First Look vid bröllop – hur går den egentligen till?

First Look vid bröllop, Örum 119. Foto: Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf Malmö.

Johans kläder kommer från Oscar Jacobson

 

Dags för ytterligare ett av mina bröllopstips, denna gång gällande den så kallade Första Titten! En del brudpar föredrar att se varandra för första gången i kyrkan, andra vill gärna gå in tillsammans, några är inte intresserade av att dokumentera första gången de ses alls och en del brudpar föredrar en så kallad First Look. Så vad är då det sistnämnda? Enkelt förklarat regisserar vi tillsammans den stund då ni ser varandra för första gången i era bröllopskläder. För oavsett hur dokumentär jag än är i mitt fotograferande under dagen – en First Look är relativt regisserad, det kan vi inte sticka under stol med. Enligt det traditionella sättet står den ena partnern och väntar på en lugn och avsides plats och därefter kommer den andra partnern gående bakom henom. Ni gör naturligtvis precis som ni vill! Detta är er privata stund tillsammans – ingen annans!

 

First Look vid bröllop, Kafferosteriet på Österlen. Foto: Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf Skåne.

Karinas fantastiska brudklänning kommer från Garamaj of Sweden

 

Planeringen

Precis som under era bröllopsporträtt tar jag här en mer aktiv roll i skapandet av hur er First Look skall gå till – allt för att vi skall kunna dokumentera allt – om det är vad ni vill. Vi kommer i så fall att gemensamt välja ut en plats beroende på plats, vart gästerna är, bakgrund samt själva ljuset. Jag – och jag vet många brudpar med mig – föredrar att inte ha gäster som tjuvkikar utan vill prioritera en lugn och kärleksfull stund innan ceremonin börjar.

Jag kommer att dokumentera er båda samt främst den väntande partnern när hen vänder sig om och sedan dra mig tillbaka något så att ni får en stund tillsammans – ingenting som ni säger till varandra kommer att lyssnas på.

 

När i tid?

Det är bra att planera in er First Look i god tid före ceremonin så att den inte blir för stressad och att vi kommer försent till ceremonin – detta är ett ypperligt tillfälle att ta en liten paus från allt annat och bara fokusera på er två. Jag brukar räkna med att den som kortast tar ungefär 10-15 minuter, beroende på om ni skall ge varandra presenter och hur länge ni vill hålla kvar stunden.

 

First Look vid bröllop, Kafferosteriet på Österlen. Foto: Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Skåne.

Kafferosteriet på Österlen var den utvalda bröllopslokalen – numera har de bytt namn till Örum 119

First Look vid bröllop, Kafferosteriet på Österlen. Foto: Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Skåne.

Som fotograf är det väldigt roligt att få vara med om en First Look. Så mycket känslor! 

Svartvitt foto på brudpar under en First Look.

Planerar ni er vigsel? Är en First Look någonting för just er?

Diptyk i färg. Bröllopsfotograf Tove Lundquist i Malmö visar hur det kan gå till vid en First Look under ett bröllop.

Vissa par väljer att ge varandra en liten present under sin First Look

Svartvitt foto på brudpar som pussas. Bröllopsfotograf Tove Lundquist i Malmö visar hur det kan gå till vid en First Look under ett bröllop.

First Look for the win! säger denna bröllopsfotograf

 

 

Är ni intresserade av att boka mig som bröllopsfotograf?

Passar jag in i er vision över hur ert bröllop skall se ut? Vad kul! Börja med att läsa igenom informationen på min sida om bröllop och smit sedermera in och kika igenom min portfolio. Utvalda bilder finner ni även på Instagram. Det finns även en sida med recensioner om ni är nyfikna på vad mina brudpar sagt om mig.

DELA
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT