Kamé smycke samt ask från En Liten Ask för bröllopsringar. Fotograf: Tove Lundquist
En del brudpar vill ha det mesta av detaljerna fotograferat under förberedelserna – andra vill inte ha några alls. Alla bröllop och brudpar är olika och ni bestämmer själva vad som är viktigt för just er.


Ringbox till era vigselringar

Något som blivit allt mer populärt här i Sverige med åren är att köpa en vacker ringbox att använda under vigseln istället för den som kommer med era vigselringar. Har ni valt att inhandla en ringbox? Kom ihåg att meddela er bröllopsfotograf att hen skall fotografera dessa så att det inte glöms bort under bröllopsdagen. Ha god koll på vilka detaljer som ni vill skall fotograferas och lägg dem gärna i någon liten låda eller förslutningsbar påse så att detaljerna är lättillgängliga för fotografen när hen kommer, förslagsvis görs detta vid förberedelserna. Tips är att göra en liten lista över vilka detaljer ni vill skall dokumenteras såsom ringar, örhängen, inbjudningar etcetera. Det kommer att bli ett fint uppslag i albumet som berättar en del av storyn om er dag.Bröllopsinbjudan samt äldre ring i guld med orange färg. Foto: Tove Lundquist, verksam bröllopsfotograf i Skåne.
En del brudpar väljer att använda ringboxen som vigselringarna levererades i


Vigselring i orange och guld samt ask från En Liten Ask för bröllopsringar. Fotograf: Tove Lundquist


Det finns en uppsjö av färger och former. Några vanliga format på ringboxarna är fyrkantiga, ovala och hexagoner och de jag upplever vara de mest populära materialen är bland annat i sammet, glas och trä. De kan vara olika stora till sin form och ha plats för en, två eller fler ringar. Personligen tycker jag att det är ett fint komplement till de övriga detaljerna, tips är att välja en ringbox som följer era temafärger så att tonerna i er bröllopsdag är sammanhängande.

Mrs Box och En liten ask är mina heta tips – räkna dock med att den förstnämnda tar väldigt lång tid att levereras då de befinner sig i USA – det är med andra ord inte läge att beställa därifrån 2 veckor före bröllopet utan räkna minst med 8 veckor. Mrs Box erbjuder dock fler alternativ av både storlekar och färger än En liten ask som en å andra sidan kan känna är lättare att ha kontakt med då skaparinnan befinner sig i Kalmar.

Personligen tycker jag att det är roligt att supporta små egenföretagare som jobbar här i Sverige. Det finns även en mängd olika varianter på Etsy för den som bland annat är ute efter träboxar. Om ni är intresserade av att ha ett monogram på ringboxen är det något Mrs Box erbjuder samt vissa försäljare på Etsy.

Utomhusbröllop i september på Örum 119 på Österlen i Skåne. Foto: Tove Lundquist.
En del brudpar låter barnen välja ut ringboxen – som här under Therese och Anders bröllop på Örum 119 i Skåne.
ringbox från Mrs Box och vigselringar från Dahlgren est. 1918 i Malmö. Foto: Tove Lundquist.
Mattias valde en ringbox från Mrs Box som matchade Mias stora odlingsintresse.Hej, det är jag som är Tove!

Den här serien med bröllopstips påbörjades 2014 då jag fotograferade mitt allra första bröllop och har sin grund i att jag älskar att lära mig nya saker!

Genom åren har varje fotograferat bröllop varit ett nytt tillfälle att lära mig något nytt – denna kunskap vill jag förmedla dels till de brudpar som bokat mig och dels till alla andra som står inför planeringen av bröllopsdagen och som valt bort att använda sig av en bröllopskoordinator. Tipsinläggen är i ständig utveckling.

Som bröllopsfotograf är jag engagerad och kommunikativ, bildstilen är dokumentär i kombination med avslappnade och kärleksfulla porträtt. Det är stort fokus på storytelling, känsla och miljömedvetenhet.


Att driva mitt företag med miljö och hållbarhet som ledord har alltid varit ytterst viktigt för mig och jag har prioriterat de leverantörer som jag anser dels har ett bra miljötänk både företagsmässigt och privat och dels har en hög kvalité på sina produkter.

Bröllopsporträtt vid den ensamma tallen i Haväng, vigseln skedde precis intill. Elopement bröllop till Skåne. Bröllopsfotograf är Tove Lundquist.
En vacker bröllopbukett i ljuva toner av gult skapad av floristerna på Bara Blommor i Malmö. Brudklänningen kommer från ERDEM i London. Foto: Tove Lundquist som arbetar som bröllopsfotograf i Skåne.
Brudpar vid bröllop Norrvikens Trädgårdar, en bröllopslokal som ligger i Båstad. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf i Skåne.
Miljövänliga design och tryck inbjudningskort bröllop. Fler tips finner ni på hemsidan. Foto: Tove Lundquist, bröllopsfotograf Malmö. .
En parfotografering tillsammans med brudpar intill Norrvikens Trädgårdar, Båstad. Foto: Tove Lundquist som är bröllopsfotograf i Skåne.


Fotograf Tove Lundquist

Använd en snygg ringbox under er ceremoni!

Ringbox till era vigselringar under fotograferandet av era bröllopsdetaljer – tips på säljare