Har du precis hittat hit? Vad kul, välkommen! Jag jobbar som ni säkert redan uppfattat som bröllopsfotograf men i det här inlägget vill jag att ni skall lära känna mig lite bättre på det personliga planet. Många av mina brudpar har läst min blogg och lika mycket som jag vill lära känna er, lika mycket vill jag att ni skall lära känna mig!

1. Jag är ursprungligen från Umeå men flyttade runt väldigt mycket under de första 29 åren av mitt liv då jag bodde i 10 olika städer på två kontinenter och jag slutade räkna när flyttlasset hade packats 19 gånger. I am a globetrotter by heart! ♥ Älskar att resa och vara i rörelse – nya outforskade städer är bland det bästa jag vet. Nu har jag lyckats bo i samma stad – och lägenhet! – i över tio år. Galet.

2. Min främsta barndomsstad är Oskarshamn där jag bodde mellan 5-10 års ålder samt då jag var 13-18 år. Praktiskt taget hela min skoltid spenderades i denna underbara hamnstad. Oskarshamn är hemma för mig, jag åker till Småland så ofta jag kan! Mellanstadiet spenderade jag i Guinea-Bissau, ett land som jag hyser en stor kärlek till.

3. Första staden i mitt hjärta är dock Luleå. Vackra, underbara Luleå där jag tillbringat de flesta somrar i det stora gröna huset på Storstigen hos farmor och farfar, jag bodde dessutom hos farmor under två år när resten av familjen flyttade till Malmö och jag inte kände mig färdig med Norrbotten. Storstigen är det enda hem som varit konstant i mitt hattande genom åren, det såldes när min älskade farmor gick bort 2013. ♥ #familyfirst

4. Jag mötte min man när vi båda pluggade på Österlens Folkhögskola i Tomelilla, det tog dock fyra år innan vi insåg att det var vi. ♥ Firar 19 år tillsammans i år, varav endast 6 år som gifta ha ha! Läs mer om min familj här! Ni kommer förmodligen träffa på Thomas då han ofta hakar på när jag fotograferar mina bröllop – vanligtvis som chaufför, ibland som assistent och ibland som Second Shooter.

5. Havet gör mig hel och jag misstrivs när jag bor långt ifrån.

6. Jag är en riktig nattuggla, sitter gärna uppe på nätterna och jobbar. Eller ligger i soffan framför en bra tv-serie. Vilka ser ni nedan!

7. När jag hittar en ny låt jag gillar tenderar jag att lyssna på den cirka tiotusen gånger i rad. Thomas har lust att kicka ut mig ibland ha ha! Det bästa av allt är när någon av kidsen – vanligtvis Tyra – gillar samma, då kan vi reta honom ihop! ;) Lyssna gärna på min Spotify-lista som ni finner nedan!

8. Trots att jag är från vackra, snöiga Västerbotten är jag en sommarflicka i själ och hjärta. Jag uppskattar varje årstid men innerst inne önskar jag att jag bodde på varmare breddgrader. Får dock ej med mig maken. ♥

 

Jag inser att jag använt mig väldigt mycket av ♥ idag! Mer om mig kan ni läsa nedan!

 

Fyra ställen där jag stortrivs:
1. På resande fot
2. På intressanta föreläsningar
3. I soffan med en god bok & en kopp thé
4. I familjens och goda vänners sällskap ♥

 

Fyra orter jag bott på:
1. Luleå
2. Boden
3. Västerås
4. Tomelilla

 

Fyra favorit-maträtter:
1. Tacos
2. Guineanska pannkakor
3. Vegetarisk lasagne med spenat och champinjoner
4. Thomas hemgjorda vegetariska pizza med massor av vitlök

Fyra ställen jag vill åka till (eller tillbaka till):
1. Kreta – se bilder här!
2. Lissabon – älskar den staden! Bodde där ett par veckor som 10-åring
3. Zanzibar och Kapstaden – fantastiska ställen! Kapstaden var dock lite för kall för mig
4. Vart som helst i Australien och på Nya Zeeland – har aldrig rest på den sidan jorden

 

Fyra platser jag har semestrat på:
1. London, UK
2. Banjul, Gambia
3. Funchal, Madeira
4. Marrakech, Marocko

 

Kul anekdot! När vi bodde i Bissau åkte vi alltid hem till Sverige om somrarna och ena året tog vi vägen förbi Kanarieöarna. Jag gjorde inget annat än att frysa i två dagar! Kommer fortfarande ihåg taxifärden in från flygplatsen – fönstret var öppet, chauffören pratglad och min enda tanke hela vägen var hur han kunde sitta där utan att frysa? Hur, hur, hur?! Där satt jag och hackade tänder! Hur varmt det var? Som ett sommarvarmt Sverige ha ha! ;) Jag var ju van vid den västafrikanska värmen, inte undra på att jag tyckte det var kallt! ♥

Fyra filmer jag kan se om och om igen:
1. Deer Hunter
2. Dirty Dancing
3. Borta med Vinden
4. Sagan om Ringen-Triologin

 

Fyra TV-program jag gillar att titta på:
1. Westworld
2. The Walking Dead + Fear the Walking Dead
3. Whedonverse! Främst Buffy the Vampireslayer & Angel
4. Grand Hotel och Las chicas del cable – två grymma spanska serier! En annan riktigt bra serie är Miss Fisher’s Murder Mysteries som ni också kan finna på Netflix, Handmaid’s Tale är helt fantastiskt, likaså Big Little LiesLa Femme Nikita från 90-talet är också väldigt bra, Felicity är en annan favorit. Och icke att förglömma – Gilmore Girls! ♥

 

Jag älskar att titta på filmer och tv-serier med starka kvinnor! För den som tycker att jag är helt knäpp och knasig och inte alls uppfattar Scarlett i Borta med vinden som en stark kvinna – läs denna artikel! Hade inte kunnat uttrycka det bättre själv!

Två böcker jag kan läsa om och om igen:
1. Böckerna om Ayla – J. Auel
2. Comédia Infantil – Henning Mankell

 

Fyra favoritartister 
1. Bob Marley
2. Bad Religion
3. The Ramones
4. Madonna var min främsta idol som liten – och med alla rätta! Loreena McKennitt har en grym röst. Och Cindi Lauper. Hon är mycket bättre än vad jag insåg på det glada 80-talet. Och Sia – henne lyssnar jag väldigt mycket på. Och Lady Gaga. Finns så många fantastiska kvinnliga artister! ♀ Tipsa mig gärna om dina egna favoriter i kommentarsfältet! Några av mina favoriter finner ni här: Spotify.

Fyra jobb jag haft:
1. Fotograf
2. Butiksbiträde på Domus
3. Arbetsmyra på Systembolaget
4. Butiksbiträde i bodensisk affär med massor av prylar i.

 

Fyra utbildningar jag gått:
1. U-landskunskap
2. Socialantropologi
3. Visuell kommunikation
4. Ursprungsbefokningskunskap

COMMENTS