Tobias & Sofie ~ utomhusvigsel i Botaniska Trädgården, Lund

Botaniska Trädgården i Lund stod som skådeplats för Tobias och Sofies borgerliga utomhusvigsel en mulen men ändock varm och härlig sommardag i juni 2014. Sagan om Tobias och Sofie började som för många andra på ett universitet. De träffades under utbildningen som arkivarie på Lunds Universitet och en varm vänskap växte fram, men det var inte förrän efter studentexamen som de insåg att de inte riktigt ville vara utan varandra.

När bröllopet skulle planeras ett par år senare kände båda två att de ville hålla sitt bröllop i Lund. Valet av plats föll på vackra Botaniska Trädgården då platsen betyder mycket för dem, många kvällar har spenderats här på en picknick filt. De valde att ha sitt bröllop separat från bröllopsfesten och endast bjuda in den närmaste familjen till bröllopet. Ett par dagar senare hölls festen i en pittoresk by ute på Österlen i sällskap av familj och nära vänner.

Tobias och Sofie kommunicerade att de föredrar mer poserande och traditionella bröllopsporträtt och vi fann flera fina platser inne i trädgården där vi kunde gå undan och fotografera både före samt efter vigseln. I samråd med brudparet har vi kommit överens om att inte visa de mest privata bilderna från dagen utan ni får främst ta del av några av porträttbilderna vi tog före och efter ceremonin samt från brudskålen.

Själv blev jag biten av bröllopsfotografs-lusen. Det här med att fotografera bröllop visade sig ju vara riktigt, riktigt roligt! Vilken kärlek! Vilken glädje! Helt underbart! Jag känner att det här verkligen är min gebit, att berätta historier med hjälp av mina bilder är bland det bästa jag vet!


2015-07-04: Min bildstil är vanligtvis något mer dokumentär och icke-traditionell än så här, kika gärna igenom min portfolio samt exempelsida för nyare material! Planerar ni ett bröllop i Lund eller i närheten? Lär känna mig här och se om jag passar er vision! Läs även recensioner från mina grymma brudpar.Skylt och blåa blommor i Botaniska Trädgården, under ett bröllop i Lund. Foto: bröllopsfotograf Tove Lundquist, verksam i Skåne.

Vill ni ha ert bröllop i Lund? Botaniska Trädgården är fantastiskt vacker! 

Bröllopsporträtt från vigsel i Botaniska Trädgården i Lund. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Lund och Malmö.

Tobias och Sofie ville hålla ett minimalistiskt bröllop, Tobias bär kostymen han inhandlade till sin student och Sofie fann sin brudklänning på en Second Hand butik. Miljövänligt och bra! 

Diptyk med klassiska bröllopsporträtt. Bröllopsbuketten kommer från floristen Blomstrande Design. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Lund och Skåne.

Tobias och Sofie hade valt blått som färgtema.

Brudbukett från florist Blomstrande Design i Malmö. Bilderna är tagna av bröllopsfotograf Tove Lundquist, Malmö.

Florist: Blomstrande Design, Malmö, som tyvärr inte finns mer - kika in på mitt tipsinlägg om Florister i Skåne om ni skall gifta er i trakterna kring Lund! 

Brudporträtt. Borgerlig vigsel i Botaniska Trädgården, Lund. Foto: bröllopsfotograf Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne.

Vigsel i Botaniska Trädgården, Lund. Bröllopsfotograf: Tove Lundquist.

Brudparet hade en intim vigsel i en träddunge i Botaniska Trädgården. Mats Olsson är en välkänd person när en har ett bröllop i Lund.

Vigsel i Botaniska Trädgården, Lund. Bröllopsfotograf: Tove Lundquist.

Sommarbröllop med utomhusvigsel i regn, Lund - för givetvis började det regna under ceremonin! ;) 
Kyssen efter vigsel i Botaniska Trädgården, Lund. Bilderna är tagna av Tove Lundquist, bröllopsfotograf Lund.

Vigselceremoni i Botaniska Trädgården

Svartvit diptyk när bruden öppnar presenter. Vigseln skedde i Botaniska Trädgården, Lund. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Malmö.

Svartvit diptyk på brudparet som öppnar presenter. Vigseln skedde i Botaniska Trädgården, Lund. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Lund.

Brudskål i svartvitt: brudgummen. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Lund.

Brudskål och mingel med min fina familj ♥ Bokar ni mig för ert bröllop kommer ni att stöta på den fantastiska personen till vänster - min man som jobbar som min Second Shooter ibland.

Brudskål i svartvitt: flera män. Plats Botaniska Trädgården, Lund. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Lund.

Brudskål i svartvitt under ett bröllop i Lund. Bröllopsfotograf Tove Lundquist förevigar ceremonin.

Mina två svägerskor, fantastiska kvinnor ♥

Riskastning efter vigsel i Botaniska Trädgården, Lund. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.

Planerar ni bröllop och funderar på vad gästerna skall kasta efter ceremonin? Läs mina miljövänliga tips

Corsage från floristen Blomstrande Design i Malmö. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Lund och Malmö i Skåne.

Corsage från Blomstrande Design

Kul bild på ett brudpars skor. Vigseln skedde i Botaniska Trädgården, Lund. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne.

Botaniska trädgården - Botan som den kallas i folkmun

Diptyk med klassiskt brudporträtt samt håruppsättning i Botaniska Trädgården, Lund. Foto av Tove Lundquist, bröllopsfotograf Malmö och Lund.

Bilden till vänster på Sofie är en av mina absoluta favoriter från detta bröllop! 

Porträtt på brudgum under ett bröllop i Lund. Foto: bröllopsfotograf Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf Skåne.

Diptyk på brudpar i Botaniska Trädgården, Lund. Foto: bröllopsfotograf Tove Lundquist, går att boka för ert bröllop i Lund!

Brudparet efterfrågade främst mer traditionella bröllopsporträtt och de valde bilden till vänster till sina Tack-kortPlats: Botaniska Trädgården, Lund

Vigselförrättare: Mats Olsson

Florist: Blomstrande Design

Fotograf: Tove LundquistPlanerar ni bröllop i Lund? Är Botaniska Trädgården platsen för er?

Information om hur ni går tillväga finns på deras hemsida. Där finns en del regler som både ni samt er bokade bröllopsfotograf behöver vara medvetna om.


Vill ni boka en bröllopsfotograf till ert bröllop i Lund med omnejd?

Är exempelvis en borgerlig eller humanistisk vigsel i Botaniska Trädgården er stil? Eller är ett traditionellt kyrkobröllop mer lockande? Mejla mig på info(at)tovelundquist.se så diskuterar vi vidare. Jag fokuserar främst på storytelling och genuina känslor men hjälper naturligtvis gärna till om ni vill ha lite mer traditionella bröllopsporträtt för Tack-kort och liknande. Ni finner mer information gällande bokning av bröllopsfotografering på min sida om bröllop. Gå gärna in under sidan om mig för att lära känna mig lite bättre.

dela

Comments Expand -
Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist.

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf i Malmö, Skåne
- med fokus på genuina känslor och storytelling.

»BLOGG