1 1

Planerar ni bröllop i Skåne? Här tipsar jag om bröllopslokaler!

Jag har jobbat på många bröllopslokaler genom åren och i detta inlägg listar jag några av mina personliga favoriter här i Skåne. Denna sida uppdateras kontinuerligt – ni är hjärtligt välkomna tillbaka! Jag har delat in länkarna efter bröllop på slott – hotell/spa – bröllopslokaler i Malmö – snygga, rustika och lantliga bröllopslokaler på mysiga skånska gårdar och vingårdar. Samt några favoriter i Lund då jag har en förkärlek för Universitetsområdet.

Kika gärna in på mitt inlägg om florister i Skåne för att finna grymma florister i närheten av er bröllopslokal, tips med miljön i åtanke finner ni under miljövänliga bröllopstips.

 

Mitt bästa tips när det gäller att välja er bröllopslokal är att de facto åka dit. Ja, jag vet! Kan förstås bli lite drygt om en bor många mil ifrån och tiden rinner iväg, men jag tror verkligen på att åka till platsen och känna av. Lyssna på er magkänsla, lyssna på tidigare brudpar om hur de upplevt bröllopslokalen, googla, googla, googla! Och ring personalen och se vad de kan göra för just er, har ni några speciella funderingar? Har de några speciella restriktioner? Många av mina brudpar bokar in hela helger på en lokal på Österlen, viktigt om en har många gäster från andra platser i Sverige samt utomlands att det finns bra tillgång till sovplatser – antingen på bröllopslokalen eller gärna i närheten.

Skånska slott:

Bjärsjölagårds Slott, Sjöbo

Bäckaskog Slott, Fjälkinge

Fulltofta Slott, Hörby

Kronovalls Vinslott, Skåne Tranås

Sofiero Slott, Helsingborg – OBS! De stänger ned januari 2021-mars 2022 för renovering!

Svaneholms Slott, Skurup

Trollenäs Slott, Eslöv

Örenäs Slott, Glumslöv (Fairtrade samt Svanenmärkt)

Övedskloster, Sjöbo

 

 

Strandbröllop på Ystad Saltsjöbad i Skåne. Foto: Tove Lundquist.

Barfotabröllop på stranden

Hotell/spa:et Ystad Saltsjöbad som ligger i sydöstra Skåne är den perfekta bröllopslokalen för er som vill kombinera natur, utomhus och lyx! Deras bröllopskoordinator Amanda och hennes gäng är dessutom en grym tillgång för er under dagen. Ta kontakt med bröllopsgänget genom deras kontaktformulär på hemsidan, e-maila event(at)ysb.se alternativt ring upp dem på nummer 0411-136 30. Hett tips för er som vill ha en utomhusvigsel på stranden! Tipsa era gäster om att anlända dagen före och gör det till en fest för hela helgen – under bröllopsdagen när ni har era förberedelser kan de njuta på spa:et.

 

 

Bröllopslokaler på hotell/spa:

Grand Hôtel, Mölle

Hotell Gässlingen, Skanör (Svanenmärkt)

Hotell Mossbylund, Skivarp

Spirit of Hven Backafallsbyn, Ven

Ystad Saltsjöbad, Ystad (de erbjuder ett grönt och miljövänligt alternativ – yaaaay!)

 

 

Bröllopsfest på Spirit of Hven Backafallsbyn, Ven. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist, Skåne.

Spirit of Hven Backafallsbyn på den lilla ön Ven i södra Skåne

Hotellet Spirit of Hven Backafallsbyn som ligger på ön Ven mellan Sverige och Danmark är en stor och ljus bröllopslokal som erbjuder lite roliga bröllopsarrangemang med deras egna spritmärken i centrum. Vad sägs om lite Gin eller Whiskey provning under middagen? Passa på att gifta er på öns mysiga kyrka som heter Sankt Ibbs kyrka eller varför inte en utomhusvigsel med havet som back-drop?! Ta kontakt via hemsidan alternativt via telefonnummer 0418-44 99 99.

 

 

Utomhusbröllop på Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Foto: Tove Lundquist.

Norrvikens Trädgårdar, Båstad

Norrvikens Trädgårdar ligger i nordvästra Skåne precis utanför Båstad och de har en lång och gedigen erfarenhet av att arrangera bröllop. Det finns flera olika sviter i Villa Abelin där brudparen kan ha sina förberedelser, de erbjuder även brudparen att ha sin vigsel i den fantastiska trädgården alternativt inomhus i Victoriahuset eller i Orangeriet. Många grymma backdrops för bröllopsporträtt med andra ord! Kontakta dem via telefonnumret 0431-302110 eller sväng förbi deras hemsida.

 

 

 

Vingårdar i Skåne

Arilds Vingård, Arild

Flyinge vingård, Flyinge

Flädie Mat och Vingård, Bjärred – nya ägare som tar vid under hösten 2020!

Hällåkra vingård, Anderslöv

Nordic Sea Winery, Simrishamn

Skepparps Vingård, Kivik

 

 

Herrgårdar i Skåne

Elisefarm, Höör

Fredshögs Herrgård, Härslöv

 

 

Bröllopsdukning på bröllopslokal Sofiero Slott, Skåne. Foto: bröllopsfotograf Skåne Tove Lundquist.

Sofiero Slott och Slottsrestaurang – bröllopslokal utanför Helsingborg

Vill ni ha ert bröllop på ett slott i Skåne? Med sin lummiga och färgsprakande trädgård är Sofiero Slott i sydvästra Skåne en fantastisk plats för ert utomhusbröllop! Stora ytor för den som vill sträcka på benen lite och en ljuvlig vy från Slottet och Slottsrestaurangen. Bäst av allt är naturligtvis alla vackra och lummiga platser vi kan fotografera era porträtt vid! OBS! Sofiero Slott och Slottsrestaurang stänger ned januari 2021-mars 2022 för renovering! Det går med andra ord inte att boka bröllop där under den tiden. 

 

 

Då jag pluggat i Lund har jag en förkärlek för…

AF-borgen

Hypoteket

Tegnérs Matsalar

 

 

Bröllop på bröllopslokal Örenäs Slott. Diptyk bröllopsdukning samt vy från trädgården. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne.

Örenäs Slott – bröllopslokal utanför Landskrona

Vill ni ha er bröllopsmiddag i slottsmiljö? Med en underbar vy över havet från både slottet samt den prunkande trädgården och många läckra detaljer inne i slottet är Örenäs Slott utanför Landskrona ett utmärkt val för bröllopsfirande! De erbjuder även hotell för era långväga gäster, samt ett urläckert hotellrum för nyblivna brudpar. Tag kontakt via telefonnummer 0418-45 11 00 alternativt mejla dem på bokningen(AT)orenasslott.com. Extra poäng för Svanen märkning och deras Fairtrade och hållbarhetsfokus! Svenskt, grönlistat och klimatkompensation är vad som gäller.

 

 

Utomhusvigsel samt bröllopsfest på bröllopslokal Marsvinsholms slott, Ystad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne län.

Marsvinsholm slott, bröllopslokal utanför Ystad

Marsvinsholms slott som ligger mellan Ystad och Malmö byggdes någon gång före 1300-talet och passar er som vill kombinera historiska vingslag med en stor grön prunkande trädgård! Varför inte ha er utomhusvigsel i trädgården för att sedermera inta bröllopsmiddagen i festsalen? Trädgården är stor och ni får plats med många gäster, restaurangen något mindre. Slottet är privatbostäder men det går att boka Marsvinsholms Slottsrestaurang för er bröllopsfest! Ni finner dem på deras Facebooksida.

 

 

Gårdar i Skåne:

Agneshill, Vellinge

Bläsinge Gård, Jonstorp

Frideborg på Österlen, Gislöv

Helmerslund, Smygehuk

Hermanstorpsgården, Vellinge

Holmanäs Gård, Holmanäs

Margullgården, Bjärred

Rosenlunds GårdMörarp

Sofiero Gård, Helsingborg

Ängavallen, Vellinge (EU ekologisk certifierade)

Örum 119, Löderup

 

 

Bröllopsdukning på Kafferosteriet på Österlen, bröllopslokal i Skåne - numera Örum 119. Foto av Tove Lundquist, bröllopsfotograf Ystad.

Örum 119 – tidigare Kafferosteriet på Österlen, Löderup

Ska ni ha er bröllopsfest på Österlen? Då är Örum 119 som tidigare hette Kafferosteriet på Österlen perfekt som bröllopslokal! Hotellet har ett idylliskt läge beläget precis utanför Löderup med vackra vyer och ljusa, mysiga lokaler. Om er fotograf älskar att fotografera i befintligt ljus precis som jag kan jag nästan garantera att hen kommer att bli förälskad i ljuset i Norrgavelhuset! Vill ni ha en mindre utomhusvigsel kan detta ske i trädgården, det finns även ett stort antal kyrkor i närheten – bland annat Hannas kyrka och Hörups kyrka. Kontakt får ni enklast genom att kontakta Pia på telefonnummer 0411-55 66 88 alternativt mejla på info(at)orum119.se.

 

 

Hotell Gässlingen i Skanör går att boka för ert bröllop! Foto: Tove Lundquist.

Hotell Gässlingen, Skanör i Skåne

Hotell Gässlingen ligger i vackra mysiga Skanör och det går att boka hela hotellet för ert bröllop. Passa på att stanna några dagar och njut av deras spa samt de fina omgivningarna. Ta kontakt med Mathias Hellström som är ansvarig för bröllop, ni finner honom på mathias(at)hotellgasslingen.com alternativt telefonnummer 0733-42 32 41. Mer information finner ni på deras sida om bokning av bröllop och fest! Hotellet får naturligtvis ett extra plus i kanten på grund av dess miljömärkning av Svanen samt ett genuint intresse av att ge sina kunder närproducerade, ekologiska och säsongsanpassade råvaror. Me like!

 

 

Bröllopslokaler i Malmö

Casino Cosmopol

Dringenbergska gården

Luftkastellet

Malmö Opera / Operagrillen

Mat & Vin i Slottsparken

Ulricedahl

Katrinetorp

 

 

Bröllopsdukning i bröllopslokal Kvarndala Gård. Foto: bröllopsfotograf Malmö Tove Lundquist, Skåne Län.

Kvarndala Gård – bröllopslokal utanför Malmö

Som ni ser ovan tipsar jag om en del dyrare alternativ och jag förstår naturligtvis att de inte är inom allas bröllopsbudget. Alla prioriterar vi olika. ♥ Jag vill därför gärna tipsa er lite extra om mysiga och rustika Kvarndala gård som ni finner i Västra Klagstorp, Malmö. Som ni ser är den ljus och härlig och har en tillhörande mysig kullerstensbetäckt innergård och en alldeles ljuvlig bakgård – full med egenodlade grödor och väldoftande blommor. Dessutom en helt galet fin vy när solen går ned där en Golden Hour fotografering hade varit fint. Passar perfekt som bröllopslokal med andra ord! Ni finner kontaktuppgifter via denna länk.

 

 

Känner ni att Wow! Denna fotograf vill vi hänga med under vår bröllopsdag!

Woopidooo! Då springer ni genast in till min informationssida om bröllop för att ta nästa steg!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

http://www.ovrabyborg.se
Vi har en bra lokal norr om Ystad

Hej Agneta! Vilken mysig bröllopslokal! Och så fint att ni har miljön i åtanke och använder er av solenergi!

Ser jättefint ut!

Tack så hjärtligt Hélena! :)

ADD A COMMENT