VANKAS DET BRÖLLOP?

Letar ni efter en bröllopslokal i Skåne?

Nedan tipsar jag om några av mina personliga favoriter bland skånska bröllopslokaler - flera av dem erbjuder både plats för vigsel, bröllopsfest samt övernattning för både brudpar samt gäster.

Maryhill Estate är nya namnet på Örenäs slott. Foto: Tove Lundquist.
Maryhill Estate som tidigare gick under namnet Örenäs Slott är en av Skånes mest populära bröllopslokaler.


Uppdateringar

Välkomna! Jag heter Tove och har arbetat som bröllopsfotograf här i Skåne sedan 2014! Denna sida uppdateras kontinuerligt då jag varje år fotograferar mellan 5 - 10 bröllop och ständigt finner nya pärlor bland bröllopslokalerna i Skåne. Vi har ju så många här i Skåne! På denna sida finns även tips på bröllopslokaler som jag fått rekommenderat från andra som jobbar i bröllopsbranschen vilket gör att denna lista ständigt växer! Länkarna är indelade efter bröllop på slott - hotell/spa - bröllopslokaler i Malmö City - snygga, rustika och lantliga bröllopslokaler på mysiga skånska gårdar, Orangerier och vingårdar etcetera. Samt några favoriter i Lund då undertecknad har en förkärlek för Universitetsområdet, många av bröllopslokalerna ligger dessutom på Österlen som är en mycket populär plats för bröllop i Skåne.

*** OBS! DET ÄR HÖGT TRYCK PÅ BRÖLLOPSLOKALERNA I SKÅNE INFÖR 2024 SÅ NI BEHÖVER VARA UTE I GOD TID NÄR NI LETAR EFTER LOKALER ***
Hur viktigt är valet av bröllopslokal för ert bröllop?

Valet av bröllopslokal, toastmadame/toastmaster samt fotograf är vad som kommer att definiera hela ert bröllop och bland det allra första ni bör bestämma er för utöver själva bröllopsdatumet. När det gäller ert resonemang kring bröllopslokalen behöver ni ställa er själva ett par frågor - är ni intresserade av slott, av rustika gårdshotell, spa vid havet, moderna glasbyggnader, 200-300 år gamla byggnader, en vingård på Österlen? Vill ni gifta er någonstans vid havet, inne city eller kanske på landet? Att maten är lokalproducerad och gärna ekologiskt odlad har börjat bli en viktig aspekt för många brudpar numera. Då vi har ett stort utbud av bröllopslokaler här i Skåne av allehanda olika slag vilket kanske kan kännas lite övermäktigt i början av er planering vill jag ge er tips på de allra bästa. Fördelen med att vi har så många här i Skåne är dock att det finns en bröllopslokal för varje smak!

Jag har jobbat som fotograf på många bröllopslokaler genom åren och detta inlägg började skrivas redan 2014 då jag ville tipsa brudpar som planerar bröllop här i Skåne om några av mina personliga favoriter. Som ni ser har listan bara växt och växt. Och växt. Ha ha! Flera av Sveriges mest populära bröllopslokaler ligger i den här delen av landet och sidan startade främst på grund av att jag ofta bokar brudpar som bor i övriga Sverige och vilka inte känner till våra skånska smultronställen.

Hoppas jag kan vara behjälplig i att ni finner just er bröllopslokal. ♥ / Tove


Bröllopsdukning på Bjärsjölagårds Slott som ligger utanför Sjöbo. Foto: Tove Lundquist som arbetar som bröllopsfotograf i Skåne.
Bröllopsdukning på Bjärsjölagårds Slott som ligger utanför Sjöbo, grymma floristen Elins Blomsterglädje i Ystad har skapat blomsterarrangemangen. På bilden ser ni Beritzholm som finns inne i slottet och jag lovar att er fotograf lär älska denna bröllopslokal då den har ett bra ljusinsläpp - även under kvällstid! De erbjuder dessutom brudparen att välja mellan tre olika lokaler och bokar endast ett bröllop åt gången till skillnad från en del andra bröllopslokaler i Skåne.


Hur börjar vi beta av din lista av bröllopslokaler?

Lyssna på hjärtat och magkänslan och utgå från vad ni vill. Det är så lätt för andra att ha åsikter, men det här är er dag. ♥ Det allra första ni bör fundera igenom när ni planerar bröllopet är själva platsen för ceremonin - vill ni ha den utomhus eller inomhus? Kyrkligt? Borgerligt? Vill ni känna naturens skönhet omkring er eller se dessa historiska och fantastiskt vackra detaljer i en kyrka? Skall den vara i närheten av bröllopslokalen eller rent av i trädgården hos denne? Älskar ni havet och vill ha lokalen i närheten eller måhända precis intill?

Nästa fråga är vilken slags lokal ni känner passar just er? Är visionen att gifta er på ett av Skånes vackra slott? En mysig gård? Inne i city? Jag vill passa på att påminna att det går jättebra att ha en kyrklig vigsel utomhus, hör med er utvalda kyrka om vad som gäller för just dem. Kika in på mitt inlägg om hur en bäst planerar en utomhusvigsel i så fall.

Ett tips är att titta på lokalerna på Instagram då både fotografer, brudpar samt andra leverantörer brukar tagga platsen. Titta även på bilder från bröllopsfotografer - nu får jag inte visa alla mina bröllop men några utvalda som främst varit på skånska bröllopslokaler finns under taggen real weddings här på bloggen.


Bild i färg på brudpar med präst under en utomhusvigsel i trädgården på Sofiero Slott, Helsingborg i juni. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.
Sofie och Marco valde att ha en odekorerad vigsel vid fontänen på Sofiero Slott som ligger utanför Helsingborg

planera ett klimatsmart bröllop

miljövänliga alternativ till ris

att använda second hand brudklänningarVad bör ni basera valet av bröllopslokal på?

Hur är det med avståndet mellan bröllopslokal och vigselplats? Och med platsen ni har era förberedelser på? Med tanke på trafiken här i sommartid - allra helst så här i pandemitider när antalet turister inom Sverige de facto ökat markant de senaste åren - bör ni fundera igenom huruvida ni har någon max tid som det får ta mellan ceremoni och lokal. Hyr ni bussar eller annat transportmedel till era gäster eller tar de sig mellan vigselplats och bröllopslokalen själva?

Ett hett tips är att använda tiden mellan bröllopslokal och vigselplats till att stanna och ta porträtt tillsammans med er fotograf. Vart ni vill ha era förberedelser är också en aspekt att ha i åtanke - vill ni ha dem på bröllopslokalen? Eller bor ni på hotell i en närliggande stad? Välj plats med hur många personer ni vill ha med i åtanke så att det inte blir för trångt men gärna med personlig förankring. Tänk även på att inte ha för långt mellan förberedelser och plats för First Look / ceremoni så att inte restiden mellan platserna äter upp onödig tid. I takt med att utomhusvigslar har blivit allt vanligare har det blivit mer populärt att tillbringa hela dagen på själva bröllopslokalen vilket jag personligen anser vara en stor fördel. Ni sparar väldigt mycket tid när era gäster har möjlighet att med endast ett par steg ta sig mellan platserna för mingel/vigsel/fest. (plus att det är mer miljövänligt!)


The Lodge är en bröllopslokal som är helt fantastisk och som jag verkligen kan rekommendera till brudpar! Platsen ligger vackert till, personalen är grym och maten är supergod! Om ni har tur med vädret finns där dessutom möjlighet att ha bröllopsmiddagen utomhus.


Om ni känner att ni vill anpassa tid under dagen där gästerna chillar lite är en bröllopslokal med sovplatser för gästerna perfekt, allra helst under riktigt varma dagar när ni de facto kan behöva en liten paus. Något som blivit mer populärt med åren är att ha ett avslappnat förmingel, därefter förberedelser, vigsel och mingel/brudskål därefter. Bra lokaler för detta är bland annat ovan nämnda The Lodge men även exempelvis Ystad Saltsjöbad och Maryhill Estate.

Vill ni ha ett stort bröllop? Litet och intimt? Har ni någon favoritplats som ni känner att där, just där skulle vi vilja avlägga våra löften till varandra? Jag har haft brudpar som baserat hela sitt elopement bröllop på ett träd de funnit på internet - helt fantastiskt, jag hoppas fler vill följa hjärtat i planeringen av sina bröllop. Har ni redan funnit bröllopslokalen med stort B och känner att både personal, läge och maten är grym? Tipsa gärna i kommentarerna om jag missat just er favorit! En viktig aspekt är även personalen på bröllopslokalen och hur mycket hjälp ni får av dem under dagen före samt efter bröllopet - det är möjligt att ni redan från start känner att ni vill ta hjälp av en bröllopskoordinator. Ta reda på exakt vad som ingår i er bokning.Ett tips är att pimpa väggen där ni sitter - här under ett bröllop på mysiga gårdshotellet Örum 119 på Österlen. Gästerna sov både på Örum 119 samt Örums Nygård som ligger precis intill. Ni kan även välja att ha en bröllopsbåge bakom honnörsbordet.

Erbjuder bröllopslokalen övernattning?

Många av mina brudpar bokar in hela helger på sina bröllopslokaler och ibland även hela bröllopsveckan. En viktig aspekt att ha i åtanke om ni har många gäster från andra platser i Sverige samt utomlands är att det bör finnas bra tillgång till övernattning för både er samt era gäster - antingen på själva bröllopslokalen alternativt i närheten. En del brudpar väljer att göra det till en helhelg vilket blir ett trivsamt och naturligt sätt för era bröllopsgäster att lära känna varandra. ♥

Oavsett budget rekommenderar jag er att förlänga helgen så mycket som möjligt genom att träffa bröllopsgästerna dagen innan. Ett tips om ni vill hålla nere kostnaden men ändå ha något kvällen innan är att möta upp era gäster på annan plats än hotell/bröllopslokalen, ni kan exempelvis möta upp dem i en park, på stranden eller på en pub. Detta inkluderar även söndagen - möt upp de som har möjlighet på en brunch!


Bröllopslokalen Bosjökloster slott utanför Höör är ljus och vacker. Foto: Tove Lundquist.
Dukning under en bröllopsmiddag på Bosjökloster slott som ligger utanför Höör i Skåne. Brudparet hade valt att skriva ut bilder från deras parfotografering och satt ut på borden.Mitt bästa tips när det gäller att välja er bröllopslokal är...

...att de facto åka dit. Ja, jag vet! Det kan kännas lite drygt om en bor många mil ifrån och tiden rinner iväg, men jag tror verkligen på att åka till platsen och känna av. Kanske kan ni spendera ett par semesterdagar här i Skåne och reka lite? Lyssna på er magkänsla, lyssna på tidigare brudpar om hur de upplevt bröllopslokalen, googla, googla, googla! Läs recensioner! Och ring personalen och se vad de kan göra för just er, har ni några speciella funderingar? Har de några speciella restriktioner?


Skylt med bordsplacering under ett bröllop på Sofiero Slott, en vacker och lummig bröllopslokal i Skåne. Foto: Tove Lundquist.
På min Pinterest finner ni många fler tips - bland annat när det gäller brudfrisyrer, bordsplaceringsskyltar och mycket annat!


klassiskt bröllop på Österlen

citybröllop i Malmö

strandbröllop på spahotell

Bröllopsdukning på bröllopslokal Sofiero Slott, Skåne. Foto: Tove Lundquist som arbetar som bröllopsfotograf i Skåne.
Sofiero Slott och Slottsrestaurang - en personlig favorit när det gäller bröllopslokal i Helsingborg - perfekt för de brudpar som älskar naturen! Historisk och havsnära lokal med en fantastisk park!

Vill ni ha ert bröllop på ett slott i Skåne? Med sin lummiga och färgsprakande trädgård är populära Sofiero Slott i sydvästra Skåne en fantastisk plats för ert utomhusbröllop! Det finns stora ytor för den bröllopsgäst som vill sträcka på benen lite och det är en ljuvlig vy från Slottet och Slottsrestaurangen ut mot havet. Bäst av allt är naturligtvis alla vackra och lummiga platser vi kan fotografera era bröllopsporträtt vid! Detta är en bröllopslokal för brudparet som vill kombinera historia med vackra miljöer.


*  *  * OBS! SOFIERO SLOTT RENOVERAS UNDER 2023 *  *  *Skånska slott som erbjuder bröllop

Bjärsjölagårds Slott, Sjöbo

Bosjökloster Slott, Höör

Bäckaskog Slott, Fjälkinge

Hjelmsjöborg, Örkelljunga

Häckeberga slott, Genarp

Jordberga Slott, Klagstorp

Kronovalls Vinslott, Skåne Tranås

Kåseholms Slott, Tomelilla

Malmöhus Slott, Malmö

Marsvinsholms Slott, Ystad

Maryhill Estate, Glumslöv - (tidigare Örenäs slott) slottet renoveras t o m juni 2024 men det går bra att göra er bokning redan nu 

Sofiero Slott, Helsingborg - slottet renoveras under 2023

Svaneholms Slott, Skurup

Tosterups Slott, Tomelilla

Trollenäs Slott, Eslöv

Wanås Slott, Knislinge - det går bra att ha vigseln i parken men de behöver informeras om detta före då detta är privatbostäder

Örtofta Slott, Eslöv

Övedskloster, Sjöbo

Svaneholms slott ligger i Skurup utanför Ystad - tips på bröllopslokal! Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Svaneholms slott ligger vackert beläget i Skurup utanför Ystad


Bröllopslokaler på hotell/spa

Elite Hotel Mollberg, Helsingborg

Grand Hôtel, Mölle

Hotel Concordia, Lund (Svanen-märkt)

Hotell Fritiden, Ystad

Hotell Gässlingen, Skanör (Svanen-märkt)

Hotell Hovs Hallar, Båstad

Hotell Mossbylund, Skivarp (Svanen-märkt)

Hotell Rusthållargården, Arild

Hotel Skansen, Båstad

Kiviks Hotell, Kivik

Riviera Strand, Båstad

The Lodge, Genarp

Villa Brunnby, Nyhamnsläge

Villa Thalassa, Helsingborg

Ystad Saltsjöbad, Ystad (Svanen-märkt) - det går även att boka Villa Strandvägen som ligger intill

Åhus Seaside, Åhus

Strandbröllop på Ystad Saltsjöbad som är en bröllopslokal i södra Skåne. Foto: Tove Lundquist.
Strandbröllop i södra Skåne

Hotell/spa:et Ystad Saltsjöbad som ligger i sydöstra Skåne är den perfekta bröllopslokalen för er som vill kombinera natur, utomhus och lyx! Deras bröllopskoordinator Amanda och hennes bröllopsgäng är dessutom en grym tillgång för er under dagen. Ta kontakt med dem genom kontaktformuläret på hemsidan, e-maila event(at)ysb.se alternativt ring upp dem på nummer 0411-136 30. Hett tips för er som vill ha en utomhusvigsel på stranden samt som vill ha lite Medelhavskänsla! Tipsa era gäster om att anlända någon dag före och gör det till en fest för hela helgen - när ni har era förberedelser under bröllopsdagen kan de passa på att njuta på spa:et.Vingårdar i Skåne

Arilds Vingård, Arild

Flyinge vingård, Flyinge

Flädie Mat och Vingård, Bjärred

Ivögården Mat & Vingård, Fjälkinge

Hällåkra vingård, Anderslöv

Skepparps Vingård, KivikUtomhusbröllop på Norrvikens Trädgårdar - en vacker och lummig bröllopslokal i Båstad, Skåne. Foto: Tove Lundquist som arbetar som bröllopsfotograf i Skåne.

Norrvikens Trädgårdar, Båstad

Norrvikens Trädgårdar ligger i nordvästra Skåne precis utanför sommarstaden Båstad och de har en lång och gedigen erfarenhet av att arrangera bröllop, faktum är att de är en av Skånes mest populära bröllopslokaler. Det finns flera olika sviter i Villa Abelin där brudparen kan ha sina förberedelser, de erbjuder även brudparen att ha sin vigsel i den fantastiska trädgården alternativt inomhus i Victoriahuset eller i Orangeriet. Många grymma backdrops för bröllopsporträtt med andra ord! Kontakta dem via telefonnumret 0431-302110 eller sväng förbi deras hemsida. Vill ni boka mig som fotograf här så sväng förbi min sida om bröllop på Norrvikens Trädgårdar.
Herrgårdar i Skåne

Araslöv Golf och resort, Färlöv

Esperöds herrgård, Kivik

Fredshögs Herrgård, Härslöv

Katrinetorp Landeri, Malmö

Wrams Gunnarstorp Gods, Billesholm

Övrabyborg, Tomelilla


Bröllop på bröllopslokal Örenäs Slott som numera heter Maryhill Estate. Diptyk bröllopsdukning samt vy från trädgården. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne.
Örenäs Slott - populär bröllopslokal utanför Landskrona som numera går under namnet Maryhill Estate

Vill ni ha er bröllopsmiddag i en vacker slottsmiljö? Med en underbar vy över Öresund från både slottet samt den prunkande trädgården och många läckra detaljer inne i slottet är Maryhill Estate i vackra Glumslöv utanför Landskrona ett utmärkt val för bröllopsfirande! De erbjuder bland annat hotell och spa med lyxig, lantlig känsla samt ett urläckert hotellrum för nyblivna brudpar. Extra poäng för Svanen märkning och deras Fairtrade och hållbarhetsfokus! Svenskt, grönlistat och klimatkompensation är vad som gäller. Mejla Emelie på emelie.loof(at)essgroup.se för mer information.

*  *  * OBS! MARYHILL ESTATE RENOVERAS T O M 2024 MEN DET GÅR ATT BOKA BRÖLLOP REDAN NU *  *  *
Utomhusvigsel samt bröllopsfest på bröllopslokal Marsvinsholms slott, Ystad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne län.
Marsvinsholms slott, bröllopslokal utanför Ystad med vackra platser för en utomhusvigsel

Marsvinsholms slott som ligger mellan Ystad och Malmö byggdes någon gång före 1300-talet och passar er som vill kombinera historiska vingslag med en stor grön prunkande trädgård! Varför inte ha er utomhusvigsel i trädgården för att sedermera inta bröllopsmiddagen i festsalen som har en rustik känsla? Trädgården är stor och ni får plats med många gäster, restaurangen något mindre. Slottet är privatbostäder men det går att boka Marsvinsholms Slottsrestaurang för er bröllopsfest! Ni finner dem på deras Facebooksida.Gårdar, lador, bed & breakfast, Orangerier samt gästgivaregårdar i Skåne som erbjuder bröllop

Allé på Österlen, Kivik

Anderslövs Gästgivaregård, Anderslöv

Axatorpsgården, Trelleborg

Backagården, Löderup

Borrby Kungsgård, Borrby

Bläsinge Gård, Jonstorp

Bäckdalens Handelsträdgård, Båstad

Bäddar och Ängar, Everöd

Fleninge gästis, Fleninge

Jon´s Mat på Österlen, Gislöv

G. Swensons lada, Båstad

Gyllebo Gård - Gyllebo 741 Park, Genarp

Haga Gård, Svedala

Hantverksgården, Vellinge

Hedegårdens stenlada, Tågarp

Helmerslund, Smygehuk

Hermanstorpsgården, Vellinge

Holmanäs Gård, Holmanäs

Kastanjelunds Wärdshus Hotel, Yngsjö - har ett bra ekologiskt tänk!

Lillegårds, Kävlinge

Lorensdal, Vellinge

Ludvigsdal Gård, Ystad

Margretetorps Gästgifvaregård, Hjärnarp

Mossdala Gård, Staffanstorp

Naturgården, Vellinge

Nypongården, Söderslätt - Trelleborg

Ravlunda Bränneri Bed & Breakfast, Kivik

Rosenlunds Gård, Mörarp

Sofiero Gård, Helsingborg

Stallgården, Trelleborg

Staffanstorps Gästgivaregård, Staffanstorp

Stockeboda, Simrishamn

Strövelstorps Bygdegård, Hasslarp

Svabesholms Kungsgård, Kivik

Sörgården, Kristianstad

Sörgården Event, Eslöv

Västra Högsgården, Kävlinge

Åhus Gästgivaregård, Åhus

Ängavallen, Vellinge (EU ekologisk certifierade)

Örum 119, Löderup

Bröllopsdukning på Kafferosteriet på Österlen, bröllopslokal i Skåne - numera Örum 119. Foto av Tove Lundquist, bröllopsfotograf Ystad.
Örum 119 - bröllopsfest i Orangeriet på Österlen, Löderup

Ska ni ha er bröllopsfest på Österlen? Då är Örum 119 som tidigare hette Kafferosteriet på Österlen perfekt som bröllopslokal! Hotellet har ett idylliskt läge beläget precis utanför Löderup med vackra vyer och mysiga lokaler. Om er fotograf älskar att fotografera i befintligt ljus precis som jag kan jag nästan garantera att hen kommer att bli förälskad i ljuset i Norrgavelhuset! Vill ni ha en mindre utomhusvigsel kan detta ske i trädgården, det finns även ett stort antal kyrkor i närheten - bland annat medeltidskyrkan Hannas kyrka och Hörups kyrka. Ni bland annat ha er vigsel i Orangeriet. Kontakt får ni enklast genom att kontakta Pia på telefonnummer 0411-55 66 88 alternativt mejla på info(at)orum119.se.Bröllop på golfklubb i Skåne

Araslöv Golf & Resort, Färlöv

Elisefarm, Höör

Maderiet - boskogens golfklubb, Bara

Skepparslövs Golfkro, KristianstadSpa på Hotell Gässlingen, Skanör.
Hotell Gässlingen, Skanör i Skåne

Hotell Gässlingen ligger i vackra mysiga Skanör och det går att boka hela hotellet för ert bröllop. Passa på att stanna några dagar och njut av deras spa samt de fina omgivningarna, det här är bröllopslokalen för de brudpar som vill kombinera skönt häng i pool och spa med vackra miljöer. Mer information finner ni på deras sida om bokning av bröllop och fest! Hotellet får naturligtvis ett extra plus i kanten på grund av dess miljömärkning av Svanen samt ett genuint intresse av att ge sina kunder närproducerade, ekologiska och säsongsanpassade råvaror. Me like!Ett avslappnat bröllop på Kiviks Musteri med bröllopsporträtt bland äppelodlingarna. Foto: Tove Lundquist som arbetar som bröllopsfotograf i Skåne.
Heads up! Kiviks Musteri har nu officiellt haft sitt allra första bröllop och de säger ok till att ni går ut bland äppelodlingarna och tar bröllopsporträtt! En kul detalj är även deras goooooda sortiment av drycker.


Övriga bröllopslokaler i Skåne som ej faller in i ovan nämnda kategorier

Hasslarpsparken, Hasslarp

Gamla Boo, Höör

Kiviks Musteri, Kivikbröllopslokaler med city-känsla

Jacob Hansens hus, Helsingborg

Möllegrändens festvåning, Helsingborg

Oxhallen, Helsingborg

Teaterbaren, Kristianstad
bröllopsfester i växthus

Linnéaträdgården, HelsingborgBröllop på High Court, Malmö. Foto. Tove Lundquist.
Inomhusbröllop på High Court, MalmöPlanerar ni ett bröllop i Malmö City? Tips på bröllopslokal samt kyrkor:

Vill ni ha en traditionell vigsel här i Malmö? Det allra bästa är att direkt kontakta den kyrka ni valt ut. Tips är bland annat den gotiskt inspirerade 1300-tals kyrkan Sankt Petri kyrka och jugendkyrkan Sankt Johannes kyrka med fantastiska ljusinsläpp (me LOVE!), Malmö moské, Katolska kyrkan, Sankt Pauli kyrka och Sankt Andreas kyrka. Vill ni ha er vigsel i en nyare, modernare kyrka passar exempelvis Hyllie kyrka mycket bra samt coola Sankt Matteus kyrka, den sistnämnda är helt amazing inuti! Ljuset! Golvet!

Gäller det en humanistisk vigsel vänder ni er till Humanisterna, en judisk vigsel kontaktar ni Judiska församlingen här i Malmö, gäller det en muslimsk vigsel vänder ni er till Islamic Center. Om ni valt en borgerlig vigsel finner ni mer information här.

Om det är okej utifrån ett tidsperspektiv att ha ert bröllop i en kyrka precis utanför Yttre Ringvägen tipsar jag om Södra Sallerups kyrka samt Västra Klagstorps kyrka. För er som inte är inbitna Malmöbor kan jag meddela att det inte tar så lång tid att åka mellan de kyrkorna in till Malmö city, som mest ungefär 25 minuter beroende på var i stan ni skall hålla er bröllopsfest. Reka alltid Google Maps eller liknande tjänst när planerar tidsschemat!

Vid planering av inomhus- samt utomhusvigsel på annan plats än er bokade bröllopslokal tipsar jag om Rådhuset i Malmö samt någon av parkerna i Malmö såsom Slottsparken, Slottsträdgården, Pildammsparken (det är superfint vid Margaretapaviljongen) och Kungsparken. Känner ni att ett bröllop vid havet passar er bättre i kombination med närhet till Malmö City är Ribersborgsstranden perfekt - det finns dessutom tillgång till en större parkering intill Öresunds Funkis.


Amiralen

Blå Båten

Botildenborg

Dalhemfarm

Dringenbergska gården

Glasklart

Luftkastellet - de erbjuder dels bröllop i Luftkastellet och dels på Tärneholms gård i Stora Slågarp

Malmö Opera / Operagrillen

Malmö Palatset

Mat & Vin i Slottsparken

Ribersborgs Kallbadhus

Slottsträdgårdens Kafé

Törringelund, Svedala (ca 2 mil från Malmö)

Ulricedahl

Ärtholmsgården


Bröllopslokal i Skanör Falsterbo

Badhytten

Perspektiv
Bröllopslokaler i Lund! Som tidigare student på Lunds universitet har jag personligen en förkärlek för...

Hotell Grand

AF-borgen

Hypoteket

Tegnérs Matsalar

Historiska museet - endast för vigslar men tog med den då det är coolt!Bröllopsdukning i bröllopslokal Kvarndala Gård. Foto: bröllopsfotograf Malmö Tove Lundquist, Skåne Län.

Kvarndala Gård - bröllopslokal utanför Malmö

Mysiga och rustika Kvarndala gård finner ni i Västra Klagstorp som ligger precis utanför Malmö. Som ni ser är den ljus och härlig och har en tillhörande mysig kullerstensbetäckt innergård där ni kan ha mingel och brudskåp samt en alldeles ljuvlig bakgård - full med egenodlade grödor och väldoftande blommor. Dessutom en helt galet fin vy när solen går ned där en Golden Hour fotografering hade varit klockren! Passar perfekt som bröllopslokal med andra ord, allra helst om era bröllopsgäster bor inne i Malmö. Ni finner kontaktuppgifter via denna länk. Västra Klagstorps kyrka ligger precis intill.
 

dela

Hej, det är jag som är Tove!

Den här serien med bröllopstips startade 2014 när jag började fotografera bröllop och har sin grund i att jag älskar att utbilda andra och att få hjälpa till. Varje fotograferat bröllop har varit en chans för mig att lära mig nya saker och nya sätt att se på bröllop - denna kunskap vill jag förmedla till mina egna brudpar samt andra som står inför planeringen av sin stora dag.

Exempel på bröllop

När ni skall boka fotograf är det alltid bra att få en känsla av hur ett helt bröllop blir fotograferat - och vad passar då bättre än ett bildspel?

Här finner ni ett par av mina egna bröllop - i vanlig ordning är bildspelen skapade för brudparets skull och ej för sociala medier så de är lååååånga men kan ge er en inblick i hur jag fotograferar bröllop. ♥

Citybröllop i Malmö

Bröllop på gårdshotell på Österlen

Strandbröllop på spahotell i Ystad

Vi vill att du fotograferar vårt bröllop!

Fyll i formuläret på kontakt-sidan!

01.

Brudpar vid bröllop i solnedgången på Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

Ju mer detaljerade ni är desto bättre! Det är inte alla brudpar som hunnit planera sitt bröllop så långtgående när de kontaktar mig - men ju mer info jag får desto lättare kan jag se om min bildstil är en bra fit för just er eller om en annan bröllopsfotograf passar er bättre. ♥

Avtal, faktura och MASSOR av information!

02.

När avtalet är påskrivet av oss alla tre och fakturan är betald är vi på G! Jag är experten ni inte visste att ni ville ha - vi kommer att gå igenom allt för att er dag skall bli precis som ni vill ha den!

Bröllopsdagen är här! Wohoooo!

03.

Efter att ni haft er parfotografering inför bröllopet tillsammans med mig kommer det att kännas som att vi känt varandra länge och jag blir därför en naturlig del av dagen. Vi kommer att ha så kul!

Bilderna är klara!

04.

Tiden är inne att få se era fantastiska bilder, jag tycker alltid att det är lika spännande att skicka iväg dem. Om ni själva vill fortsätter jag gärna att hålla kontakt. ♥ Om familjen växer finns jag tillgänglig även som familjefotograf i Skåne.

bröllopsfotograf i Skåne med fokus på storytelling och genuina känslor

Kan dessa blogginlägg vara av intresse?

Parfoto före bröllopet

Bästa tidpunkten för bröllopsporträtt

Florister i Skåne

Vildvuxen brudbukett från Bara Blommor, Malmö. De inriktar sig på ekologiska och närproducerade blommor. Brudkläder från SensibleM. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne.

Planerar ni bröllop i Skåne? Här tipsar jag om andra leverantörer!

Utöver att tipsa om bröllopslokal kanske jag kan vara behjälplig på annat sätt i er bröllopsplanering? Finn de bästa floristerna i närheten av er bröllopslokal i inlägget om florister i Skåne - flertalet av dem arbetar med miljön i åtanke vilket jag själv lägger mycket vikt vid.

Det finns många bra tips på hemsidan för de brudpar som planerar ett klimatsmart bröllop - kika under miljövänliga bröllopstips samt planera ett klimatsmart bröllop.

Läs även övriga bröllopstips på bloggen, kanske kan ni finna något där som hjälper er i planeringen.

Letar ni efter bra hotell inför en resa efter bröllopet tipsar jag på fina platser i mitt inlägg om weekend i Skåne! Många av mina brudpar som kommer annorstädes passar på att stanna kvar några dagar i Skåne innan de åker hem.

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist.

»OM MIG

Fotograf Tove Lundquist

Bröllopsfotograf i Malmö som tipsar om de bästa bröllopslokalerna i Skåne - allt från slott, herrgård, hotell/spa till mysiga gårdshotell och vingårdar. Självklart skall ni ha ert bröllop i södra Sverige!

»BLOGG

Tips om bröllopslokaler i Malmö, Skåne, Österlen - både bröllop på slott och herrgårdar, spa, vingårdar samt bröllop på hotell och mysiga gårdshotell