Förberedelser av brud och brudgum – tips inför bröllop!

Brudens förberedelser inför bröllop på Radisson Blu Metropol Hotel, Helsingborg. MUA är Cecilia Tram - Beautyfreak. Tove Lundquist är bröllopsfotograf.

Brudens förberedelser på Radisson Blu Metropol Hotel i Helsingborg, Skåne. MUA är Cecilia Tram. 

 

Nu är det dags för ytterligare ett av mina bröllopstips – denna gång gäller det förberedelser av brud och brudgum! Först och främst – se till att det finns bra möjligheter till naturligt ljus i rummet ni skall göra er i ordning i, det gör stor skillnad för era bilder. Fönsterljus for the win! Stora fönster men även ljusa vita väggar och neutrala färger i rummet är fördelaktigt. Håll gärna ytan kring fönster fri från saker då bröllopsfotografen ni bokar – om hen använder sig av naturligt ljus – förmodligen vill använda sig av dem i fotograferandet av exempelvis detaljer. Ta gärna en överblick över rummet ni valt – finns där saker som ni inte vill få med i era bilder? Får alla plats eller kommer rummet att kännas lite trångt?

 

Brudtärnor under förberedelser av brud på ett bröllop i Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.

Förberedelser i Norrgavelhuset, Örum 119 på Österlen

 

För att få bästa resultatet från själva påklädningen av brudklänning, slöja, skor samt kostym och slips/fluga rekommenderar jag att de personer som skall vara med under förberedelserna skall vara omklädda. Om ni har köpt speciella morgonrockar föreslår jag att ni tar några bilder på er tillsammans innan ni alla klär på er. Ska fotografen fånga bådas förberedelser? Har ni era förberedelser på olika platser eller gör ni er i ordning på samma? Eller till och med samma rum?

 

Bild i färg på brudklänning upphängd i fönster under ett bröllop på Ven. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.

Bröllop på Ven, Skåne

 

Det är viktigt att ni kommunicerar med er bröllopsfotograf om vilka attiraljer som är viktiga för er – är det till exempel klänningen, accessoarer, skor, manschettknappar, lokal eller kanske er farmors gamla vigselring? Om det skulle vara så att tiden av någon anledning inte räcker till är det bra att ha säkrat det ni värderar mest. Ska er inbjudan fotograferas tillsammans med andra detaljer? Kom ihåg att ta med ett exemplar i gott skick! Ha slutligen i åtanke att förberedelserna ibland tenderar att dra ut på tiden vilket genererar mindre tid för era bröllopsporträtt om ni exempelvis valt att ha en First Look före vigseln. Jag brukar räkna med ungefär 2-3 timmar för förberedelserna beroende på hur många ni är samt huruvida jag skall dokumentera endast den enes eller bådas förberedelser.

 

Förberedelser inför bröllop, brud tillsammans med brudtärnor.

Förberedelser på Örum 119, Österlen –  bruden tillsammans med sina väninnor

 

 

Tips inför bröllop: förberedelser av brud och brudgum!

Som synes antar jag personligen en mer dokumentär approach när jag fotograferar förberedelser av både brudar och brudgummar. Det är viktigt att ni för en rak kommunikation med er bröllopsfotograf och väljer denne utifrån hens bildstil. Känner ni att min stil passar er vision är ni välkomna att ta kontakt via frågeformuläret på min sida om bröllop. Läs gärna fler tips om ni planerar bröllop!

 

Förberedelser av brudgum på Kafferosteriet på Österlen, Örum 119. Foto: Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Skåne.

Om ni vill att jag skall fotografera förberedelser av båda parter är det bra att ta med detta i planeringen redan från början.

 

Boka mig som bröllopsfotograf?

Ta gärna vägen via min portfolio, ni finner utvalda bilder på Instagram samt på Facebook.

DELA
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT