Dags för lite tips gällande objektiv! För den inbitne läsaren kommer det förmodligen inte som någon större överraskning att jag är en nörd när det gäller fasta objektiv, så kallade primes, men faktum är att det inte alltid har varit så. 2008 var året då jag köpte det billiga 50mm f/1.8 II vilket fick konsekvensen att jag slutade använda zoom-objektiv på momangen. Jag är numera inne på mitt tredje 50mm objektiv men jag kommer fortfarande ihåg känslan när jag använde ett fast objektiv för första gången, hur fascinerad jag blev över att kunna leka med oskärpa och skärpedjup på ett helt annat sätt än vad jag kunde göra med de zoom-objektiv som fanns i min ägo. Det finns flera butiker på nätet där en kan köpa objektiv, personligen har jag valt att använda mig av Cyberphoto, Scandinavian Photo samt Japan Photo (enbart i butik) vid mina inköp. Det verkar dock som att priset höjts på Canons billigaste variant då det kommit ut en uppdatering som heter EF 50/1,8 STM och priset ligger på ungefär 1200:-.

Jag har botaniserat bland mina gamla 365-bilder inför ett par blogginlägg jag tänkt göra om vilka objektiv jag valt att använda mig av och det var väldigt roligt att titta igenom dem så här några år senare. Min dagbok – fast på bild! <3

Inlägg om min kamerautrustning:

Del I: 50mm
Del II: 85mm
Del III: 35mm
Del IV: 45mm Tilt-Shift
Del V: 100mm makro

Svartvit diptyk med 50mm f/1.8. Foto: Tove Lundquist.

En av de första bilderna med fast objektiv: självporträtt i trapphuset efter en av föreläsningarna i Humanekologi. (synnerligen intressant ämne by the way, jag rekommenderar ALLA att läsa en termin!)

Svartvitt konstnärligt porträtt av Fotograf Tove Lundquist.

Som ni ser har jag en förkärlek att leka med skuggor. Jag gillar kontrasterna och är nöjd över mitt val att fotografera den något ur fokus samt att grabben för en gångs skulle de facto står still. <3

Lifestyle foto av Tove Lundquist, fotograf i Malmö, Skåne.

Thomas och Tyra tvättar fönster. Sånt här gillar jag att fotografera! Dokumentärt, spontant, in the moment. Jag <3 lifestyle! För mer sådana här bilder – besök min hemsida för familjer och kids! >> Familjefotograf Tove Lundquist.

Fotograf Tove Lundquist besöker Ale Stenar för en lifestyle fotografering. Bilden är i svartvitt.

Besök vid Ale Stenar med gamla vänner och deras kids. Tyra och Elin fann varandra direkt. <3

Svartvitt bröllopsporträtt vid Mossbystrand, Skåne. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö, Skåne samt Oskarshamn och Kalmar, Småland.

Vill en vara lite mer seriös kan det se ut så här. En av många favoritbilder på Anna och Christian. Den blicken! Love it. <3

Borgerlig vigsel i Botaniska Trädgården, Lund. Foto: bröllopsfotograf Tove Lundquist, verksam i Skåne.

Härligt brudporträtt på Sofie i blåa toner. Fler bilder från bröllopet i Botaniska Trädgården, Lund finner ni här.

Svartvitt foto från en vigsel i Hannas kyrka. Foto: Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf Malmö.

Vigsel, Hannas kyrka på Österlen

Brudgum vid bröllop på Österlen, Kafferosteriet.

Porträtt på brudgum, bröllop på Kafferosteriet på Österlen

Stylad bröllopsfotografering i Ullstorps Stugor tillsammans med fotograf Tove Lundquist samt smyckesdesignern Johanna Stjerndahl från Stjernhem Design.

Ljuvliga känslor under en beloved fotografering i Ullstorp, Höör.

Glasstårta från Dolce Sicilia, Malmö.

En glasstårta istället för bröllopstårta fungerar lika bra. Denna goda kreation kommer från  Dolce Sicilia i Malmö, smakade ljuvligt!

Detaljer under bröllop, vita brudskor samt vigselringar. Plats för brudens förberedelser var Radisson Blu Metropol Hotel, Helsingborg.

Detaljer från brudförberedelser på Radisson Blu Metropol Hotel i Helsingborg.

Fantastisk brudklänning från Ida Sjöstedt Couture. Brudgummens klädsen från Charles Tyrwhitt. Corsage från Anna Gouteva. Fotograf är Tove Lundquist.

Bröllop på Idala Gård utanför Trelleborg. Bruden hade en helt fantastisk klänning från Ida Sjöstedt.

Svartvit porträttbild på brudpar vid en åker och en fyr. Fokus är på fyren. Foto av Tove Lundquist, bröllopsfotograf Ven.

Lara och Robin höll sitt internationella destinationsbröllop på Ven i Skåne. 50mm

* Detta inlägg är inte sponsrat.