Pool på Creta Palm Resort i Kato Stalos utanför Chania - Kreta, Grekland. Foto: Tove Lundquist, fotograf i Malmö.
Jag älskar att bada – men gör det på tok för sällan!


Fotograf Tove Lundquist – vem är det? Jag jobbar som ni säkert redan uppfattat som bröllopsfotograf men i det här inlägget vill jag att ni skall lära känna mig lite bättre på det personliga planet. Många av mina brudpar har läst min blogg och lika mycket som jag vill lära känna er, lika mycket vill jag att ni skall lära känna mig! Mer info finner ni under Tove Lundquist.

1. Jag är ursprungligen från Björkarnas Stad Umeå där mina föräldrar möttes på universitetet en vacker dag i början på 70-talet. Kärleken började spira och jag föddes ett par år senare. Familjen flyttade runt väldigt mycket på grund av släkten (bästa anledningen! ♥) och under de första 29 åren av mitt liv hann jag bo i 10 olika städer på två kontinenter och jag slutade räkna när flyttlasset hade packats 19 gånger. I am a globetrotter by heart! ♥ Älskar att resa och vara i rörelse – nya outforskade städer är bland det bästa jag vet. Nu har jag lyckats bo i samma stad – och lägenhet! – i över sexton år. Galet.

2. Min främsta barndomsstad är Oskarshamn där jag bodde mellan 5-10 års ålder samt då jag var 13-18 år. Praktiskt taget hela min skoltid spenderades i denna underbara hamnstad. Oskarshamn är hemma för mig, jag åker till Småland så ofta jag kan! Mellanstadiet spenderade jag i Guinea-Bissau, ett land som jag hyser en stor kärlek till.

3. Första staden i mitt hjärta är dock Luleå. Vackra, underbara Luleå där jag tillbringat de flesta somrar i det stora gröna huset på Skurholmen hos farmor och farfar, jag bodde dessutom hos farmor under två år när resten av familjen flyttade till Malmö och jag inte kände mig färdig med Norrbotten. Storstigen är det enda hem som varit konstant i mitt hattande genom åren. Det är platsen för min fars födelse och såldes när min älskade farmor gick bort 2013. ♥ #familyfirst

4. Jag mötte min make Thomas när vi båda pluggade på Österlens Folkhögskola i Tomelilla, det tog dock fyra år innan vi insåg att det var vi. ♥ Firar 20 år tillsammans i början av 2020, varav endast 7 år som gifta ha ha! Läs mer om min familj här! Ni kommer förmodligen träffa på Thomas då han ofta hakar på när jag fotograferar mina bröllop – vanligtvis som chaufför, ibland som assistent och allt oftare som Second Shooter. Ni kommer att märka att han och jag trivs väldigt bra ihop, skrattar och skämtar ofta. Han är en av de bästa personerna jag vet. ♥

5. Havet gör mig hel och jag misstrivs när jag bor långt ifrån.

6. Jag är en riktig nattuggla, sitter gärna uppe på nätterna och jobbar. Eller ligger i soffan framför en bra tv-serie. Vilka ser ni nedan!

7. När jag hittar en ny låt jag gillar tenderar jag att lyssna på den cirka tiotusen gånger i rad. Thomas har lust att kicka ut mig ibland ha ha! Det bästa av allt är när någon av kidsen – vanligtvis Tyra – gillar samma, då kan vi reta honom ihop! ;) Lyssna gärna på min Spotify-lista som ni finner nedan!

8. Trots att jag är från vackra, snöiga Västerbotten är jag en sommarflicka i själ och hjärta. Jag uppskattar och tycker om varje årstid men innerst inne önskar jag att jag bodde på varmare breddgrader igen. Får dock ej med mig maken. ♥

9. Älskar sol, värme, färgen gul, palmer, sukuletter och annat kul som får mig att längta till sydligare breddgrader.

Jag inser att jag använt mig väldigt mycket av ♥ idag! Mer om mig kan ni läsa nedan!Konst i ett privathus i Luleå av Ingemar Callenberg, konstnär i Luleå. Foto: Tove Lundquist.

Väggtavla i Luleå skapad av min farmors bror Ingemar Callenberg. Den var helt fantastisk och föreställde min farmor och farfars olika personligheter. Detta var farfars sida av väggen. ♥Fyra ställen där jag stortrivs:
1. På resande fot
2. På intressanta föreläsningar
3. I soffan med en god bok & en kopp thé
4. I familjens och goda vänners sällskap ♥

Fyra orter jag bott på:
1. Luleå
2. Boden
3. Västerås
4. Tomelilla

Fyra favorit-maträtter:
1. Tacos
2. Guineanska pannkakor
3. Thomas gryta med Bœuf bourguignon
4. Min hemgjorda vegetariska pizza med massor av vitlök

Fyra ställen jag vill åka till (eller tillbaka till):
1. Kreta – se bilder här!
2. Lissabon – älskar den staden! Bodde där ett par veckor som 10-åring
3. Zanzibar och Kapstaden – fantastiska ställen! Kapstaden var dock lite för kall för mig ha ha!
4. Vart som helst i Australien och på Nya Zeeland – har aldrig rest på den sidan jordenVy från hustak i Stone Town, Zanzibar - Tanzania. Bilden togs 1997. Fotograf är Tove Lundquist.

Vy över Stone Town på Zanzibar, 1997 under en tre månaders resa till Östra och Södra Afrika. Fyra platser jag har semestrat på:
1. Dakar, Senegal
2. Banjul, Gambia
3. Funchal, Madeira
4. Marrakech, Marocko

Kul anekdot! När vi bodde i Bissau åkte vi alltid hem till Sverige om somrarna och ena året tog vi vägen förbi Kanarieöarna. Jag gjorde inget annat än att frysa i två dagar! Kommer fortfarande ihåg taxifärden in från flygplatsen – fönstret var öppet, chauffören pratglad och min enda tanke hela vägen var hur han kunde sitta där utan att frysa? Hur, hur, hur?! Där satt jag och hackade tänder! Hur varmt det var? Som ett sommarvarmt Sverige ha ha! ;) Jag var ju van vid den västafrikanska värmen, inte undra på att jag tyckte det var kallt! ♥


Fyra filmer jag kan se om och om igen:
1. Deer Hunter
2. Dirty Dancing
3. Borta med Vinden
4. Sagan om Ringen-Triologin

Fyra TV-program jag gillar att titta på:
1-4. Supernatural, Westworld och Lost. The Walking Dead. Whedonverse! Främst Buffy the Vampireslayer & Angel. Grand Hotel och Las chicas del cable – två grymma spanska serier! En annan riktigt bra serie är Miss Fisher’s Murder Mysteries som ni också kan finna på Netflix, Handmaid’s Tale är helt fantastiskt, likaså Big Little LiesLa Femme Nikita från 90-talet är en stor favorit, Felicity är en annan. Och icke att förglömma – Gilmore Girls! ♥

Jag älskar att titta på filmer och tv-serier med starka kvinnor! För den som tycker att jag är helt knäpp och knasig och inte alls uppfattar Scarlett i Borta med vinden som en stark kvinna – läs denna artikel! Hade inte kunnat uttrycka det bättre själv! Filmen i sig är ytterst problematisk ur ett historiskt perspektiv där de förskönar slaveriet i mina ögon, men karaktären Scarlett ur ett feministiskt? Suverän!

Fyra böcker jag kan läsa om och om igen:
1. Sandslottet av André Brink
2. Böckerna om Ayla – J. Auel
3. Comédia Infantil – Henning Mankell
4. Liftarens Guide till Galaxen – Douglas AdamsÄlskar att förkovra mig och vinterhalvåret spenderas gärna framför olika kurser! Fyra favoritartister (SORRY!! kan inte bara välja 4. Heeeeelt omöjligt!)
1. Bob Marley, Bob Marley, Bob Marley
1.1 Västafrikansk musik och portugisisk fado
2. Punk: Bad Religion, The Ramones och Green Day ligger alla på topp tre
2.1 Hårdrock: Magnum, Helloween och Iron Maiden
3.1 Det går ju inte att lämna Queen och Dire Straits utanför.
3.2 Eller all fantastisk 80-tals musik! Alphaville, Trance Dance och Style – det ni, det är bra poppig diskmusik!
4. Madonna var min främsta idol som liten – och med alla rätta! Loreena McKennitt har en grym röst. Och Cindi Lauper. Hon är mycket bättre än vad jag insåg på det glada 80-talet. Mina främsta favoriter idag är Pink, Taylor Swift och Sia – de lyssnar jag, Tyra och Thomas väldigt mycket på här hemma. Och Lady Gaga. Finns så många fantastiska kvinnliga artister! Tipsa mig gärna om dina egna favoriter i kommentarsfältet! Några av mina favoriter finner ni på min lista som bara växer sig större… och större! Spotify

Fyra jobb jag haft:
1. Fotograf
2. Butiksbiträde på Domus
3. Arbetsmyra på Systembolaget
4. Butiksbiträde i bodensisk affär med massor av prylar i.

Fyra utbildningar jag gått:
1. U-landskunskap
2. Socialantropologi
3. Visuell kommunikation
4. UrsprungsbefokningskunskapBild på grusväg ute vid Lövö, Oknö som ligger utanför Mönsterås.

Småland ♥