Johanna & Simons bröllop på Örenäs Slott

I augusti jobbade jag som Second Shooter åt min kollega Therese Lorentzon under ett av hennes bröllop på Örenäs Slott där jag träffade supertrevliga Simon och Johanna. Simon är precis som jag uppväxt i Oskarshamn – bara i fel del av stan! ;) Bröllopet gick i ett färgglatt och mintgrönt tema, längst ned i blogginlägget kan ni i vanlig ordning finna övriga bröllopsleverantörer!

 

Parets egna ord om hur de träffades: “Simon 32 år från Oskarshamn, Ingenjör som arbetar som Mechanical Designer på TetraPak i Lund.  Johanna 30 år från Bjärred, HR-generalist som arbetar som Konsultchef på Palm & Partners. Vi träffades på en Halloweenfest i Malmö 2012. Genom gemensamma vänner brukar vi säga, men faktum är att Johanna var ditbjuden av en annan kille som hon dejtade. Efter Halloweenfesten började vi dejta och gjorde så under en ganska lång period. I januari året där på fick Simon jobb i Norge, dock var det inte start förens i augusti. Vi fortsatte att träffas men hade inga planer på att inleda ett distansförhållande. På midsommar 2013 blev vi trots allt officiellt ett par. I augusti flyttade Simon till Oslo för att börja sitt nya jobb, men det han inte gå en månad innan han bestämde sig för att flytta hem igen. Inom tre månader var Simon tillbaka i Malmö igen och sedan dess har det varit Vi. :)”

 

 

 Titta gärna igenom bildspelet som har måååååånga fler bilder än detta blogginlägg!

 

Vy på Örenäs Slott.

Ståtliga Örenäs Slott reser sig 60 meter över havet. 

Lila blomma, Örenäs Slott.Vy mot havet genom Örenäs Slott.Brud på Örenäs Slott.

Simon står utanför och väntar – nu är det dags för en First Look

First Look under ett bröllop på Örenäs Slott, Skåne.

First Look är en riktig hit om ni frågar mig! 

First Look under ett bröllop på Örenäs Slott, Skåne. First Look under ett bröllop på Örenäs Slott, Skåne. First Look under ett bröllop på Örenäs Slott, Skåne.First Look under ett bröllop på Örenäs Slott, Skåne. Svartvitt foto på brudbukett från Gouteva. Svartvitt foto på brudbukett från Gouteva.

Johanna hade valt ut en helt fantastisk brudklänning från Diane Legrand och smycken kommer från Caroline Svedbom 

Brudklänning från Diane Legrand, florist är Gouteva, smycken kommer från Caroline Svedbom och fotograf är Tove Lundquist.

Maffig klänning, eller hur! 

Svartvitt foto på brud vid Örenäs Slott. Brudklänning från Diane Legrand, floris är Gouteva, smycken kommer från Caroline Svedbom och fotograf är Tove Lundquist.Brudpar på balkongen på Örenäs Slott i Skåne.Svartvitt foto på skrattande par.

Nu åker vi iväg för att ta lite porträttbilder! 

Bröllopsporträtt Ålabodstranden, Glumslöv.Svartvitt bröllopsporträtt vid Ålabodstranden, Glumslöv. Brudklänning från Diane Legrand, smycken kommer från Caroline Svedbom, florist är Gouteva och fotograf är Tove Lundquist.Svartvitt bröllopsporträtt vid Ålabodstranden, Glumslöv.

Simons kostym kommer från Tiger of Sweden och skjorta från Stenströms. Västen och kravatten är hyrda från Södra Högtidskläder som ligger här i Malmö. 

Bröllopsporträtt Ålabodstranden, Glumslöv.

Dags att åka tillbaka till Örenäs Slott!

Svartvitt brudporträtt under ett bröllop på Örenäs Slott. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.

Älskar svartvita bilder på bruden! Vad tycker ni?

Leende brudpar. Brudklänning från Diane Legrand, smycken kommer från Caroline Svedbom, florist är Gouteva och fotograf är Tove Lundquist. Svartvitt foto på sittande brudpar.Brud med brudtärnor. Klänningarna kommer från Azazie - bridesmaid dresses & wedding dresses.

Brudtärnornas läckra mintgröna klänningar kommer från Azazie

Brudbukett från Gouteva i Malmö, tärnornas mintgröna klänningar från Azize och brudens klänning kommer från Diane Legrand.

Florist Gouteva i Malmö har gjort brudbuketterna

Svartvitt foto på brud tillsammans med sina brudtärnor. Brudklänning från Diane Legrand, smycken kommer från Caroline Svedbom, florist är Gouteva och fotograf är Tove Lundquist.Svartvit bild på brudgum samt marskalkar, Örenäs Slott. Svartvit bild på brudgum samt marskalkar, Örenäs Slott.Svartvit bild på brudgum samt marskalkar, Örenäs Slott. Svartvit bild på brudgum samt marskalkar, Örenäs Slott.Brudbukett från Gouteva i Malmö, tärnornas mintgröna klänningar från Azize och fotografen är Tove Lundquist. Brudbukett från Gouteva i Malmö, tärnornas mintgröna klänningar från Azize och fotografen är Tove Lundquist.Brudklänning från Diane Legrand, smycken kommer från Caroline Svedbom, florist är Gouteva och fotograf är Tove Lundquist. Svartvitt foto på två marskalkar som skjuter såpbubblor.Brudbukett från Gouteva i Malmö, tärnornas mintgröna klänningar från Azize och brudens klänning kommer från Diane Legrand.Svartvitt foto på två marskalkar som skjuter såpbubblor. Brudgum står i såpbubblor. Gäster under ett bröllop på Örenäs Slott i Skåne. Gäster under ett bröllop på Örenäs Slott i Skåne.Gäster under ett bröllop på Örenäs Slott i Skåne. Utomhusbröllop i mintgrönt tema, Örenäs Slott.Gäster under ett utomhusbröllop på Örenäs Slott, Skåne. Skylt vid bröllop - choose a seat not a side.Brudtärnor kommer gående på Örenäs Slott. Brudtärneklänningarna kommer från Azazie - bridesmaid dresses och wedding dresses. Svartvitt foto på brudparets bil, Örenäs Slott. Svartvitt fotografi på brudpar under en utomhusvigsel på Örenäs Slott.Foto i färg på brudpar under en utomhusvigsel på Örenäs Slott.Svartvitt fotografi på brudpar under en utomhusvigsel på Örenäs Slott. Utomhusbröllop på Örenäs Slott, Skåne. Utomhusbröllop på Örenäs Slott, Skåne.Svartvitt foto på brudpar under en utomhusvigsel på Örenäs Slott. Vy över vigselplatsen på Örenäs Slott. Tält.Fördrink bestående av mousserande vin under ett bröllop på Örenäs Slott. Kanapéer från Örenäs Slott.Brudpar på Örenäs Slott i Skåne. Brudpar på Örenäs Slott i Skåne. Brud vid mingel på Örenäs Slott. Brudklänning från Diane Legrand.Svartvitt foto på bordsplacering vid bröllop på Örenäs Slott.Bröllopsdukning i matsalen Tranchell på Örenäs Slott, Skåne. Florist är Gouteva, fotograf är Tove Lundquist, temat är mintgrönt.

Personalen på slottet gjorde som vanligt ett grymt jobb när det gäller bordsdukningen!

Bröllopsdukning i matsalen Tranchell på Örenäs Slott, Skåne. Florist är Gouteva, fotograf är Tove Lundquist, temat är mintgrönt. Bröllopsdukning i matsalen Tranchell på Örenäs Slott, Skåne. Florist är Gouteva, fotograf är Tove Lundquist.Bröllopsdukning i matsalen Tranchell på Örenäs Slott, Skåne. Florist är Gouteva, fotograf är Tove Lundquist, temat är mintgrönt.

Blomsterdekorationerna från Gouteva var ursnygga! Smart också att ha så höga vaser så att gästerna enkelt kan se varandra under bröllopsmiddagen. 

Bröllopsdukning i matsalen Tranchell på Örenäs Slott, Skåne. Florist är Gouteva, fotograf är Tove Lundquist. Bröllopsdukning i matsalen Tranchell på Örenäs Slott, Skåne. Florist är Gouteva, fotograf är Tove Lundquist.

 

Bröllop på Örenäs Slott, Skåne

 

Bröllopsleverantörer:

Brudklänning: Diane Legrand
Brudgum: Kostym från Tiger of Sweden och skjorta från Stenströms. Väst och kravatt är hyrda från Södra Högtidskläder i Malmö. Skorna kommer från Crockett and Jones och klockan är inköpt på Waldor & Co.
Florist: Gouteva
Smycken: Caroline Svedbom
Vigselringar: Vanbruun
MUA: Marielle Martinsson
Brudtärnornas klänningar: Azize
Bröllopslokal: Örenas Slott

 

 

Ska ni gifta er på Örenäs slott eller letar ni efter en bröllopsfotograf Landskrona med omnejd?

Känner ni att min bildstil passar er och att ni är ute efter en dokumentär tolkning av er dag och med naturliga och avslappnade porträtt på er två? Suveränt! Kika igenom min portfolio och läs igenom informationen under bröllop så hörs vi!

DELA
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT