Bröllop i Köpinge Kyrka, Gärds Köpinge i Skåne. Fotograf är Tove Lundquist.Stor längdskillnad på par?

Först och främst vill jag med det här inlägget poängtera att det här är ett icke-problem ur ett fotografiskt perspektiv och borde så klart vara det ur alla perspektiv! Jag har tyvärr har haft brudpar som fått tråkiga kommentarer kring deras längdskillnad av dels okända människor men även personer i deras nära bekantskapskrets och sånt är ju aldrig kul så jag vill ändå lyfta detta då jag har haft några som kontaktat mig och varit lite fundersamma inför bröllopsporträtten. ♥

Jag har fotograferat många brudpar där det kan skilja ända upp till 30-40 centimeter mellan partnerna, i det här inlägget visar jag bilder på ett par fantastiskt fina par där det har varit stor längdskillnad men där det de facto inte syns så mycket på bild.Ett personligt citybröllop i Malmö med förberedelser på Clarion Hotel Malmö Live, utomhusvigsel på Stortorget och bröllopsfest på Ribersborgs Kallbadhus. Övriga bröllopsleverantörer är Tove Lundquist som bröllopsfotograf, tyllkjol i champagne och fluga kommer från Ellen Marie Bridal, kostym från Oscar Jacobson, skor från Talking Shoes Walking Art och vigselringar från Dahlgren est. 1918 i Malmö.
Det viktiga här är att vara öppna med er bröllopsfotograf när det gäller era känslor kring detta och berätta om detta är något som känns viktigt för er. Som jag alltid säger – det är superviktigt med rak och tydlig kommunikation! Har ni bokat en professionell och erfaren fotograf har hen flera knep att ta till för att längden ej skall synas så mycket.Är det stor längdskillnad på er? Bröllopsfotograf Tove Lundquist tipsar!Engagement sessions!

Om ni går i tankarna att boka en professionell bröllopsfotograf så fråga om hen erbjuder en parfotografering före bröllopet! Själv erbjuder jag alltid en provfotografering till mina brudpar där vi under en timme går igenom planeringen av bröllopet, de får en massa tips och tricks inför dagen samt delar med mig av tankar och idéer inför just deras specifika bröllop baserat på intressen och hur de är som individer. Jag har haft brudpar som både brytt sig mindre – och mer – om längdskillnaden. Som ni ser på bilden överst i inlägget fotograferas själva ingången och utgången naturligt. Poängteras bör att mitt primära fokus är att fånga er precis som ni är, känslan och kärleken är det viktigaste. ♥

Kika in på Nina och Andreas fotograferingar i Malmö samt Mia och Mattias höstfotografering nere på Ribban för att se hur det kan se ut.


Kärleksfull bild från en parfotografering tillsammans med ett brudpar, Ön Limhamn i Malmö. Fotograf är Tove Lundquist.

Hej, det är jag som är Tove!

Den här serien med bröllopstips påbörjades 2014 då jag fotograferade mitt allra första bröllop och har sin grund i att jag älskar att lära mig nya saker!

Genom åren har varje fotograferat bröllop varit ett nytt tillfälle att lära mig något nytt – denna kunskap vill jag förmedla dels till de bröllopspar som bokat mig och dels till alla andra som står inför planeringen av bröllopsdagen och som valt bort att använda sig av en bröllopskoordinator. Tipsinläggen är i ständig utveckling. En övergripande sida finner ni under planera bröllop.

Som bröllopsfotograf är jag engagerad, kommunikativ och lyhörd, bildstilen är dokumentär i kombination med avslappnade och kärleksfulla porträtt. Det är stort fokus på storytelling, känsla och miljömedvetenhet.


Att driva mitt företag med miljö och hållbarhet som ledord har alltid varit ytterst viktigt för mig och jag har prioriterat de leverantörer som jag anser dels har ett bra miljötänk både företagsmässigt och privat och dels har en hög kvalité på sina produkter.