Planerar ni ett miljövänligt bröllop? Köp er brudklänning second hand!

Smycke från Stjernhem Design. Planerar ni ett miljövänligt bröllop? Köp er brudklänning second hand! Vintage brudklänning second hand, Malmö. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Malmö.

Denna brudklänning fann Johanna på loppis – ett hett tips är att hålla ögonen öppna efter brudklänningar även där! 

Eftersträvar ni att ha ett så miljövänligt bröllop som möjligt? Köp er brudklänning second hand!

Vintageklänningen som jag och Johanna använde under vår stylade fotografering i Höör fann hon på loppis, men det finns även andra alternativ om en letar efter brudklänning eller kostym från second hand. Här i Skåne Län finns bland annat;

Mani Secondhand, Malmö
Chique Second Hand, Malmö
Swop ShopMalmö

Vill även passa på att tipsa om Bröllopsbruket som bland annat finns här i Malmö som har återbruk som främsta fokus. Deras koncept är att erbjuda brudklänningar second hand – dessa går dels att hyra för bröllopsdagen och en del är till försäljning. Bröllopsbruket har i dagarna kommit ut med världens första klimatkollektion för brudklänningar – ett fantastiskt initiativ i mina ögon! Det här är verkligen en bransch där producenterna måste börja ta ansvar för de ekologiska fotavtrycken.

Ekologiska/Fair Trade och hållbara brudklänningar med miljön i åtanke!

Vill ni köpa en ny brudklänning men i ekologiskt material vill jag tipsa om Ida Sjöstedt samt ZÄTAHeavenly Vintage Brides som finns i London erbjuder helt fantastiska vintage brudklänningar genom sin Etsy-shop. Ge gärna fler tips på butiker som säljer ekologiska klänningar samt Second Hand butiker i kommentarerna!

 

Hyr din brudklänning!

Ett annat miljövänligt val är att hyra era bröllopskläder! I Malmö finns bland annat Stiliga Högtidskläder för brudgummen och det finns många vackra klänningar hos Elsa Billgren samt The WOW Closet i Stockholm. Snart har vi en ny aktör inom uthyrning av bröllopsklänningar i vintage här i Malmö. Med start i början av 2022, återkommer med länk!

 

Ska du gifta dig i Skåne? I detta inlägg tipsar jag om designers för din brudklänning varav några har en miljövänlig approach!

DELA
Kommentarer
Skriv en kommentar
Meddelande