Tips på designers till inbjudningskort inför bröllopet

Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist.

Nina och Andreas valde att använda sig av en professionell designer för sina snygga inbjudningskortVar köper vi inbjudningskort till bröllopet?

När det gäller era inbjudningskort och övriga trycksaker till ert bröllop såsom skyltar, informationshäfte om gäster, meny etcetera så finns det flera vägar att gå. Ni kan antingen designa själva för att sedermera skriva ut hos ett tryckeri (förslagsvis lokalt för miljöns skull samt för att supporta lokala företag), välja ett företag som erbjuder redan designade inbjudningskort alternativt vända er till en professionell designer som erbjuder skräddarsydda lösningar till bröllop - allt från själva inbjudningskorten till bordplaceringen till diverse olika skyltar. Oavsett vad ni väljer är det så klart alltid bra om företaget ni vänder er till har miljön i åtanke när hen skapar.

Använder ni er av egen design eller om ni köper designen digitalt vill jag tipsa om Flyeralarm som använder sig av en miljövänlig tryckning samt erbjuder många bra miljövänliga alternativ, dels i naturpapper och dels i återvinningspapper. Jag har inte använt dem själva men har fått dem rekommenderat till mig. Även Moo erbjuder viss papperssort som är mer miljövänlig än andra - dessa har jag själv använt till egna visitkort. Några av mina brudpar har valt Bjud in med Elegans samt Sweet Printery som erbjuder miljövänliga inbjudningskort - dels EU Ecolabel märkt samt SVANEN-märkt.

Längre ned i inlägget finner ni mina allra bästa tips på grymma designers till era inbjudningskort! Vill ni välja bort att skicka en inbjudan och istället vill gå den än mer miljövänliga vägen? Läs mina tips om hur ni skapar en hemsida med er bröllopsinbjudan istället!Ett utomhusbröllop på Örum 119 på Österlen. Fotograf var Tove Lundquist, Lokal: Örum 119, MUA: Ellinor Rosander, Florist: Trolldruvans blommor, Musiker: Daniel Bentzen, Brud: Hvita Vackra, Brudgum: Volt Malmö, Vigselringar: Dahlgren est. 1918, Trycksaker: Emma Paper Doll, Restaurang: Härden Matstudio, Tårta: Tildas Bakeri
Inbjudningskort från Emma Paper Doll som går att hitta på Etsy.
Varför använda sig av en designer istället för förtryckt bröllopsinbjudan?

Helt enkelt för att få det mer personligt! Det finns massor av fantastiskt duktiga designers där ute som ni kan anlita för att få personliga trycksaker! Värdet av att anlita en professionell designer är just för att hen designar unika trycksaker baserade på just er två samt att ni supportar en småföretagare. Vilka ni är som personer och hur ni planerat ert bröllop i form av detaljer och toner reflekteras i er Save the Date-inbjudan, bröllopsinbjudan samt i alla fantastiska trycksaker ni kan använda er av under er bröllopsdag. Ni kanske till och med vill att kreatören skall göra en illustration av er?

Kom gärna med tips i kommentarerna om era egna personliga favoriter när det gäller kreatörer!Designers för skräddarsydda lösningar för inbjudningskort

Anna Göran Design

Bon Viola

Elins Art Studio

Letters by Sofie

L DESIGN & EVENT

Norrbacka Tryckeri + instagram

Oh happy!
Egen design samt kollektioner

Bjud in med Elegans

By Stina Design

Emma Paper Doll

Minted - de erbjuder dessutom motsvarande design på en hemsida!

Studio brandis

Sweet Printery

Tryckstudion

Miljövänliga inbjudningskort till ert bröllop När det gäller era inbjudningskort och övriga trycksaker till ert bröllop såsom skyltar, informationshäfte om gäster, meny etcetera så finns det flera vägar att gå. Antingen kan ni designa själv för att skriva ut hos ett tryckeri alternativt vända er till en professionell designer som fokuserar främst på bröllop. Oavsett vad ni väljer är det bra om de ni vänder er till har miljön i åtanke när de skapar.
Therese och Anders valde Bjud in med Elegans som erbjuder SVANEN-märkta trycksaker
Miljövänliga tips från den nördiga fotografen!

Japp, japp, japp! That´s me! Jag kan utan tvekan nörda in mig på saker och gillar att informera mina brudpar om sånt jag läst på om och lärt mig - ta gärna del av mina miljövänliga tips under planeringen av ert bröllop. Är ni på jakt efter fotograf till ert klimatsmarta bröllop? Mina tankar kring miljö och hållbarhet finner ni här samt min approach kring bröllopsfotografering här!

dela

Comments Expand -
Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist.

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf i Malmö, Skåne
- med fokus på genuina känslor och storytelling.

»BLOGG