Planerar ni ett bröllop på Öland?

Planerar ni att gifta er på er fantastiska bröllopslokal på Öland eller i en kyrka intill? I detta inlägg tipsar jag om vackra bröllopslokaler varav flera där ni även kan ha er utomhusvigsel.

RISKASTNING

Det finns många miljövänliga alternativ till riskastningen som sker efter vigseln!

läs mer

Info om bröllop

Vad säger brudparen?

Om fotografen
Bröllopslokal på Öland

Östra Sveriges vackra kust. En av alla fantastiska platser jag växt upp på. ♥ Älskar att fotografera bröllop hemmavid, jag kommer på ett kick!

Jag brukar sälja att valet av bröllopslokal, toastmasters samt fotograf är vad som definierar hela ert bröllop och bland det allra första ni bör bestämma er för. Fundera igenom vad som skulle passa just er. Är ni intresserade av slott, av mysiga gårdshotell, av bröllopslokaler vid havet? Om en jämför med många andra platser i Sverige så finns där relativt få bröllopslokaler på Öland. Har ni funnit bröllopslokalen med stort B och känner att både personal, läge och maten är grym? Tipsa gärna i kommentarerna om jag missat just er favorit!

Planerar ni bröllop och söker fler tips än bara när det gäller bröllopslokaler? Kika gärna in på mina bröllopstips där jag tipsar om allt från hur en kan tänka vid First Look, bröllopsporträtt och förberedelserna till tips om andra grymma bröllopsleverantörer i Sverige (såsom exempelvis florister på Öland), hur en bäst planerar ett klimatsmart bröllop och hur en väljer rätt bröllopsfotograf. Eller ännu bättre - boka mig som fotograf och ni har en engagerad och erfaren kunskapsbank med er hela dagen! ;) Lär känna mig här!


Söker ni efter en bröllopslokal på Öland? Kika in på Fotograf Tove Lundquists tipsinlägg! På bild: en bordsplacering fotat i svartvitt.

Få inspiration på vackra, dekorativa och ibland lite udda bordsplaceringar på min Pinterest


Tips på bröllopslokal på Öland

Allegården, Mörbylånga

Drottning Victorias Hotell & Vilohem, Borgholm

Ekerum Resort Öland, Borgholm

Eksgården, Färjestaden

Gammalsbygården, Degerhamn

Hotell Borgholm, Borgholm

Hotel Skansen, Färjestaden

Lundegård, Köpingsvik

Strand Hotell, Borgholm

Södviks Gästgivaregård, Löttorp

VIDA Museum och Konsthall, BorgholmFörlovningsfotografering i vackra Vånevik som ligger utanför Oskarshamn. Foto: Tove Lundquist som arbetar som bröllopsfotograf.
Alicia och Joakim under deras parfotografering inför bröllopet på ÖlandAvslappnat bröllop i Löttorp på Öland. Bruden har Luna Gown av By Malina Bridal, brudgummens bröllopskläder kommer från Jeansbolaget Oskarshamn, slipskungen samt MQ Market. MUA är Amanda på Embershine Official i Mönsterås, Bröllopsfotograf är Tove Lundquist. Florist är Buketten Oskarshamn.
Alicia och Joakim valde att gifta sig i vackra Källa gamla kyrka. Kronan är lånad av Källa hembygdsförening.Kyrkor på Öland

Borgholms kyrka, Borgholm

Källa gamla kyrka Öland, Källahamn - även kallad Källa Ödekyrka

Köpings kyrka, Köpingsvik

Persnäs kyrka, LöttorpSöker ni efter en bröllopslokal på Öland? Kika in på Fotograf Tove Lundquists tipsinlägg! På bild: Borgholms slottsruin som är en populär vigselplats om somrarna!
Borgholms slottsruin är en populär vigselplats om somrarna! Det finns möjlighet att gifta sig i ruinen även om ni bokar en annan bröllopslokal för själva bröllopsmiddagen - ni får dock vara beredda att i så fall dela på platserna.


Coola platser för utomhusbröllop på Öland;

Trollskogen, Byxelkrok

Borgholms Slott, Borgholm

Kapelludden, Borgholm

Gråborg och ruinen Sankt Knuts kapell, Färjestaden

Eketorps borg, Degerhamn

Äleklinta, Borgholms kommunMånga väljer att ha sitt bröllop på stranden - perfekt val för den som skall gifta på Öland. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i södra Sverige.

Många väljer att ha sitt bröllop på stranden - perfekt val för den som skall gifta på Öland! Mitt tips är att ha er bröllopslokal i närheten, allra helst om somrarna när det kan vara mycket turister på ön vilket gör att det kan bli många bilköer.

 

Planerar ni inför en borgerlig vigsel - prata med er bröllopslokal

Börja med att ringa er kommun för att höra vilka vigselförrättare som erbjuds. En borgerlig ceremoni är helt utan religiösa inslag - det går dock att ha en kyrklig vigselförrättare på ett utomhusbröllop vilket många brudpar missar. Diskutera igenom era förväntningar och önskemål med er bröllopslokal - kanske kan de hjälpa till med tips om vigselförrättare ni bör ta kontakt med.

Jag har skrivit ett inlägg med bra tips på vad ni bör tänka på vid planeringen av en utomhusvigsel.


Foto på brudpar under ett elopement bröllop i Haväng, Skåne. Bilder från vigseln vid den ensamma tallen. Fotograf: Tove Lundquist.

Varför inte välja er favoritplats ute i naturen för själva ceremonin och därefter en grym bröllopslokal för festen! 


Planerar ni bröllop på Öland?

Kika in på mina bröllopstips! Det är allt från hur en bäst planerar sina förberedelser, till vem som är rätt person för jobbet som toastmadame/toastmaster samt hur vi löser regn på er bröllopsdag.


Brudpar firar med champange efter deras bröllops ceremoni i Haväng, Skåne. Foto: Tove Lundquist.

Vilken slags bröllopsfotograf vill ni ha?

Ser ni fotografen som endast en i raden av alla era leverantörer? Då är jag inte rätt bröllopsfotograf för er – jag blir så mycket mer personligare än så. Jag är det bästa tredje hjulet ni kan ha!

Bröllopsdagen skall inte kännas som en enda lång fotosession utan jag är en naturlig del av bröllopsdagen och dokumenterar ögonblicken ni har tillsammans med era gäster, detta i kombination med avslappnade bröllopsporträtt.

Känner ni att jag som person och min expertis kan vara en tillgång under er dag - skicka en förfrågan så tar vi ett snack!

Skicka en förfrågan

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Bröllopsporträtt i Slottsträdgården under ett utomhusbröllop i Slottsparken. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Malmö, Skåne.
En parfotografering tillsammans med brudpar intill Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.

»OM MIG

Fotograf Tove Lundquist

Här tipsar jag om bröllopslokaler samt om vigselplatser för utomhusbröllop på Öland

»BLOGG

Tips på bröllopslokal på Öland - allt från mysiga bröllopslokaler såsom Södviks Gästgivaregård till ruiner för bröllop i Borgholm, Färjestaden