Vad gör vi om det regnar på bröllopet? Svartvitt foto från ett borgerligt utomhus bröllop i Botaniska Trädgården, Lund. Foto: Tove Lundquist.

Mitt allra första bröllop fotograferades i regn – min brors och svägerskas! ♥

 

Vad gör vi om det regnar på bröllopet?

Först och främst vill jag göra ett bold statement. Ni blir gifta, oavsett. ♥ Jag förstår er besvikelse men vi får göra det bästa av situationen och implementera vår regnplan om oväder sätter i. Sen håller vi alla tummar och tår för att solen skiner på er bröllopsdag!

– Vi kommer att prata igenom vilka platser som finns i närheten som kan vara behjälpliga vid regnoväder. Finns där något under tak? Hur ser er lokal ut? Om det bara småduggar lite väljer ni kanske att använda er av paraply alternativt inget alls, men vi planerar även för ordentligt regn. Vi får helt enkelt passa på de stunder det regnar mindre. Alternativ är även att vi använder oss av exempelvis dörröppningar eller tät vegetation.

– Hur ser det ut på själva vigselplatsen? Om ni gifter er inomhus finns måhända möjligheten att vi kan stanna kvar en stund och fotografera porträtt på er två inomhus? Går det att ta gruppbilderna vid vigselplatsen som ni tänkt eller behöver vi vänta med dem tills vi anländer till er bröllopslokal?

– För en rak kommunikation med personalen på er bröllopslokal! Vad erbjuder de för alternativ om det skall regna på er bröllopsdag?

– Paraply är alltid en tillgång – oavsett om det regnar eller ej. Prata med er fotograf om hen har med sig paraplyer i bilen. Jag tar själv med ett vitt fint i spets samt tre genomskinliga. Eller vad sägs om ett paraply i färg som bryter av det gråa vädret? Kan bli superfina bilder!

– Gör vädret till en kul del av dagen och ta med ett par matchande stövlar och paraplyn i galna färger! Ska ni ha brudtärnor och marskalkar? Givet att även de har var sitt paraply.

 

Vad gör vi om det regnar på vår provfotografering?

Faktum är att jag och mina brudpar har lyckats pricka in regn vid flera av mina porträttfotograferingar! Ofta bokar vi in ett datum relativt lång fram i tiden och sen får vi helt enkelt se huruvida vi behöver boka om eller ej. Några par har valt att boka om till en soligare och varmare dag, andra har valt att köra ändå. Jag är flexibel – så länge det inte regnar så mycket att kameran förstörs.

Samma sak gäller här som vid bröllop – paraplyer och stövlar kan vara roliga props, samt att det finns många fina platser här i Malmö med tak där vi kan fotografera trots regnet. Alternativet är att göra som vi gjorde ovan och struntade i att det regnade – kärleken flödade ändå!

 

Urban parfotografering inför bröllop nere vid Dockan i Malmö tillsammans med bröllopsfotograf Tove Lundquist, Skåne. Plats är Västra Hamnen.

Det började smådugga en stund in på min provfotografering tillsammans med Therese och Anders, men vi valde att fortsätta. En kort stund senare slutade det regna – och då fick vi till bilder som denna. Resterande av deras bilder kan ni se här

 

 

 

Är ni på jakt efter en bröllopsfotograf i Skåne?

Finemang – kika in på min informationssida för att se om jag är rätt fotograf för er! Finns även på Instagram.

DELA

Vad gör vi om det regnar på bröllopet?

COMMENTS