Cecilia & Hans ~ bröllop på Bjärsjölagårds Slott, Skåne

En mulen kvällsfotografering under ett slottsbröllop på Bjärsjölagårds slott i Skåne. Kostymen kommer från Pelote i Malmö och brudklänningen är sydd av Annika Karp i Lund, florist är Elins Blomsterglädje i Ystad och bröllopsfotograf är Tove Lundquist från Malmö. Manchettknapparna är X-wings från Star Wars.
Mysiga kramar framför Bjärsjölagårds slott

Bröllop på Bjärsjölagårds Slott, Skåne

Cecilia och Hans. Så kärleksfulla, jordnära och så rätt för varandra! De träffades på en hemmafest hos en gemensam kompis 2013 och första samtalet kom att handla om vilken av Sällskapsresan-filmerna som är bäst (självklart den första enligt dem båda, de för en pågående diskussion sen denna kväll om vilken som är nästbäst). De fortsatte de att träffas en tid för att sedan börja dejta. Deras allra första dejt höll däremot inte på att bli av då Stormen Sven härjade och Cecilia hade svårt att ta sig utanför ytterdörren. Hans erbjöd sig att hämta upp henne och han var så nervös och orolig över att det skulle bli tyst och stelt men all oro försvann så fort Cecilia satte sig i bilen. Det var så naturligt och avslappnat mellan dem. ♥ Deras standarddejt blev sedan skräckfilm och popcorn och efter fyra månaders dejtande blev de äntligen officiella. Hans kände tidigt att Cecilia var rätt person för honom men det tog lite längre tid för Cecilia som inte kände sig riktigt redo.

De har en stadig och kommunikativ relation där de stöttar varandra genom upp- och nedgångar och det märks så tydligt att de hyser en stor respekt för varandra, inte bara för dem utan även vi andra som befinner oss utanför Hans och Cecilia-bubblan. ♥ Båda två beskriver en känsla av 100% trygga hos varandra vilket är en sån viktig känsla i en relation! Kika gärna in på deras parfotografering i Slottsträdgården och Västra Hamnen, en sån mysig och avslappnad stund vi hade tillsammans.

Planeringen av bröllopet

Bröllopet då undrar ni? Jo, den är nästan en lika lång resa som Cecilia och Hans gjort! Endast ett par månader före de skulle fira kärleken med ett efterlängtat sommarbröllop på Österlen svepte pandemin över Sverige. Likt för många andra brudpar blev väntan lång och när de nya ägarna som tog över bröllopslokalen våren 2021 helt sonika meddelade att de helt tänker sluta anordna bröllop gick luften ur Cecilia och Hans, besvikelsen var total.

De valde att vända blad helt - och det var då de fann den. Bröllopslokalen med stort B och med den kom också glädjen och förväntningarna tillbaka. Exalterade mailade de mig och berättade att de valt ut vackra Bjärsjölagårds Slott som ligger utanför Sjöbo. Ytterligare ett år har gått och nu står vi här - med en fantastisk bröllopsdag i backspegeln. Vilken dag vi hade! När vi träffades upp för ett bröllopsmöte den där kalla februaridagen 2020 sade Cecilia och Hans att ett bröllop på ett slott inte kändes rätt för dem - men vi kan alla se att ett slottsbröllop passade detta brudpar som handen i handsken!

Förberedelserna skedde i de vackra, ljusa rummen inne på Slottet och som ni ser på bilderna hade brudparet en väldigt fin och rolig stund tillsammans med brudtärnor och marskalkar. Cecilia och Hans hade längtat lite extra mycket efter utomhusvigseln som skulle ske i slottets Kryddträdgård, en vacker plats för att knyta kärlekens band. Minglet och brudskålen hade de i den lummiga parken och bröllopsmiddagen skedde i slottets åttakantiga sal som heter Beritzholm, fotografen (heads up! en ljusnörd!) älskade de stora panoramafönstren och de vita väggarna, festen fortsatte sedermera i Slottsstallet. Bjärsjölagårds slott bokar endast ett brudpar per helg vilket innebär att brudparen har möjlighet att använda sig av alla lokaler som finns på ägorna. Läs mer om slottets historia här.

Cecilia och Hanss moodboard på Pinterest var till bredden fylld med blommor och Elins Blomsterglädje i Ystad gjorde som vanligt ett fantastiskt jobb med att implementera brudparets vision.


Kika gärna igenom bildspelet, i vanlig ordning är de gjorda till mina brudpar så de är långa!

Ett regnigt slottsbröllop på Bjärsjölagårds slott som ligger utanför Sjöbo i Skåne. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.
En detaljbild på vigselringar samt inbjudningskort till ett bröllop på Bjärsjölagårds slott i Skåne. Bröllopsfotograf var Tove Lundquist, vigselringar kommer från Dahlgren est. 1918 och inbjudningskortet från Anna Göran Design.
En detaljbild på vigselringar samt inbjudningskort till ett bröllop på Bjärsjölagårds slott i Skåne. Manchettknapparna är X-wing från Star Wars. Bröllopsfotograf var Tove Lundquist, vigselringar kommer från Dahlgren est. 1918 och inbjudningskortet från Anna Göran Design.
Vigselringar från Dahlgren est. 1918 och inbjudningskortet från Anna Göran Design samt manchettknappar med X-wing från Star Wars
Ett regnigt och vackert juli bröllop i Kryddträdgården på Bjärsjölagårds slott. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist. Kostymen kommer från Pelote i Malmö och brudklänningen är sydd av Annika Karp i Lund, florist är Elins Blomsterglädje i Ystad.
Om ni planerar ett bröllop på Bjärsjölagårds slott behöver ni föra en kommunikation med personalen om vad ni får kasta efter vigsel eller under brudskålen
Brudskål under ett bröllop på Bjärsjölagårds slott i Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist. Kostymen kommer från Pelote i Malmö och brudklänningen är sydd av Annika Karp i Lund, florist är Elins Blomsterglädje i Ystad.
Bröllopsdukning i lokalen Beritzholm på Bjärsjölagårds Slott, Skåne. Elins Blomsterglädje i Ystad står för blomsterarrangemanget. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.
Bröllopsdukning i lokalen Beritzholm på Bjärsjölagårds Slott, Sjöbo. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne. Menyn kommer ifrån Anna Göran design.
Bröllopsdukning i lokalen Beritzholm på Bjärsjölagårds Slott, Skåne. Elins Blomsterglädje i Ystad står för blomsterarrangemanget. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.
En mulen kvällsfotografering under ett slottsbröllop på Bjärsjölagårds slott i Skåne. Kostymen kommer från Pelote i Malmö och brudklänningen är sydd av Annika Karp i Lund, florist är Elins Blomsterglädje i Ystad och bröllopsfotograf är Tove Lundquist från Malmö.
"Vi är mer än nöjda med din intats och arbete. Vi kände oss trygga och bekväma under hela dagen och litade på dig. Vi förväntade oss inte det stödet och pushen och energin som du kom med. Speciellt nu under pandemin när vi fick skjuta på det. Du fick oss peppade på bröllopet trots de rådande omständigheterna under 2020-2021." - bröllop på Bjärsjölagårds slott
En mulen kvällsfotografering under ett slottsbröllop på Bjärsjölagårds slott i Skåne. Kostymen kommer från Pelote i Malmö och brudklänningen är sydd av Annika Karp i Lund, florist är Elins Blomsterglädje i Ystad och bröllopsfotograf är Tove Lundquist från Malmö. Manchettknappar är X-wing från Star Wars.
Ett regnigt bröllop på Bjärsjölagårds Slott utanför Sjöbo i Skåne. Fotograf är Tove Lundquist.Mysiga kramar framför Bjärsjölagårds slottBröllopsleverantörer:
Lokal: Bjärsjölagårds slott
Konditor: Café Mina Sockerdrömmar
Florist: Elins blomsterglädje
Vigselringar: Dahlgren EST 1918
Brud: Annika Karp
Brudgum: skräddarsydd skjorta och kostym från Pelote
Trycksaker: Anna Göran design

dela

Comments Expand -
Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist.

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf i Malmö, Skåne
- med fokus på genuina känslor och storytelling.

»BLOGG