First Look vid bröllop – hur går den egentligen till?

Dags för ytterligare ett av mina bröllopstips, denna gång gällande Första Titten! En del brudpar föredrar att se varandra för första gången i kyrkan, andra vill gärna gå in tillsammans, några är inte intresserade av att dokumentera första gången de ses alls och en del brudpar föredrar en så kallad First Look. Så vad är då det sistnämnda? Enkelt förklarat regisserar vi tillsammans den stund då ni ser varandra för första gången i era bröllopskläder. Enligt det traditionella sättet står brudgummen och väntar på en lugn och avsides plats och därefter kommer bruden gående bakom honom. Ni gör naturligtvis precis som ni vill! Detta är er privata stund tillsammans – ingen annans!

Precis som under era bröllopsporträtt tar jag här en mer aktiv roll i skapandet av hur er First Look skall gå till – allt för att vi skall kunna dokumentera allt. Jag kommer att dokumentera er båda samt främst den väntande partnern när hen vänder sig om och sedan dra mig tillbaka något så att ni får en stund tillsammans – ingenting som ni säger till varandra kommer att lyssnas på.

Det är bra att planera in er First Look i god tid före ceremonin så att den inte blir för stressad och att vi kommer försent till ceremonin – detta är ett ypperligt tillfälle att ta en liten paus från allt annat och bara fokusera på er två. Jag räknar med att den som kortast tar ungefär 10-15 minuter, beroende på om ni skall ge varandra presenter och hur länge ni vill hålla kvar stunden.

 

First Look vid bröllop, Örum 119. Foto: Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf Malmö.

Johans kläder kommer från Oscar Jacobson

First Look vid bröllop, Kafferosteriet på Österlen. Foto: Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf Skåne.

Karinas brudklänning kommer från Garamaj of Sweden

First Look vid bröllop, Kafferosteriet på Österlen. Foto: Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Skåne.

Kafferosteriet på Österlen var den utvalda bröllopslokalen – numera har den bytt namn till Örum 119

First Look vid bröllop, Kafferosteriet på Österlen. Foto: Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Skåne.

Som fotograf är det väldigt roligt att få vara med om en First Look. Så mycket känslor! 

Svartvitt foto på brudpar under en First Look.

Planerar ni er vigsel? Är en First Look någonting för just er?

Diptyk i färg. Bröllopsfotograf Tove Lundquist i Malmö visar hur det kan gå till vid en First Look under ett bröllop.

Vissa par väljer att ge varandra en liten present under sin First Look

Svartvitt foto på brudpar som pussas. Bröllopsfotograf Tove Lundquist i Malmö visar hur det kan gå till vid en First Look under ett bröllop.

First Look for the win! säger denna bröllopsfotograf

 

 

Är ni intresserade av att boka mig som bröllopsfotograf?

Passar jag in i er vision över hur ert bröllop skall se ut? Vad kul! Börja med att läsa igenom informationen på min sida om bröllop och smit sedermera in och kika igenom min portfolio. Utvalda bilder finner ni även på Instagram. Det finns även en sida med recensioner om ni är nyfikna på vad mina brudpar sagt om mig.

DELA
COMMENTS