Planerar ni bröllop i Småland? Här tipsar jag om bröllopsfestlokaler!

Kanapéer från Örenäs Slott.
Tilltugg under mingletSmåland. Detta vackra, sjörika och havsnära landskap, en av alla fantastiska platser jag växt upp på. ♥ Älskar att fotografera bröllop hemmavid, jag kommer på ett kick!

Planerar ni bröllop? Kika gärna in på mina bröllopstips där jag tipsar om allt från hur en kan tänka vid First Look och bröllopsporträtt till tips om andra grymma bröllopsleverantörer runt om i Sverige. Eller ännu bättre - boka mig som fotograf och ni har en engagerad och kunnig medhjälpare med er hela dagen! ;) Lär känna mig här!

Har ni gift er i Småland och känner att ni funnit den perfekta bröllopslokalen? Tipsa gärna i kommentarerna! När det gäller vackra platser att gifta sig på utomhus så känner jag personligen att hela Småland fullt av dem - oavsett om ni planerar ett skogsbröllop eller ett vid stranden, på klippor eller på en vacker äng. Nedan tipsar jag om ett par bröllopslokaler som är populära.


Borgerligt utomhusbröllop på Hotell Corallen, en bröllopslokal Småland. Foto av bröllopsfotograf Oskarshamn Tove Lundquist.

Hotell Corallen - bröllopslokal i Oskarshamn


Har ni beslutat er för att gifta er borgerligt i Oskarshamn? Hotell Corallen passar alldeles utmärkt till både vigsel och bröllopsmiddag och bjuder på en fantastisk vy över havet. Passa på att stanna några dagar och njut av vad Oskarshamn har att erbjuda! Bröllopsbokning sker via telefon 0491-76 81 81 alternativt via mejl på info(at)hotelcorallen.se. Mer information finner ni på deras hemsida. Som en extra bonus är hotellet miljömärkt av Svanen - me like! Hotell Corallen har den stora fördelen att det ligger nära fina platser för era bröllopsporträtt, allra helst om ni vill ha dem nära havet.
Tips på bröllopslokaler i Småland, många av dem erbjuder även plats för vigsel:


Björnö Slott, Läckeby

Fredriksbergs Herrgård, Oskarshamn

Fredensborgs Herrgård, Vimmerby

Gränsö Slott, Västervik

Hooks Herrgård, Hok

Hotell Amalias Hus, Gränna

Kalmar Slott, Kalmar

Möckelsnäs Herrgård, Älmhult

Orrebo loge, Sunhultsbrunn

Stufvenäs Gästgifveri, Söderåkra

Teleborgs Slott, Växjö

Toftaholm Herrgård, Värnamo

Villa Fröjdekulla, Alsterbro

Villa Solbacken, Kalmar

Åmund Vin & Fruktgård, Ljungbyholm

Överstens Festvåning, KalmarBild från kyrkan i Kalmar Slott, Bröllopslokal Småland.

Vackra detaljer i Kalmar Slottskyrka, SmålandNågra av mina personliga favoriter när det gäller kyrkor i Småland:

Bockara Träkyrka, Berga

Döderhults Kyrka, Oskarshamn

Granhults kyrka, Norrhult

Hossmo Kyrka, Ljungbyholm

Kalmar Slottskyrka - Slottet erbjuder brudpar dels kyrklig vigsel i Slottskyrkan och dels borgerlig vigsel i någon av dess vackra salar.

Kläckeberga kyrka, Kalmar

Mönsterås KyrkaMönsteråsSvartvitt foto på brudpar som gifter sig i Mönsterås kyrka. Brudgummens kostym kommer från Dressmann. Brudens klänning kommer från Sofia Moore.

Mönsterås Kyrka - stor och vacker, med ett ljusinsläpp som är en dröm för en bröllopsfotograf! Vackra platser för utomhusbröllop i Småland:


Hycklinge Hage, Oskarshamn

Rafshagen, Kalmar

Ernemar, Oskarshamn

Havslätt, Oskarshamn

Oknö, Mönsterås


Parfotografering inför bröllop, en så kallad Engagement session, på idylliska Gunnarsö, Oskarshamn som ligger i Småland. Fotograf är Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Oskarshamn och Småland.

Parfotografering på Gunnarsö, Oskarshamn - en fotografering jag alltid erbjuder före bröllopet
Planerar ni en borgerlig vigsel i Småland?

Börja med att ringa er kommun för att höra vilka vigselförrättare som erbjuds - en del vigselförrättare kan tänka sig att åka över kommungränserna också. En borgerlig ceremoni är helt utan religiösa inslag - det går dock att ha en kyrklig vigselförrättare på ett utomhusbröllop vilket många brudpar missar. Jag har skrivit ett inlägg med tips på vad ni bör tänka på vid planeringen av en utomhusvigsel.
Brudpar under en provfotografering inför deras bröllop i Småland. Foto av Tove Lundquist, bröllopsfotograf Oskarshamn.

Lövö - en vacker plats för brudparet som skall ha en provfotografering tillsammans med sin fotograf. Här med fantastiska Maria och Björn som gifte sig i Mönsterås
Bröllopslokal Småland


Planerar ni bröllop i Småland och söker fotograf? I´m your girl! Stort fokus läggs på att få er att känna er bekväma framför kameran och fånga detaljer och älskade personer under er bröllopsdag. Läs på infosidan om bröllop för att se om jag är rätt fotograf för er. Ta även en titt på mina bröllopstips! Jag skriver bland annat om vad en First Look är, hur ni planerar ett klimatsmart bröllop samt hur en bäst planerar sina förberedelser. Läs gärna här om ni vill boka mig för ert bröllop i Kalmar!

dela

Comments Expand -
Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist.

»OM MIG

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf i Malmö, Skåne
- med fokus på genuina känslor och storytelling.

»BLOGG