Bröllop på Örenäs Slott, Skåne

Johanna och Simon valde vackra Örenäs Slott som bröllopslokal för deras utomhusceremoni samt för bröllopsfesten, en populär bröllopslokal här i Skåne. Fotograf: Tove Lundquist.
Johanna och Simon valde vackra Örenäs Slott - numera Maryhill Estate - som bröllopslokal för både ceremonin samt för bröllopsfesten. Läs gärna mina tips när ni skall planera en utomhusvigsel


Ett utomhusbröllop på Örenäs Slott - med regn, rusk, stor glädje och mintgröna toner

En vacker lördag i augusti anlände jag till det vackra skånska slottet Örenäs Slott som ligger längs kusten mellan Landskrona och Helsingborg - en populär bröllopslokal för många brudpar! Min skånska kollega Therese Lorentzon frågade om jag hade möjlighet att jobba som Second Shooter under hennes bröllop på Örenäs Slott och då jag inte var bokad för bröllop den helgen svarade jag glatt JA! Jag är en bröllopsnörd! Ha ha! Det gav mig möjlighet att träffa det supertrevliga brudparet Simon och Johanna som mött varandra på en Halloweenfest i Malmö för sex år sedan och som nu äntligen skulle ta steget vidare. En kul grej som kom fram var att Simon precis som jag är uppväxt i Oskarshamn - bara i fel del av stan, ha ha! ;)


Planeringen av bröllopet

Bröllopet gick huvudsakligen i färgglada och mintgröna toner. De skriver själva att de planerade ett klassiskt/elegant bröllop i slottsmiljö, klädkoden var enligt Johanna "mörk kostym och långklänning i sann slottsanda". Platsen för ceremonin var given redan från början - de planerade att ha den i Örenäs Slott trädgård med den fantastiska vyn över Ven danska kusten och Köpenhamn i bakgrunden. Ett oväder drog in i sista stund vilket resulterade i att vigseln skedde i slottets bröllopstält som de erbjuder brudpar. Superbra alternativ vid regn under bröllopet! Längst ned i blogginlägget finner ni övriga bröllopsleverantörer!

I vanlig ordning visar jag endast upp de bilder som jag fått grönt ljus av från Förste Fotografen samt från själva brudparet så klart! Det är viktigt med respekt! ♥Brudparets egna ord om deras story och hur de träffades

"Vi träffades på en Halloweenfest i Malmö 2012. Genom gemensamma vänner brukar vi säga, men faktum är att Johanna var ditbjuden av en annan kille som hon dejtade. Efter Halloweenfesten började vi dejta och gjorde så under en ganska lång period. I januari året där på fick Simon jobb i Norge, dock var det inte start förens i augusti. Vi fortsatte att träffas men hade inga planer på att inleda ett distansförhållande. På midsommar 2013 blev vi trots allt officiellt ett par. I augusti flyttade Simon till Oslo för att börja sitt nya jobb, men det han inte gå en månad innan han bestämde sig för att flytta hem igen. Inom tre månader var Simon tillbaka i Malmö igen och sedan dess har det varit Vi. :)"


Info om bröllop

Vad säger brudparen?

Om fotografen

 Titta gärna igenom bildspelet som har måååååånga fler bilder än detta blogginlägg! Jag kan verkligen rekommendera Örenäs slott som bröllopslokal om ni skall gifta er här i Skåne. Slottet renoveras under 2022/2023 men går att boka bröllop där redan nu inför bröllop under 2024 och framåt.

Vy på Örenäs Slott, en av Skånes mest populära bröllopslokaler. Fotograf: Tove Lundquist. Slottet heter numera Maryhill Estate.

Ståtliga Örenäs Slott reser sig 60 meter över havet och är ett av Skånes mest bokade slott för bröllop och bröllopsfester . Slottet byggs om under 2023 och har under tiden bytt namn till Maryhill Estate.

Lila blomma, Örenäs Slott och Maryhill Estate.
Vy mot havet genom Maryhill Estate som tidigare hette Örenäs Slott.
Brud förbereder sig inför First Look på bröllopslokalen Örenäs Slott i Skåne, numera Maryhill Estate. Fotograf: Tove Lundquist.

Simon står utanför och väntar - nu är det dags för en First Look

Svartvitt fotografi på brudpar under en First Look. Bröllopet var på Maryhill Estate som tidigare hette Örenäs Slott, Skåne, som är en populär bröllopslokal. Fotograf: Tove Lundquist.

First Look är en riktig hit om ni frågar mig! 

Svartvitt fotografi på brudpar under en First Look. Bröllopet var på Örenäs Slott, Skåne, som är en populär bröllopslokal. Fotograf: Tove Lundquist.
Brudgum ser sin brud för första gången under en First Look. Bröllopet var på Örenäs Slott, Skåne, som är en populär bröllopslokal. Fotograf: Tove Lundquist.
Brudgum ser sin brud för första gången under en First Look. Bröllopet var på Örenäs Slott - Maryhill Estate, Skåne, som är en populär bröllopslokal. Fotograf: Tove Lundquist.
Brudpar under sin First Look, bröllopet var på Maryhill Estate - Örenäs Slott i Skåne som är en populär bröllopslokal. Fotograf: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.

Johanna och Simon har numera fått tillskott i familjen - gratulerar! ♥

Svartvitt foto på brudbukett från Gouteva.
Svartvitt foto på brudpar under bröllopsporträtt på Örenäs Slott i Skåne som är en populär bröllopslokal. Fotograf: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö. Brudbuketten kommer från Gouteva, brudklänning från Diane Legrand.

Johanna hade valt ut en helt fantastisk brudklänning från Diane Legrand och hennes smycken kommer från Caroline Svedbom 

Brudklänning från Diane Legrand, florist är Gouteva, smycken kommer från Caroline Svedbom och fotograf är Tove Lundquist. Location är Maryhill Estate i Glumslöv.

Maffig klänning, eller hur! 

Svartvitt foto på brud vid Örenäs Slott. Brudklänning från Diane Legrand, floris är Gouteva, smycken kommer från Caroline Svedbom och fotograf är Tove Lundquist.
Porträtt på brudpar på balkongen på Örenäs Slott i Skåne. Brudklänning från Diane Legrand och brudgummens kläder kommer från Tiger of Sweden. Fotograf: Tove Lundquist.

Örenäs Slott ger brudparen möjlighet att bo i deras slottsrum 

Svartvitt dokumentärt porträtt på brudpar utanför Örenäs Slott i Skåne. Brudklänning från Diane Legrand och brudgummens kläder kommer från Tiger of Sweden, brudbukett från Gouteva i Malmö. Fotograf: Tove Lundquist.

Nu åker vi iväg för att ta lite porträttbilder! 

Bröllopsporträtt Ålabodstranden, Glumslöv.
Svartvitt bröllopsporträtt vid Ålabodstranden, Glumslöv. Brudklänning från Diane Legrand, smycken kommer från Caroline Svedbom, florist är Gouteva och fotograf är Tove Lundquist.

Simons kostym kommer från Tiger of Sweden och skjorta från Stenströms. Västen och kravatten är hyrda från Södra Högtidskläder som ligger här i Malmö. 

Svartvitt bröllopsporträtt vid Ålabodstranden, Glumslöv. Bröllopet skedde på Örenäs Slott i Skåne. Fotograf: Tove Lundquist.

Som vana läsare vet så älskar jag att fotografera porträtt i solljus! Not a problem for me! 

Bröllopsporträtt Ålabodstranden, Glumslöv.

Dags att åka tillbaka till Örenäs Slott för ceremonin! Älskar blicken Johanna ger Simon! 

Svartvitt brudporträtt under ett bröllop på Örenäs Slott. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.

Älskar svartvita bilder på bruden! Vad tycker ni?

Leende brudpar. Brudklänning från Diane Legrand, smycken kommer från Caroline Svedbom, florist är Gouteva och fotograf är Tove Lundquist.
Svartvitt foto på sittande brudpar.
Brud med brudtärnor. Klänningarna kommer från Azazie - bridesmaid dresses & wedding dresses.

Brudtärnornas läckra mintgröna klänningar kommer från Azazie, tärnorna är Johannas allra bästa vänner som hon tillbringat många år med ♥

Brudbukett från Gouteva i Malmö, tärnornas mintgröna klänningar från Azize och brudens klänning kommer från Diane Legrand.

Florist Gouteva i Malmö har gjort brudbuketterna

Svartvitt foto på brud tillsammans med sina brudtärnor. Brudklänning från Diane Legrand, smycken kommer från Caroline Svedbom, florist är Gouteva och fotograf är Tove Lundquist.
Svartvit bild på brudgum samt marskalkar, Örenäs Slott.
Svartvit bild på brudgum samt marskalkar, Örenäs Slott.
Svartvit bild på brudgum samt marskalkar, Örenäs Slott.
Svartvit bild på brudgum samt marskalkar, Örenäs Slott.
Brudbukett från Gouteva i Malmö, tärnornas mintgröna klänningar från Azize och fotografen är Tove Lundquist.
Brudbukett från Gouteva i Malmö, tärnornas mintgröna klänningar från Azize och fotografen är Tove Lundquist.

Älskar den här bilden - bästa vänner! ♥

Brudklänning från Diane Legrand, smycken kommer från Caroline Svedbom, florist är Gouteva och fotograf är Tove Lundquist.
Svartvitt foto på två marskalkar som skjuter såpbubblor.
Brudbukett från Gouteva i Malmö, tärnornas mintgröna klänningar från Azize och brudens klänning kommer från Diane Legrand.
Svartvitt foto på två marskalkar som skjuter såpbubblor.
Brudgum står i såpbubblor.

Och så kom regnet! Kika gärna in på mina tips om när det regnar på bröllopsdagen

Gäster under ett bröllop på Örenäs Slott i Skåne.
Gäster under ett bröllop på Örenäs Slott i Skåne.
Gäster under ett bröllop på Örenäs Slott i Skåne.
Utomhusbröllop i mintgrönt tema på Maryhill Estate som tidigare gick under namnet Örenäs Slott. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.
Gäster under ett utomhusbröllop på Örenäs Slott, Skåne.
Skylt vid bröllop - choose a seat not a side.
Brudtärnor kommer gående på Maryhill Estate Örenäs Slott. Brudtärneklänningarna kommer från Azazie - bridesmaid dresses och wedding dresses.
Svartvitt foto på brudparets bil, Örenäs Slott.

Johanna och Simon hade hyrt en äldre bil inför ankomsten till ceremonin

Svartvitt fotografi på brudpar under en utomhusvigsel på Maryhill Estate - Örenäs Slott.
Foto i färg på brudpar under en utomhusvigsel på Örenäs Slott.
Svartvitt fotografi på brudpar under en utomhusvigsel på Maryhill Estate Örenäs Slott.
Utomhusbröllop på Örenäs Slott, Skåne.
Utomhusbröllop på Örenäs Slott, Skåne i bröllopslokalens bröllopstält. Foto: Tove Lundquist.
Svartvitt foto på brudpar under en utomhusvigsel på Örenäs Slott.
Vy över vigselplatsen på Örenäs Slott. Tält.

Vyn från Örenäs Slott över själva vigselplatsen

Fördrink bestående av mousserande vin under ett bröllop på Örenäs Slott.

Örenäs Slott erbjuder brudparen tre olika bröllopspaket - läs mer på bröllop på Örenäs Slott 

Kanapéer från Örenäs Slott.
Brudpar på Örenäs Slott i Skåne.

Personalen på Örenäs Slott är professionella och vana vid bröllop

Brudpar på Örenäs Slott i Skåne.
Brud vid mingel på Örenäs Slott.
Brudklänning från Diane Legrand.
Svartvitt foto på bordsplacering vid bröllop på Örenäs Slott.
Bröllopsdukning i matsalen Tranchell på Örenäs Slott, Skåne. Florist är Gouteva, fotograf är Tove Lundquist, temat är mintgrönt.

Personalen på slottet gjorde som vanligt ett grymt jobb när det gäller bordsdukningen!

Bröllopsdukning i matsalen Tranchell på Örenäs Slott, Skåne. Florist är Gouteva, fotograf är Tove Lundquist, temat är mintgrönt.

Brudparet valde mintgröna toner på bröllopsdetaljerna 

Bröllopsdukning i matsalen Tranchell på Örenäs Slott, Skåne. Florist är Gouteva, fotograf är Tove Lundquist.
Bröllopsdukning i matsalen Tranchell på Örenäs Slott, Skåne. Florist är Gouteva, fotograf är Tove Lundquist, temat är mintgrönt.

Blomsterdekorationerna från Gouteva var ursnygga! Tips! Om en vill dekorera med blomsterarrangemang på middagsborden så är höga vaser ett bra alternativ. Detta gör att gästerna enkelt kan se varandra under bröllopsmiddagen. 

Bröllopsdukning i matsalen Tranchell på Örenäs Slott, Skåne. Florist är Gouteva, fotograf är Tove Lundquist.
Bröllopsdukning i matsalen Tranchell på Örenäs Slott, Skåne. Florist är Gouteva, fotograf är Tove Lundquist.

Bröllopsmiddagen ägde rum i denna vackra lokal - "Tranchell" - som ligger på slottets övervåning 


Bröllop på Örenäs Slott, Skåne

Bröllopsleverantörer:

Brudklänning: Diane Legrand
Brudgum: Kostym från Tiger of Sweden och skjorta från Stenströms. Väst och kravatt är hyrda från Södra Högtidskläder i Malmö. Skorna kommer från Crockett and Jones och klockan är inköpt på Waldor & Co.
Florist: Gouteva
Smycken: Caroline Svedbom
Vigselringar: Vanbruun
MUA: Marielle Martinsson
Brudtärnornas klänningar: Azize
Bröllopslokal: Örenas Slott
Förstefotograf: Therese Lorentzon


Planerar ni också att ha ert bröllop på Örenäs slott eller letar ni efter en bröllopsfotograf i Landskrona med omnejd?

Känner ni att min bildstil passar er och att ni är ute efter en dokumentär tolkning av er dag och med naturliga och avslappnade porträtt på er två? Suveränt! Kika igenom min portfolio och läs igenom informationen under bröllop så hörs vi!

Exempel på bröllop jag fotograferat

slott

city

vandrarhem

traditionellt

strand

dela

Comments Expand -
Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist.

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf i Malmö, Skåne
- med fokus på genuina känslor och storytelling.

»BLOGG