Tips på florister i Småland samt på Öland inför bröllopet

Brudklänning från Sofia Moore, brudbukett från Butik Majne, Oskarshamn.
Maria och Björn valde Butik Majne i Oskarshamn som florist
Florist i Småland samt på Öland

Att finna en duktig och välutbildad florist inför sitt bröllop är viktigt för många brudpar. Som återkommande läsare vet vid det här laget riktar jag in mig på att erbjuda miljövänliga produkter och när det gäller florister finns det numera många som inriktar sig på att sälja ekologiska och Fair Trade märkta blommor. Yaaaay! Way to go! säger jag. Bäst ur ett hållbart perspektiv är även att välja blommor efter säsong. Ett annat tips är också att återanvända tärnornas och era egna buketter och sätta dem i vaser och ställa på borden.

Ska ni gifta er i trakterna kring Småland och Öland och letar efter en florist till er brudbukett och corsage? Vill ni dekorera bröllopslokal och vigselplats med fantastiska blommor? Nedan tipsar jag om några av mina personliga favoriter!

Buketten Oskarshamn, Oskarshamn

Butik Botanik, Flisby

Butik Majne, Oskarshamn

Söders blommor, Växjö


Kika in på mina tipsinlägg om bröllopslokaler i Småland samt bröllopslokaler på Öland.

Porträtt på brudtärna och brud. Från ett bröllop på Trolleholms slott i Skåne.

Inspiration för brudbuketter!

Brudbukett från Flora & design Stenbacka. Foto: Tove Lundquist.
Svenskt-indiskt strandbröllop på YSB, Skåne. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne. Florist är Elins Blomsterglädje i Ystad.
Vildvuxen brudbukett från Bara Blommor, Malmö. De inriktar sig på ekologiska och närproducerade blommor. Brudkläder från SensibleM. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne.
Porträtt på brudbukett, Kafferosteriet på Österlen. Klänningen kommer från Garamaj of Sweden. Brudbukett från Trolldruvans blomsterhandel. Foto: Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Skåne.

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Bröllopsporträtt i Slottsträdgården under ett utomhusbröllop i Slottsparken. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Malmö, Skåne.
En parfotografering tillsammans med brudpar intill Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.

»OM MIG

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf i Malmö, Skåne
- med fokus på genuina känslor och storytelling.

»BLOGG

Florist till bröllop i Småland & på Öland