Regn på bröllopet – hur löser vi det?

Vad gör vi om det regnar under bröllopet? Svartvitt foto från ett borgerligt utomhusbröllop i regn i Botaniska Trädgården, Lund. Foto: Tove Lundquist.

Mitt allra första bröllop fotograferades i regn - min brors och svägerskas! ♥ Året var 2014 och jag blev biten av bröllopslusen!
Vad gör vi om vi får regn under bröllopet?

Först och främst vill jag göra ett bold statement. Ni blir gifta, oavsett. ♥ Jag förstår er besvikelse men vi får göra det bästa av situationen och implementera vår regnplan om oväder sätter i. Sen håller vi alla tummar och tår för att solen skiner på er bröllopsdag!

- Vi kommer att prata igenom vilka platser som finns i närheten som kan vara behjälpliga vid regnoväder. Finns där något under tak? Hur ser er lokal ut? Om det bara småduggar lite väljer ni kanske att använda er av paraply alternativt inget alls, men vi planerar även för ordentligt regn. Vi får helt enkelt passa på de stunder det regnar mindre. Alternativ är även att vi använder oss av exempelvis dörröppningar eller tät vegetation.


Vad gör vi om det regnar under bröllopet? Bröllop i Slottsparken i Malmö med mycket regn. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

Ibland får en tyvärr bara köpa läget - precis som Jennie och Gustav som gifte sig tidigt en morgon i ett regnigt Slottsparken, Malmö - trots väntan stod regnet som spön i backen och de valde att genomföra vigseln ändå


- Hur ser det ut på själva vigselplatsen? Om ni gifter er inomhus finns måhända möjligheten att vi kan stanna kvar en stund och fotografera porträtt på er två inomhus? Går det att ta gruppbilderna vid vigselplatsen som ni tänkt eller behöver vi vänta med dem tills vi anländer till er bröllopslokal?


Regn på bröllopsdagen? Fotograf Tove Lundquist tipsar om hur ni löser detta. Svartvitt foto på brud i regn.

Regnig ceremoni under ett elopementbröllop i Haväng, Skåne

- För en rak och tydlig kommunikation med personalen på er bröllopslokal! Vad erbjuder de för alternativ om det skall regna på er bröllopsdag?

- Paraply är alltid en tillgång - oavsett om det regnar eller ej. Prata med er fotograf om hen har med sig paraplyer i bilen. Jag tar själv med ett vitt fint i spets samt tre genomskinliga. Eller vad sägs om att ni inskaffar ett paraply i färg som bryter av det gråa vädret? Blir superfina bilder! Var uppmärksam och kolla huruvida det finns någon logga på den, för grälla färger kan även ge färgstick i ansikte.

- Gör vädret till en kul del av dagen och ta med ett par matchande stövlar och paraplyn i galna färger! Ska ni ha brudtärnor och marskalkar? Givet att även de har var sitt paraply.

Utomhusvigsel vid regn - ett vitt tält som bröllopslokalen erbjuder vid regnigt väder. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

Lösning vid regn under ett utomhusbröllop vid havet, Örenäs Slott

3 bröllop i regn

Bröllopsporträtt under ett mikro bröllop i Haväng. Brudparet valde en elopement till Skåne. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.

Brudpar på Örenäs Slott i Skåne.

Bröllop på Marsvinsholms Slott, Skåne

Örenäs slott

Marsvinsholms slott

Haväng

Lär känna mig

Jag är en levnadsglad, barnkär, social och bubblig norrländska som älskar att umgås med familjen och spendera tid vid havet. Gillar att se serier och filmer med rymdskepp, aliens, andra roliga övernaturliga figurer och bra beskrivna kvinnor och relationer.

Vårt hem är grönt och fyllt med allehanda roliga växter, jag blir som lugnast i själen när mina fingrar och fötter finns i jorden alternativt runt om mina barn i en stor kram.

Färgen gul får mig att tänka på sol och värme, sommaren är en favoritårstid men jag ser det vackra i alla årstider.

PS. Miljövänligt is tha shit.

Följ mig på

Kärleksfullt bröllopsporträtt på ett brudpar under deras elopement bröllop i Baskemölla, Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist. Brudklänningen heter Ciara och kommer från Asos. Brudgummens bröllopskläder kommer från Tiger of Sweden.

tove lundquist - bröllopsfotograf i skåne

Hej! Vad kul att just du har hittat hit! Jag har det bästa jobbet i världen - som bröllopsfotograf! Har du läst på min hemsida och känner att jag skulle vara ett fint tillskott på er bröllopsdag - klicka på länken nedan!

Bröllopsporträtt på stranden i Haväng under ett bröllop i Haväng. Brudparet valde en elopement till Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.

skicka en förfrågan

Med genuina känslor och storytelling i fokus!

dela

Comments Expand -
Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist.

»OM MIG

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf i Malmö, Skåne
- med fokus på genuina känslor och storytelling.

»BLOGG