Igår var det Ett foto i timmen, något som jag de facto sett fram emot under flera veckor men tråkigt väder och inte minst relativt tråkiga aktiviteter gjorde att jag valde att fotografera EFIT idag på självaste Julafton 2015 istället. Jag har inte varit med på ungefär två år och känner mig supertaggad! Passade bland annat på att utmana mig själv med att fotografera med min blixt som jag inte använt sedan fullformataren inköptes.

Återkommande läsare på sidan känner till att jag inte lägger upp ansiktsbilder på barnen och mig veterligen så vill varken mamma, pappa eller svärmor vara med på bloggen så det blir inte personligare än så här. Sovmorgon, god mat och gott sällskap och inte minst mängder med gos har stått på programmet idag. God Jul till er alla!

Info för fotointresserade: Mark3 + 35mm f/1.4 + 45mm TS-E f/2.8 + 50mm f/1.2 + blixt


EFIT - Ett foto i timmen: Kaffekopp.

God morgon! Dagen har börjat och jag dricker mitt morgonkaffe i lugn och ro tillsammans med maken. På bilden ser ni förutom Kärleken även min favorit-kaffekopp med Emil och Ida som tittar ut på ett snöbetäckt småländskt landskap. Bordet den står på är gammalt och trasigt på sina ställen, men ack så älskat! Kommer från min farmor och jag fick det när jag var ungefär tjugo. <3

EFIT - Ett foto i timmen - dusch.

Årets dusch – check!

EFIT - Ett foto i timmen - bok. Fotograf Tove Lundquist, Skåne.

Packar en väska inför besöket på Österlen och smyger även ned lite studielitteratur då jag tänkte passa på att plugga en stund ikväll när det lugnat ned sig något. Plånboken är inköpt på Zanzibar när jag backpackade där för nitton år sen och håller än. Bra kvalitet!

EFIT - Ett foto i timmen - sitter i bilen.

Nu har vi hämtat upp svärmor och börjar vår resa till mamma och pappa som bor i en by i Tomelilla kommun. Inget snö i sikte!

EFIT - Ett foto i timmen - jullunch.

Kommer i god tid till lunchen. Tur! *torkar svetten ur pannan* ;-)

EFIT - Ett foto i timmen - dotter. Fotograf Tove Lundquist i Skåne fotograferar EFIT - Ett foto i timmen - under julafton 2015.

Klär granen tillsammans med ungarna. Tyra är något gladare än vad hon ser ut. ;-)

Fotograf Tove Lundquist i Skåne fotograferar EFIT - Ett foto i timmen - under julafton 2015.

Den unga damen var visst inte riktigt nöjd med julstjärnan som den käre morfadern valt ut så räddaren i nöden fick rycka ut!

EFIT - Ett foto i timmen - julklapp.

Lägger paket i och under granen. Familjen fick bland annat ett trevligt teaterbesök i julklapp.

Fotograf Tove Lundquist i Skåne fotograferar EFIT - Ett foto i timmen - under julafton 2015.

Kalle Anka har aldrig riktigt stått på julschemat förrän Tyra trädde in i bilden, och detta år njöt ungarna av mormors kola + kolakakor under programmets gång.

Fotograf Tove Lundquist i Skåne fotograferar EFIT - Ett foto i timmen - under julafton 2015.

Testar att fotografera granen med mitt nya objektiv vilket ger en rätt häftig och annorlunda effekt. Me like! Jag har testat objektivet i olika situationer den sista veckan och har bland annat tagit väldigt fina porträttbilder på dotra. <3

EFIT - Ett foto i timmen - leksaker.

Ungarna har tagit matbordet i besittning.

EFIT - Ett foto i timmen - pumlor i granen.

Farmors gamla pumlor är ett måste i granen, än mer nu när hon inte längre finns med bland oss. <3

EFIT - Ett foto i timmen - jag studerar fotografi.

Ungarna leker, övriga vuxna pratar vid matbordet och undertecknad passar på att läsa ett kapitel framför granen. Mysigt!

EFIT - Ett foto i timmen - spelar Cluedo.

Kvällen har nalkas men Tyra vill gärna vara med och testa Willes nya spel: Cluedo. Givetvis vann maken, ingen överraskning där inte. ;-)

EFIT - Ett foto i timmen - sovande dotter. Foto: Tove Lundquist.

Tyra har kastat in handduken, tur det för klockan är väldigt mycket. (tjugo i elva – personbästa för den unga damen)

EFIT - Ett foto i timmen - spelar Plump.

Nu har Wille också gått och lagt sig och övriga julfirare har samlats i köket för det traditionella kortspelet: Plump. På den gamla goda tiden då farmor firade med oss var hon den okrönte vinnaren var år…

EFIT - Ett foto i timmen - spelar Plump.

… och i år är det undertecknad som för traditionen vidare. Yaaaay! <3

Fotograf Tove Lundquist i Skåne fotograferar EFIT - Ett foto i timmen - under julafton 2015.

Klockan har hunnit bli tjugo i tre och nu är det verkligen dags att sova! Kryper ned hos en gosig dotter, det finns nästan inget bättre än att sova med barnen. <3Ett foto i timmen – julafton

Som jag nämnt tidigare är EFIT – ett foto i timmen en fotoutmaning där en tar en bild i timmen under en hel dag. Vill ni hänga på? Kika då in på EFIT. Mina tidigare EFIT-dagar finner ni här!