Miljövänliga inbjudningskort till ert bröllop

Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist.

Nina och Andreas valde att använda sig av en professionell designer för sina snygga inbjudningskortVar köper vi miljövänliga inbjudningskort till bröllopet?

När det gäller era inbjudningskort och övriga trycksaker till ert bröllop såsom skyltar, informationshäfte om gäster, meny etcetera så finns det flera vägar att gå. Ni kan antingen designa själva för att sedermera skriva ut hos ett tryckeri (förslagsvis lokalt!), välja ett företag som erbjuder redan designade inbjudningskort alternativt vända er till en professionell designer som fokuserar främst på bröllop. Oavsett vad ni väljer är det bra om företaget ni vänder er till har miljön i åtanke när de skapar.

Använder ni er av egen design eller om ni köper designen digitalt vill jag tipsa om Flyeralarm som använder sig av en miljövänlig tryckning samt erbjuder många bra miljövänliga alternativ, dels i naturpapper och dels i återvinningspapper. Även Moo erbjuder viss papperssort som är mer miljövänlig än andra. Några av mina brudpar har valt Bjud in med Elegans samt Sweet Printery som erbjuder miljövänliga inbjudningskort - dels EU Ecolabel märkt samt SVANEN-märkt.Varför använda sig av en designer istället för förtryckt bröllopsinbjudan?

Det finns massor av fantastiskt duktiga designers där ute som ni kan anlita för att få personliga trycksaker! Värdet av att anlita en professionell designer är just för att hen designar unika trycksaker baserade på just er två! Vilka ni är som personer och hur ni planerat ert bröllop i form av detaljer och toner reflekteras i er Save the Date-inbjudan, bröllopsinbjudan samt i alla fantastiska trycksaker ni kan använda er av under er bröllopsdag. Dessutom tycker jag att det är kul att ni har möjligheten att kunna supporta mindre företag, yay!

Jag älskar att följa grymma kreatörer - tipsa gärna i kommentarerna om era egna personliga favoriter! I dagsläget verkar dock Pretty Paper Wedding vara den enda som uttryckligen skriver att det finns ett miljötänk då pappret är FSC-certifierad.


Miljövänliga inbjudningskort till ert bröllop När det gäller era inbjudningskort och övriga trycksaker till ert bröllop såsom skyltar, informationshäfte om gäster, meny etcetera så finns det flera vägar att gå. Antingen kan ni designa själv för att skriva ut hos ett tryckeri alternativt vända er till en professionell designer som fokuserar främst på bröllop. Oavsett vad ni väljer är det bra om de ni vänder er till har miljön i åtanke när de skapar.

Therese och Anders valde "Bjud in med Elegans" som erbjuder SVANEN-märkta trycksaker
Miljövänliga tips från den nördiga fotografen!

Japp, japp, japp! That´s me! Jag kan utan tvekan nörda in mig på saker och gillar att informera mina brudpar om sånt jag läst på om och lärt mig - ta gärna del av mina miljövänliga tips under planeringen av ert bröllop. Är ni på jakt efter fotograf till ert klimatsmarta bröllop? Mina tankar kring miljö och hållbarhet finner ni här samt min approach kring bröllopsfotografering här!

dela

Comments Expand -
Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist.

»OM MIG

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf i Malmö, Skåne
- med fokus på genuina känslor och storytelling.

»BLOGG