Planerar ni ett bröllop på Öland?

Här tipsar jag om bröllopslokaler samt om vigselplatser för utomhusbröllop

Planerar ni att gifta er på er fantastiska bröllopslokal på Öland eller i en kyrka intill? I detta inlägg tipsar jag om vackra bröllopslokaler varav flera där ni även kan ha er utomhusvigsel.

RISKASTNING

Det finns många miljövänliga alternativ till riskastningen som sker efter vigseln!

läs mer

Bröllopslokal på Öland

Östra Sveriges vackra kust. En av alla fantastiska platser jag växt upp på. ♥ Älskar att fota bröllop hemmavid, jag kommer på ett kick!

Jag brukar sälja att valet av bröllopslokal – samt fotograf – är vad som definierar hela ert bröllop och bland det allra första ni bör bestämma er för. Är ni intresserade av slott, av mysiga gårdshotell, av bröllopslokaler vid havet? Om en jämför med många andra platser i Sverige så finns där relativt få bröllopslokaler på Öland. Har ni funnit bröllopslokalen med stort B och känner att både personal, läge och maten är grym? Tipsa gärna i kommentarerna om jag missat just er favorit!

Planerar ni bröllop och söker fler tips än bara när det gäller bröllopslokaler? Kika gärna in på mina bröllopstips där jag tipsar om allt från hur en kan tänka vid First Look och bröllopsporträtt till tips om andra grymma bröllopsleverantörer i Sverige (såsom exempelvis florister på Öland), hur en bäst planerar ett klimatsmart bröllop och hur en väljer rätt bröllopsfotograf. Eller ännu bättre – boka mig som fotograf och ni har en engagerad och erfaren kunskapsbank med er hela dagen! ;) Lär känna mig här!

 

 

Söker ni efter en bröllopslokal på Öland? Kika in på Fotograf Tove Lundquists tipsinlägg! På bild: en bordsplacering fotat i svartvitt.

Få inspiration på vackra, dekorativa och ibland lite udda bordsplaceringar på min Pinterest

 

 

Tips på bröllopslokal på Öland

 

Allegården, Mörbylånga

Ekerum Resort Öland, Borgholm

Eksgården, Färjestaden

Gammalsbygården, Degerhamn

Lundegård, Köpingsvik

Strand Hotell, Borgholm

Hotel Skansen, Färjestaden

 

 

Kyrkor på Öland

Borgholms kyrka, Borgholm

Källa gamla kyrka Öland, Källahamn

Köpings kyrka, Köpingsvik

Persnäs kyrka, Löttorp

 

 

Många väljer att ha sitt bröllop på stranden - perfekt val för den som skall gifta på Öland. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i södra Sverige.

Många väljer att ha sitt bröllop på stranden – perfekt val för den som skall gifta på Öland. Tips är att ha er bröllopslokal i närheten, allra helst om somrarna när det kan vara mycket turister på ön.

 

Planerar ni inför en borgerlig vigsel – prata med er bröllopslokal

Börja med att ringa er kommun för att höra vilka vigselförrättare som erbjuds. En borgerlig ceremoni är helt utan religiösa inslag – det går dock att ha en kyrklig vigselförrättare på ett utomhusbröllop vilket många brudpar missar. Jag har skrivit ett inlägg med bra tips på vad ni bör tänka på vid planeringen av en utomhusvigsel. Diskutera igenom era förväntningar och önskemål med er bröllopslokal – kanske kan de hjälpa till med tips om vigselförrättare ni bör ta kontakt med.

 

 

 

Söker ni efter en bröllopslokal på Öland? Kika in på Fotograf Tove Lundquists tipsinlägg! På bild: Borgholms slottsruin som är en populär vigselplats om somrarna!

Borgholms slottsruin är en populär vigselplats om somrarna!

 

 

Coola platser för utomhusbröllop på Öland;

Trollskogen, Byxelkrok

Borgholms Slott, Borgholm

Kapelludden, Borgholm

Gråborg och ruinen Sankt Knuts kapell, Färjestaden

Eketorps borg, Degerhamn

Äleklinta, Borgholms kommun

 

 

Foto på brudpar under ett elopement bröllop i Haväng, Skåne. Bilder från vigseln vid den ensamma tallen. Fotograf: Tove Lundquist.

Varför inte välja er favoritplats för själva ceremonin och därefter en grym bröllopslokal för festen! 

 

 

Planerar ni bröllop på Öland?

Kika in på mina bröllopstips! Det är allt från hur en bäst planerar sina förberedelser, till vem som är rätt person för jobbet som toastmadame/toastmaster samt hur vi löser regn på er bröllopsdag.

Nina + Andreas

Porträtt under Golden Hour under ett utomhusbröllop på Ystad Saltsjöbad i Ystad, Skåne. Bröllopsfotograf var Tove Lundquist.

"Tove är en genuin person med stark karaktär och med ett tydligt konstnärskap som brinner för det hon gör. Med sin sprudlande energi och glada personlighet gör hon verkligen sitt yttersta för att man ska känna sig trygg och bekväm med ”situationen”.

Vi hade förmånen att ha med Tove under en lång period av vår resa, då vi träffade Tove första gången lite mer än ett år innan vår bröllopsdag. Tove tog sig tid att lära känna oss och kom med mycket bra inspel, tips och idéer under resans gång och detta bidrog till att vårt bröllop blev så mycket mer än vad vi hade kunnat drömma om.

Tove lyckades fånga alla våra känslor denna dag och bilderna förmedlar verkligen hela dagens känsloregister."

– Ystad Saltsjöbad

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT

Tips på bröllopslokal på Öland samt ruiner för bröllop i Borgholm, Färjestaden