Skapa en egen hemsida till bröllopet!

Skapa en hemsida till bröllopet!
En provfotografering tillsammans med er bröllopsfotograf är ett perfekt tillfälle att få nya, fina bilder på er själva!Skapa er egen hemsida till bröllopet!

Något som börjat bli mer och mer populärt bland brudparen är att ge sina gäster information kring bröllopet via en snyggt bearbetad och informativ bröllopshemsida. Dessutom är det miljövänligt - me like!! Kika in på mina tips om hur ni planerar in ett klimatsmart bröllop.

Så här i efterdyningarna av pandemin är det många brudpar som förändrat sitt sätt att planera bröllop. Just användandet av en bröllopshemsida har ökat markant - dels används en hemsida istället för inbjudan som skickas brevledes och dels som ett effektivt sätt att informera bröllopsgästerna om kompletteringar gällande bröllopsdagen. Den är ju så enkel att uppdatera vid förändringar!

Det finns flera tjänster ute på marknaden och i detta blogginlägg tänkte jag lista några personliga favoriter samt några bröllopssidor av tjänsterna många brudpar använder sig av just nu. Jag tycker personligen att det här är ett ypperligt sätt att föra en rak och tydlig kommunikation till era bröllopsgäster! Skulle där vara någon som inte använder sig av internet så är det enkelt att bjuda in den personen genom någon annan lösning.

Erbjuder er bröllopsfotograf en provfotografering innan ert bröllop? Ett hett tips är att i så fall använda er av dessa bilder på bröllopshemsidan! Flera av mina brudpar har använt bilderna från sin parfotografering, i detta inlägg ser ni bland annat några av de bilder som togs under en porträttfotografering tillsammans med Nina och Andreas som gifte sig på Ystad Saltsjöbad 2019 samt Alicia och Joakims parfotografering i den småländska skärgården. Flera av bilderna finns på parets hemsidor vilket så klart känns jättekul för mig som fotograf. ♥


Skapa en hemsida till bröllopet! Tips på bröllopshemsidor.
Alicia och Joakim valde With Joy som hemsida för bröllopet. De har bland annat lagt upp en film från kyrkan de valt, ett övergripande schema över dagen samt koordinater och karta på både kyrkan samt deras bokade bröllopslokal.


Hur bör hemsidan se ut?

För att få en röd tråd genom hela ert bröllop från hemsida till bröllopsdagen kan bröllopshemsidan återspegla ert bröllopstema! Var konsekventa och använd om möjligt samma färger och fonter på hemsidan som på era placeringskort under middagen samt om ni väljer att ha en liknande Save the Date hemsida.Vilken typ av information är bra att ha på hemsidan?

Först och främst: när, var, hur - börja med grunderna. Vilket datum som gäller samt tiden för vigseln, vart den skall hållas, schema för dagen, gärna en Q&A med bland annat sista OSA, specialkost gällande mat, klädkod samt gärna färgskala som brukar uppskattas av gästerna, kontakt till toastmadame/toastmaster om någon vill hålla tal och för att de skall kunna hantera allehanda olika frågor som kommer upp, hashtag om en använder sig av Instagram, var en bäst parkerar bilen, om det finns andra kommunikationsmedel att ta sig dit med. Gärna någon form av vägbeskrivning till vigselplatsen i form av en karta från Google Maps samt mellan vigselplatsen till bröllopslokalen om festen är på annan plats.

Har ni er fest på en bröllopslokal med sovmöjligheter är det bra om detta framgår samt de enklast bokar rum samt rabattkod om ni fått någon alternativt tipsa om logi i närheten för era långväga gäster. Konkret information med andra ord.

Har ni bokat in en grym fotograf? Känner ni att ett Unplugged Wedding är något för er? Berätta gärna för era gäster redan via hemsidan att hen kommer att delta under bröllopet så att gästerna kan njuta av dagen - och visa gärna upp bilderna på er bröllopssida efter bröllopet om det är möjligt!

En del brudpar håller informationen kort och koncist, andra skriver längre berättelser om hur de träffades och hur kärleken uppstod samt lägger upp bilder och videos på sig själva under resans gång. Jättekul! Oavsett så tycker jag att ni bör utgå från er själva och vara så personliga som ni vill vara. Muntra anekdoter från ert förhållande kan vara en isbrytare för gäster som inte känner varandra.

Ett personligt citybröllop i Malmö med förberedelser på Clarion Hotel Malmö Live, utomhusvigsel på Stortorget och bröllopsfest på Ribersborgs Kallbadhus. Övriga bröllopsleverantörer är Tove Lundquist som bröllopsfotograf, tyllkjol i champagne och fluga kommer från Ellen Marie Bridal, kostym från Oscar Jacobson, skor från Talking Shoes Walking Art och vigselringar från Dahlgren est. 1918 i Malmö.
Mia och Mattias valde att skapa sin bröllopsinbjudan genom en enkel och informationsrik hemsida hos Webnode:
"Vi valde tex att skapa en hemsida istället för att skicka en fysisk inbjudan. Inte alla som förstod storheten till en början men det var vårt bröllop och vi visste att det var rätt väg. Dels för att det va miljövänligare, men även för vi kunde ha med obegränsat med info och vi kunde komplettera med information efterhand. Ju närmre bröllopet vi kom desto mer info kunde gästerna hitta där. Med bilder och små texter gjorde vi den personlig och unik. Finns mängder med bra verktyg så det är mycket enklare än man först tror, även om man skulle vara ny på att skapa hemsidor."


Tips på tjänster med specifik inriktning på hemsida till bröllopet

Minted - matchar deras inbjudningskort!

withjoy.com - With Joy har en nedräknare vilket jag tycker är rätt kul! Här kan gästerna även ladda ned en app där de kan se och dela fotografier som tas under dagen samt uppdatera sig om ny information - lösenordsskyddat om så önskas.

Squarespace - här finns flera enkla och rena designer att välja mellan, enkel och lättskött sida!

Webnode - här finns kostnadsfria layouter men de erbjuder även premiumtjänster.

bröllopssida.se

Jag har noterat att många brudpar bland annat använder egen wordpresssida, The Knot, Min bröllopssajt samt Wix - jag har dock ingen egen erfarenhet av de två sista. Fyll gärna på i kommentarerna om ni använt en bröllopssida ni gillade!

Det har även börjat komma en del appar inom ämnet där ni kan dela information med era gäster, vanlig här i Sverige är Wedme.


Ett bröllopstips är att skicka ut en Save The Date inbjudan före era bröllopsinbjudningar!

Att skicka ett digitalt Save the Date-kort är ett effektivt och miljövänligt sätt att meddela gäster om datum! Det kan vara genom ett SMS, ett mail eller varför inte skicka en länk till en Save the Date hemsida som går i samma stil som er hemsida?  

 

dela

Comments Expand -
Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist.

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf i Malmö, Skåne
- med fokus på genuina känslor och storytelling.

»BLOGG