Vidareutbildning for the win! Denna vackra aprildag anno 2018 har jag spenderat dagen tillsammans med härliga kollegor och en excellent lärare inom blixtens värld – Mikael Roos under en heldagskurs. Platsen för studiofotograferingen var en av de grymma lokalerna i Saltimporten, Malmö. Det viktigaste jag kände att ta med sig i mitt arbete som fotograf var vad som även poängterades under kursens gång – att implementera blixten i min bildstil vilket jag kände att jag lyckades relativt väl med. Vad tycker ni? Känns bilderna som mig?

Tack grymma Sandra och Derek som stod framför kameran!


Kärleksporträtt på par med tatuering, porträttfotograf är Tove Lundquist, Skåne.

Det var en rolig utmaning att hela tiden försöka kompensera solens strålar som kom in genom de gigantiska fönsterna, blixten står på -1. 

Studiofotografering - svartvitt porträtt på par. Fotograf är Tove Lundquist, Skåne. Plats: Saltimporten i Malmö.

Testbild utan blixt.

Studiofotografering - kärleksporträtt på par. Fotograf är Tove Lundquist, Skåne. Plats: Saltimporten i Malmö.

Det var superkul att verkligen testa loss och både över- samt underkompensera med blixten för att hitta rätt och förstå sig på inställningarna. Här syns blixtljuset väldigt tydligt (+3) men jag gillade känslan i bilden. 

Svartvitt studioporträtt på par, porträttfotograf är Tove Lundquist. Platsen för studiofotograferingen är Saltimporten i Malmö, Skåne.

You know me – gillar att gå närmare! 

Bild i färg på ett tatuerat par som håller varandras händer. Foto: Tove Lundquist, porträttfotograf Malmö.
Kärleksfull bild från en parfotografering. Studiofotografering skedde på Saltimporten i Malmö. Foto: Tove Lundquist, Skåne.

Här har jag istället underkompenserat med -2 och detta känns mer som min bildstil.

Kärleksfull bild i färg på ett par, Saltimporten. Tove Lundquist är portättfotograf Malmö.

Jag passade på att ta en bild i naturligt ljus när mina kollegor ställde in sina blixtinställningar. 

Kärleksfullt svartvitt porträtt på par, porträttfotograf är Tove Lundquist, Skåne. Hon arbetar som bröllopsfotograf Malmö.
Porträtt i studio på tatuerad kvinna, porträttfotograf är Tove Lundquist. Studiofotografering på Saltimporten i Malmö, Skåne.
Svartvitt porträtt på kvinna, porträttfotograf är Tove Lundquist. Studiofotografering på Saltimporten i Malmö, Skåne.

Min absoluta favoritbild från dagen! Känner att jag har implementerat blixten (-1,6) i mitt sätt att fotografera och att bilden verkligen är jag!