Bröllop på Kronovalls Vinslott

- bröllopsfotograf med fokus på genuina känslor och storytelling

Bröllop på Kronovalls slott i Skåne, Tove Lundquist var bröllopsfotograf.

läs mer

Info om bröllop

Vad säger brudparen?

Om fotografen

3 anledningar till varför ni borde gifta er på Kronovalls Vinslott i södra Skåne

  1. Vackra landskap. Den sagolika bröllopslokalen är belägen på en vacker pittoresk vingård i södra Skåne med närhet till både lummiga landskap och havet.
  2. Kronovalls slott byggdes på 1760-talet och vill ni gifta er på en plats som verkligen känns historisk är slottet perfekt. Under många år var det dessutom en av Sveriges enda vinslott.
  3. Personalen har flera års erfarenhet av bröllopsplanering på slottet, de har dessutom stor kompetens vad gäller viner. En liten rolig aspekt är att ni ges möjlighet att bjuda era gäster på nygjord vedugnseldad pizza som vickningsmat framåt natten.

Bröllop på Kronovalls Slott

Vigsel i Hannas kyrka, medeltidskyrka i Skåne. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

Kronovalls Vinslott i Skåne är med andra ord bröllopslokalen för de brudpar som vill kombinera känslan av historien med vackra vyer och erfaren bröllopspersonal, trädgården är dessutom helt fantastisk och i mitt tycke perfekt för en utomhusvigsel.

Om ni vill ha en lite mer traditionell vigsel finns Fågeltofta kyrka samt St Olofs medeltida korskyrka i närheten, det går även att exempelvis välja Hannas kyrka som ligger ca 25 minuter bort som klassificeras som en av Skånes bäst bevarade medeltidskyrkor.

Då jag spenderar mycket tid på Österlen har jag tips på många vackra platser för porträtt i närheten, dels om ni vill ha bröllopsporträtt vid havet och dels om ni vill ha en mer grönskande känsla. Självklart tar vi även Golden Hour porträtt på Kronovall innan solen går ned!

Ett utomhusbröllop på Örum 119 på Österlen. Fotograf var Tove Lundquist, Lokal: Örum 119, MUA: Ellinor Rosander, Florist: Trolldruvans blommor, Musiker: Daniel Bentzen, Brud: Hvita Vackra, Brudgum: Volt Malmö, Vigselringar: Dahlgren est. 1918, Trycksaker: Emma Paper Doll, Restaurang: Härden Matstudio, Tårta: Tildas Bakeri

Vem är Fotograf Tove Lundquist?

(hon/henne)

Det korta svaret är en levnadsglad, barnkär, social och bubblig norrländska som älskar att umgås med familjen och spendera tid vid havet. En Sci-Fi och Fantasy nörd som gillar att titta på hela säsonger av tv-serier åt gången och som älskar att odla och pyssla med växter. Är en riktig Crazy Plant Lady, ha ha!

Blir glad av färgen gul som får mig att tänka på sol och värme, sommaren är en favoritårstid men jag ser det vackra i alla årstider.

Miljön är viktig för mig både privat och inom mitt företag, läs mer här.

Fotograf med fokus på känslor, familj och i att ha en röd tråd i berättelsen om er dag.

lär känna mig här

Bröllopsporträtt i Trolleholms slotts trädgård. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Sverige.

Ska ni gifta er på Kronovalls Vinslott på Österlen och söker en bröllopsfotograf?

Som bröllopsfotograf är jag engagerad och kommunikativ och har flera års erfarenhet av att fotografera bröllop. Bildstilen är dokumentär och med stort fokus på storytelling, känsla och miljömedvetenhet. Ledorden är naturliga känslor och hos mig får ni kärleksfulla, avslappnade porträtt. Jag fångar kärlek i all form - kärlek mellan makar, kärlek till familj och till vänner.

Exempel på bröllop

Se bildspel från ett par av mina bröllop - i vanlig ordning är bildspelen skapade för brudparets skull och ej för sociala medier så de är lååååånga men kan ge er en inblick i hur jag fotograferar bröllop. ♥

Citybröllop i Malmö

Bröllop på gårdshotell på Österlen

Strandbröllop på spahotell i Ystad

Slottsbröllop i Skåne

Marsvinsholm slott

Bjärsjölagård slott

Bosjökloster slott

Parfotografering inför bröllop, en så kallad Engagement session. Fotograf är Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Skåne.

Om ni är intresserade kan vi ha vår Engagement Session på Kronovalls slott, många av mina brudpar väljer att ha sin parfotogrfering vid havet.

Det ingår alltid en parfotografering när ni bokar mig och det här är ett av mina favoritmoment under vår resa tillsammans! Det är främst här vi kommer att lära känna varandra och ni ges en möjlighet att se och känna av hur jag jobbar under bröllopsporträtten under er bröllopsdag, ni kommer även att få massor av tips kring poser etcetera. Jag baserar den alltid på hur ni är som personer och hur ni brukar interagera med varandra.

Platsen baseras på vilka ni är som par - gillar ni urbana platser eller föredrar ni natur? Det finns många vackra platser i närheten av Kronovalls slott att dels ta bröllopsporträtt under dagen om ni exempelvis skall ta er mellan kyrkan och slottet samt dels ha vår parfotografering inför bröllopet.

Engagement sessions på Kronovalls slott

Golden Hour bröllopsporträtt tillsammans med ett brudpar under ett bröllop på High Court i Malmö. Brudklänningen kommer från Skräddarhuset i Malmö och brudgummens kläder från Hugo Boss. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Malmö.

utvalda parfotograferingar

parken

Hanna & Tim

stranden

Sofi & Anil

skärgård

Beltina & Hampus

Många av mina brudpar bor annorstädes och har sina destinationsbröllop i Skåne så jag är van vid att all kommunikation kring bröllopet sker genom exempelvis telefon/mail/Skype. Kommer ni att åka ned till Skåne för att ta en titt på Kronovall Slott före bröllopet? Om ni vill kan vi ta tillfället i akt och mötas upp för er Engagement Session i samband med detta!

Vi bor inte i Skåne - hur går vi tillväga?

Blue hour porträtt på brudpar. Bröllop Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.

Vilken slags bröllopsfotograf

vill ni ha?

Ser ni fotografen som endast en i raden av alla era leverantörer? Då är jag inte rätt bröllopsfotograf för er – jag blir så mycket mer personligare än så. Jag är det bästa tredje hjulet ni kan ha! Jag lägger ned tid på att lära känna er för att era bilder skall bli så personliga som möjligt och representera er dag.

Bröllopsdagen är inte tänkt att kännas som en enda lång fotosession utan fotografin är en naturlig del av er bröllopsdag. Ni guidas när det behövs såsom exempelvis vid porträtten och jag intar en dokumentär approach övriga delen av dagen.

Känner ni att jag som person och min expertis kan vara en tillgång under er dag?

boka här

följ mig på instagram

@TOVE LUNDQUIST

Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist.

»OM MIG

Fotograf Tove Lundquist

Miljövänlig bröllopsfotograf för bröllop på Kronovalls vinslott, Skåne
- ha ert slottsbröllop i Tomelilla!

»BLOGG

Kronovalls Vinslott i Tomelilla – planera ett bröllop på fantastiska Österlen!