Så var det dags att presentera det mest använda objektivet här i hemmet! Objektiven jag äger fyller naturligtvis olika funktioner när jag använder dem i egenskap av privatperson kontra inom min bröllopsfotografering, och i och med att vi bor i en mindre trea använder jag mig ofta av mitt 35mm som är lite mer åt vidvinkel. Ofta vill jag sätta barnen i en kontext: när de sitter och ritar, myser tillsammans i fåtöljen eller leker och för att få med omgivningen föredrar jag 35:an (men som jag skrivit vid tidigare tillfällen känner jag mig inte komfortabel med att lägga upp ansiktsbilder på dem här i bloggen).

35:an är ljusstark och passar mycket bra även utomhus, personligen föredrar jag den när det gäller lite mer fotojournalistiskt fotograferande men även när jag fotograferar kyrkobröllop. Jag upplever att den ger en mer deltagande känsla. Som ni ser är det ofta svartvitt som gäller för undertecknad.

Inlägg om min kamerautrustning:

Del I: 50mm
Del II: 85mm
Del III: 35mm
Del IV: 45mm Tilt-Shift
Del V: 100mm makro

Bröllopsmagasin och en kopp kaffe på balkongen. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

Tyra och jag njuter av lite efterlängtad värme med kaffe och bröllopsmagasin på balkongen.

Svartvit bild på barn på Nationalmuseet i Köpenhamn. Foto: Tove Lundquist, fotograf Malmö och Skåne.

Besöker Nationalmuseet i Köpenhamn på en av svärmoderns besök i Skåne.

Svartvitt foto på barns fötter i en bil. Foto: Tove Lundquist, dokumentär fotograf i Malmö, Skåne. Bröllop, porträtt samt lifestyle.

Som ni kanske kan tänka er blev Tyra överlycklig när hon äntligen fick brorsans – stora! – bilbarnstol. Lyckan var total och det vinkades glatt och blåstes kärlekspussar i bilen fram och tillbaks. ”Äntligen ser vi varandra!” utropades det! Smutsiga små fötter hör till sommaren. <3

Svartvit foto på barn. Lifestyle fotografering tillsammans med fotograf Tove Lundquist, verksam i Malmö, Skåne.

Hösten 2013 valde jag att enbart fotografera i svartvitt, och vid juletid hade jag börjat att enbart fotografera i kvadrat vilket är möjligt med MarkIII. Inspirationen kom från mamma och pappas bilder från 70-talet då de fotograferade med deras Pentax. 

Förberedelser under bröllop, Kafferosteriet på Österlen.

Förberedelser av brud, Norrgavelhuset 

Augusti bröllop, foto av Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.

Förberedelser under Karina & Johans bröllop, Kafferosteriet på Österlen

Västra Klagstorps kyrka, Malmö. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne.

Blomsterdetalj från en vigsel i Västra Klagstorps kyrka, Malmö kommun. Ska ni ha ert bröllop i Skåne? Här tipsar jag om bröllopslokaler i Skåne!

xxxx

Jag gillar känslan av närhet en får av 35mm. Fler bilder från min shoot i Ullstorp ser ni i detta inlägg om vintage bröllopsfotografering.

Brudpar med gäster utanför Borgeby kyrka i Bjärred, Skåne. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne. Brudklänning från Skräddarhuset Malmö.

Frida och Niklas hade både riskastning samt blomkastning efter deras ceremoni i Borgeby Kyrka, Skåne. 

Svartvitt brudporträtt under ett bröllop på Örenäs Slott. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.

Det här porträttet på Johanna är en av mina absoluta favoriter från hennes och Simons bröllop. 35:an levererar! 

Brud med brudtärnor, mintgrönt tema, på Örenäs Slott. Smycken från Caroline Svedbom Jewelry, brudklänning från Diane Legrand Bridal Gowns och brudbukett från Gouteva. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist, Skåne.

Johanna och hennes brudtärnor

35mm

* Detta inlägg är inte sponsrat.