1 1

Planerar ni bröllop i Skåne? Här tipsar jag om bröllopslokaler!

Jag har jobbat på många bröllopslokaler genom åren och i detta inlägg listar jag några av mina personliga favoriter här i Skåne. Denna sida uppdateras kontinuerligt - ni är hjärtligt välkomna tillbaka! Jag har delat in länkarna efter slott - hotell/spa samt - snygga, rustika bröllopslokaler på skånska gårdar. Samt några favoriter i Lund då jag har en förkärlek för Universitetsområdet.

Kika gärna in på mitt inlägg om florister i Skåne för att finna grymma florister i närheten av er bröllopslokal, fler tips inför bröllop finner ni på bröllopstips.


 

Skånska slott:

Fulltofta Slott, Hörby

Kronovalls Vinslott, Skåne Tranås

Svaneholms Slott, Skurup

Bäckaskog Slott, Fjälkinge

Trollenäs Slott, Eslöv

Bjärsjölagårds Slott, Sjöbo

 

 

Bröllopsdukning på Borgeby Slott i Skåne. Fotograf är Tove Lundquist.

Norrvikens Trädgårdar ligger i nordvästra Skåne precis utanför Båstad och de har en lång och gedigen erfarenhet av att arrangera bröllop. Det finns flera vackra rum att ha sina förberedelser i Villa Abelin, de erbjuder även brudparen att ha sin vigsel i deras fantastiska trädgård alternativt inomhus vid oväder. Många grymma backdrops för bröllopsporträtt med andra ord! Kontakta dem via telefonnumret 0431-302110 eller sväng förbi deras hemsida.

 

 

 

Bröllopslokaler på hotell/spa:

Grand Hôtel, Mölle

Ystad Saltsjöbad, Ystad (de erbjuder ett grönt och miljövänligt alternativ – yaaaay!)

The Lodge Resort, Genarp

 

 

Utomhusbröllop på Ystad Saltsjöbad som ligger på Österlen. Foto: Tove Lundquist.

Barfotabröllop på stranden

Ystad Saltsjöbad är den perfekta bröllopslokalen för er som vill kombinera natur, utomhus och lyx! Deras bröllopskoordinator Amanda och hennes gäng är dessutom en grym tillgång för er under dagen. Ta kontakt genom deras hemsida Ystad Saltsjöbad, e-mail event(at)ysb.se eller ring upp dem på nummer 0411-136 30.

 

 

Bröllopsfest på Spirit of Hven Backafallsbyn, Ven. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist, Skåne.

Spirit of Hven Backafallsbyn på den lilla ön Ven i södra Skåne

Hotellet Spirit of Hven Backafallsbyn som ligger på ön Ven mellan Sverige och Danmark är en bröllopslokal som erbjuder lite roliga bröllopsarrangemang med deras egna spritmärken i centrum. Passa på att gifta er på öns mysiga kyrka som heter Sankt Ibbs kyrka eller varför inte en utomhusvigsel med havet som back-drop?! Ni finner deras hemsida här, de går även att nås via telefonnummer 0418-44 99 99.

 

Bröllopsdukning på bröllopslokal Sofiero Slott, Skåne. Foto: bröllopsfotograf Skåne Tove Lundquist.

Sofiero Slott och Slottsrestaurang – bröllopslokal utanför Helsingborg

Vill ni ha ert bröllop på ett slott i Skåne? Med sin lummiga och färgsprakande trädgård är Sofiero Slott i sydvästra Skåne en fantastisk plats för ert utomhusbröllop! Stora ytor för den som vill sträcka på benen lite och en ljuvlig vy från Slottet och dess restaurang. Bäst av allt är naturligtvis alla fina platser vi kan fotografera era porträtt! Kontakta Slottsrestaurangen för er bokning!

 

 

Då jag pluggat i Lund har jag en förkärlek för…

AF-borgen

Tegnérs Matsalar

Hypoteket

 

 

 

Bröllop på bröllopslokal Örenäs Slott. Diptyk bröllopsdukning samt vy från trädgården. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne.

Örenäs Slott – bröllopslokal utanför Landskrona

Vill ni ha er bröllopsmiddag i slottsmiljö? Med en underbar vy från både slottet samt den prunkande trädgården och många läckra detaljer inne i slottet är Örenäs Slott utanför Landskrona ett utmärkt val för bröllopsfirande! De erbjuder även hotell för era långväga gäster, samt ett urläckert hotellrum för nyblivna brudpar. Tag kontakt via telefonnummer 0418-45 11 00 alternativt mejla dem på bokningen@orenasslott.com. Extra poäng för Svanen märkning! Vill ni se fler bilder? Kika in på bröllop på Örenäs Slott.

 

Utomhusvigsel samt bröllopsfest på bröllopslokal Marsvinsholms slott, Ystad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne län.

Marsvinsholm slott, bröllopslokal utanför Ystad

Marsvinsholms slott  som ligger mellan Ystad och Malmö passar er som vill kombinera historiska vingslag med en stor grön prunkande trädgård! Varför inte ha er utomhusvigsel i trädgården för att sedermera inta bröllopsmiddagen i festsalen? Slottet är privatbostäder men det går att boka Marsvinsholms Slottsrestaurang för er bröllopsfest! Ni finner dem på deras Facebooksida.

 

 

Gårdar i Skåne:

Sofiero Gård, Helsingborg

Ängavallen – ekologisk gård utanför Vellinge

Agneshill, Vellinge

Flädie Mat och Vingård, Bjärred

Holmanäs Gård, Holmanäs

Helmerslund, Smygehuk

 

 

Bröllopsdukning på Kafferosteriet på Österlen, bröllopslokal i Skåne. Foto av Tove Lundquist, bröllopsfotograf Ystad.

Örum 119 – tidigare Kafferosteriet på Österlen, Löderup

Ska ni ha er bröllopsfest på Österlen? Då är Örum 119 som tidigare hette Kafferosteriet på Österlen perfekt som bröllopslokal! Hotellet har ett idylliskt läge beläget precis utanför Löderup med vackra vyer och ljusa, vackra lokaler. Om er fotograf fotograferar i befintligt ljus precis som kan jag nästan garantera att hen kommer att bli förälskad i ljuset i Norrgavelhuset! ;-) Vill ni ha en mindre utomhusvigsel kan detta ske i trädgården, det finns även ett stort antal kyrkor i närheten – bland annat Hannas kyrka och Hörups kyrka. Kontakt får ni enklast genom att kontakta Pia på telefonnummer 0411-55 66 88 alternativt mejla på info(at)orum119.se.

 

Hotell Gässlingen i Skanör går att boka för ert bröllop! Foto: Tove Lundquist.

Hotell Gässlingen, Skanör i Skåne

Hotell Gässlingen ligger i vackra mysiga Skanör och det går att boka hela hotellet för ert bröllop. Passa på att stanna några dagar och njut av deras spa samt de fina omgivningarna. Ta kontakt med Mathias Hellström som är ansvarig för bröllop, ni finner honom på mathias(at)hotellgasslingen.com alternativt telefonnummer 0733-42 32 41. Mer information finner ni på deras sida om bokning av bröllop och fest! Hotellet får ett extra plus på grund av dess miljömärkning av Svanen och ett genuint intresse av att ge sina kunder närproducerade, ekologiska och säsongsanpassade råvaror . Me like!

 

Bröllopsdukning i bröllopslokal Kvarndala Gård. Foto: bröllopsfotograf Malmö Tove Lundquist, Skåne Län.

Kvarndala Gård – bröllopslokal utanför Malmö

Som ni ser ovan tipsar jag om många slott och jag förstår naturligtvis att de inte är inom allas bröllopsbudget. Alla prioriterar vi olika. ♥ Jag vill därför gärna tipsa er om mysiga och rustika Kvarndala gård som ni finner i Västra Klagstorp, Malmö. Som ni ser är den ljus och härlig och har en tillhörande mysig kullerstensbetäckt innergård och en alldeles ljuvlig bakgård – full med egenodlade grödor och väldoftande blommor. Dessutom en helt galet fin vy när solen går ned där en Golden Hour fotografering hade varit fint. Passar perfekt som bröllopslokal med andra ord! Ni finner kontaktuppgifter via denna länk.

 

 

 

 

COMMENTS
EXPAND

http://Www.ovrabyborg.se
Vi har en bra lokal norr om Ystad

Hej Agneta! Vilken mysig bröllopslokal! Och så fint att ni har miljön i åtanke och använder er av solenergi!

Ser jättefint ut!

Tack så hjärtligt Hélena! :)

ADD A COMMENT