- bröllopsfotograf i Skåne med fokus på genuina känslor och storytelling

Ellinge slott - en fantastisk bröllopslokal i Skåne! Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.Ska ni ha ert bröllop på Ellinge slott och söker en bröllopsfotograf?

Vem är Tove?

(hon/henne)

Det korta svaret är en levnadsglad, barnkär, social och bubblig norrländska som älskar att umgås med familjen och spendera tid vid havet.

En Sci-Fi och Fantasy nörd som gillar att titta på hela säsonger av tv-serier åt gången och som älskar att odla och pyssla med växter. Är en riktig Crazy Plant Lady, ha ha!

Blir glad av färgen gul som får mig att tänka på sol och värme, sommaren är en favoritårstid men jag ser det vackra i alla årstider. Miljön är viktig för mig både privat och inom mitt företag, läs mer här.

Som bröllopsfotograf är jag engagerad och kommunikativ, bildstilen är dokumentär i kombination med avslappnade och kärleksfulla porträtt. Det är stort fokus på storytelling, känsla och miljömedvetenhet.

Fotograf med fokus på känslor, familj och i att ha en röd tråd i berättelsen om er dag.

Info om bröllop

Vad säger brudparen?

Om fotografen

— Mia & Mattias

Fina ord från brudpar

Soliga och kärleksfulla bröllopsporträtt på brudpar under ett mikrobröllop på Örums Nygård, Österlen. Fotograf: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.

— Sandra & Nicholas

“Googlade efter inspiration ganska tidigt och hittade då Tove. Fastnade för hennes dokumentära bilder och hur hon sätter bild på de där känslofyllda ögonblicken som så snabbt flyger förbi.

För oss var det viktigt att satsa på en bra professionell fotograf som vi kunde lämna över allt fotograferande till och som vi kunde känna oss trygga med.

Tove var engagerad, hon gav tips och råd hela vägen fram till bröllopet, hon hade tålamod och förståelse för att vi var ovana framför kameran. Hon fanns som ett bollplank under hela planeringen. Hon tog bilder hela dagen så att vi kunde släppa det helt. Vi visste att de bilderna hon tar skulle vara tillräckligt för oss och hjälpa oss minnas denna dag för alltid.”

“Du hade hela tiden oss i fokus och i att leverera de bilderna som vi ville ha. Du var lyhörd för vår story som visade sig i de bilder du tog. Det gör att de bilder du tog för oss blir personliga.”

Planera ett slottsbröllop på Ellinge slott i Skåne

Vackra Ellinge slott tillhör idag en av Skånes mest populära bröllopslokaler och de har en mångårig erfarenhet av att erbjuda bröllop. Slottet började byggas redan runt 1100-talet och ligger perfekt till i Skåne! Närheten till Malmö innebär att era internationella gäster med stor enkelhet kan ta sig till slottet från både Skurup samt Kastrup. De kan även med lätthet ta sig till närmaste hotell när bröllopet rundas av under natten. Slottet är dessutom en perfekt bröllopslokal för de brudpar som älskar svensk historia och äldre arkitektur!

Personalen på slottet har lång erfarenhet av bröllop och de delar gärna med sig av både erfarenheter när det gäller bröllopsplanering samt andra bröllopsleverantörer såsom exempelvis florister. Läs gärna mina egna bröllopstips som jag hoppas kan hjälpa er i planeringen av ert bröllop. Ellinge Slott har plats för så många som upp till 160 gäster under bröllopsmiddagen. Passa på ha en bröllopshelg här i Skåne tillsammans med era gäster och boka sängplatserna som erbjuds på slottet - de erbjuder 12 dubbelrum till sina brudpar!


Bröllopsporträtt på brudpar under ett bröllop på Ellinge slott i Eslöv. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

Vigsel på Ellinge Slott

När det gäller själva vigseln erbjuder Ellinge slott brudparen flera olika alternativ. Ett alternativ är att ha en utomhusvigsel i Slottsparken som bara ligger ett par meter ifrån slottet. Föredrar ni en inomhusvigsel? Välj Slottets källarsal eller i Korsvirkesstallet alternativt exempelvis i någon av de närliggande kyrkorna Trollenäs kyrka, Västra Sallerups kyrka och Borlunda kyrka.Exempel på bröllop

Det går även att få se alla levererade bilder från ett bröllop om ni känner att det alternativet passar bättre - alternativ är även att se exempel på fotograferade bröllop här på hemsidan.

När ni skall boka fotograf är det alltid bra att få en känsla av hur ett helt bröllop blir fotograferat - och vad passar då bättre än ett bildspel?

Här finner ni ett par av mina egna bröllop - i vanlig ordning är bildspelen skapade för brudparets skull och ej för sociala medier så de är lååååånga men kan ge er en inblick i hur jag fotograferar bröllop. ♥

Citybröllop i Malmö

Bröllop på gårdshotell på Österlen

Bröllop på Bjärsjölagårds slott

Vi bor inte i Skåne men vill boka dig som fotograf till vårt bröllop på Ellinge slott!

Då många av mina brudpar bor annorstädes och har sina destinationsbröllop i Skåne är jag har mångårig erfarenhet vid att all kommunikation kring bröllopet sker genom telefon/mail/videosamtal.

Ska ni åka ner till Ellinge slott för att kika på lokalerna? Om ni vill kan vi passa på att ta er Engagement Session i samband med detta, antingen intill själva slottet alternativt i området ikring.

skicka en förfrågan

Svartvitt bröllopsporträtt på brudpar under Golden Hour. Bröllop på Ellinge slott, Eslöv. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

"Tove var helt fantastisk fotograf, otroligt nöjd med bilderna och med henne som person. Sjukt engagerad hela vägen från bokning till bröllopet och känner att vi inte kunde valt en bättre fotograf. Kan verkligen rekommendera henne! ♥" - Frida & Anton


Bröllopstips!

Kika in på min Pinterest samt bröllopstipsen här på hemsida för att få inspiration! Där finns tips på allt som kan behövas tänkas på under en bröllopsdag - från förberedelser till First Look, till hur en skall tänka när gruppbilderna eller bröllopsporträtten skall tas (finns MASSOR av fina backdrops på Norrviken!!), vilka florister som finns i närheten av Båstad till inlägg om presenter till era gäster, hur en bäst planerar in ett bra körschema för dagen och vem som gör godaste tårtan i Skåne. Allt det - och mycket, mycket mer!

Har ni anlitat en bröllopskoordinator? Kör 100% på hen - de är utbildade och experter inom bröllopsplanering! I annat fall hoppas jag att kunna bistå med lite hjälp i er bröllopsplanering med dessa tips.
Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf för bröllop på Ellinge slott i Eslöv
- en fotograf i Skåne med fokus på genuina känslor och storytelling

Bröllop på Ellinge slott i Eslöv, Skåne - boka er bröllopsfotograf här!