Kärleksfullt och glädjefullt fotografi på ett brudpar under deras pre-shoot i Malmö. Fotograf är Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.

Provfotograferingen vi gör inför ert bröllop är mycket uppskattat, dels lär vi känna varandra på ett naturligt sätt och dels checkar vi av var ni är i er bröllopsplanering. Jag älskar att följa mina brudpar i livet – här har ni Nina och Andreas resa i form av parfotograferingen 2018, bröllopet i Ystad året efter, första barnet under pandemin samt andra barnet ett par år senare. Det är nu sex år sen vi träffades för första gången. ♥


Vill ni boka mig som fotograf till ert bröllop?

Vad roligt! Vi kommer att spendera många timmar ihop under er bröllopsdag och jag vill att vi lär känna varandra lite bättre – det brukar generera att vi alla blir lite mer avslappnade under själva bröllopsdagen. Ni ska känna er helt trygga med mig som er fotograf! Då många av mina brudpar kommer från andra delar av landet har jag valt att ha ett bröllopsmöte genom antingen videosamtal eller telefon, föredrar ni e-mail sköter vi kontakten så istället.

Måste vi ha ett bröllopsmöte före vi bokar dig?

Nej, absolut inte – det är inget måste. Faktum är att mina brudpar sällan väljer att ha ett bröllopmöte då de upplever att de fått så bra information redan före bokning – dels om vem jag är och dels hur själva bokningsprocessen går till. Själv brukar jag sällan efterfråga det då mina brudpar tenderar att skriva mycket om sin relation samt bröllopsplaneringen i sina förfrågningar.

Jag är själv en social person som kommer överens med alla oavsett ålder och jag upplever att mina par är likadana. Känner ni att det räcker med att träffas under er Engagement session eller på själva bröllopsdagen fungerar detta alldeles utmärkt. Däremot följer jag er gärna på Instagram.


Vi vill ha ett planeringsmöte med dig – vad kommer vi att prata om?

För att jag skall kunna lära känna er lite bättre skulle det vara bra om ni förbereder er lite inför vårt planeringsmöte. I många fall får jag långa, fina berättelser redan vid förfrågan om vilka ni är, hur ni träffades, hur kärlek uppstod och hur ni planerat era bröllop men annars vill jag att ni berättar lite om er själva i ett e-mail, om era intressen och personligheter. Hur träffades ni?

Jag vill också veta lite mer om ert bröllop – vad ni har för vision, om ni har något speciellt tema etcetera och ni kommer att få en detaljerad checklista som tipsar om vad som kan vara viktigt att planera in redan före bröllopet. Vi kommer bland annat att gå igenom schemat för dagen och vad ni har för önskemål när det gäller bilder. Vi planerar så att alla ögonblick ni vill ha fångas på bild!


Vad gör vi under ett planeringsmöte inför ert bröllop. Foto: Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Malmö.

Karina och Johan bor i Stockholm till vardags och träffade mig för första gången under deras Engagement session dagen före bröllopet.

Parfotografering

Alla brudpar hittills har valt att tacka ja till den parfotografering som erbjuds vid bokning och där går vi naturligt igenom hur ni planerat ert bröllop, det är också nu vi oftast träffar varandra för första gången. Den går att förlägga när ni själva vill i tid – en del har valt att ha den året före för att kunna använda bilderna till inbjudningskort, Save The Date kort samt oftast till hemsidan för gästerna. En del vill ha den lite närmare inpå bröllopet.

Om ni bor utanför Skåne har vi fotograferingen i samband med bröllopet alternativt om ni kommer ned till Malmö före. Ni kommer att få en guide med tankar kring plats, kläder och annat. Läs även gärna: Vägen mot en lyckad Engagement session!

Checklista

Ni får en detaljerad checklista i ett tidigt skede och då de initiala planerna ibland ändras under tidens gång återkopplar vi under bröllopsveckan.


Parfotografering inför bröllop, en så kallad Engagement session, i idyllisk småländsk skärgård. Foto: Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf Malmö.

Fotograferingen sker på en plats vi väljer ut tillsammans, vanligtvis på ett ställe som betyder något för er. 

Vill ni ha ert planeringsmöte innan bokning?

Självklart träffas vi om ni vill känna er för, jag vill dock påminna om att er bröllopsdag inte är bokad förrän avtalet är påskrivet och bokningsavgiften är betald. Jag preliminärbokar ej brudpar utan så länge vi klickar och har gemensamma värderingar så är det first come, first served som gäller. ♥


Att driva mitt företag med miljö och hållbarhet som ledord har alltid varit ytterst viktigt för mig och jag har prioriterat de leverantörer som jag anser dels har ett bra miljötänk både företagsmässigt och privat och dels har en hög kvalité på sina produkter.

Bröllopsporträtt vid den ensamma tallen i Haväng, vigseln skedde precis intill. Elopement bröllop till Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.
En vacker bröllopbukett i ljuva toner av gult skapad av floristerna på Bara Blommor i Malmö. Brudklänningen kommer från ERDEM i London. Foto: Tove Lundquist som arbetar som bröllopsfotograf i Skåne.
Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Malmö. .
En parfotografering tillsammans med brudpar intill Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.


Fotograf Tove Lundquist

Planeringsmöte inför bröllopet – vad pratar vi om?

Boka ett bröllopsmöte med Fotograf Tove Lundquist