Provfotografering inför bröllopet – vad innebär det?

Parfotografering inför bröllop - Engagement session - tillsammans med Hultenius. Plats: Gunnarsö, Oskarshamn i Småland. Fotograf är Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Oskarshamn och övriga Småland.

 Beltina och Hampus älskar havet och naturen, den småländska skärgården passade perfekt för deras provfotografering!

 

 

Provfotografering – vad innebär det?

Kärt barn har många namn. Provfotografering. Förfotografering. Pre-shoot. E-Session. Och min personliga favorit – Engagement Session. Låter måhända något töntigt på svenska, men hey, det gör ingenting! Jag erbjuder en provfotografering i samband med bröllopet främst för att jag gillar att träffa er före ert bröllop! Personligen upplever jag att det är ett bra sätt för oss att lära känna varandra men även ett led i att få er att känna er bekväma framför kameran och se hur jag jobbar under en fotografering.

Fotograferingen brukar ske allt mellan ett år före till dagen före – det beror helt på vad ni själva känner. Varje brudpar brukar få valet huruvida de vill se bilderna före bröllopet eller ej, jag pushar inte åt endera håll.

För er som bokar mig tidigt så tipsar jag om att dessa bilder kan passa utmärkt till er Save the Date inbjudan, bröllopets webbsida eller sociala medier när ni går ut med att ni skall gifta er. Läs mina tips hur ni kan skapa er egen hemsida till bröllopet! Föredrar ni att ha fotograferingen veckan före bröllopet så är det nu vi kommer att stämma av allt och prata igenom er bröllopsdag.

 

 

 

Läs tipsen om hur ni får en lyckad Engagement session!

 

Kärleksfull svartvit bild på ett förälskat brudpar under deras provfotografering i Oskarshamn, Småland. Fotograf är Tove Lundquist.

Provfotografering inför ett hemligt bröllop i Oskarshamn vid Smålands kust. Platsen brudparet valde var Ernemar. 

 

 

Valet av plats då, spelar den någon roll?

Ja. Tillsammans väljer vi ut en plats som utgår från vilka ni är och vad ni föredrar.  Älskar ni havet, skogen, den urbana stadsdelen ni bor i? Vi fixar! Väl på plats så kommer jag att basera var jag ställer er utifrån ljuset men jag lovar – jag kommer att gå igenom allt sånt här under vår fotografering! Ni kommer även att få en guide skickat via mailen i god tid före där jag bland annat tar upp vilken tid på dygnet som är bäst, klädval etcetera. Som ni ser i mitt galleri med parbilder så är det främst naturliga känslor som vi fokuserar på. Kika gärna in på på taggen engagement session om ni är nyfikna på att se hur en provfotografering tillsammans med mig kan se ut.

 

Kärleksfull bild på brudpar under deras provfotografering i Lund, Skåne. Fotograf är Tove Lundquist.

Det händer att vi möts upp på andra ställen än stränder också. ;) Här: Botaniska Trädgården i Lund som är ett fantastiskt ställe för porträtt! Den här bilden betyder lite extra för mig då detta är min bror och svägerska, deras bröllop var det allra första bröllopet jag fotade för många, många år sedan. ♥

 

 

Så här säger brudparen om provfotografering:

 

Svartvitt foto på brudpar som tittar ut över havet vid Utsiktspunkt Öresundsbron. Fotografen är Tove Lundquist, Malmö.

Rebecca & Erik: “Det var suveränt! Vi fick en chans att lära känna dig och öva på att slappna av framför kameran, samt att vi kunde diskutera inför själva bröllopsdagen. Platsen du valde var magisk också, vilket gjorde det hela ännu bättre. ️Vi är jätteglada att vi tog chansen att göra detta, och skulle verkligen rekommendera andra par att ta chansen att få en provfotografering.”

 

Provfotografering i Böste. Foto av Tove Lundquist, bröllopsfotograf Trelleborg.

M+C: “Gillade verkligen att vi kunde träffas innan bröllopet sa att du kändes mer som en kompis på själva bröllopsdagen istället for en främmande människa som “kryper upp” mot en. Jag gillade också hur du inte visade oss dessa bilderna innan bröllopet då det nog hade gjort mig self conscious.”

 

 

Boka mig för en provfotografering!

Gillar ni min bildstil? Perfekt – läs mer hur ni bokar mig som er bröllopsfotograf under sidan om bröllop! Ni är naturligtvis välkomna att boka in en parfotografering tillsammans med mig innan ni valt ut er bröllopsfotograf, om ni sedan känner att vi är en fit och ni vill boka mig för ert bröllop så drar vi av kostnaden för denna fotografering på slutfakturan. Om ni är intresserade av att följa mig på Instagram så finner ni mig här, finns även på Facebook.

DELA
Kommentarer
Skriv en kommentar
Meddelande