Att välja en bröllopsbåge till ert bröllop!

Triptyk i färg på Ystad Saltsjöbads bröllopsbåge som de dekorerar till brudparen. Florist är Elins Blomsterglädje. Fotograf är Tove Lundquist.
Spahotellet Ystad Saltsjöbad erbjuder sina brudpar en lite mörkare bröllopsbåge i trä - se den in action på Sofi och Anils samt Nina och Andreas bröllop!

Varför ha en bröllopsbåge på bröllopet?

Planerar ni bröllop? Letar ni runt bland bröllopsbloggarna för att se vilka traditioner och trender som passar just er två? Känner ni att ni vill ha något mer levande än en minimalistiskt och avskalad vigselplats? Passa då på att dekorera er vigselplats med en vacker bröllopsbåge för att skapa en mer personlig touch! En bröllopsbåge går att ha både under en inomhus- samt utomhusvigsel.

Mitt främsta tips är att basera urvalet av blommor på vad ni två själva tycker om samt välja ut dem i samråd med er florist för att bågen skall bli så klimatsmart som möjligt - en utbildad och erfaren florist är väl insatt i vilka blomster som är i säsong just under ert bröllopsdatum. Ni kan också välja att dekorera den lite enklare med endast ett tyg alternativt en blandning av blommor och tyg. Valet av tyg, dekorationer samt blommor på bröllopsbågen speglar känslan för bröllopet och skiljer sig något åt beroende på vilken typ av bröllop ni vill planerar.

Jag rekommenderar er att tänka på att inte göra bröllopsbågen för otymplig och stor för då kan det vara svårt för personalen att flytta in den till honnörsbordet efter vigseln. En snygg vigselbåge skall naturligtvis användas hela dagen! Om ni inte har möjlighet att ha den i bröllopslokalen under själva middagen så är ett tips att ställa den precis vid sidan av ingången som en naturlig del av ett Photo Booth, bordet med kamera och gästbok eller som en fin bakgrund vid porträtten.

Nedan finner ni ett par exempel - fler tips hittar ni på Pinterest och moodboarden för bröllopsbågar.Blomsterbåge i två delar från Blomsterkollektivet som drivs av de tre drivna kvinnorna Lisa, Mia och Britta här i Skåne. Om ni beställer en vigselbåge i god tid kan de till och med odla specifika blommor till just er.Hur ser en blomsterbåge ut?

En bröllopsbåge kan komma i många olika former samt material, vanliga former är rektangulära samt runda och materialet är ofta i trä eller metall. Hör med er bröllopslokal om ni kan hyra där, alternativt brukar de finnas att hyra genom florister eller varför inte er bröllopskoordinator? Ska ni gifta er här i Skåne? Tips är att hyra vigselbåge/blombåge hos J.A. weddings, Jenny har för övrigt en massa annat kul för uthyrning så jag rekommenderar verkligen en titt på hennes utbud. Hör med er florist om hen kan hjälpa er, jag vet att exempelvis Kullafloristen erbjuder vigselbågar och hon är fantastiskt duktig och har dessutom ett bra miljötänk.Vill ni göra en bröllopsbåge själva?

Har ni inte tagit med en båge i er bröllopsbudget och känner att ni hellre lägger pengarna på annat? Med enkla medel kan ni bygga en själv genom att exempelvis köpa trästolpar från Ikea och dekorera antingen med blommor från floristen alternativt vad ni plockat själva genom självplock eller i naturen. Kika in på Naturvårdsverket för att se vilka blommor som är fridlysta och inte får plockas hur som helst. Tyg av olika kvalité och kostnad kan ni finna på tygaffärer.


Strandbröllop på Ystad Saltsjöbad som är en bröllopslokal i södra Skåne. Foto: Tove Lundquist, blomsterarrangemangen på blomsterbågen är Elins Blomsterglädje i Ystad.
Nina och Andreas barfotabröllop på Ystad Saltsjöbad i södra Skåne där brudparets vigselbåge var dekorerade med både tyg samt blommor - även dessa skapades av Elins Blomsterglädje

Molly och Johan hade valt att beställa två stycken större trädbuskar från Gouteva för att rama in vigselplatsen under sin inomhusvigsel på High Court i Malmö istället för att använda sig av en mindre bröllopsbåge.

dela

Comments Expand -
Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist.

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf i Malmö, Skåne
- med fokus på genuina känslor och storytelling.

»BLOGG