Provfotografering inför bröllopet – vad innebär det?

Hanna & Tim

malmö

Engagement session

Provfotografering - vad är det?

Pre-shoot tillsammans med ett brudpar inför deras bröllop. Fotograf är Tove Lundquist.

Kärt barn har många namn. Provfotografering. Förfotografering. Pre-shoot. E-Session. Och min personliga favorit - Engagement Session. Låter måhända något töntigt på svenska, men hey, det gör ingenting! Jag erbjuder mina brudpar att mötas upp för en provfotografering i samband med bröllopet - främst för att jag gillar att träffa er före ert bröllop! Personligen upplever jag att det är ett bra sätt för oss att lära känna varandra men även ett led i att få er att känna er bekväma framför kameran och se hur jag jobbar under en fotografering.

Fotograferingen brukar ske allt mellan ett år före till dagen före - det beror helt på vad ni själva känner samt i vilken del av landet bröllopet skall vara. Vid bröllop utanför Skåne sker fotograferingen antingen dagen före alternativt om brudparet vill komma ned till Malmö och ha den här. Varje brudpar brukar få valet huruvida de vill se bilderna före bröllopet eller ej, jag pushar inte åt endera håll.

För er som bokar mig tidigt så tipsar jag om att dessa bilder kan passa utmärkt till er Save the Date inbjudan, bröllopets webbsida eller sociala medier när ni går ut med att ni skall gifta er. Läs mina tips hur ni kan skapa er egen hemsida till bröllopet! Om ni föredrar att ha fotograferingen under veckan för bröllopet så fungerar det lika bra, många av mina brudpar som bor annorstädes brukar komma ned till Skåne ett par dagar före bröllopet för att fixa det allra sista.

Ashley och Christoffer Ljungbäck gravidporträtt på Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Foto: Tove Lundquist.

En anledning till att mina brudpar är så bekväma med mig är för att vi träffas före bröllopet för en så kallad Engagement Session. Denna provfotografering ingår alltid när ni bokar mig som bröllopsfotograf, det är min gåva till alla mina brudpar.

läs tipsen om hur ni får en lyckad

engagement session

Valet av plats då, spelar den någon roll?

Ja. Tillsammans väljer vi ut en plats som utgår från vilka ni är och vad ni föredrar. Älskar ni havet, skogen, den urbana stadsdelen ni bor i? Vi fixar! Väl på plats så kommer jag att basera var jag ställer er utifrån ljuset men jag lovar - jag kommer att gå igenom allt sånt här under vår fotografering! Ni kommer även att få en guide skickat via mailen i god tid före där jag bland annat tar upp vilken tid på dygnet som är bäst, klädval etcetera.

Som ni ser i mitt galleri med parbilder så är det främst naturliga känslor som vi fokuserar på, det är med andra ord sällan jag tar uppställda bilder om det inte är så att brudparet specifikt efterfrågar detta vid någon bild. Kika gärna in på på taggen engagement session om ni är nyfikna på att se hur en provfotografering tillsammans med mig kan se ut.

Kärleksfull bild på brudpar under deras provfotografering i Lund, Skåne. Fotograf är Tove Lundquist.

Det händer att vi möts upp på andra ställen än stränder också. ;) Här: Botaniska Trädgården i Lund som är ett fantastiskt ställe för porträtt! Den här bilden betyder lite extra för mig då detta är min bror och svägerska, deras bröllop var det allra första bröllopet jag fotade för många, många år sedan. ♥

Solig bild på ett par vid Utsiktspunkt Öresundsbron under deras provfotografering. Fotograf är Tove Lundquist.

recension

Vad säger brudparen?

"Det var suveränt! Vi fick en chans att lära känna dig och öva på att slappna av framför kameran, samt att vi kunde diskutera inför själva bröllopsdagen. Platsen du valde var magisk också, vilket gjorde det hela ännu bättre. ️Vi är jätteglada att vi tog chansen att göra detta, och skulle verkligen rekommendera andra par att ta chansen att få en provfotografering."

– Rebecca & ErikNaturligt, avslappnat och kärleksfullt är min devis!

 

Boka in en provfotografering!

Gillar ni min bildstil? Perfekt - läs mer hur ni bokar mig som er bröllopsfotograf under sidan om bröllop!

Ni är naturligtvis välkomna att boka in en parfotografering tillsammans med mig innan ni valt ut er bröllopsfotograf, om ni sedan känner att vi är en fit och ni vill boka mig för ert bröllop så drar vi av kostnaden för denna fotografering på slutfakturan.

Om ni är intresserade av att följa mig på Instagram så finner ni mig här, finns även på Facebook.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT