Toastmadame/toastmaster – tips på hur ni väljer rätt person till ert bröllop

Men först – en liten kärleksförklaring!

Jag måste i ärlighetens namn säga att jag är väldigt bortskämd med grymma toastmadame/toastmasters – men det är ju bara för att jag har sådana fantastiska brudpar! ♥ Deras hedersgäster och gäster brukar verkligen vara helt AWESOME! Tack, ni har varit BÄST!

 

Toastmadame/toastmaster - hur väljer ni rätt person till ert bröllop? Färgbild på brud med brudparets toastmadame under ett bröllop på Örum 119 i Skåne. Kika in på bästa tipsen hos bröllopsfotograf Tove Lundquist.

Therese med toastmadame Emmelie under sitt bröllop på Örum 119, Skåne

 

 

Mitt allra bästa tips inför valet av er toastmadame/toastmaster

Det är viktigt att ni som brudpar väljer rätt personer för jobbet. Många väljer numera flera toastmadame/toastmasters vilka kan komplettera varandra, det är fördelaktigt att välja personer som känner sig bekväma med att vara i blickfånget. I och med att de kan komma att ha all kontakt med gästerna inför bröllopet samt kommer att rodda hela dagen innebär det mycket samspel med andra människor, en person med sociala skills är att föredra. Alternativt att de kan dela upp jobbet lite där den ena jobbar i bakgrunden med logistiken och de andra är the go to personerna under bröllopsdagen. Jag skulle vilja påstå att välja rätt personer för det här jobbet är ett av de viktigaste besluten inför er bröllopsdag – it makes or breaks en bröllopsfest så att säga. En grundläggande aspekt är dock att ni skall känna er trygga med personen och att ni kan lita på henom, att ni vågar släppa kontrollen.

 

Rak kommunikation

Det här går dock both ways! Det är enormt viktigt med rak kommunikation. Var tydliga med er toastmadame/toastmaster om vad ni förväntar er, vilka moment som är viktiga för er under bröllopsdagen och vad ni själva kan hjälpa till med – er toastmadame/toastmaster skall inte vara er obetalda bröllopskoordinator. Bland det värsta som kan hända är att personen i fråga känner sig ouppskattad och utnyttjad, hen kommer att lägga ned mycket tid på er under månaderna inför ert bröllop – se till att visa att ni värderar det! Det är så lätt att fastna i sin bröllopsbubbla och inte märka när det går lite överstyr. ♥ Dagen handlar om er, men också om personerna ni valt skall tillbringa den med er.

 

Toastmadame/toastmaster - hur väljer ni rätt persontill ert bröllop? Brudparets toastmadame förberedelser under ett bröllop på Ystad Saltsjöbad, Skåne. MUA är Jenny Edlund, fotograf är Tove Lundquist.

Har ni bokat en MUA inför era förberedelser? Inkludera er Toastmadame! Hon jobbar häcken av sig under ert bröllop och förtjänar att bli lite omhändertagen. ♥

 

 

Tydlig information alla inblandade

Boka in en god middag tillsammans med er toastmadame/toastmaster och gå igenom hur ni vill att bröllopsdagen skall se ut. Vad har ni för önskemål, förväntningar och preferenser? Alla detaljer är viktiga – diskutera exempelvis igenom om vad ni vill att gästerna skall kasta efter ceremonin, hur ni vill att gästerna skall transporteras mellan vigselplats och bröllopslokal och om hur långt er toastmadame/toastmaster får gå när det gäller bröllopslekarna. Det är egentligen inget hinder om er toastmadame/toastmaster inte själva deltagit på bröllop vid något tillfälle – alla brudpar är olika och alla bröllop ser olika ut så det i sig är inget problem – det är dock bra om de läser på sig vad som förväntas när de tackar ja till själva jobbet.

Gör informationen lättillgänglig under hela planeringen för alla parter genom exempelvis Google docs eller liknande – uppdatera även er bröllopslokal om saker och ting förändras. Efterfråga en checklista om ni har en bokad fotograf, det går naturligtvis att rodda en bröllopsdag utan – men risken att en missar saker ökar. Bokar ni en professionell och erfaren bröllopsfotograf så har hen koll på vilken information hen behöver – promise! En akademisk kvart mellan varje moment är att föredra – gärna något längre, då är det enklare också att kunna unna sig att vara spontana under själva bröllopsdagen och samtidigt inte skapa stress för er toastmadame/toastmaster. Kontrollerad spontanintet, med andra ord. ;)

 

 

Fotograf + toastmadame/toastmaster = ert TEAM

Och slutligen ett hett tips – ge kontaktinformationen till era toastmadame/toastmasters till er bröllopsfotograf! Många gånger har mina brudpar inte ens hunnit fråga personen än när de fyller i sin checklista, men så fort jag får namn brukar jag skicka en hälsning till vederbörande – det är superviktigt att er toastmadame/toastmaster och er bröllopsfotograf jobbar ihop – tillsammans är vi ett TEAM som skall göra bröllopsdagen fantastisk för er!

 

 

Se till att äta lunch med er toastmadame/toastmaster under ert bröllop! Bild i färg från ett bröllop på Ystad Saltsjöbad. Foto: Tove Lundquist

Det kan vara trevligt att planera in att ni äter lunchen tillsammans – det här är ju era nära vänner och de vill ju också ha tid att dela er dag tillsammans med er! ♥

 

 

 

Planerar ni bröllop?

Ta en titt på mina bröllopstips! Jag skriver bland annat om vad en First Look är, hur ni planerar ett klimatsmart bröllop, hur en bäst planerar sina förberedelser, tipsar om bästa hotellen för en bröllopsresa till Skåne samt vad ni bör tänka på vid planeringen av en utomhusvigsel. Om ni bor annorstädes kanske inlägget om bröllopslokaler i Skåne kan vara till hjälp.

DELA
Kommentarer
Skriv en kommentar
Meddelande