Nu är det dags att nörda till det lite igen och visa några bilder från mina 85mm,jag har haft flera med varierande bländare. De tillhör mina favoriter främst för dess gudomliga bokeh samt att skärpan brukar vara klockren. Jag kommer väldigt lätt in i perioder där jag enbart använder ett objektiv under flera veckor och mitt största problem med 85:orna är att jag tenderar att glömma bort hur jäkla bra de är mellan gångerna. När jag tittar igenom äldre bilder på hårddiskarna ser jag dock att jag fotograferat praktiskt taget hela sommaren 2013 med 85:an. Den är helt enkelt grym som porträttobjektiv. Det är dessutom ganska skönt att ha möjlighet att stå en bit bort när ungarna plaskar i vattnet. ;-)

Är ni själva på jakt efter ett nytt objektiv? Ett tips är att kika in på detta inlägg där jag tipsar om sajter där en finner bilder tagna med vissa objektiv och kameror. Flickr är som kanske framgått tidigare en personlig favorit. Nedan finner ni ett par av mina privata bilder som är tagna med detta objektiv, främst från mina 365-bilder.

Inlägg om min kamerautrustning:

Del I: 50mm
Del II: 85mm
Del III: 35mm
Del IV: 45mm Tilt-Shift
Del V: 100mm makro


Morgonpromenad i Malmö. Foto: Tove Lundquist, Canon Mark3 + 85mm.

Tyra under en av våra morgonpromenader, Malmö. Brännvidden gör att jag kan låta henne påta en bit bort utan att hon upplever mig vara för påträngande men det genererar även väldigt fina close-up porträtt. Här kan ni läsa mer om hur jag tänker under en fotografering.

Svartvitt konstnärligt fotografi på Österlen. Foto: Tove Lundquist, verksam fotograf i Malmö, Skåne.

Detta är en av mina 365-favoriter – svartvit, brusig och med ovanlig fokus. Yum! Två av mina favoritpersoner kikar ut genom fönstret och undrar vad fotogalningen ska hitta på nu. <3 

Tove Lundquist, fotograf i Malmö, fotograferar Projekt 365 som går ut på att man tar en bild om dagen under ett år.

Tyra på lekparken, Malmö. Jag gillar att berätta historier med hjälp av skärpedjup och 85:an ger en väldigt fin separation av bakgrunden. 

Lifestyle fotografering vid Falsterbo, Skåne. Familjefotografering. Foto: Tove Lundquist.

På väg att ta ett dopp vid Falsterbo, 2-åriga Tyra och jag kom på efterkälken. 

vv

Staket vid Pildammsparken, Malmö. Bilden är tagen specifikt för Flickr-temat Fence Friday. Superkul tema anser jag, maken däremot suckar var gång jag ser ett staket när kameran är med. ;-) Som jag skrivit i detta inlägg om 365-projektet gillar jag att dokumentera staket av allehanda olika slag.

Parfotografering på Österlen. Foto: porträttfotograf Tove Lundquist.

I ett kylslaget och rosaskimrande väder fotograferade jag dessa kärleksfulla tu under en Beloved session på Österlen.

Gravidfotografering vid Västra Hamnen, Malmö. Foto: fotograf Tove Lundquist.

Annas ljuvliga mage under en gravidfotografering i Västra Hamnen, Malmö. Fler bilder från den sessionen finner ni i detta blogginlägg.

Kärleksfullt par i solnedgång, bröllopskläder i vintage. Plats är Ullstorps Stugor, smyckesdesigner Stjernhem Desig, fotograf är Tove Lundquist.

Jag, Tomas och Johanna från Stjernhem Design hade ett ljuvligt ljus under vår vintage fotoshoot hos Ullstorps Stugor.

Vintage bröllop på Vitemölla strand utanför Kivik, Österlen. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf på Österlen.

Det kliade lite i fingrarna på både mig och Johanna så vi drog till Vitemölla strand utanför Kivik för att ta några bilder i solnedgången. Slutresultatet ser ni här.85mm

* Detta inlägg är inte sponsrat.