då de har ett bra miljötänk vilket är en viktig aspekt i mitt eget företag som bröllopsfotograf. Ni finner rak och tydlig information kring deras tankar kring hållbarhet inne på vardera hemsida. Bland mina bröllopstips finns även några rekommendationer om ni väljer återbruk/hyra.För Sarah fanns inga andra designers som kunde toppa hennes Ängelholms-kollega Viktoria Chan, valet föll på en ursnygg Lova gown!Svenska designers för brudklänning:

Abby Waits - Wedding Store i Malmö

By MalinaSkräddarhuset Malmö, MALMÖ

Calmius éve, Stockholm - erbjuder dels kollektioner och dels ges ni möjlighet att designa er egen klänning tillsammans med dem

Emma Lee

Frida Jonsvens, Stockholm

Helena Granby Design, Hvita Vackra, Ängelholm

Ida Lanto Couture, Stockholm

Ida Sjöstedt Couture, finns bland annat på Skräddarhuset Malmö och i andra välsorterade bröllopsbutiker

Ivory & Grace erbjuder egendesignade klänningar, de har även som ni ser nedan butik i Mölndal

Indiska - The Wedding Collection, online samt i butiker (där finns bland annat kimono att köpa inför förberedelserna)

Victoria Chan

Vinterstrand, Norrköping

Zetterberg Couture, Stockholm

ZÄTA, StockholmBröllopsfotograf Tove Lundquist i Skåne tipsar om svenska designers när det gäller brudklänningar.
"Carlene 1925" från Abby Waits - brudklänning i blått / grått - se brudklänningen in action på Ninas och Andreas bröllopEtt par utländska designers är:

Går antingen att beställa direkt via respektive hemsida alternativt genom bröllopsbutikerna nedan

Anna Campbell, Australien

Bianco Evento, Tyskland

Catherine Deane

Demetrios

Églantine Créations, Frankrike (sidan är endast på franska)

Enzoani, USA

Ersa Atelier, Rumänien

Eva Lendel - finns bl a hos Proms & Weddings samt Milagro

Evie Young, Australien

Felicia Lindbäck Couture, Åland/Stockholm

GBS Herve Paris

IVY OAK - Berlin - de arbetar för hållbarhet och miljövänliga bröllopskläder

Jesper Høvring Couture - Köpenhamn

Libelle Bridal

Madi Lane Bridal, Australien

MADIONI, Ukraina

Maggie Sottero, Australien

Marchesa, USA - Milagro, Stockholm

Maria Fekih - märken från bland annat Maria Fekih och Vera Wang - Köpenhamn

Modeca, Nederländerna

Morilee

Needle and Thread, UK

Oscar de la Renta

Pronovias, USA

Randy Fenoli Bridal, USA

Rosa Clara, Spanien - finns på Proms And Weddings, MALMÖ

Rotate Birger Christensen, Köpenhamn

Sumarokova Bridal, Ukraina - familjeföretag med miljöfokus

Vera Wang, USAEtt utomhusbröllop på Örum 119 på Österlen. Fotograf var Tove Lundquist, Lokal: Örum 119, MUA: Ellinor Rosander, Florist: Trolldruvans blommor, Musiker: Daniel Bentzen, Brud: Hvita Vackra, Brudgum: Volt Malmö, Vigselringar: Dahlgren est. 1918, Trycksaker: Emma Paper Doll, Restaurang: Härden Matstudio, Tårta: Tildas Bakeri
Fridas bröllopskläder är inköpta från Hvita Vackra i Skåne, bröllopet gick av stapeln på Örum 119 på Österlen


Var kan jag köpa min brudklänning här i Skåne?

Hvita vackra, ÄNGELHOLM - där finner ni bland annat Lilly och Helena Granby Design, Bianco Evento och White One.

Anina, HELSINGBORG - framgår ej av hemsidan vilka brudklänningar de har

Bröllopsbruket, MALMÖ - varierar från månad till månad beroende på vad de får in.

Skräddarhuset i Malmö, MALMÖ - utöver By Malina och Zetterberg Couture som jag länkar till ovan finns även märken såsom Viktoria Chan​Le Pappilon och Justin Alexander.

Wedding store, MALMÖ - utöver Abby Waits som länkas till ovan finner ni även brudklänningar från Kenneth Winston, bohoinspirerade Lillian West, Enzoani samt en del tvådelade bröllopskläder.

Proms And Weddings, MALMÖ - märken såsom Rosa Clára, Maggie Sottero och La Sposa.

Angeli Lucca, KRISTIANSTAD

Svartvitt diptyk på glad brud under en testfotografering samt under bröllopet. Foto: bröllopsfotograf Tove Lundquist, Malmö.
Rebecca valde att ha två liknande klänningar under provfotograferingen samt under bröllopet i Blekinge, samma längd men med något olika beskärning på armarna
Bröllopsbutiker i Stockholm

Bröllopsbutiken

Bröllopsbruket

Garamaj of Sweden

Lillys

Milagro

Stockholm Brud & Fest

Sublime Bridal Style 

Wedding Bells by Little Fairies

Wedding Castle Stockholm

SUBLIME Style


Brudporträtt i Golden Hour. Brudklänning från Ida Sjöstedt Couture. Bröllop på Idala Gård utanför Trelleborg, Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist är bröllopsfotograf Trelleborg.

Ida Sjöstedt Couture - en av våra svenska klimatsmarta designers! På bild ser ni en omsydd variant av hennes "Eternity Dress"Bröllopsbutiker i Göteborg

Ivory & Grace, Mölndal

Åsa Design, Grebbestad

Nordic Wedding store & Outlet

Remanns, Göteborg


En brud i Diane Legrand brudklänning under ett bröllop på Maryhill Estate som är nya namnet på Örenäs slott. Foto: Tove Lundquist.
Johanna valde en klänning från Diane Legrand under sitt bröllop på Maryhill Estate i Skåne


Bröllopsbutik i Köpenhamn

Bridal Store

 Copenhagen Bridal

Chicouture Copenhagen

Lilly

Nicolai Brudekjoler


Svartvitt fotografi på ett kramande och kärleksfullt brudpar under ett bröllop i Skåne. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.
Jennifer valde att använda sig av två olika märken för sin brudklänning - brudklänningen kommer från Lilly och spetstoppen från Ivory & GraceHej, det är jag som är Tove!

Den här serien med bröllopstips startade när jag började fotografera bröllop 2014 och har sin grund i att jag älskar att utbilda andra och att få hjälpa till. Varje fotograferat bröllop har varit en chans för mig att lära mig nya saker och nya sätt att se på bröllop - denna kunskap vill jag förmedla till mina egna brudpar samt andra som står inför planeringen av sin stora dag.

dela

Comments Expand -
Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist.

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf i Malmö, Skåne
- med fokus på genuina känslor och storytelling.

»BLOGG