Som flera av er vet hade Thomas och jag känt varandra under flera år innan vi blev tillsammans, vi hade dessutom hunnit med ett kortare samboskap i egenskap av vänner där vi de facto även bodde med våra respektive, men när det väl blev vi tog det hela tretton år innan vi gjorde slag i saken och gifte oss. Den nionde juni 2013 samlade vi den närmaste familjen inför en kort vigsel i underbara, underbara Ystad.

Thomas och jag lärde känna varandra när vi båda gick på Österlens Folkhögskola – jag läste U-landskunskap och drog till Östra samt Södra Afrika under andra terminen och han läste konst – och närliggande Ystad har alltid varit en av våra favoritstäder, en stad där vi alltid kunnat se oss bo någon gång i framtiden.

När tid och plats var bokad blev jag upplyst av mamma att min mormor och morfar de facto också hade bröllopsdag den nionde juni vilket glädjer mig oerhört. Vilket sammanträffande! Dessutom valde vi ett datum som är exakt en månad efter mamma och pappas. ♥

Jag rekommenderar alltid mina brudpar att lyssna på magkänslan och skapa sitt eget bröllop utan att ta in vad alla andra vill och precis det gjorde Thomas och jag. Ingen av oss ville ha ett stort bröllop utan vi ville spendera dagen tillsammans med våra närmaste. Vi blev exakt tio stycken. Efter vigseln i Ystad åkte vi till en restaurang vid havet och åt för att sedan avnjuta god middag hemma hos mamma och pappa som bor på Österlen. ♥

Min eget borgerliga vigsel skedde i Ystad, nu firar vi vår första bröllopsdag! Bröllopsfotograf Ystad Tove Lundquist är verksam bröllopsfotograf på Österlen.

För den som är intresserad av en mindre borgerlig vigsel i Ystad finns mer information här.