Planerar ni ett miljövänligt bröllop? Köp er brudklänning second hand!

Smycke från Stjernhem Design. Planerar ni ett miljövänligt bröllop? Köp er brudklänning second hand! Vintage brudklänning second hand, Malmö. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Malmö.

Denna brudklänning fann Johanna på loppis – ett hett tips är att hålla ögonen öppna efter brudklänningar även där! 

 

 

Eftersträvar ni att ha ett så miljövänligt bröllop som möjligt? Köp er brudklänning second hand!

Vintageklänningen som jag och Johanna använde under vår stylade fotografering i Höör fann hon de facto på loppis för runt tvåhundra spänn, men det finns även andra alternativ om en letar efter brudklänning eller kostym från second hand. Här i Skåne finns bland annat;

Mani Secondhand, Malmö

Chique Second Hand, Malmö

Beyond Retro

Swop Shop, >Malmö

 

Köp ekologiska/Fair Trade och hållbara brudklänningar med miljön i åtanke!

Vill ni inte hyra utan istället köpa en ny brudklänning men i ekologiskt material vill jag tipsa om Ida Sjöstedt samt ZÄTA. I detta inlägg tipsar jag om designers för din brudklänning varav några har en miljövänlig approach!

 

 

Hyr din brudklänning!

Ett annat miljövänligt val är att hyra era bröllopskläder! I Malmö finns bland annat Stiliga Högtidskläder för brudgummen och det finns många vackra klänningar hos Elsa Billgren samt The WOW Closet i Stockholm. Snart har vi en ny aktör inom uthyrning av bröllopsklänningar i vintage här i Malmö. Med start i början av 2023, återkommer med länk! Vill även passa på att tipsa om Bröllopsbruket som numera även finns i Malmö, de har återbruk som främsta fokus. Konceptet är att erbjuda brudklänningar second hand – dessa går dels att hyra för bröllopsdagen och en del är till försäljning. Bröllopsbruket kom dessutom för en tid sedan ut med världens första klimatkollektion för brudklänningar – ett fantastiskt initiativ i mina ögon! (yaaay! för miljötänk!) Det här är verkligen en bransch där producenterna måste börja ta ansvar för de ekologiska fotavtrycken.

 

 

Vintagebutiker i Stockholm

Många av mina brudpar som har sina destinationsbröllop här i Skåne bor de facto ofta i Stockholm och där finns ett större utbud och därmed också en större chans att finna fantastiska vintage brudklänningar. Ett tips är att svinga in på Epok Vintages instagram, de är en vintagebutik på Odenplan som bland annat erbjuder både brudklänningar samt frackar. Andra butiker att hålla koll på är Beyond RetroLisa Larssons Second Hand och Old Touch. Om en känner att det är safe att inhandla vintageklänningen på nätet tipsar jag om Heavenly Vintage Brides som finns i London, de erbjuder helt fantastiska vintage brudklänningar genom sin Etsy-shop. Ge gärna fler tips på butiker som säljer ekologiska klänningar samt Second Hand butiker i kommentarerna!

 

Planerar ni ett klimatsmart bröllop? Kika in på mina tips!

DELA
Kommentarer
Skriv en kommentar
Meddelande