Vad gör vi om det regnar på vårt bröllop?

Vad gör vi om det regnar på bröllopet? Svartvitt foto från ett borgerligt utomhus bröllop i Botaniska Trädgården, Lund. Foto: Tove Lundquist.

Mitt allra första bröllop fotograferades i regn – min brors och svägerskas! ♥

 

 

Vad gör vi om det regnar på bröllopet?

Först och främst vill jag göra ett bold statement. Ni blir gifta, oavsett. ♥ Jag förstår er besvikelse men vi får göra det bästa av situationen och implementera vår regnplan om oväder sätter i. Sen håller vi alla tummar och tår för att solen skiner på er bröllopsdag!

– Vi kommer att prata igenom vilka platser som finns i närheten som kan vara behjälpliga vid regnoväder. Finns där något under tak? Hur ser er lokal ut? Om det bara småduggar lite väljer ni kanske att använda er av paraply alternativt inget alls, men vi planerar även för ordentligt regn. Vi får helt enkelt passa på de stunder det regnar mindre. Alternativ är även att vi använder oss av exempelvis dörröppningar eller tät vegetation.

 

Regnigt bröllop på morgonen i Slottsparken i Malmö. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

Ett regnigt morgonbröllop i Slottsparken, Malmö

 

– Hur ser det ut på själva vigselplatsen? Om ni gifter er inomhus finns måhända möjligheten att vi kan stanna kvar en stund och fotografera porträtt på er två inomhus? Går det att ta gruppbilderna vid vigselplatsen som ni tänkt eller behöver vi vänta med dem tills vi anländer till er bröllopslokal?

 

Regn på bröllopsdagen? Fotograf Tove Lundquist tipsar om hur ni löser detta. Svartvitt foto på brud under ett regnigt utomhusbröllop i Skåne.

Regnig ceremoni under ett elopementbröllop i Haväng, Skåne

 

– För en rak och tydlig kommunikation med personalen på er bröllopslokal! Vad erbjuder de för alternativ om det skall regna på er bröllopsdag?

– Paraply är alltid en tillgång – oavsett om det regnar eller ej. Prata med er fotograf om hen har med sig paraplyer i bilen. Jag tar själv med ett vitt fint i spets samt tre genomskinliga. Eller vad sägs om att ni inskaffar ett paraply i färg som bryter av det gråa vädret? Blir superfina bilder! Var uppmärksam och kolla huruvida det finns någon logga på den.

– Gör vädret till en kul del av dagen och ta med ett par matchande stövlar och paraplyn i galna färger! Ska ni ha brudtärnor och marskalkar? Givet att även de har var sitt paraply.

 

 

 

Vy över vigselplatsen på Örenäs Slott. Tält.

Lösning under ett utomhusbröllop vid havet, Örenäs Slott

DELA
Kommentarer
Skriv en kommentar
Meddelande