Att välja en bröllopsbåge till ert bröllop!

Triptyk i färg på Ystad Saltsjöbads bröllopsbåge som de dekorerar till brudparen. Florist är Elins Blomsterglädje. Fotograf är Tove Lundquist.
YSB erbjuder sina brudpar en lite mörkare bröllopsbåge i trä - se den in action på Sofi och Anils bröllop!

Varför ha en bröllopsbåge?

Planerar ni bröllop? Letar ni runt bland bröllopsbloggarna för att se vilka traditioner och trender som passar just er två? Känner ni att ni vill ha något mer levande än en minimalistiskt och avskalad vigselplats? Passa då på att dekorera er vigselplats med en vacker bröllopsbåge för att skapa en mer personlig touch! En bröllopsbåge går att ha både under en inomhus- samt utomhusvigsel.

Mitt främsta tips är att basera urvalet av blommor på vad ni två själva tycker om samt välja ut dem i samråd med er florist för att bågen skall bli så klimatsmart som möjligt. En utbildad florist är väl insatt i vilka blomster som är i säsong just under ert bröllopsdatum, ni kan också dekorera den lite enklare med endast ett tyg alternativt en blandning av blommor och tyg. Jag rekommenderar er att tänka på att inte göra bröllopsbågen för otymplig och stor för då kan det vara svårt att flytta in den till honnörsbordet efter vigseln. En snygg vigselbåge skall naturligtvis användas hela dagen! Om ni inte har möjlighet att ha den i bröllopslokalen under själva middagen så är ett tips att ställa den precis vid sidan av som en del av ett Photo Booth eller som bakgrund vid porträtten.

Nedan finner ni ett par exempel - fler finner ni på min Pinterest board för bröllopsbågar.Blomsterbåge i två delar från Blomsterkollektivet som drivs av de tre drivna kvinnorna Lisa, Mia och Britta här i Skåne. Om ni beställer en vigselbåge i god tid kan de till och med odla specifika blommor till just er.Hur ser en blomsterbåge ut?

En bröllopsbåge kan komma i många olika former samt material, vanliga former är rektangulära samt runda och materialet är ofta i trä eller metall. Hör med er bröllopslokal om ni kan hyra där, alternativt brukar de finnas att hyra genom florister eller varför inte er bröllopskoordinator?

Har ni inte tagit med en båge i er bröllopsbudget och känner att ni hellre lägger pengarna på annat? Med enkla medel kan ni bygga en själv genom att exempelvis köpa trästolpar från Ikea och dekorera antingen med blommor från floristen alternativt vad ni plockat själva genom självplock eller i naturen. Kika in på Naturvårdsverket för att se vilka blommor som är fridlysta och inte får plockas hur som helst. Billigare tyg kan ni finna på tygaffärer.


Strandbröllop på Ystad Saltsjöbad som är en bröllopslokal i södra Skåne. Foto: Tove Lundquist.
Barfotabröllop på en strand i södra Skåne där brudparets vigselbåge var dekorerade med både tyg samt blommor

Molly och Johan hade valt att beställa två stycken större trädbuskar från Gouteva för att rama in vigselplatsen under sin inomhusvigsel på High Court i Malmö istället för en mindre bröllopsbåge.

dela

Comments Expand -
Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist.

»OM MIG

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf i Malmö, Skåne
- med fokus på genuina känslor och storytelling.

»BLOGG