Tove is hands down the best. She takes her work very seriously, I think she is great with all types of people as well. She plays to her customers. I am out going and anti-lagom, she fit like a glove with me. But I saw her great with my Swedish husband. The pictures were worth every penny and I am going to be using here for my first born and family portraits in the years to come. Highly recommend!

I immediately fell in love. I loved the simplicity of your photos, the emotion and power they radiate and most importantly, the coloring. I think you keep your colors as real as possible which is my favorite.”


– Ashley & Christoffer

Fotograf till bröllop på Kronovalls slott

Vem är Tove?

Det korta svaret är en levnadsglad, barnkär, social och bubblig norrländska som älskar att umgås med familjen och spendera tid vid havet. En Sci-Fi och Fantasy nörd som gillar att titta på hela säsonger av tv-serier åt gången och som älskar att odla och pyssla med växter. Är en riktig Crazy Plant Lady, ha ha!

Blir glad av färgen gul som får mig att tänka på sol och värme, sommaren är en favoritårstid men jag ser det vackra i alla årstider. Miljön är viktig för mig både privat och inom mitt företag, läs mer här.

Som bröllopsfotograf är jag engagerad och kommunikativ, bildstilen är dokumentär i kombination med avslappnade och kärleksfulla porträtt. Det är stort fokus på storytelling, känsla och miljömedvetenhet.

Brudpar vid bröllop i solnedgången på Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

Vilka är ni?

Ni fina, fantastiska bröllopspar är kärleksfulla och jämställda och planerar väl genomtänkt men avslappnat bröllop på Kronovall och precis som jag älskar Österlen.

Ert största fokus är att familj och vänner har det bra och ni värderar bilder från bröllopet högt. Lite skit på klänningen är inget som hindrar att ni har en helt fantastisk dag tillsammans med era gäster. Människorna som är där och firar dagen är viktigare än att tonen på blommorna blev 100% rätt.

Jag lägger ned tid på att lära känna er för att skapa personliga bröllopsbilder. Det är viktigt att de representerar er bröllopsdag och vilka ni är som personer. Alla bröllop är olika. ♥

Ska ni gifta er på Kronovalls Vinslott på Österlen och söker en bröllopsfotograf?

Inför bröllopet lägger jag ned mycket tid på att lära känna er båda för att bilderna skall bli så personliga som möjligt och representera er dag. ♥ Som bröllopsfotograf är jag engagerad och kommunikativ. Bilderna som skapas är inte bara vackra utan de visar även känslor och minnen och som ger betraktaren en känsla av att hen var där på plats tillsammans med er.

Bröllopsdagen är inte tänkt att upplevas som en enda lång fotosession utan fotografin kommer att vara en naturlig del av er bröllopsdag. Ni guidas av mig när det behövs såsom exempelvis vid porträtten och en dokumentär approach intas övriga delen av dagen.

Ledorden är naturliga känslor och hos mig får ni kärleksfulla, avslappnade porträtt. Jag fångar kärlek i all form – kärlek mellan makar, kärlek till familj och till vänner.

4 anledningar till varför ni borde gifta er på Kronovalls Vinslott i södra Skåne!

1. Dessa fantastiska landskap runtikring! Bröllopslokalen är belägen på en vacker pittoresk vingård i södra Skåne med närhet till både lummiga landskap och havet. Där finns massor av aktiviteter att ägna sig åt i Tomelilla-området tillsammans med gästerna under bröllopsveckan – allt från bad på medelhavsliknande sandstränder till muséer till mysiga fik till golfbanor till marknader. Se tips här!

2. Vädret! Jag har många brudpar samt deras gäster som upplever att vädret på denna delen av Österlen känns som i södra Frankrike eller nere vid Medelhavet. Så om er första känsla var att ni ville gifta er på att slott i Frankrike men väljer att planera bröllop i slottsmiljö i Sverige så passar Kronovalls slott här i Skåne perfekt!

3. Kronovalls slott byggdes i mitten på 1700-talet och vill ni gifta er på en plats som verkligen känns historisk är slottet ett bra val. Under många år var det dessutom en av Sveriges enda vinslott!

4. Personalen har flera års erfarenhet av bröllopsplanering på slottet, de har dessutom stor kompetens vad gäller viner. En liten rolig aspekt är att ni ges möjlighet att bjuda era gäster på nygjord vedugnseldad pizza som vickningsmat framåt natten.

Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.

Bröllop på Kronovalls Slott

Kronovalls Vinslott i Skåne är med andra ord bröllopslokalen för de brudpar som vill kombinera känslan av historien med vackra vyer och erfaren bröllopspersonal, trädgården är dessutom helt fantastisk och i mitt tycke även den perfekt bröllopslokalen för en utomhusvigsel. Slottet erbjuder sina brudpar att ha en vigsel i den vackra barockträdgården.

Om ni vill ha en lite mer traditionell vigsel finns Fågeltofta kyrka samt St Olofs medeltida korskyrka i närheten, det går även att exempelvis välja Hannas kyrka som ligger ca 25 minuter bort som klassificeras som en av Skånes bäst bevarade medeltidskyrkor.

Då jag tidigare bott på Österlen samt fortsatt spendera mycket tid i området har jag tips på många vackra platser för porträtt i närheten, dels om ni vill ha bröllopsporträtt vid havet och dels om ni vill ha en mer grönskande känsla. Självklart tar vi även Golden Hour porträtt på Kronovall innan solen går ned!

Att bara prata fotografering med Tove är att underskatta hennes förmåga, då hon är ett proffs på allt som beror ett bröllop.”

“Tove har förmågan att fånga mer än bara ett bröllop och har kunskapen om så mycket mer än bara fotografering. Vi kommer att kunna titta på våra bilder i många år framöver och känna att vi har varit med under hela dagen även på de ögonblicken som vi missat, tack vare att Tove fångat så många bilder på våra gäster när vi inte var med också.

Både vi och gästerna upplevde att det var väldigt proffsigt utfört, ingen kände sig obekväm även om flera oroat sig för det innan. Tove är väldigt lyhörd för våra önskemål, men inte heller rädd för att komma med tips och trix utifrån sin erfarenhet, det värdesatt vi väldigt mycket som inte har någon större kunskap av bröllop. Både Tove och Tomas är väldigt lättsamma personer och skapade en trygg och god stämning även när vi som brudpar var lite trötta.

Att bara prata fotografering med Tove är att underskatta hennes förmåga, då hon är ett proffs på allt som beror ett bröllop.”

Alicia + Joakim
Bröllopsporträtt under ett utomhusbröllop på Örum 119 på Österlen. Bröllopsfotograf var Tove Lundquist, Lokal: Örum 119, MUA: Ellinor Rosander, Florist: Trolldruvans blommor, Brudklänning från Hvita Vackra och brudgummens från Volt Malmö.

“Tove var helt fantastisk fotograf, otroligt nöjd med bilderna och med henne som person. Sjukt engagerad hela vägen från bokning till bröllopet och känner att vi inte kunde valt en bättre fotograf. Kan verkligen rekommendera henne! ♥”

Se ett par exempel!

Se i nedan utvalda bildspel hur jag på ett naturligt sätt blandar spontana ögonblicksbilder med avslappnade porträtt under en bröllopsdag. I vanlig ordning är bildspelen skapade för brudparets skull och ej för sociala medier så de är måhända lite långa men ger er en inblick i hur jag fotograferar bröllop – en viktig aspekt när ni skall investera i bröllopsbilder. ♥

Vi vill att du fotograferar vårt bröllop! Hur går vi tillväga nu?


Engagement sessions på Kronovalls slott

Det ingår alltid en parfotografering när ni bokar mig och det här är ett av mina favoritmoment under vår resa tillsammans! Det är främst här vi kommer att lära känna varandra och ni ges en möjlighet att se och känna av hur jag jobbar under bröllopsporträtten under er bröllopsdag, ni kommer även att få massor av tips kring poser etcetera. Jag baserar den alltid på hur ni är som personer och hur ni brukar interagera med varandra.

Platsen baseras på vilka ni är som par – gillar ni urbana platser eller föredrar ni natur? Det finns många vackra platser i närheten av Kronovalls slott att dels ta bröllopsporträtt under dagen om ni exempelvis skall ta er mellan kyrkan och slottet samt dels ha vår parfotografering inför bröllopet.

Vi bor inte i Skåne men vill boka dig för vårt bröllop på Kronovall!

Många av de brudpar som bokar mig bor i andra delar av Sverige och som väljer att ha sina destinationsbröllop i Skåne så jag är van vid att all kommunikation samt planeringen av bröllopsschemat sker genom telefon/mail/Skype.

Kommer ni att åka ned till Skåne för att ha ett bröllopsmöte med personalen på Kronovall Slott före bröllopet? Om ni vill kan vi ta tillfället i akt och mötas upp för er Engagement Session i samband med detta. Det finns många fina platser på den delen av Österlen när det gäller både havskänsla, småstadskänsla, fina backar, härliga murriga skogar eller öppna landskap.


Att driva mitt företag med miljö och hållbarhet som ledord har alltid varit ytterst viktigt för mig och jag har prioriterat de leverantörer som jag anser dels har ett bra miljötänk både företagsmässigt och privat och dels har en hög kvalité på sina produkter.

Bröllopsporträtt vid den ensamma tallen i Haväng, vigseln skedde precis intill. Elopement bröllop till Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.
En vacker bröllopbukett i ljuva toner av gult skapad av floristerna på Bara Blommor i Malmö. Brudklänningen kommer från ERDEM i London. Foto: Tove Lundquist som arbetar som bröllopsfotograf i Skåne.
Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Malmö. .
En parfotografering tillsammans med brudpar intill Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.


Fotograf Tove Lundquist

Lyxigt slottsbröllop på Kronovalls Vinslott i Skåne

Boka en bröllopsfotograf till ert bröllop på Kronovalls Vinslott i Tomelilla