Miljövänliga inbjudningskort till bröllop

Inbjudningskort i blått från Unica Forma. Fotograf är Tove Lundquist.

Nina och Andreas valde att använda sig av en professionell designer för sina fantastiska inbjudningskort

 

 

Miljövänliga inbjudningskort till ert bröllop

 

När det gäller era inbjudningskort och övriga trycksaker till ert bröllop såsom skyltar, informationshäfte om gäster, meny etcetera så finns det flera vägar att gå. Ni kan antingen designa själva för att sedermera skriva ut hos ett tryckeri (förslagsvis lokalt!), välja ett företag som erbjuder redan designade inbjudningskort alternativt vända er till en professionell designer som fokuserar främst på bröllop. Oavsett vad ni väljer är det bra om företaget ni vänder er till har miljön i åtanke när de skapar.

Använder ni er av egen design eller om ni köper designen digitalt vill jag tipsa om Flyeralarm som använder sig av en miljövänlig tryckning samt erbjuder många bra miljövänliga alternativ, dels i naturpapper och dels i återvinningspapper. Även Moo erbjuder viss papperssort som är mer miljövänlig än andra. Flera av mina brudpar har valt Bjud in med Elegans samt Sweet Printery som erbjuder miljövänliga inbjudningskort – dels EU Ecolabel märkt samt SVANEN-märkt.

 

 

Varför använda en designer istället för förtryckt inbjudningskort?

Det finns massor av fantastiskt duktiga designers där ute som ni kan anlita för att få personliga trycksaker! Jag älskar att följa grymma kreatörer – tipsa gärna i kommentarerna om era egna personliga favoriter! I dagsläget verkar dock Pretty Paper Wedding vara den enda som uttryckligen skriver att det finns ett miljötänk då pappret är FSC-certifierad. Fördelen med att använda sig av en grym designer är just att hen kan designa unika trycksaker baserade på just er två! Vilka ni är som personer och hur ni planerat ert bröllop i form av detaljer och toner reflekteras i er Save the Date-inbjudan, bröllopsinbjudan samt i alla fantastiska trycksaker ni kan använda er av under er bröllopsdag. Dessutom tycker jag att det är kul att ni har möjligheten att kunna supporta mindre företag, yay!

 

Miljövänliga inbjudningskort till ert bröllop När det gäller era inbjudningskort och övriga trycksaker till ert bröllop såsom skyltar, informationshäfte om gäster, meny etcetera så finns det flera vägar att gå. Antingen kan ni designa själv för att skriva ut hos ett tryckeri alternativt vända er till en professionell designer som fokuserar främst på bröllop. Oavsett vad ni väljer är det bra om de ni vänder er till har miljön i åtanke när de skapar.

Therese och Anders valde “Bjud in med Elegans” som erbjuder SVANEN-märkta trycksaker

 

 

Miljövänliga tips från den nördiga fotografen!

Japp, japp, japp! That´s me! Jag kan utan tvekan nörda in mig på saker och gillar att informera mina brudpar om sånt jag läst på om och lärt mig – ta gärna del av mina miljövänliga tips! Är ni på jakt efter fotograf till ert klimatsmarta bröllop? Mina tankar kring miljö och hållbarhet finner ni här samt min approach kring bröllopsfotografering här!

 

DELA
Kommentarer
Skriv en kommentar
Meddelande