Skapa er egen hemsida till bröllopet!

Svartvitt kärleksfullt porträtt på brudpar under deras pre-shoot inför bröllopet. Foto: Tove Lundquist.

En provfotografering tillsammans med er bröllopsfotograf är ett perfekt tillfälle att få nya, fina bilder på er själva

 

Skapa er egen hemsida till bröllopet!

Ett populärt sätt att ge sina gäster information kring ert bröllop är en bröllopshemsida. Dessutom är det miljövänligt - me like!! Så här i efterdyningarna av pandemin är det många brudpar som förändrat sitt sätt att planera bröllopen och just användandet av en bröllopshemsida har ökat markant - dels istället för en inbjudan som skickas brevledes och dels som ett effektivt sätt att informera bröllopsgästerna om kompletteringar gällande bröllopsdagen.

Det finns flera tjänster ute på marknaden och i detta blogginlägg tänkte jag lista några personliga favoriter samt några bröllopssidor av tjänsterna många brudpar använder sig av just nu. Det här är ett ypperligt sätt att föra en rak och tydlig kommunikation till era bröllopsgäster!

Erbjuder er bröllopsfotograf en fotografering innan ert bröllop? Hett tips är att använda er av dessa bilder på bröllopshemsidan! I detta inlägg ser ni några av de bilder som togs under en porträttfotografering tillsammans med Nina och Andreas som gifte sig på Ystad Saltsjöbad, flera av bilderna fanns på parets hemsida vilket så klart känns jättekul. ♥ Planerar ni bröllop? Kika in på Provfotografering – vad innebär det? samt mina bröllopstips!


Kärleksfullt fotografi på ett brudpar under deras pre-shoot i Malmö. Fotograf är Tove Lundquist.

Nina och Andreas valde With Joy som hemsida för bröllopet 


Hur bör hemsidan se ut?

För att få en röd tråd genom hela ert bröllop kan bröllopshemsidan återspegla ert bröllopstema! Var konsekventa och använd samma färger och fonter på hemsidan som i er bröllopsinbjudan samt era placeringskort under middagen.Vilken typ av information är bra att ha på hemsidan?

Först och främst: när, var, hur - the basics med andra ord! Vilket datum som gäller samt tiden för vigseln, vart den skall hållas, schema för dagen, gärna en Q&A med bland annat sista OSA, specialkost gällande mat, klädkoder, kontakt till toastmadame/toastmaster om någon vill hålla tal och för att de skall kunna hantera allehanda olika frågor som kommer upp, hashtag om en använder sig av Instagram, var en bäst parkerar bilen, om det finns andra kommunikationsmedel att ta sig dit med. Gärna någon form av vägbeskrivning till vigselplatsen i form av en karta från Google Maps samt mellan vigselplatsen till bröllopslokalen om festen är på annan plats. Har ni er fest på en bröllopslokal med sovmöjligheter är det bra om det framgår, är där öppen eller betalbar, hur en enklast bokar rum samt rabattkod om ni fått någon alternativt tipsa om logi i närheten för era långväga gäster. Konkret information med andra ord.

Har ni bokat in en grym fotograf? Känner ni att ett Unplugged Wedding är något för er? Berätta gärna för era gäster redan via hemsidan att hen kommer att delta under bröllopet så att gästerna kan njuta av dagen - och visa gärna upp bilderna på er bröllopssida efter bröllopet om det är möjligt!

En del brudpar håller informationen kort och koncist, andra skriver längre berättelser om hur de träffades och hur kärleken uppstod samt lägger upp bilder och videos på sig själva under resans gång. Jättekul! Oavsett så tycker jag att en bör utgå från sig själva och vara så personliga som en vill vara. Muntra anekdoter från ert förhållande kan vara en isbrytare för gäster som inte känner varandra.

Tips! Har ni funnit er favoritfotograf men känner att hen ligger utanför er budget? Önskar bidrag till fotograf i bröllopspresent!


Tips på tjänster med specifik inriktning på hemsida till bröllopet

withjoy.com - With Joy har en nedräknare vilket jag tycker är rätt kul! Här kan gästerna även ladda ned en app där de kan se och dela fotografier som tas under dagen samt uppdatera sig om ny information - lösenordsskyddat om så önskas.

Squarespace - här finns flera enkla och rena designer att välja mellan, enkel och lättskött sida!

Jag har noterat att många brudpar bland annat använder egen wordpresssida, The Knot, Min bröllopssajt samt Wix - jag har dock ingen egen erfarenhet av de två sista. Fyll gärna på i kommentarerna om ni använt en bröllopssida ni gillade!

Det har även börjat komma en del appar inom ämnet där ni kan dela information med era gäster, vanlig här i Sverige är Wedme.


Ett bröllopstips är att skicka ut en Save The Date inbjudan före era bröllopsinbjudningar!

Ett Save the Date-kort är ett bra sätt att meddela gäster om datum - tips är att göra detta digitalt av miljöskäl. 

 

dela

Comments Expand -
Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist.

»OM MIG

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf i Malmö, Skåne
- med fokus på genuina känslor och storytelling.

»BLOGG