När en jobbar på bröllop träffar en onekligen många människor – något som jag verkligen gillar! Det är allt från brudparens föräldrar till nära vänner till trevliga och sociala gäster till andra bröllopsleverantörer. I detta inlägg vill jag lyfta fram några av de fantastiska musiker som jag har haft förmånen att jobba med under några av bröllopen i Skåne samt några jag fått rekommenderad av bröllopslokaler jag jobbat med, de är indelade i kategorierna solister/duetter – instrumental samt DJ´s och övriga band.

När det gäller själva upplägget för de bokade musikerna så skiljer det sig från bröllop till bröllop – en del bröllopspar väljer att boka samma musiker både till ceremoni samt bröllopsmiddagen emedan andra väljer att boka två olika. Jag har exempelvis haft ett bröllopspar som bokat Linda och Oscar på bilden nedan under ceremoni samt någon sång under bröllopsmiddagen och sedan tog Sax on the Beat över på själva festen. Ett annat hade bokat Emelie och Andreas som finns länkade nedan under vigsel och mingel och sedan Sveriges Näst Snyggaste Band under festen. Två bra kombinationer tycker jag!


Linda Bergström och Oscar Johansson under ett bröllop i Ystad. Bandet spelade "Umbrella" under vigseln. Foto; Tove Lundquist.
Linda Bergström och Oscar Johansson gjorde den bästa versionen av ”Umbrella” som jag någonsin hört, få ögon var torra under Nina och Andreas bröllop i Ystad. Linda har flera års erfarenhet av bröllop och paret går att kontakta via Lindas hemsida nedan alternativt genom Berg Event.Musiker för de bröllopspar som vill ha solist/duett under vigsel

Linda Bergström/Oscar Johansson

Summer Kid

Frida Green

Åsa Björk

RM Duo

Lina & Johan

Daniel Bentzen

Emelie Torstensson/Andreas Bhatti

Nickis Orkester

Musikgruppen Summer Kid spelade sin sång "All That I Know (Genius Love)" under ett utomhusbröllop på Örum 119 i sydöstra Skåne. Foto: Tove Lundquist.
Karolina Nordman och Martin Eriksson i gruppen Summer Kid från Falun spelade på Therese och Anders bröllop på Örum 119

Sommaren 2019:s stora överraskning var gruppen Summer Kid som jag föll pladask för! Poppigt och glatt! Kan varmt rekommendera Martin och Karolina till era bröllop – ni finner dem på Instagram, You Tube samt Facebook, de sjunger på bröllop i hela landet. En kan också få en specialskriven låt! Perfekt för er som skall fria till era partners, ett exempel på hur det kan se ut finner ni på deras You Tube konto! Summer Kid tas bäst kontakt genom antingen DM på Instagram alternativt genom deras mail summerkidmusic(at)hotmail.com. Vill även ta tillfället i akt och tipsa om Karolinas nya låtar som finns på Spotify.Musiker för de brudpar som föredrar instrumental musik

Bild i färg på Friiskvartetten under ett utomhusbröllop på Sofiero Slott i Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.
Friiskvartetten spelade under en utomhusvigsel på Sofiero Slott och Slottsträdgård, Skåne

Nordic Guitar Duo – de är helt amazing! Gitarrspelet är utan dess like, jag skojar inte när jag säger att brudgummen blev helt mållös i kyrkan. Ni finner exempel på deras musik på soundcloud.com/nordicguitarduo, går att kontakta genom nordic.guitar(at)gmail.com.


Sara Terzic – en av mina favoritmusiker när det gäller violin. Ni finner Sara antingen via hennes Instagram Sara Terzic alternativt genom sara.terzic94(at)gmail.com.


Friiskvartetten är ytterligare ett hett tips, en av mina personliga favoriter. Finns på Instagram, bokning sker via friiskvartetten(AT)gmail.com.


Duo Bergh – en string duo som spelar violin samt cello. Ni kontaktar dem genom deras hemsida/Instagram alternativt mejladressen kontakt(at)duobergh.se.SNSB – Sveriges näst snyggaste band under ett bröllop på High Court i Malmö

DJ´s och annan underhållning

Anton Krutov

DJ Winqvist

DJ Rille

Jazzkollektivet 

Mademoiselle Carousel

Najz

Phix

Sax on the Beat

SNSB – Sveriges näst snyggaste band

Hej, det är jag som är Tove!

Den här serien med bröllopstips påbörjades 2014 då jag fotograferade mitt allra första bröllop och har sin grund i att jag älskar att lära mig nya saker!

Genom åren har varje fotograferat bröllop varit ett nytt tillfälle att lära mig något nytt – denna kunskap vill jag förmedla dels till de bröllopspar som bokat mig och dels till alla andra som står inför planeringen av bröllopsdagen och som valt bort att använda sig av en bröllopskoordinator. Tipsinläggen är i ständig utveckling. En övergripande sida finner ni under planera bröllop.

Som bröllopsfotograf är jag engagerad, kommunikativ och lyhörd, bildstilen är dokumentär i kombination med avslappnade och kärleksfulla porträtt. Det är stort fokus på storytelling, känsla och miljömedvetenhet.


Att driva mitt företag med miljö och hållbarhet som ledord har alltid varit ytterst viktigt för mig och jag har prioriterat de leverantörer som jag anser dels har ett bra miljötänk både företagsmässigt och privat och dels har en hög kvalité på sina produkter.

Musiker och DJ till bröllop i Skåne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *