Provfotografering inför bröllopet – vad innebär det?

Kärleksfull svartvit bild på ett förälskat brudpar under deras provfotografering i Oskarshamn, Småland. Fotograf är Tove Lundquist.

Provfotografering inför ett hemligt bröllop i Oskarshamn vid Smålands kust. Platsen brudparet valde var Ernemar. 

 

Provfotografering – vad innebär det?

Kärt barn har många namn. Provfotografering. Förfotografering. Pre-shoot. Engagement Session. Och min personliga favorit – E-session. Låter måhända något töntigt på svenska, men hey, det gör ingenting! Jag erbjuder en provfotografering i mina större bröllopspaket främst för att jag gillar att träffa er före ert bröllop! Många av mina brudpar bor annorstädes och vi hinner oftast inte träffas förrän dagen före, då passar det utmärkt att ta med kameran och knäppa av ett par bilder! Personligen upplever jag att det är ett bra sätt för oss att lära känna varandra men även ett led i att få er att känna er bekväma framför kameran och se hur jag jobbar under en fotografering. Det ger oss också en chans att prata igenom er bröllopsdag en sista gång för att stämma av allt.

För er som bokar mig tidigt så tipsar jag om att dessa bilder kan passa utmärkt till er Save the Date inbjudan, bröllopets webbsida eller sociala medier när ni går ut med att ni skall gifta er. Läs mina tips hur ni kan Skapa er egen hemsida till bröllopet!

Varje brudpar brukar få valet huruvida de vill se bilderna före bröllopet eller ej, jag pushar inte åt endera håll.

 

 

Läs tipsen om hur en får en lyckad Engagement session!

 

Kärleksfull bild på brudpar under deras provfotografering i Ystad, Skåne. Fotograf är Tove Lundquist.

 Här fotograferade vi på stranden intill parets vigselplats i Mossbystrand, Skåne

 

Valet av plats då, spelar den någon roll?

Nej. Vanligtvis brukar vi fotografera någonstans i närheten av er vigselplats – som ni ser har jag en förkärlek av att ha provfotograferingen intill vatten ha ha – men vill ni träffas upp vid er bröllopslokal så fungerar det fin-fint för mig.

 

Kärleksfull bild på brudpar under deras provfotografering i Lund, Skåne. Fotograf är Tove Lundquist.

Det händer att vi möts upp på andra ställen än stränder också. ;) Här: Botaniska Trädgården i Lund. Fantastiskt ställe för porträtt!
Den här bilden betyder lite extra för mig då detta är min bror och svägerska, deras bröllop var det allra första bröllopet jag fotade.

 

 

Så här säger brudparen om provfotografering:

Rebecca & Erik: “Det var suveränt! Vi fick en chans att lära känna dig och öva på att slappna av framför kameran, samt att vi kunde diskutera inför själva bröllopsdagen. Platsen du valde var magisk också, vilket gjorde det hela ännu bättre. ️Vi är jätteglada att vi tog chansen att göra detta, och skulle verkligen rekommendera andra par att ta chansen att få en provfotografering.”

 

M+C: “Gillade verkligen att vi kunde träffas innan bröllopet sa att du kändes mer som en kompis på själva bröllopsdagen istället for en främmande människa som “kryper upp” mot en. Jag gillade också hur du inte visade oss dessa bilderna innan bröllopet då det nog hade gjort mig self conscious.”

 

 

Provfotografering i Böste. Foto av Tove Lundquist, bröllopsfotograf Trelleborg.

Jag brukar även försöka leverera bilder med storytelling, d v s inte enbart renodlade porträtt.

 

Gillar ni min bildstil? Perfekt – läs mer hur ni bokar mig som er bröllopsfotograf under bröllop! Om ni är intresserade av att följa mig på Instagram så finner ni mig här, finns även på Facebook.

DELA
Kommentarer
Skriv en kommentar
Meddelande