Porträtt på brud iklädd hårsmycke för bröllop från Ivory & Co, örhängen från Lily & Rose och brudklänning Carlene från Abby Waits. Fotograf Tove Lundquist från Malmö. MUA är Felicia Möllerström från brudmakeup.se.
Nina som hade sitt bohemiska strandbröllop på Ystad Saltsjöbad valde bort att ha en slöja och inhandlade istället ett hårsmycke från Ivory & Co. MUA är Felicia Möllerström från brudmakeup.se.


Hårsmycken eller slöja?

Wohoooo! Snart är det dags för bröllop!! Bröllopskläderna är inhandlade, fotograf, bröllopskoordinator, florist och bröllopslokal är bokad och nu går ni vidare i checklistan. Håret! Vad skall ni ha för bröllopsfrisyr? Och vad skall ni egentligen välja – ett vackert hårsmycke eller en mer traditionell slöja? Endast ni själva kan välja – gå på magkänslan över vad som passar just dig, den valda frisyren och bröllopskläderna och vilken känsla du och din partner vill ha på ert bröllop. Vad tror du att du skulle känna dig mest bekväm i? Bröllopsdagen är lång och det är inte roligt att känna att ni valt en frisyr ni egentligen inte riktigt trivs i.

Nästa fråga är lång eller kort slöja? En håraccessoar som är för hela håret eller endast delar av det? Det allra, allra bästa råd jag kan ge dig efter alla mina år som bröllopsfotograf är att verkligen välja något som du känner passar just dig. Lyssna inte på vad alla andra säger! Om du känner dig obekväm under bröllopsdagen brukar detta också synas i bilderna och bilderna kommer i sin tur att alltid påminna dig om känslan du hade när fotot togs. Så go your own way säger jag! ♥

Kontakta kyrka och hembygdsföreningar!

Det går även att låna en krona beroende på vart ni valt att ha ert bröllop. Ett ofta ganska bortglömt tips i sammanhanget är att vända er till kyrkan ni valt alternativt om där finns någon hembygdsförening i området. Många hembygdsföreningar lånar ut saker om ni går med i deras förening vilket är ett fantastiskt bra sätt att stödja kulturen på platsen för ert bröllop!


Avslappnat bröllop i Löttorp på Öland. Bruden har Luna Gown av By Malina Bridal, brudgummens bröllopskläder kommer från Jeansbolaget Oskarshamn, slipskungen samt MQ Market. MUA är Amanda på Embershine Official i Mönsterås, Bröllopsfotograf är Tove Lundquist. Florist är Buketten Oskarshamn. Kronan är lånad från Källa hembygdsförening.
Alicia som hade ett gårdsbröllop på Öland valde både hårsmycke och slöja! Hon hade lånat en krona från Källa hembygdsförening i kombination med en lång slöja.

Hårsmycke & tiara

Bröllopsbruket

By Malina

Caroline Svedbom

Catherine Deane

Diane Legrand

Efva Attling – hyr en tiara!

Georg Jensen

Ivory & Co

Jannie Baltzer

Jules Bridal, Irland

Lilly

Lotta Jewellery

The Bobby Pin

Twigs & Honey
Karina vars bröllop gick av stapeln på Örum 119 på Österlen valde en kort slöja från Garamaj of Sweden istället för ett hårsmycke, de skapade även hennes vackra brudklänning.Slöjor

Bröllopsbruket

Calmius éve

Diane Legrand

Lilly 

Little Fairies

Matildas fest
Brudklänning och slöja från Diane Legrand, florist är Gouteva, smycken kommer från Caroline Svedbom och fotograf är Tove Lundquist. Location är Maryhill Estate i Glumslöv.
Brudklänning och slöja från Diane Legrand under ett bröllop på slottet Maryhill Estate

Hej, det är jag som är Tove!

Den här serien med bröllopstips påbörjades 2014 då jag fotograferade mitt allra första bröllop och har sin grund i att jag älskar att lära mig nya saker!

Genom åren har varje fotograferat bröllop varit ett nytt tillfälle att lära mig något nytt – denna kunskap vill jag förmedla dels till de brudpar som bokat mig och dels till alla andra som står inför planeringen av bröllopsdagen och som valt bort att använda sig av en bröllopskoordinator. Tipsinläggen är i ständig utveckling.

Som bröllopsfotograf är jag engagerad och kommunikativ, bildstilen är dokumentär i kombination med avslappnade och kärleksfulla porträtt. Det är stort fokus på storytelling, känsla och miljömedvetenhet.


Att driva mitt företag med miljö och hållbarhet som ledord har alltid varit ytterst viktigt för mig och jag har prioriterat de leverantörer som jag anser dels har ett bra miljötänk både företagsmässigt och privat och dels har en hög kvalité på sina produkter.

Bröllopsporträtt vid den ensamma tallen i Haväng, vigseln skedde precis intill. Elopement bröllop till Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.
En vacker bröllopbukett i ljuva toner av gult skapad av floristerna på Bara Blommor i Malmö. Brudklänningen kommer från ERDEM i London. Foto: Tove Lundquist som arbetar som bröllopsfotograf i Skåne.
Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Malmö. .
En parfotografering tillsammans med brudpar intill Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.

Fotograf Tove Lundquist

Tips på hårsmycke och slöja till bröllopet

Tips på brudslöjor & hårsmycke samt tiara till bröllop under 2024 och 2025