Bröllop på Kronovalls Vinslott

- bröllopsfotograf med fokus på genuina känslor och storytelling

Info om bröllop

Vad säger brudparen?

Om fotografen

Vem är Fotograf Tove Lundquist?

(hon/henne)

Det korta svaret är en levnadsglad, barnkär, social och bubblig norrländska som älskar att umgås med familjen och spendera tid vid havet. En Sci-Fi och Fantasy nörd som gillar att titta på hela säsonger av tv-serier åt gången och som älskar att odla och pyssla med växter. Är en riktig Crazy Plant Lady, ha ha!

Blir glad av färgen gul som får mig att tänka på sol och värme, sommaren är en favoritårstid men jag ser det vackra i alla årstider.

Miljön är viktig för mig både privat och inom mitt företag, läs mer här.

Fotograf med fokus på känslor, familj och i att ha en röd tråd i berättelsen om er dag.

lär känna mig här

Bröllopsporträtt i Trolleholms slotts trädgård. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Sverige.

Ska ni gifta er på Kronovalls Vinslott på Österlen och söker en bröllopsfotograf?

Inför bröllopet lägger jag ned mycket tid på att lära känna er båda för att bilderna skall bli så personliga som möjligt och representera er dag. ♥ Som bröllopsfotograf är jag engagerad och kommunikativ. Bilderna som skapas är inte bara vackra utan de visar även känslor och minnen och som ger betraktaren en känsla av att hen var där på plats tillsammans med er.

Bröllopsdagen är inte tänkt att upplevas som en enda lång fotosession utan fotografin kommer att vara en naturlig del av er bröllopsdag. Ni guidas av mig när det behövs såsom exempelvis vid porträtten och en dokumentär approach intas övriga delen av dagen.

Ledorden är naturliga känslor och hos mig får ni kärleksfulla, avslappnade porträtt. Jag fångar kärlek i all form - kärlek mellan makar, kärlek till familj och till vänner.

4 anledningar till varför ni borde gifta er på Kronovalls Vinslott i södra Skåne!

1. Dessa fantastiska landskap runtikring! Bröllopslokalen är belägen på en vacker pittoresk vingård i södra Skåne med närhet till både lummiga landskap och havet. Där finns massor av aktiviteter att ägna sig åt i Tomelilla-området tillsammans med gästerna under bröllopsveckan - allt från bad på medelhavsliknande sandstränder till muséer till mysiga fik till golfbanor till marknader. Se tips här!

2. Vädret! Jag har många brudpar samt deras gäster som upplever att vädret på denna delen av Österlen känns som i södra Frankrike eller nere vid Medelhavet. Så om er första känsla var att ni ville gifta er på att slott i Frankrike men väljer att planera bröllop i slottsmiljö i Sverige så passar Kronovalls slott här i Skåne perfekt!

3. Kronovalls slott byggdes i mitten på 1700-talet och vill ni gifta er på en plats som verkligen känns historisk är slottet ett bra val. Under många år var det dessutom en av Sveriges enda vinslott!

4. Personalen har flera års erfarenhet av bröllopsplanering på slottet, de har dessutom stor kompetens vad gäller viner. En liten rolig aspekt är att ni ges möjlighet att bjuda era gäster på nygjord vedugnseldad pizza som vickningsmat framåt natten.

Bröllop på Kronovalls Slott

Vigsel i Hannas kyrka, medeltidskyrka i Skåne. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

Kronovalls Vinslott i Skåne är med andra ord bröllopslokalen för de brudpar som vill kombinera känslan av historien med vackra vyer och erfaren bröllopspersonal, trädgården är dessutom helt fantastisk och i mitt tycke även den perfekt bröllopslokalen för en utomhusvigsel. Slottet erbjuder sina brudpar att ha en vigsel i den vackra barockträdgården.

Om ni vill ha en lite mer traditionell vigsel finns Fågeltofta kyrka samt St Olofs medeltida korskyrka i närheten, det går även att exempelvis välja Hannas kyrka som ligger ca 25 minuter bort som klassificeras som en av Skånes bäst bevarade medeltidskyrkor.

Då jag tidigare bott på Österlen samt fortsatt spendera mycket tid i området har jag tips på många vackra platser för porträtt i närheten, dels om ni vill ha bröllopsporträtt vid havet och dels om ni vill ha en mer grönskande känsla. Självklart tar vi även Golden Hour porträtt på Kronovall innan solen går ned!

Slottsbröllop i Skåne

Marsvinsholm slott

Bjärsjölagård slott

Bosjökloster slottSe fler exempel på bröllop

Se bildspel från ett par av mina bröllop - i vanlig ordning är bildspelen skapade för brudparets skull och ej för sociala medier så de är lååååånga men kan ge er en inblick i hur jag fotograferar bröllop. ♥

Citybröllop i Malmö

Bröllop på gårdshotell på Österlen

Strandbröllop på spahotell i Ystad

recensioner

Kärleksbrev från mina brudpar

Golden Hour bröllopsporträtt tillsammans med ett brudpar under ett bröllop på High Court i Malmö. Brudklänningen kommer från Skräddarhuset i Malmö och brudgummens kläder från Hugo Boss. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.

"Tove var vår bröllopsfotograf och vi är så nöjda. Toves engagemang är något utöver det vanliga och hennes energi gör en avslappnad och trygg på själva bröllopsdagen. Kan varmt rekommendera Tove om ni vill ha en fotograf som verkligen ger allt (och lite till) för er och er dag!"

Parfotografering inför bröllop, en så kallad Engagement session. Fotograf är Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Skåne.

Om ni är intresserade kan vi ha vår Engagement Session på Kronovalls slott, många av mina brudpar väljer att ha sin parfotogrfering vid havet.

Engagement sessions på Kronovalls slott

Det ingår alltid en parfotografering när ni bokar mig och det här är ett av mina favoritmoment under vår resa tillsammans! Det är främst här vi kommer att lära känna varandra och ni ges en möjlighet att se och känna av hur jag jobbar under bröllopsporträtten under er bröllopsdag, ni kommer även att få massor av tips kring poser etcetera. Jag baserar den alltid på hur ni är som personer och hur ni brukar interagera med varandra.

Platsen baseras på vilka ni är som par - gillar ni urbana platser eller föredrar ni natur? Det finns många vackra platser i närheten av Kronovalls slott att dels ta bröllopsporträtt under dagen om ni exempelvis skall ta er mellan kyrkan och slottet samt dels ha vår parfotografering inför bröllopet.

utvalda parfotograferingar

parken

Hanna & Tim

stranden

Sofi & Anil

skärgård

Beltina & Hampus

Bröllop på Kronovalls slott i Skåne, Tove Lundquist var bröllopsfotograf.

läs mer

Vi bor inte i Skåne men vill boka dig som bröllopsfotograf!


Många av de brudpar som bokar mig bor i andra delar av Sverige och som väljer att ha sina destinationsbröllop i Skåne så jag är van vid att all kommunikation samt planeringen av bröllopsschemat sker genom telefon/mail/Skype.

Kommer ni att åka ned till Skåne för att ha ett bröllopsmöte med personalen på Kronovall Slott före bröllopet? Om ni vill kan vi ta tillfället i akt och mötas upp för er Engagement Session i samband med detta. Det finns många fina platser på den delen av Österlen när det gäller både havskänsla, småstadskänsla, fina backar, härliga murriga skogar eller öppna landskap.

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist.

»OM MIG

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf för bröllop på Kronovalls vinslott, Skåne
- ha ert slottsbröllop i Tomelilla!

»BLOGG

Boka en bröllopsfotograf till ert bröllop på Kronovalls Vinslott i Tomelilla