VANKAS DET BRÖLLOP?

Letar ni efter en bröllopslokal i Småland?

Nedan tipsar jag om några personliga favoriter bland bröllopslokaler – hos många av dem kan ni ha både vigsel och bröllopsfest


Bröllop i Småland

Småland. Detta vackra, sjörika och havsnära landskap – en av alla fantastiska platser jag själv växt upp på. ♥ Älskar att fotografera bröllop hemmavid!

Planerar ni bröllop? Kika igenom kategorin bröllopstips där jag tar upp allt från hur en kan tänka vid First Look och bröllopsporträtt till tips om andra grymma bröllopsleverantörer i Sverige. Eller ännu bättre – boka mig som fotograf och ni har en engagerad och kunnig bröllopsexpert med er hela dagen! Lär känna mig här!

Har ni gift er i Småland och känner att ni funnit den perfekta bröllopslokalen? Tipsa gärna i kommentarerna! När det gäller vackra platser att gifta sig på utomhus så är ju Småland praktiskt taget fullt av dem – oavsett om ni planerar ett skogsbröllop eller en vigsel vid stranden, på klippor eller på en vacker äng. Nedan finner ni ett urval av de allra populäraste småländska bröllopslokalerna.

*** DETTA INLÄGG UPPDATERAS KONTINUERLIGT ***


Kanapéer från Örenäs Slott.

Tips på bröllopslokaler i Småland – flera av dem erbjuder även plats för vigsel:

Ankido Events, Jönköping

Badholmen, Oskarshamn

Best Western Plus Västerviks Stadshotell, Västervik

Björnö Slott, Läckeby

Fredensborgs Herrgård, Vimmerby

Fredriksbergs Herrgård, Oskarshamn

Forum, Oskarshamn

Fängelset Hotell & Konferens, Västervik

Gränsö Slott, Västervik

Hooks Herrgård, Hok

Hotell Amalias Hus, Gränna

Hotell Corallen, Oskarshamn

Hotel Ullinge, Eksjö

Kalmar Golfklubb, Kalmar

Kalmar Slott, Kalmar

Kalmarsalen, Kalmar

Kvarnkulla Trädgård, Tranås

Norraby gård, Växjö 

Möckelsnäs Herrgård, Älmhult

Orrebo loge, Sunhultsbrunn

Skälby Loge, Kalmar genom LIONS

Stufvenäs Gästgifveri, Söderåkra

Teleborgs Slott, Växjö

Toftaholm Herrgård, Värnamo

Villa Fröjdekulla, Alsterbro

Villa Gransholm, Gemla

Villa Solbacken, Kalmar

Åmund Vin & Fruktgård, Ljungbyholm

Överstens Festvåning, Kalmar


Borgerligt utomhusbröllop på Hotell Corallen, en bröllopslokal Småland. Foto av bröllopsfotograf Oskarshamn Tove Lundquist.
Hotell Corallen – bröllopslokal i Oskarshamn och även mitt favorithotell där jag alltid sover när jag fotograferar bröllop i stan!

Har ni beslutat er för att gifta er borgerligt i Oskarshamn? Hotell Corallen passar alldeles utmärkt till både vigsel och bröllopsmiddag för det mindre bröllopet och bjuder på en fantastisk vy över havet! Jag rekommenderar er att passa på att stanna några dagar och njuta av vad Oskarshamn har att erbjuda! Bröllopsbokning sker via telefon 0491-76 81 81 alternativt via mejl på info(at)hotelcorallen.se. Mer information finner ni på deras hemsida. Hotell Corallen har den stora fördelen att det ligger nära fina platser för era bröllopsporträtt, allra helst om ni vill ha dem nära havet.

Bröllop på Restaurang Badholmen, Oskarshamn. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Småland.
Bröllop på Restaurang Badholmen, Oskarshamn. Som många kanske har läst gick Badholmen i konkurs men det är alltså nya ägare från och med maj 2024 och det går fortfarande att boka bröllop på ön.

Några av mina personliga favoriter när det gäller kyrkor i Småland:

Bockara Träkyrka, Berga

Döderhults Kyrka, Oskarshamn

Granhults kyrka, Norrhult

Hossmo Kyrka, Ljungbyholm

Kalmar Slottskyrka – Slottet erbjuder brudpar dels kyrklig vigsel i Slottskyrkan och dels borgerlig vigsel i någon av dess vackra salar.

Kläckeberga kyrka, Kalmar

Mönsterås KyrkaMönsterås4 bröllopstips för er som skall ha ert bröllop i Småland

Porträtt på brudpar, bröllop Sofiero Slott. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Bild från kyrkan i Kalmar Slott, Bröllopslokal Småland.
Vackra detaljer i Kalmar Slottskyrka, SmålandSvartvitt foto på brudpar som gifter sig i Mönsterås kyrka. Brudgummens kostym kommer från Dressmann. Brudens klänning kommer från Sofia Moore.
Mönsterås Kyrka är stor och vacker och med ett ljusinsläpp som är en dröm för en bröllopsfotograf! Då fotografen ytterst sällan får använda sig av blixt under en kyrklig vigsel är stora fönster och bra ljus att föredra för att få fina bilder.  

Vackra platser för utomhusbröllop i Småland:

Ernemar, Oskarshamn

Gunnarsö, Oskarshamn

Havslätt, Oskarshamn

Hycklinge Hage, Oskarshamn

Kulbacken, Västervik

Oknö, Mönsterås

Rafshagen, Kalmar

Skanviks klippor, Västervik


Parfotografering inför bröllop, en så kallad Engagement session, på idylliska Gunnarsö, Oskarshamn som ligger i Småland. Fotograf är Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Oskarshamn och Småland.

Parfotografering på Gunnarsö i Oskarshamn tillsammans med Beltina och Hampus. Hör med er bokade bröllopsfotograf om hen erbjuder en parfotografering före bröllopet!

Planerar ni en borgerlig vigsel i Småland?

Börja med att ringa er kommun för att höra vilka vigselförrättare som erbjuds alternativt sök på Länsstyrelsen där alla vigselförrättare listas. En del vigselförrättare kan tänka sig att åka över kommungränserna också. En borgerlig ceremoni är helt utan religiösa inslag – det går dock att ha en kyrklig vigselförrättare på ett utomhusbröllop vilket många brudpar missar. Jag har skrivit ett inlägg med tips på vad ni bör tänka på vid planeringen av en utomhusvigsel.


Brudpar under en provfotografering inför deras bröllop i Småland. Foto av Tove Lundquist, bröllopsfotograf Oskarshamn.

Lövö – en vacker plats för brudparet som skall ha en provfotografering tillsammans med sin fotograf. Här med fantastiska Maria och Björn som gifte sig hösten 2017 i Mönsterås

Bröllopslokaler i Småland


Planerar ni bröllop i Småland och söker fotograf? I´m your girl! Stort fokus läggs på att få er att känna er bekväma framför kameran och fånga detaljer och älskade personer under er bröllopsdag. Läs på infosidan om bröllop för att se om jag är rätt fotograf för er. Ta även en titt på mina bröllopstips! Jag skriver bland annat om vad en First Look är, hur ni planerar ett klimatsmart bröllop samt hur en bäst planerar sina förberedelser. Läs gärna här om ni vill boka mig för ert bröllop i Kalmar!


Alicia och Joakim gifter sig på Öland 2023 och valde att ha sin parfotografering året före på den vackra platsen där Joakim växt upp – i Vånevik utanför Oskarshamn. Den tillhör för övrigt Döderhults socken – där jag också växte upp!Om Fotograf Tove Lundquist

(hon/henne)

Är en levnadsglad och bubblig västerbottning som är uppväxt i Oskarshamn. Har en stor passion för att berätta historier genom mina bilder. Nördar gärna in på bröllop, blommor och Sci-Fi.

Vi vill att du fotograferar vårt bröllop! Hur går vi tillväga nu?

Ett brudpar leker bröllopsleken "Skoleken# under ett citybröllop på High Court i Malmö. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist. Brudens kläder kommer från Skräddarhuset Malmö.

BRÖLLOPSFOTOGRAF I Småland MED FOKUS PÅ STORYTELLING OCH GENUINA KÄNSLOR

02.

Avtal, faktura och MASSOR av information!

När avtalet är påskrivet av oss alla tre och fakturan är betald är vi på G! Jag är experten ni inte visste att ni ville ha – vi kommer att gå igenom allt för att er dag skall bli precis som ni vill ha den!

03.

Bröllopsdagen är här! Wohoooo!

När jag fotograferar bröllop i Småland kommer jag alltid till orten dagen före. Efter att ni haft er parfotografering tillsammans med mig känns det som att vi känt varandra i evighet och att jag är en naturlig del av dagen, antingen har vi den i Småland dagen före bröllopet alternativt finns där möjlighet att ta den här i Skåne. Vi kommer att ha så kul!

04.

Bilderna är klara!

Tiden är inne att få se era bilder, jag tycker alltid att det är lika spännande att skicka iväg dem. Om ni själva vill fortsätter jag gärna att hålla kontakt. ♥


Att driva mitt företag med miljö och hållbarhet som ledord har alltid varit ytterst viktigt för mig och jag har prioriterat de leverantörer som jag anser dels har ett bra miljötänk både företagsmässigt och privat och dels har en hög kvalité på sina produkter.

Bröllopsporträtt vid den ensamma tallen i Haväng, vigseln skedde precis intill. Elopement bröllop till Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.
En vacker bröllopbukett i ljuva toner av gult skapad av floristerna på Bara Blommor i Malmö. Brudklänningen kommer från ERDEM i London. Foto: Tove Lundquist som arbetar som bröllopsfotograf i Skåne.
Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Malmö. .
En parfotografering tillsammans med brudpar intill Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.


Bästa tipsen på bröllopslokaler i Småland

Miljövänlig fotograf för bröllop i Småland
– främst på bröllopslokal i Oskarshamn och Kalmar

Fotografen tipsar om bra bröllopsfestlokal i Småland – Björnö Slott, Gränsö Slott, bröllop på Kalmar Slott och Villa Solbacken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *