Planerar ni bröllop?

bröllopsfotograf med fokus på genuina känslor och storytelling

Ska ni ha ert bröllop på Sofiero Slott och söker en bröllopsfotograf?

Om Fotograf Tove Lundquist

(hon/henne)

Är en levnadsglad och bubblig västerbottning med en passion för att berätta historier. Nördar gärna in på bröllop, blommor och Sci-Fi.

Hur är jag som bröllopsfotograf?

Som bröllopsfotograf är jag engagerad och kommunikativ, bildstilen är dokumentär i kombination med naturliga, avslappnade och kärleksfulla porträtt. Det är stort fokus på storytelling, känsla och miljömedvetenhet.

När ni bokar mig får ni tillgång till mångårig expertis när det gäller bröllopsplanering, har utöver 10 års erfarenhet även goda kontakter med andra bröllopsleverantörer området kring Helsingborg och rekommenderar endast de bästa.

Då jag har fotograferat bröllop på Sofiero Slott tidigare får ni många tips om fina platser i trädgården där vi kan ta både First Look samt porträtten! Planerar ni att ha ert bröllop utomhus någonstans i trädgården? Kika in på mitt inlägg med de bästa tipsen för att planera en utomhusvigsel!

Det allra viktigaste är att bilderna representerar er dag och vilka ni är som personer – att just er historia skrivs. Alla bröllop är olika. ♥

Sofiero Slott är med sin vackra och lummiga trädgård perfekt för de brudpar som vill ha naturen bakom knuten.

Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.

En anledning till att mina brudpar är så bekväma med mig är för att vi träffas före bröllopet för en så kallad Engagement Session.

Denna parfotografering ingår alltid när ni bokar mig som bröllopsfotograf.

Bröllopsdukning på Sofiero Slott, bröllopsfotograf Helsingborg.

För vilka brudpar passar det att ha sitt bröllop på Sofiero Slott och Slottsträdgård?

Sofiero Slott som ligger ett par få mil norr om Helsingborg är vida känd här i Skåne, bland annat för sin fantastiska och lummiga trädgård och sin historia som tidigare kungligt slott. Det passar både för de brudpar som vill ha stora, lyxiga och praktfulla bröllop men även för de som föredrar att ha en mindre och mer intim vigsel. Trädgården passar alldeles utmärkt för ett elopement bröllop!

Det går dels att ha ceremonin inomhus i själva slottet samt en utomhusvigsel i trädgården. Även de brudpar som väljer att ha sin bröllopsfest på en annan bröllopslokal erbjuds att ha ceremonin på slottet. Vid mindre sällskap går det att hyra det kungliga vinhuset som ligger i trädgården.

Personalen på slottet har mångårig erfarenhet av bröllop och hjälper er gärna med att bolla tankar och funderingar kring valet av vigselplats, bröllopsmenyn samt själva bröllopsfesten. Av egen erfarenhet från när jag fotograferat bröllop där tidigare är maten superb!

Sofie och Marco valde vitt, grönt och minimalistiskt för sitt svensk-italienska bröllop på Sofiero. Vigseln hade de intill fontänen.

Vilka är ni?

Ni fina, fantastiska bröllopspar är kärleksfulla och jämställda och planerar väl genomtänkt men avslappnat bröllop på slottet. Ert största fokus är att familj och vänner har det bra och ni värderar bilder från bröllopet högt. Lite skit på klänningen är inget som hindrar att ni har en helt fantastisk dag tillsammans med era gäster. Människorna som är där och firar dagen är viktigare än att tonen på blommorna blev 100% rätt.

Jag lägger ned tid på att lära känna er för att skapa personliga bröllopsbilder. Det är viktigt att de representerar er bröllopsdag och vilka ni är som personer. Alla bröllop är olika. ♥

Brudpar vid bröllop i solnedgången på Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

4 exempel på bröllop

Svar ja! För de brudpar som älskar Rhododendron tipsar jag om att ha fotograferingen på vårkanten. Om ni vill kan vi koppla fotograferingen tidsmässigt till någon av Sofieros utställningar under året om det är någon ni är extra intresserade av.

Nope! Resekostnad samt boendekostnad ingår när ni bokar mig som fotograf.

Nej, inte om ni har bokat ert bröllop på slottet. Gifter ni er någon annanstans men vill ta bröllopsporträtt i Slottsträdgården utgår det dock en avgift. Läs mer på Sofiero Slott.

3 bröllopstips för er som skall ha ert bröllop på Sofiero slott

Porträtt på brudpar, bröllop Sofiero Slott. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

Att bara prata fotografering med Tove är att underskatta hennes förmåga, då hon är ett proffs på allt som beror ett bröllop.”

“Tove har förmågan att fånga mer än bara ett bröllop och har kunskapen om så mycket mer än bara fotografering. Vi kommer att kunna titta på våra bilder i många år framöver och känna att vi har varit med under hela dagen även på de ögonblicken som vi missat, tack vare att Tove fångat så många bilder på våra gäster när vi inte var med också.

Både vi och gästerna upplevde att det var väldigt proffsigt utfört, ingen kände sig obekväm även om flera oroat sig för det innan. Tove är väldigt lyhörd för våra önskemål, men inte heller rädd för att komma med tips och trix utifrån sin erfarenhet, det värdesatt vi väldigt mycket som inte har någon större kunskap av bröllop. Både Tove och Tomas är väldigt lättsamma personer och skapade en trygg och god stämning även när vi som brudpar var lite trötta.

Att bara prata fotografering med Tove är att underskatta hennes förmåga, då hon är ett proffs på allt som beror ett bröllop.”

Alicia + Joakim


“Tove var helt fantastisk fotograf, otroligt nöjd med bilderna och med henne som person. Sjukt engagerad hela vägen från bokning till bröllopet och känner att vi inte kunde valt en bättre fotograf. Kan verkligen rekommendera henne! ♥”

Frida + Anton
Bröllopsporträtt under ett utomhusbröllop på Örum 119 på Österlen. Bröllopsfotograf var Tove Lundquist, Lokal: Örum 119, MUA: Ellinor Rosander, Florist: Trolldruvans blommor, Brudklänning från Hvita Vackra och brudgummens från Volt Malmö.


Se ett par exempel!

Se i nedan utvalda bildspel hur jag på ett naturligt sätt blandar spontana ögonblicksbilder med avslappnade porträtt under en bröllopsdag. I vanlig ordning är bildspelen skapade för brudparets skull och ej för sociala medier så de är måhända lite långa men ger er en inblick i hur jag fotograferar bröllop – en viktig aspekt när ni skall investera i bröllopsbilder. ♥


Bröllopsfotograf i Skåne med fokus på storytelling och genuina känslor

Jag älskar att fånga de genuina känslorna och kärleken mellan människor som lyser igenom under en bröllopsdag – kärleken mellan makar, kärleken till familj och till vänner. Att fånga små, små detaljer som ofta ingen annan hinner notera i bröllopsdagens brus – den tysta blicken mellan två människor eller en mjuk hand på en närståendes arm. Era vänner och familj är en sån stor del av er bröllopsdag!

Boka mig och ni får en fotograf som tar sig an er bröllopsdag med stort engagemang, lyhördhet och all den kärlek det förtjänar! Vill ni ha en blandning av dokumentära och autentiska ögonblicksbilder som fångar era känslor under bröllopsdagen samt snygga porträtt är jag den solklara bröllopsfotografen för er!

Vi fick allt och lite till. Över alla förväntningar. Du levererade en resa. Vår resa under en mycket viktig och betydelsefull dag. Från fantastiska porträtt till bilder som visar detaljer och händelser, när det hände på naturligaste sättet man kan tänka sig.

Fortsätt vara den trygga, varma och fantastiska person och fotograf som du är. Fortsätt sprida glädje och föreviga händelser och ”moments”. Vi kommer vara som vandrande reklampelare för dig. Tack!

– Maria + Björn

Vi kan ha er

Engagement session på Sofiero Slott!

Det ingår alltid en parfotografering – en så kallad Engagement Session, när ni bokar mig som bröllopsfotograf och det här är ett av mina favoritmoment under vår resa tillsammans! Vi kommer att lära känna varandra än mer och ni kommer att få en känsla av hur jag jobbar under bröllopsporträtten under själva bröllopsdagen. Den brukar vara väldigt avslappnad och vi har helt enkelt en trevlig stund tillsammans där vi diskuterar igenom ert bröllop, jag baserar alltid den på hur ni är som personer.

Under taggen Engagement sessions finns det ett par utvalda exempel för er – parfotograferingar som dels utspelat sig i mulet, blåsigt väder och dels i strålande sol för att ge er en känsla över hur det kan se ut. Många av mina brudpar älskar havet precis som jag, och det finns många fina platser i närheten av Helsingborg att dels ta bröllopsporträtt under dagen samt dels ha vår parfotografering. Jag skulle dock rekommendera er att ha själva bröllopsporträtten i den vackra trädgården.


Exempel på Engagement sessions“Du hade hela tiden oss i fokus och i att leverera de bilderna som vi ville ha. Du var lyhörd för vår story som visade sig i de bilder du tog. Det gör att de bilder du tog för oss blir personliga.”

– Sandra & Nicholas
Porträtt på ett brudpar som kramas under ett mikrobröllop på Örums Nygård, Österlen. Fotograf: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.


Se ett kortare bildspel från ett 12 h svenskt-italienskt bröllop på Sofiero Slott, fotograferat i juni 2017. Kika in under bildspel för att se exempel på fler – samt nyare! – bröllop.Vi bor inte i Skåne men vill boka dig för vårt bröllop på Sofiero!

Då många av mina brudpar bor annorstädes och har sina destinationsbröllop i Skåne har jag mångårig erfarenhet vid att all kommunikation kring bröllopet sker genom telefon/mail/videosamtal.

Ska ni åka ner till Helsingborg? Om ni vill kan vi passa på att ta er Engagement Session vid slottet i samband med detta.

Internationellt svenskt-amerikanskt bröllop på Ven, porträtt på brud och brudgum på stranden. Klänning från DB Studio wedding dresses, skor från Steve Madden. Foto: Tove Lundquist.
Bröllopstips

Kika in på min Pinterest samt bröllopstipsen här på hemsida för att få inspiration! Där finns tips på allt som kan behövas tänkas på under en bröllopsdag – från förberedelser till First Look, till hur en skall tänka när gruppbilderna eller bröllopsporträtten skall tas (finns MASSOR av fina backdrops på Sofiero!!), vilka florister som finns i närheten av Helsingborg till inlägg om presenter till era gäster, hur en bäst planerar in ett bra körschema för dagen och vem som gör godaste tårtan i Skåne. Allt det – och mycket, mycket mer!

Har ni anlitat en bröllopskoordinator? Vad kul – gratulerar till att göra ett bra val! Om ni vill men ännu inte hunnit boka någon så läs tipsen om bröllopskoordinatorer!

I annat fall hoppas jag att kunna bistå med lite hjälp i er bröllopsplanering med dessa tips.


Vi vill att du fotograferar vårt bröllop på Sofiero Slott – hur går vi tillväga nu?

Brud förbereder sig inför First Look på bröllopslokalen Örenäs Slott i Skåne. Fotograf: Tove Lundquist.

BRÖLLOPSFOTOGRAF I SKÅNE MED FOKUS PÅ STORYTELLING OCH GENUINA KÄNSLOR

02.

Avtal, faktura och MASSOR av information!

När avtalet är påskrivet av oss alla tre och fakturan är betald är vi på G! Jag är experten vid sidan av – vi kommer att gå igenom allt för att er dag skall bli precis som ni vill ha den! En checklista och bröllopsguide skickas ut.

03.

Bröllopsdagen är här! Wohoooo!

Efter att ni haft er parfotografering tillsammans med mig känns det som att vi känt varandra i evighet och att jag är en naturlig del av dagen. Vi kommer att ha så kul!

04.

Bilderna är klara!

Tiden är inne att få se era bilder, jag tycker alltid att det är lika spännande att skicka iväg dem. Om ni själva vill fortsätter jag gärna att hålla kontakt. ♥


Att driva mitt företag med miljö och hållbarhet som ledord har alltid varit ytterst viktigt för mig och jag har prioriterat de leverantörer som jag anser dels har ett bra miljötänk både företagsmässigt och privat och dels har en hög kvalité på sina produkter.

Bröllopsporträtt vid den ensamma tallen i Haväng, vigseln skedde precis intill. Elopement bröllop till Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.
En vacker bröllopbukett i ljuva toner av gult skapad av floristerna på Bara Blommor i Malmö. Brudklänningen kommer från ERDEM i London. Foto: Tove Lundquist som arbetar som bröllopsfotograf i Skåne.
Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Malmö. .
En parfotografering tillsammans med brudpar intill Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.


Fotograf Tove Lundquist

Bröllop på Sofiero Slott i Helsingborg, Skåne

Internationellt bröllop i Sofiero Slott och Slottsträdgård, Helsingborg – bröllopsfotograf Skåne