Ha ert bröllop på lummiga och anrika Sofiero Slott utanför Helsingborg i Skåne!

En svensk-italiensk kyrklig utomhusvigsel i trädgården på Sofiero Slott, Helsingborg. Den perfekta platsen för ett slottsbröllop i Skåne! Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne.

Information kring bröllop

Vad säger mina brudpar?

Om fotografen

Om Fotograf Tove Lundquist

Är en levnadsglad och bubblig västerbottning med en passion för att berätta historier. Nördar gärna in på bröllop, blommor och Sci-Fi.

läs mer här!

För vilka brudpar passar det att ha sitt bröllop på Sofiero slott?

Sofiero Slott är vida känd här i Skåne bland annat för sin fantastiska och lummiga trädgård och sin historia som tidigare kungligt slott. Det passar både för de brudpar som vill ha stora, praktfulla bröllop men även för de som föredrar att ha en mindre och mer intim vigsel. Det går dels att ha ceremonin inomhus i själva slottet samt en utomhusvigsel i trädgården. Även de brudpar som väljer att ha sin bröllopsfest på en annan bröllopslokal erbjuds att ha ceremonin på slottet. Vid mindre sällskap går det att hyra det kungliga vinhuset som ligger i trädgården.

Personalen på slottet har stor erfarenhet av att planera bröllop och hjälper er gärna med att bolla tankar och funderingar kring valet av vigselplats, bröllopsmenyn samt själva bröllopsfesten. Av egen erfarenhet från när jag fotograferat bröllop där tidigare är maten superb!


*** OBSERVERA ATT SLOTTET ÄR STÄNGT FÖR RENOVERING UNDER 2023 MEN GÅR ATT BOKAS FÖR BRÖLLOP UNDER 2024 ***


Se ett kortare bildspel från ett svenskt-italienskt bröllop på Sofiero Slott, fotograferat i juni 2017. Kika in under bildspel för att se fler bröllop!Bröllopsfotograf för bröllop på Sofiero Slott

Som bröllopsfotograf är jag engagerad och kommunikativ, bildstilen är dokumentär i kombination med naturliga, avslappnade och kärleksfulla porträtt. Det är stort fokus på storytelling, känsla och miljömedvetenhet.

När ni bokar mig får ni tillgång till mångårig expertis när det gäller bröllopsplanering och jag har goda kontakter med andra bröllopsleverantörer i området kring Sofiero slott och rekommenderar endast de bästa.

Baserat på tidigare erfarenhet av bröllop på Sofiero slott får ni även tips på platser i Slottsträdgården där ni dels kan ha en rofylld First Look och dels där ni kan ta era bröllopsporträtt.

Det allra viktigaste är att bilderna representerar er dag och vilka ni är som personer - att just er historia skrivs. Alla bröllop är olika. ♥

Bröllopsporträtt under ett bröllop på Bosjökloster slott i Skåne, bröllopsfotograf är Tove Lundquist.

Vilka är #tovesbrudpar?

Mina brudpar är kärleksfulla och jämställa par som planerar laid back bröllop med fokus på familj och vänner och värderar bilder från bröllopet högt, lite skit på klänningen är inget som hindrar att ni har en fantastisk dag tillsammans med era gäster. Människorna som är där och firar dagen är viktigare än att tonen på blommorna blev 100% rätt.

Jag lägger mycket ned tid på att lära känna er för att göra ert bröllop så personligt som möjligt och under resans gång är vi ett team som alla tre jobbar för att skapa den allra bästa bröllopsdagen för er!

Läs mer om min approach härBröllopsdukning på Sofiero Slott, bröllopsfotograf Helsingborg.

3 bröllopstips för er som skall ha ert bröllop på Sofiero slott

01.

02.

03.Vill ni boka bröllopsfotograf i Helsingborg med omnejd?

Härligt! Det första steget är att börja lära känna varandra, det är viktigt att ni känner att jag är en bra fit för er - ju mer vi känner varandra desto mer personliga blir era bilder. Skicka en förfrågan genom frågeformuläret på kontakt-sidan så tar vi det därifrån.


Brudgum rättar till brudklänningen under bröllopsporträtt i Sofiero Slott, bröllopsfotograf Helsingborg. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.
Vackra porträttbilder i all ära, jag älskar dokumentära bilder! Bokar ni mig som bröllopsfotograf får ni både ock!

Kan vi ha vår parfotografering på Sofiero Slott?

01

Svar ja! För de brudpar som älskar Rhododendron tipsar jag om att ha fotograferingen på vårkanten. Om ni vill kan vi koppla fotograferingen tidsmässigt till någon av Sofieros utställningar under året om det är någon ni är extra intresserade av.

02

Betalar vi resekostnad för dig mellan Malmö-Helsingborg?

Nope! Resekostnad samt boendekostnad ingår när ni bokar mig som fotograf.

03

Behöver vi betala extra för att fotografera på Sofiero Slott under bröllopdagen?

Nej, inte om ni har bokat ert bröllop på slottet. Gifter ni er någon annanstans men vill ta bröllopsporträtt i Slottsträdgården utgår det dock en avgift. Läs mer på Sofiero Slott.

Vi vill att du fotograferar vårt bröllop på sofiero Slott!

Hur går vi tillväga nu?

Fyll i formuläret på kontakt-sidan!

01.

Ju mer detaljerade ni är desto bättre! Det är inte alla brudpar som hunnit planera sitt bröllop så långtgående när de kontaktar mig - men ju mer info jag får desto lättare kan jag se om min bildstil är en bra fit för just er eller om en annan bröllopsfotograf passar er bättre. ♥

Brudpar gående i Sofiero Slotts trädgård, Helsingborg.

Avtal, faktura och MASSOR av information!

02.

När avtalet är påskrivet av oss alla tre och fakturan är betald är vi på G! Jag är experten ni inte visste att ni ville ha - vi kommer att gå igenom allt för att er dag skall bli precis som ni vill ha den!

Bröllopsdagen på Sofiero Slott är här! Wohoooo!

03.

Efter att ni haft er parfotografering tillsammans med mig känns det som att vi känt varandra i evighet och att jag är en naturlig del av dagen. Vi kommer att ha så kul!

Bilderna är klara!

04.

Tiden är inne att få se era fantastiska bilder, jag tycker alltid att det är lika spännande att skicka iväg dem. Om ni själva vill fortsätter jag gärna att hålla kontakt.

bröllopsfotograf på Sofiero Slott med fokus på storytelling och genuina känslor

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

First Look vid växthuset, bröllop på Sofiero Slott, Skåne. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Skåne.
Placeringsskylt för bröllopsgäster under ett internationellt bröllop på Sofiero Slott och Slottsträdgård utanför   Helsingborg i Skåne.

»OM MIG

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf för bröllop på Sofiero Slott i Helsingborg
- ha ert slottsbröllop i Sofieros Slottsträdgård, Skåne!

»BLOGG

Internationellt bröllop i Sofiero Slott och Slottsträdgård, Helsingborg - bröllopsfotograf Skåne