Unplugged wedding – vad är det och varför borde vi ha det på vårt bröllop?

Bröllopsfotograf i Malmö, Skåne Län. Wedding photographer in Sweden.Unplugged wedding - vad är det?

Att ha ett Unplugged wedding är något som blivit allt mer vanligt i dagens mobil/platta värld. Detta innebär rent konkret att era bröllopsgäster stänger av sina mobiler och paddor under er ceremoni. Dels så blir det mycket roligare för er två att mötas av era nära och käras ansikten när ni vänder er om och inte ett hav av mobilkameror och dels så blir en mycket finare och mer känslosam vigsel om gästerna verkligen ser er med sina egna ögon och inte genom en teknisk lins.Hur informerar vi bäst våra gäster om detta?

Ett tips är att låta toastmadame/toastmaster eller er vigselförrättare hålla en liten önskan om att gästerna inte fotograferar under vigselceremonin samt att de sätter sina mobiler på ljudlöst. Ett annat sätt är att sätta upp en skylt som syns när de kommer alternativt intill platsen ni har ställt upp dryck/tilltugg. Tips på roliga formuleringar för skyltar att sätta upp finns på min Pinterest sida: tovelundquist/unplugged-wedding.

När ceremonin är över rekommenderar jag er att stanna kvar någon minut framme vid er vigselförrättare och ha en så kallad social media minut för att låta bröllopsgästerna ta ett par bilder. Era gäster är glada och exalterade över att fira er! Låt dem! ♥ Det händer allt som oftast att de laddar upp bilderna på sociala medier - var raka och kommunikativa om detta inte är något ni känner er bekväma med. Bättre att säga det en gång för mycket än en för lite.Behöver hela vår bröllopsdag vara mobilfri?

Nej, så klart inte. Ni gör precis som ni vill! För de allra flesta bröllopsfotografer är det likt mig en självklarhet att brudparet skall kunna dela med sig av sina bilder till gästerna - berätta gärna på plats att de kommer att få ta del av fotografens bilder. Då jag är mamma själv har dock jag den fulla förståelsen för att era familjemedlemmar och andra vill ta foto på er. ♥


Vad tycker ni bröllopsfotografer om ett Unplugged wedding?

Jag tror i ärlighetens namn att det råder lite delade meningar hos oss fotografer ha ha - och det är okej! De flesta av oss känner nog dock för våra brudpars skull att ha mobilfritt under själva ceremonin är att föredra men att bröllopsgästernas fotograferande är okej under resten av dagen. Ibland har det hänt att gäster ställer sig i vägen för fotografen, men med bra kommunikation går detta oftast att undvika.

dela

Comments Expand -
Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist.

»OM MIG

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf i Malmö, Skåne
- med fokus på genuina känslor och storytelling.

»BLOGG