Svartvitt porträtt på man, studiofotografering. Foto: Tove Lundquist, porträttfotograf Malmö. Thomas är min Second Shooter på bröllop.

Thomas har gått från assistent till Second Shooter – mitt mål är att övertyga honom om att bli ett så kallat ”Husband and Wife team” – ain´t gonna happen ha ha! ;)  Idag firar vi femårig bröllopsdag tillsammans! Hipp, hipp, HURRA! Vi var själva lite sega till vigselförrättaren – det tog bara 13 år!


Thomas – min Second Shooter

Den här personen kommer ni förmodligen att stöta på under era bröllop då han är min allt-i-allo (assistent, chaufför – you name it!) men främst min grymma Second Shooter. Får ni levererat en snygg bild på er kyrka kan jag nästan garantera att det är han som tagit den – han älskar linjer och former och har pluggat konst i flera år.

Thomas har främst visat sig vara extra värdefull för de brudpar som valt att ha en First Look under ceremonin då han fokuserat på när (oftast) bruden kommer in på vigselplatsen medan jag står vid den väntande partnerns sida och fotograferar hens reaktioner. Vi jobbar väldigt bra ihop – vi är ett TEAM i både vårt privatliv samt inom mitt företag, han är väldigt insatt i mitt sätt att fotografera och tänka under en bröllopsdag och han fokuserar främst på era gäster under dagen medan vi tre är iväg på andra äventyr, såsom exempelvis vår Golden Hour fotografering under kvällen.

Om ni har planerat in att ha era förberedelser på två olika platser kommer Thomas att vara den som fotograferar brudgummen och hans marskalkar och deras förberedelser, om ni gör er i ordning på samma plats är det ofta jag som fotograferar bådas emedan Thomas fokuserar på gäster som droppar in samt detaljer från bröllopslokalen.


Vår story

Vår backstory är att vi möttes på Folkhögskolan i Tomelilla 1996 och blev vänner. Vänner är förresten kanske lite att ta i – han tyckte av någon outgrundlig anledning inte om mig – helt galet, jag som är så lätt att älska! – och jag i min tur tyckte att han var underlig och ytterst svår att umgås med. På den tiden läste han konst på deras Estetisk linje (själv läste jag Afrikakunskap som på den tiden kallades för U-linjen) och numera arbetar han som kontorsråtta inom utbildning. Fyra år senare hade vänskapen något förvånande växt sig till något annat och vi blev ett par. Det är lätt det bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv, aldrig hade väl någon av oss kunnat ana att vi 18 år senare skulle vara tajtare, mer kära och dessutom ha två fantastiska barn tillsammans. ♥ Jag ger er Thomas – min bästa vän och Kärleken sen 18 år tillbaka. ♥


Thomas under förberedelser på Ystad Saltsjöbad


Vill ni träffa mig och min förträffliga Second Shooter? Det självklara svaret är JA! ;)

Kika in under sidan bröllop för att läsa mer! Utvalda bröllopsbilder finner ni i min portfolio samt på Instagram.Hej, det är jag som är Tove!

Den här serien med bröllopstips påbörjades 2014 då jag fotograferade mitt allra första bröllop och har sin grund i att jag älskar att lära mig nya saker!

Genom åren har varje fotograferat bröllop varit ett nytt tillfälle att lära mig något nytt – denna kunskap vill jag förmedla dels till de bröllopspar som bokat mig och dels till alla andra som står inför planeringen av bröllopsdagen och som valt bort att använda sig av en bröllopskoordinator. Tipsinläggen är i ständig utveckling. En övergripande sida finner ni under planera bröllop.

Som bröllopsfotograf är jag engagerad, kommunikativ och lyhörd, bildstilen är dokumentär i kombination med avslappnade och kärleksfulla porträtt. Det är stort fokus på storytelling, känsla och miljömedvetenhet.


Att driva mitt företag med miljö och hållbarhet som ledord har alltid varit ytterst viktigt för mig och jag har prioriterat de leverantörer som jag anser dels har ett bra miljötänk både företagsmässigt och privat och dels har en hög kvalité på sina produkter.